Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Żeby się nie okazało że pierwsze będą ostatnimi haha
Na poprzednich miesiącach jak śledziłam to zazwyczaj dziewczyny które były najbardziej "napalone" żeby już, żeby już rodzic i nie mogły się ciągle doczekać to tak wychodziło że rodziły później niż inne, zazwyczaj po terminie.Asiaa1201 wrote:Penelope, Sewerynka, Cath i ja jesteśmy pierwsze hehe..
Mój gin też ordynatorjustta, Gosiak, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Penelope wrote:Cath, Czy tą herbatę z liści malin to z jakiegoś konkretnego powodu, w jakimś celu się pije czy tylko dla smaku?
Penelope, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
A mnie strzela ze złości - jedna paczka w doręczeniu od rana kurier DPD, druga to samo Siódemka - doręczają do 20:00, pewnie nie zdążą dziś, a ja jutro mam plany - chcę pozałatwiać kilka spraw na mieście, nosz....
Chyba zanim coś teraz zamówię to będę dzwonić najpierw do sprzedawców i pytać z jakich firm kurierskich korzystają. -
Martsonek, ja bym sie poradzila jeszcze innego ginekologa a nawet i 2 a nawet jak bedziesz niespokojna dalej to i 3.. Ja z glupim kaszakiem bylam u 4 dermatologow gdzie leki stosowane byly rzekomo bezpieczne w ciazy.. Ale w takim wypadku jak u Ciebie jak taka uwaga na ulotce to bym wolala dla spokoju miec konsultacje... Teoretycznie jest tak ze leki moga miec wplyw we wczesniejszych etapach ciazy gdy trwa organogeneza... Potem juz nie powinny poniewaz dziecko ma juz na naszym etapie wszytko rozwiniete i jedynie przybiera na masie i plucka sie do konca ksztaltuja... Jednak nie ma przeprowadzanych badan na ciezarnych stad w ulotkach sa uwagi na temat szkodliwosci lekow i ze najlepiej to wogole miec zamiennik inny bezpiczny ( ktory malo prawdopodobne ze istnieje bo kazdy w ulotce ma to samo) jednak tutaj u Ciebie taki zapis w ulotce by mnie zestresowal nieziemsko i dla pewnosci skonsultuj z innymi.. Moze uda sie cos innego dobrac jednak...
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
"W okresie ciąży nie stosuj żadnego leku bez konsultacji z lekarzem!
Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku w okresie ciąży lub w okresie karmienia piersią skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego leku. Jeżeli jesteś w ciąży lub planujesz ciążę poinformuj o tym lekarza przepisującego receptę na ten lek.
Hydrochlorotiazyd przenika przez łożysko i może mieć szkodliwy wpływ na przebieg ciąży, rozwój płodu i noworodka. Nie stosować w przypadku obrzęku ciążowego, nadciśnienia ciążowego lub stanu przedrzucawkowego. Nie należy stosować preparatu w leczeniu samoistnego nadciśnienia tętniczego u kobiet w ciąży, z wyjątkiem rzadkich sytuacji, gdy lekarz uzna to bezwzględnie konieczne i żadne inne leczenie nie może być zastosowane.
Nie należy stosować preparatu w okresie karmienia piersią."
Wiekszosc lekow stosowanych doustnie przenika przez lozysko i wszystkie posiadaja podobna informacje by nie stosowac ani w ciazy ani podczas karmienia... Stres zawsze jest wiec biorac takie leki.. Ja zanim wzielam antybiotyk rzekomo bezpieczny augmentin to konsultowalam to z 3 dermatologami i ginekologiem moim...Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Ja juz po. Maly wazy ok 2700!!!
Dzis dr pobral mi wymaz a jutro rano zawioze. Za 2 tyg sciagamy pessar i mierzymy
Dr mi dal namiar na polozna i w nast tyg zadzwonie. Mowi ze rozwiazemy wczesniej pewnie porod a moze byc tak ze urodze po sciagnieciu pessara.
A jsk nie to wywolaja mi wczesniej pewnie. Jesli nie bedzie postepowac to wtedy ciecie. Jutro sie umawiam do okulisty.
A i dal mi recepte na Engerix B.
I nie musze lezecmegg, AsiaSzw, angelcia, Gosiak, ash, Bietka, Pia Gizela, Patrycja20, Penelope, dorocia2324, justta, bella84, lula88, przedszkolanka:), Januszkowa, Lara 82, Sue, Fedra, asia888 lubią tę wiadomość
-
Gosiak ja mam numery telefonow do wszystkich kurierow ktorzy moj rejon ogarniaja i jak wiem ze bedzie paczka to z rana dzwonie i pytam w jakich godzinach bedzie i ewentualnie umawiam sie inaczej. Polecam ta metode. Niezawodna
Słoneczna no niezly klopsikgratuluje!!!
-
AsiaSzw wrote:Gosiak ja mam numery telefonow do wszystkich kurierow ktorzy moj rejon ogarniaja i jak wiem ze bedzie paczka to z rana dzwonie i pytam w jakich godzinach bedzie i ewentualnie umawiam sie inaczej. Polecam ta metode!
Natomiast Gls wysyła smsa zawsze rano i podaje zakres godzinowy np. 11-13 a ups rano dzwoni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:07
-
Bietka wrote:O mnie zapomniałyście ;p
jutro 37 skończony a 38 sie rozpoczyna
Ja nie jestem jakos mega napalona aby wyszla szybciej mija kluskaale fajnie by bylo bo to wiadomo zawsze mniejsza kulka do urodzenia
Penelope, Bietka, justta, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Hmm Gosia to dziwne. Ja nie mialam problemu aby nr zdobyc. Sprobuj zadzwonic i powiedz ze domofon nie dziala i zeby kurier do ciebie zadzwonil jak bedzie pod domem. Bedziesz miala nr.
Ale jutro spróbuję z tym domofonem... DPD był, Siódemka nie i pewnie dziś już nie przyjedzie.