X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja mam termometr Gro-Egg, upatrzyłam wcześniej i teściowa pod choinkę kupiła (nie zna się więc pewnie myślała że to dla mnie) . Termometr ten daje też bardzo niewielkie światło i zmienia kolor w zależności od temperatury. http://www.fabrykawafelkow.pl/praktyczne-gadzety/3103-termometr-gro-egg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:38

angelcia lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash sudokremu nie próbowałam, czas to sprawdzić :) U mnie puder to standard od dawna :(

Zupki babci Zosi widziałam w Lewiatanie :) Jeszcze nigdy ich nie miałam, od czasu pójścia na L4 robię często różne zupy sama. Marchewka, pietruszka czy seler zawsze są w lodówce, ryż, kasza, makarony duże zapasy w szafkach więc żaden problem.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, piorę w orzechach i jestem bardzo zadowolona. Piorę wszystko i nasze ciuchy i dziecięce. Pierzesz tetrę? Bo pieluchy wielorazowe nie powinny być prane w orzechach ze względu na to, że bedą tracić wlasciwosci chłonne. Są specjalne proszki do nich.
    No to już za późno. Mam nadzieję że nie będą się nadawały do kosza. Cały tetrowy zapas kręci się już w pralce z orzeszkami :-) a jakie to są proszki. Moje szafki zaraz pekna w szfach od tej ilości specyfików. Zrobiłam zapasy wszystkiego jak na wojnę. :-)

Muszę się jeszcze zastanowić nad zapasem jedzenia. Przy moim P. umrę z głodu, albo z przejedzania burgerami :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję monitor oddechu z naniaą ANGELCARE i tam jest już od razu termometr. Jak ktoś zamierza nianię, to może tam będzie i termometr.

Penelope lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mam dzisiaj lenia, od rana zjadłam śniadanie i zrobiłam sobie to swoje "domowe SPA", a tak to w łóżku cały czas. Idę wypić kawę, bo przecież nie dojdę do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 13:47

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    oooo super. Zrobię zapas :)

byly w tamtym tygodniu na pewno:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    No to już za późno. Mam nadzieję że nie będą się nadawały do kosza. Cały tetrowy zapas kręci się już w pralce z orzeszkami :-) a jakie to są proszki. Moje szafki zaraz pekna w szfach od tej ilości specyfików. Zrobiłam zapasy wszystkiego jak na wojnę. :-)
    )
    A, no to tetra jak najbardziej ok! Sorry, może źle to napisałam, chodziło mi o te wielorazowe w formie pampersów, tetrę jak najbardziej mozna w orzechach - właśnie sama wybrałam zapas cały :)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha a ja nie mogłam zasnąć do 5 !!
    Ale wkoncu się udało, pobudka zaliczona o 13 !! Ładnie co?

Penelope, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• agaaa28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś kupowała już wyciąg z wiesiołka albo herbatkę z liści malin? Może mogłaby podrzucić jakiś link?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zakupiłam nianię z płytą monitorujaca oddech Angelcare ac401. Jest termometr na słuchawce. W takim razie będę miała dwa, potem się przyda jak dziecko przyniosę do Jego sypialni.
    agaaa28 wrote:
    Ja kupuję monitor oddechu z naniaą ANGELCARE i tam jest już od razu termometr. Jak ktoś zamierza nianię, to może tam będzie i termometr.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Belly pokazuje 19 dni do porodu :)

Sue, Asiaa1201, justta, Januszkowa, Patrycja20, megg, Fedra, kasia_1988, Lara 82 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam lenia..ale własnie gotuje kapusniak..i bedzie makaron z kurczakiem i pieczarkami :) no coś trzeba jeść....hehe :)
    ogólnie obijam sie....przykleiłam tylko naklejki dziecku nad łóżeczko i wszystko na dziś...nic mi sie nie chce....
    Angelcia mialam taki kryzys tydzien temu jak Ty dziś..nawet zajecia w przedszkolu odwołałam bo bałam sie ze padne na ulicy i ktos mnie na wiosne znajdzie:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Masz racje Katis.

A co sie stało z ta dziewczyna co byla w ciazy z coreczka i nie chciala miec dziewczynki?

Ja nie pamietam jak sie nazywala.... ona jeszcze na belly sie udziela?

Tak chodziło o Vel
    Aczkolwiek nie było na odwrót ? Ona chyba bardzo chciała mieć córeczkę, a okazało się ze ma syna. Tak mi się wydaje

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A, no to tetra jak najbardziej ok! Sorry, może źle to napisałam, chodziło mi o te wielorazowe w formie pampersów, tetrę jak najbardziej mozna w orzechach - właśnie sama wybrałam zapas cały :)
    Uffff...jeszcze tych pieluszek wielorazowych nie nabyłam. Pamiętam Twoją kolekcje. Zazdroszczę. Ja nie wiem jak się za to zabrać. Przeraża mnie wybór, rodzaje. Nie wiem jakie będą dla nas najlepsze i czy wogole będzie nam się chciało prać w kolko te tetry ;-)
    Pralka skończyła prac, idę wyciągnąć moje pierwsze orzeszkowe pranie.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dziś jakiś zjazd....
    czuje się fatalnie. Nie mam na nic siły, niedobrze mi, wali mi serce po przejściu z pokoju do pokoju. Dobrze, że dziś wizyta.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Januszkowa - ja tak samo! Pasta cynkowa i sudocrem :D masakra na brodzie.
    Bez zapudrowania tego nie wychodzę z domu bo można się przestraszyć.

Gosiak - dzięki wielkie :)

Stosuję ten sam zestaw na te paskudy! Ostatnio nawet taka wykropkowana na biało otworzyłam drzwi kurierowi!

Lara 82 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Czy któraś kupowała już wyciąg z wiesiołka albo herbatkę z liści malin? Może mogłaby podrzucić jakiś link?
    Ja mam oeparol (wiesiołek) a herbatę z liści mam od rodziców z działki.

agaaa28 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia podkłady poporodowe to te Seni np na łóżko żeby nie było wtopy z brudna posciela, a podpaski to wiadomo te podklady kolejowe bella mama.

Laurka seksowne podpaski to tylko taka metafora. W rzeczywistosci to podpaska od tylka az do podbrzusza chyba haha. Podpaski bella mama.

Rudasku to ja na dzien dzisiejszy chcialabym odwolac brak sil i cos robic! Oszaleje lezac...

PatrycjaP Vel chciala syna, a bedzie miala corke Liwie :-)

Jak bede na kompie to zerkne na te termometry :-)

• słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do mnie przyjechalo lozeczko:) jutro zlozymy;)

Agaa - olej z wiesiolka to normalny oeparol a herbate to musisz chyba z zielarskim jakims kupic bo nie widzialam w tesco ani nigdzie.

ja narazie nie biore nic- moze samo pojdzie jak odstawie leki i zdejma mi pessar:)?????
    siemie na pewno bede pic a o reszte zapytam :)

Gosiak, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą wróciłam. Boniu niby daleko nie mam na targ a umachałam się jak wariatka!

Ale mam pączki!!!! Z marmoladą z dzikiej róży i ze śmietaną bitą :D

Katiś nie widziałam takich pączków w tesco :(
    Ale w Auchanie są z nadzieniem ajerkoniakowym (bardziej jest to budyń) ale są najpyszniejsze! Tylko rzadko udaje się nam na nie trafić z mężem, a oboje jesteśmy ich fanami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:16

Gosiak, Penelope, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ