X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś bardzo dobre wieści! Oby aż do końca wszystkich naszych rozwiązań takie już były!

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiele już widać na tym usg dlatego pięknie Wam je opisałam :P

fade52228f4248cfmed.jpg

AsiaSzw, Patrycja20, angelcia, Gosiak, Penelope, Fedra, dorocia2324, słoneczna 85, juska19, Lara 82, Sue, Angélique89 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś <3 <3 <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami wieczorkiem. Miałam dziś intensywny dzień w domu, jutro maz jedzie ze mna i w sobote na zaliczenia na studia. Mowi ze nie chce mnie samej puszczac :)
    Dziś przyszła niania angelcare :) narazie się grzeje do pokojowej temperatury.
    Ja nic nie mroze moj mąż aż tak źle nie gotuje i da sobie rade :) tym bardziej będzie miał wolne około dwóch tygidni od razu jak urodze więc ja z głodu też nie umrę :)

Dzis dzwoniłam do sanepidu w lęborku i sie tak wkurwiłam że szkoda gadać.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś super wieści :) :*
    Jutro mam 21 dni do porodu!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:56

Penelope, Fedra, justta, bella84, słoneczna 85, juska19 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela no chyba, że tak... Ja na swoje muszę zakłądać gumę w domu, bo bym oszalała.. przeszkadzają mi bardzo :)

U mnie w szpitalu talerze są ogólnodostępne, ale wolę mieć swoje. Ręcznik papierowy chociażby do osuszania krocza - podobno dobre.

To prawda, wszędzie za zainteresowanie się płaci i to nie mało. Tylko sama do końca nie wiem jak to jest, bo jak wykupuje się położną to przecież ona i tak nie będzie 24h przez nasz pobyt w szpitalu :/ a zawsze kiedy będzie najbardziej potrzebna to zapewne nieobecność zagwarantowana.

Z jednej strony fajnie mieć wszystko swoje dla malucha w szpitalu - ubrania itp, ale użerać się z tym, pilnować, aby nic nie zniknęło...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, będziesz miała swoją wykupiona położną czy dasz w tzw. łapę? Ja się kiedyś zastanawiałam i chyba bym nie umiała dać koperty.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Martsonek Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

Dawno mnie tutaj nie było, ale teraz nie mam pojęcia co robić.

Dzisiaj miałam wizytę u ginekologa i przepisał mi lek o nazwie Hydrochlorothiazidum Polpharma na nadciśnienie i obrzęki, mam je brać przez tydzień i kontrolować ciśnienie. Ale w ulotce jest napisane

''Ciąża
    Leku nie należy stosować w okresie ciąży.
    Kobiety muszą powiedzieć lekarzowi, jeśli są lub podejrzewają, że mogą być w ciąży. Lekarz zaleci stosowanie innego leku zamiast Hydrochlorothiazidum Polpharma. Hydrochlorotiazyd przenika przez barierę łożyskową i jego stosowanie po 3 miesiącu ciąży może spowodować uszkodzenia u płodu i noworodka ''

i teraz się zastanawiam po co Ona w ogóle przepisała taki lek skoro może zaszkodzić mojemu dziecku ?

f2wli09kmd0bmfne.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ciekawa jestem czy faktycznie urodzisz za 3 tygodnie, czy Konstancja Cie przetrzyma dluzej :D

To w polskich szpitalach nie ma recznikow papierowych?????? Moze glupio sie pytam, ale po 6. roku zycia nigdy w szpitalu nie bylam.

cath lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • ash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja melduje sie po wizycie.
    Synek ułożony znowu glowkowo, wazy ok 2100g :)
    Szyjka 3cm i zamknięta.
    Gorzej z ciśnieniem ;( 140/90, mam kontrolować 2x dziennie i jesli nic lepiej nie bedzie to włączamy leki. Astma tez daje popalić, wiec doktorek sie trochę zmartwili. Mam byc u niego 29 stycznia i wtedy ostatecznie omówimy poród. Wtedy tez pobierze wymaz na paciorkowca.

megg, justta, Asiaa1201, Patrycja20, Bietka, Lara 82, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• lula88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki my również po wizycie. Mały klopsik waży ok 2400g. Jest dobrze, przepływy super. Szyjka zamknięta. Szymuś bardzo nisko i napiera główką ale może jeszcze te 3 tyg wytrzymamy. :)

Gratuluje pozostałych wizyt :)

megg, Gosiak, Penelope, justta, Asiaa1201, Patrycja20, Bietka, dorocia2324, słoneczna 85, Januszkowa, Lara 82, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ale duze te Wasze dzieciaczki, ja dzis bylam na wizycie i malutka okolo 2100g, a dzis jest juz 35+0 mam nadzieje, ze jeszcze sporo przybierze.Chociaz ja sama wazylam tylko 2kg jak sie urodzilam. Ale lekarka mowi ze u dziecka wszystko dobrze.

A czym lepiej smarowac krocze tym olejkiem z wiesiolka czy migdalowym? Albo jakims innym?

Asiaa1201, megg, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Cath ciekawa jestem czy faktycznie urodzisz za 3 tygodnie, czy Konstancja Cie przetrzyma dluzej :D.
    Super by było na dniach urodzić ale jak jej dobrze w brzusiu to nie mam zamiaru jej wyganiać :D

Aaa któraś z was pytała się o herbate z liści malin. Ja pije już od tygodnia. I kupiłam ją w sklepie zielarskim za 2,80 zł :D

justta, Gosiak, Asiaa1201, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, daj znac po wizycie :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Pia, będziesz miała swoją wykupiona położną czy dasz w tzw. łapę? Ja się kiedyś zastanawiałam i chyba bym nie umiała dać koperty.

Nóż mi się otwiera w kieszeni na samą myśl, że mam dać w łapę lekarzowi. Ale moja ginka powiedziała mi jasno "Proszę wybrać szpital, w którym ma pani znajomości". A jeszcze mam przykład z wczoraj z bratem mężem - żaden szpital urazowy na śląsku nie chciał go przyjąć, bo nigdzie miejsc nie ma.

relg9vvjrtqik460.png

• justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratki z wizyt ;-)
    Ash kontroluj ciśnienie i będzie dobrze
    Lula wytrwacie wytrwacie ;-) kciuki zaciśnięte

Cath i Penelope wy chyba jesteście najwyżej w tygodniach ciąży, ciekawe ile maluszki będą siedzieć w brzuszkach, czy do terminu ;-)

PiaGizela ja będę rodzić w szpitalu, gdzie moja ginka jest ordynatorem ;-) chyba takie znajomości starczą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 18:51

ash, Penelope lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    A czym lepiej smarowac krocze tym olejkiem z wiesiolka czy migdalowym? Albo jakims innym?
    Mi Doula powiedziała, że migdałowym a wiesiołek łykać, ew. ożna też dopochwowo tabletki oeparolu, ale ja już tam sobie nic nie wkładam :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Gosiak dzieki, tak zrobie:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bede rodzic w szpitalu w ktorym pracuje, bo stad tez mam oczywiscie ubezpieczenie i tak bedzie najtaniej LOL

Zadzwonilam dzisiaj do HR. Babka przeslala mi mailem dwa formularze do zwolnienia po porodzie, ktore ja musze tylko podpisac w jednym miejscu, a lekarz wypelnia reszte. Powiedziano mi w listopadzie, ze robi sie to na miesiac przed terminem. Jak dla mnie jest juz wystarczajaco blisko. Dam je lekarzowi na jutrzejszej wizycie. Nie rozumiem dlaczego oni wszystko musza robic na ostatnia chwile. A co jesli dziecko urodzi sie wczesniej lub wrecz przedwczesnie? Kobieta nie dostanie zwolnienia? Idiotyzm.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:

Cath i Penelope wy chyba jesteście najwyżej w tygodniach ciąży, ciekawe ile maluszki będą siedzieć w brzuszkach, czy do terminu ;-)

PiaGizela ja będę rodzić w szpitalu, gdzie moja ginka jest ordynatorem ;-) chyba takie znajomości starczą

Penelope, Sewerynka, Cath i ja jesteśmy pierwsze hehe..

Mój gin też ordynator ;)

Penelope, Gosiak, justta, Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ