Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czego mi jeszcze brakuje, podpowiedzcie?
1. Dokumenty: ubezpieczenie, NIP zakładu pracy, wyniki badań, karta ciąży
2. Koszule 3 szt.
3. Szlafrok
4. Skarpety 3 pary
5. Biustonosz do karmienia 2 szt
6. Kapcie
7. Klapki pod prysznic
8. Podkłady na łóżko TENA 5 szt.
9. Podkłady Bella Mama 2 op., podkłady BabyOno 2 op.
10. Majtki siateczkowe jednorazowe 5 szt., wielorazowe 3 szt.
11. Ręcznik mały
12. Ręczniki jednorazowe duże 10 szt.
13. Wkładki laktacyjne 10 par
14. Tantum Rosa i małą buteleczka
15. Szampon
16. Żel pod prysznic
17. Małe mydełko do rąk
18. Płyn do mycia twarzy
19. Krem do twarzy
20. Krem do rąk
21. Olejek migdałowy do ciała
22. Pomadka
23. Chusteczki higieniczne 4 opakowania małe
24. Chusteczki do higieny intymnej
25. Patyczki do uszu, waciki
26. Papier toaletowy
27. Szczotka i pasta do zębów
28. Grzebień
29. Czopki glicerynowe
30. Maść na brodawki Madela
31. Octenisept
32. Biszkopty
33. Czekolada
34. Kanapki
35. Tic tac’ki
36. Woda w małych buteleczkach z dziubkiem
Bo nie wiem czy coś dokupić
Brakuje mi jeszcze soli morskiej dla Brzuszkowego i jakiś herbatek na laktację, ale nie wiem jaką dokładnie kupić.
-
agaaa28 wrote:Słoneczna, a dzwoniłaś do labu? Przyjmą?
Ja w końcu zrobiłam ten posiew w Alfa Lek. Jakby co, polecam.
tak dzownilam do ALabu
dokladnie do tego punktu na Fieldorfa.
koszt 45 zl. czy przyniesiemy sami czy tam polozna pobierze- tylko jak chcesz zeby polozna pobrala to trzeba sie umowic bo ona jest tylko w srody. -
Jestem
po skanie nic sie nie dowiedzialam i czekalam na lekarza godzine zeby zobaczyl co i jak dzis skan kontrolny malucha ale nie powiedzieli ile wazy w poniedzialek powtorka skanu dla bezpieczenstwa dopiero w czwartek mam skan i wizyte wiec wtedy pewnie cos wiecej mi powiedza zatrzyk na rozwiniecie pluc musze miec z tego wzgledu ze mam miec cc i chca miec pewnosc ze maluch bedzie mial rozwiniete pluca .. -
hwesta wrote:Hej dziewczyny, czy przy luteinie może swędzenie się pojawiać? Wczoraj byłam u gina i o to pytał mnie czy cos mnie swędzi, ale wczoraj nic a dziś zaczęło tak jakby na zewnątrz i troszkę wglab,łącze to z luteina,ona ciągle wypływa i może dlatego?? Pozdrawiam
swedziec Cie moze jak najbardziej - bo ciagle wkaldamy tam cos do srodka i nie jest trudno o infekcje.
masz jakis probiotyk w razie czego albo globulki? bo jak mnie zaczyna swedziec to wkladam macmiror.( nystatyna/nifuratel) albo smaruje pimafucinem z wierzchuhwesta lubi tę wiadomość
-
My też po wizycie. Za wiele się tam nie działo, standardowo mierzenie macicy, ciśnienia tętna i sprawdzanie siuśków. Wszystko w normie. Następna wizyta za 1,5 tygodnia.
Mierzyła mi wielkość macicy i trochę przy tym uciskała na brzuch na co Mio odpowiedział jej ciosem z piąchyAlbo go dźgała gdzieś w oko albo chciał powiedzieć "ej ty tam! co ty robisz mojej mamie?! spadaj!"
Po drodze kupiłam też odpowiedni proszek do prania i płyn do płukania i dziś lub jutro rozpoczynam pranie rzeczy mojego Pierworodnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:57
Laurka, Patrycja20, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Normalnie siedze tu w kurtce! Przeciag leci na mnie z dwoch par drzwi! Trzese sie jak osika.
Te Wasze listy rzeczy do szpitala mnie przerazaja. Ja sie zaczne pakowac jak moje ostatnie zamowienie przyjdzie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids
-
Laurka, współczuję Ci ogromnie tego, że musisz w takim poważnym już stanie pracować w takich warunkach. Mój ex strasznie chciał wyjechać do Stanów ze mną. A ja sie broniłam rekami i nogami. Jakoś intuicyjnie czułam, że to nie dla mnie chociaż finansowo by pewnie było dużo lepiej.
Mam nadzieję, że się nie przeziębisz i dotrwasz jakoś do rozwiązania. -
słoneczna 85 wrote:AGaa ja zapytam jeszcze gina czy w ogole pobierze jak cos to pojde nich mi polozna pobierze tam.
BOze godzine sie szykowalam na wizyte w wannnie..
masakra
juz nawet nie mam jak trzymac lusterka. zalamka!!!!
zupka dyniowa gotowa;)
Pobierze Ci - gdybym wiedziała, że przyjmą w Alab to bym mu powiedziała i też by pobrał -
Gosiak madra jestes kobieta. To nie jest kraj mlekiem i miodem plynacy. Fajnie jest, ze paliwo tanieje i tanieje i zadni idioci w rzadzie na nakladaja na nie kolejnych to podatkow... Ale tak poza tym to jest ciezki kawalek chleba. Gdyby nie moj maz to w zyciu bym tu nie zostala na stale.
Topola moje stopy w nic sie nie mieszcza. Nawet miekkie kapcie mnie uciskaja :[Gosiak lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya