X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś bardzo dobre wieści! Oby aż do końca wszystkich naszych rozwiązań takie już były!

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiele już widać na tym usg dlatego pięknie Wam je opisałam :P

fade52228f4248cfmed.jpg

AsiaSzw, Patrycja20, angelcia, Gosiak, Penelope, Fedra, dorocia2324, słoneczna 85, juska19, Lara 82, Sue, Angélique89 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś <3 <3 <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami wieczorkiem. Miałam dziś intensywny dzień w domu, jutro maz jedzie ze mna i w sobote na zaliczenia na studia. Mowi ze nie chce mnie samej puszczac :)
    Dziś przyszła niania angelcare :) narazie się grzeje do pokojowej temperatury.
    Ja nic nie mroze moj mąż aż tak źle nie gotuje i da sobie rade :) tym bardziej będzie miał wolne około dwóch tygidni od razu jak urodze więc ja z głodu też nie umrę :)

Dzis dzwoniłam do sanepidu w lęborku i sie tak wkurwiłam że szkoda gadać.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś super wieści :) :*
    Jutro mam 21 dni do porodu!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:56

Penelope, Fedra, justta, bella84, słoneczna 85, juska19 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela no chyba, że tak... Ja na swoje muszę zakłądać gumę w domu, bo bym oszalała.. przeszkadzają mi bardzo :)

U mnie w szpitalu talerze są ogólnodostępne, ale wolę mieć swoje. Ręcznik papierowy chociażby do osuszania krocza - podobno dobre.

To prawda, wszędzie za zainteresowanie się płaci i to nie mało. Tylko sama do końca nie wiem jak to jest, bo jak wykupuje się położną to przecież ona i tak nie będzie 24h przez nasz pobyt w szpitalu :/ a zawsze kiedy będzie najbardziej potrzebna to zapewne nieobecność zagwarantowana.

Z jednej strony fajnie mieć wszystko swoje dla malucha w szpitalu - ubrania itp, ale użerać się z tym, pilnować, aby nic nie zniknęło...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, będziesz miała swoją wykupiona położną czy dasz w tzw. łapę? Ja się kiedyś zastanawiałam i chyba bym nie umiała dać koperty.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Martsonek Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

Dawno mnie tutaj nie było, ale teraz nie mam pojęcia co robić.

Dzisiaj miałam wizytę u ginekologa i przepisał mi lek o nazwie Hydrochlorothiazidum Polpharma na nadciśnienie i obrzęki, mam je brać przez tydzień i kontrolować ciśnienie. Ale w ulotce jest napisane

''Ciąża
    Leku nie należy stosować w okresie ciąży.
    Kobiety muszą powiedzieć lekarzowi, jeśli są lub podejrzewają, że mogą być w ciąży. Lekarz zaleci stosowanie innego leku zamiast Hydrochlorothiazidum Polpharma. Hydrochlorotiazyd przenika przez barierę łożyskową i jego stosowanie po 3 miesiącu ciąży może spowodować uszkodzenia u płodu i noworodka ''

i teraz się zastanawiam po co Ona w ogóle przepisała taki lek skoro może zaszkodzić mojemu dziecku ?

f2wli09kmd0bmfne.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ciekawa jestem czy faktycznie urodzisz za 3 tygodnie, czy Konstancja Cie przetrzyma dluzej :D

To w polskich szpitalach nie ma recznikow papierowych?????? Moze glupio sie pytam, ale po 6. roku zycia nigdy w szpitalu nie bylam.

cath lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • ash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja melduje sie po wizycie.
    Synek ułożony znowu glowkowo, wazy ok 2100g :)
    Szyjka 3cm i zamknięta.
    Gorzej z ciśnieniem ;( 140/90, mam kontrolować 2x dziennie i jesli nic lepiej nie bedzie to włączamy leki. Astma tez daje popalić, wiec doktorek sie trochę zmartwili. Mam byc u niego 29 stycznia i wtedy ostatecznie omówimy poród. Wtedy tez pobierze wymaz na paciorkowca.

megg, justta, Asiaa1201, Patrycja20, Bietka, Lara 82, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• lula88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki my również po wizycie. Mały klopsik waży ok 2400g. Jest dobrze, przepływy super. Szyjka zamknięta. Szymuś bardzo nisko i napiera główką ale może jeszcze te 3 tyg wytrzymamy. :)

Gratuluje pozostałych wizyt :)

megg, Gosiak, Penelope, justta, Asiaa1201, Patrycja20, Bietka, dorocia2324, słoneczna 85, Januszkowa, Lara 82, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ale duze te Wasze dzieciaczki, ja dzis bylam na wizycie i malutka okolo 2100g, a dzis jest juz 35+0 mam nadzieje, ze jeszcze sporo przybierze.Chociaz ja sama wazylam tylko 2kg jak sie urodzilam. Ale lekarka mowi ze u dziecka wszystko dobrze.

A czym lepiej smarowac krocze tym olejkiem z wiesiolka czy migdalowym? Albo jakims innym?

Asiaa1201, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Cath ciekawa jestem czy faktycznie urodzisz za 3 tygodnie, czy Konstancja Cie przetrzyma dluzej :D.
    Super by było na dniach urodzić ale jak jej dobrze w brzusiu to nie mam zamiaru jej wyganiać :D

Aaa któraś z was pytała się o herbate z liści malin. Ja pije już od tygodnia. I kupiłam ją w sklepie zielarskim za 2,80 zł :D

justta, Gosiak, Asiaa1201, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, daj znac po wizycie :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Pia, będziesz miała swoją wykupiona położną czy dasz w tzw. łapę? Ja się kiedyś zastanawiałam i chyba bym nie umiała dać koperty.

Nóż mi się otwiera w kieszeni na samą myśl, że mam dać w łapę lekarzowi. Ale moja ginka powiedziała mi jasno "Proszę wybrać szpital, w którym ma pani znajomości". A jeszcze mam przykład z wczoraj z bratem mężem - żaden szpital urazowy na śląsku nie chciał go przyjąć, bo nigdzie miejsc nie ma.

relg9vvjrtqik460.png

• justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratki z wizyt ;-)
    Ash kontroluj ciśnienie i będzie dobrze
    Lula wytrwacie wytrwacie ;-) kciuki zaciśnięte

Cath i Penelope wy chyba jesteście najwyżej w tygodniach ciąży, ciekawe ile maluszki będą siedzieć w brzuszkach, czy do terminu ;-)

PiaGizela ja będę rodzić w szpitalu, gdzie moja ginka jest ordynatorem ;-) chyba takie znajomości starczą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:51

ash, Penelope lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    A czym lepiej smarowac krocze tym olejkiem z wiesiolka czy migdalowym? Albo jakims innym?
    Mi Doula powiedziała, że migdałowym a wiesiołek łykać, ew. ożna też dopochwowo tabletki oeparolu, ale ja już tam sobie nic nie wkładam :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Gosiak dzieki, tak zrobie:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bede rodzic w szpitalu w ktorym pracuje, bo stad tez mam oczywiscie ubezpieczenie i tak bedzie najtaniej LOL

Zadzwonilam dzisiaj do HR. Babka przeslala mi mailem dwa formularze do zwolnienia po porodzie, ktore ja musze tylko podpisac w jednym miejscu, a lekarz wypelnia reszte. Powiedziano mi w listopadzie, ze robi sie to na miesiac przed terminem. Jak dla mnie jest juz wystarczajaco blisko. Dam je lekarzowi na jutrzejszej wizycie. Nie rozumiem dlaczego oni wszystko musza robic na ostatnia chwile. A co jesli dziecko urodzi sie wczesniej lub wrecz przedwczesnie? Kobieta nie dostanie zwolnienia? Idiotyzm.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:

Cath i Penelope wy chyba jesteście najwyżej w tygodniach ciąży, ciekawe ile maluszki będą siedzieć w brzuszkach, czy do terminu ;-)

PiaGizela ja będę rodzić w szpitalu, gdzie moja ginka jest ordynatorem ;-) chyba takie znajomości starczą

Penelope, Sewerynka, Cath i ja jesteśmy pierwsze hehe..

Mój gin też ordynator ;)

Penelope, Gosiak, justta, Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ