Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z wami wieczorkiem. Miałam dziś intensywny dzień w domu, jutro maz jedzie ze mna i w sobote na zaliczenia na studia. Mowi ze nie chce mnie samej puszczac
Dziś przyszła niania angelcarenarazie się grzeje do pokojowej temperatury.
Ja nic nie mroze moj mąż aż tak źle nie gotuje i da sobie radetym bardziej będzie miał wolne około dwóch tygidni od razu jak urodze więc ja z głodu też nie umrę
Dzis dzwoniłam do sanepidu w lęborku i sie tak wkurwiłam że szkoda gadać. -
nick nieaktualnyPia Gizela no chyba, że tak... Ja na swoje muszę zakłądać gumę w domu, bo bym oszalała.. przeszkadzają mi bardzo
U mnie w szpitalu talerze są ogólnodostępne, ale wolę mieć swoje. Ręcznik papierowy chociażby do osuszania krocza - podobno dobre.
To prawda, wszędzie za zainteresowanie się płaci i to nie mało. Tylko sama do końca nie wiem jak to jest, bo jak wykupuje się położną to przecież ona i tak nie będzie 24h przez nasz pobyt w szpitalua zawsze kiedy będzie najbardziej potrzebna to zapewne nieobecność zagwarantowana.
Z jednej strony fajnie mieć wszystko swoje dla malucha w szpitalu - ubrania itp, ale użerać się z tym, pilnować, aby nic nie zniknęło...
-
Hej dziewczyny !
Dawno mnie tutaj nie było, ale teraz nie mam pojęcia co robić.
Dzisiaj miałam wizytę u ginekologa i przepisał mi lek o nazwie Hydrochlorothiazidum Polpharma na nadciśnienie i obrzęki, mam je brać przez tydzień i kontrolować ciśnienie. Ale w ulotce jest napisane
''Ciąża
Leku nie należy stosować w okresie ciąży.
Kobiety muszą powiedzieć lekarzowi, jeśli są lub podejrzewają, że mogą być w ciąży. Lekarz zaleci stosowanie innego leku zamiast Hydrochlorothiazidum Polpharma. Hydrochlorotiazyd przenika przez barierę łożyskową i jego stosowanie po 3 miesiącu ciąży może spowodować uszkodzenia u płodu i noworodka ''
i teraz się zastanawiam po co Ona w ogóle przepisała taki lek skoro może zaszkodzić mojemu dziecku ? -
Cath ciekawa jestem czy faktycznie urodzisz za 3 tygodnie, czy Konstancja Cie przetrzyma dluzej
To w polskich szpitalach nie ma recznikow papierowych?????? Moze glupio sie pytam, ale po 6. roku zycia nigdy w szpitalu nie bylam.cath lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
I ja melduje sie po wizycie.
Synek ułożony znowu glowkowo, wazy ok 2100g
Szyjka 3cm i zamknięta.
Gorzej z ciśnieniem ;( 140/90, mam kontrolować 2x dziennie i jesli nic lepiej nie bedzie to włączamy leki. Astma tez daje popalić, wiec doktorek sie trochę zmartwili. Mam byc u niego 29 stycznia i wtedy ostatecznie omówimy poród. Wtedy tez pobierze wymaz na paciorkowca.
megg, justta, Asiaa1201, Patrycja20, Bietka, Lara 82, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki my również po wizycie. Mały klopsik waży ok 2400g. Jest dobrze, przepływy super. Szyjka zamknięta. Szymuś bardzo nisko i napiera główką ale może jeszcze te 3 tyg wytrzymamy.
Gratuluje pozostałych wizytmegg, Gosiak, Penelope, justta, Asiaa1201, Patrycja20, Bietka, dorocia2324, słoneczna 85, Januszkowa, Lara 82, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny ale duze te Wasze dzieciaczki, ja dzis bylam na wizycie i malutka okolo 2100g, a dzis jest juz 35+0 mam nadzieje, ze jeszcze sporo przybierze.Chociaz ja sama wazylam tylko 2kg jak sie urodzilam. Ale lekarka mowi ze u dziecka wszystko dobrze.
A czym lepiej smarowac krocze tym olejkiem z wiesiolka czy migdalowym? Albo jakims innym?Asiaa1201, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Laurka wrote:Cath ciekawa jestem czy faktycznie urodzisz za 3 tygodnie, czy Konstancja Cie przetrzyma dluzej
.
Aaa któraś z was pytała się o herbate z liści malin. Ja pije już od tygodnia. I kupiłam ją w sklepie zielarskim za 2,80 złjustta, Gosiak, Asiaa1201, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Pia, będziesz miała swoją wykupiona położną czy dasz w tzw. łapę? Ja się kiedyś zastanawiałam i chyba bym nie umiała dać koperty.
Nóż mi się otwiera w kieszeni na samą myśl, że mam dać w łapę lekarzowi. Ale moja ginka powiedziała mi jasno "Proszę wybrać szpital, w którym ma pani znajomości". A jeszcze mam przykład z wczoraj z bratem mężem - żaden szpital urazowy na śląsku nie chciał go przyjąć, bo nigdzie miejsc nie ma. -
Dziewczyny gratki z wizyt
Ash kontroluj ciśnienie i będzie dobrze
Lula wytrwacie wytrwaciekciuki zaciśnięte
Cath i Penelope wy chyba jesteście najwyżej w tygodniach ciąży, ciekawe ile maluszki będą siedzieć w brzuszkach, czy do terminu
PiaGizela ja będę rodzić w szpitalu, gdzie moja ginka jest ordynatoremchyba takie znajomości starczą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:51
ash, Penelope lubią tę wiadomość
-
A ja bede rodzic w szpitalu w ktorym pracuje, bo stad tez mam oczywiscie ubezpieczenie i tak bedzie najtaniej LOL
Zadzwonilam dzisiaj do HR. Babka przeslala mi mailem dwa formularze do zwolnienia po porodzie, ktore ja musze tylko podpisac w jednym miejscu, a lekarz wypelnia reszte. Powiedziano mi w listopadzie, ze robi sie to na miesiac przed terminem. Jak dla mnie jest juz wystarczajaco blisko. Dam je lekarzowi na jutrzejszej wizycie. Nie rozumiem dlaczego oni wszystko musza robic na ostatnia chwile. A co jesli dziecko urodzi sie wczesniej lub wrecz przedwczesnie? Kobieta nie dostanie zwolnienia? Idiotyzm.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
justta wrote:
Cath i Penelope wy chyba jesteście najwyżej w tygodniach ciąży, ciekawe ile maluszki będą siedzieć w brzuszkach, czy do terminu
PiaGizela ja będę rodzić w szpitalu, gdzie moja ginka jest ordynatoremchyba takie znajomości starczą
Penelope, Sewerynka, Cath i ja jesteśmy pierwsze hehe..
Mój gin też ordynator
Penelope, Gosiak, justta, Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość