Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem już po wizycie, wszystko jest ok, Kruszynka waży już 2490g czyli super rośnie, dała mi skierowanie na cc na 21 stycznia(skończony 38tc), mam się stawić na czczo o 8 rano, jakby coś się działo to oczywiście szybciej i zrobią mi od razu cięcie, mam nadzieję że wytrwamy do tych dwóch tygodni jeszcze, żeby maluszek podrósł, będzie miał około 3kg jak się urodzi
Cesarka wtedy też, bo ginka ma ostatni tydzień stycznia urlop, a chciałaby sama robić cięcie
Wymaz pobrany, ale miałam z pochwy a nie z odbytunic nie bolało
Teraz tylko, żeby wytrwać i już za dwa tygodnie będę mamusią21 stycznia, ewentualnie 22 najpóźniej, jakby coś w szpitalu im innego wyszło, dzieję się, dzieje dziewczynki
AsiaSzw, Gosiak, Pia Gizela, angelcia, Bietka, Sue, Patrycja20, juska19, dorocia2324, megg, Penelope, Fedra, ash, Asiaa1201, kasia_1988, słoneczna 85, przedszkolanka:), Januszkowa, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asia nawet już nie sprawdzała, a ja taka byłam przejęta tymi wymiarami i wagą że nawet już nie spytałam, za dwa tygodnie się okaże
będzie do końca SURPRISE
A z czego cię te plecy tak bolą, chodziłaś dużo dzisiaj czy co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:59
AsiaSzw, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Nie chodzilam, ostatnio od swiat mnie troche pobolewaly, ale dzis mialam juz kumulacje. Poczulam taki prad przechodzacy pzez nie wszedl w biodro lewe i juz nic nie moglam zrobic. Mam tak co jakis czas. Niestety choroba zawodowa poprzedzona zwichnieciem biodra 15 lat temu
-
A my nic nie załatwiliśmy, bo moj odpis aktu urodzenia, ktory miałam jest zwolniony z opłaty skarbowej:)
Na szczescie miła pani w usc nam poradziła, żebym po prostu przelała na konto swojego urzędu te opłatę i jutro przyszła z dowodem wpłaty. Z terminem nie ma problemu, juz na 16.01 ma wolne, gorzej z moim P. Ktory we wszystkie piątki gra, wiec musimy prosić o ustalenie terminu w tygodniu. Ale nie musimy czekać, płaci sie wiecej za przyspieszenie terminu:)
Więc bez ciśnienia:)
-
Dziewczyny za pozwoleniem Angelcia i Pia skopiowalam Wasze listy rzeczy do spakowania
planuje pakowanie w weekend, teraz wstawilam ostatnie pranie ciuszkow
zostana mi do prania reczniki kocyk, posciel( ale to juz maz ma zrobic jak pojde do szpitala rodzic)
Co do gotowania na zapas to ja nie bede, maz sobie poradzi w koncu radzil sobie kiedys jak mnie nie znala potem jak wroce do domu to nawet moja mama chetnie wpadnie i cos ugotuje jak bedzie potrzeba, albo ja mu bede dyktowac a on zrobi
wiec damy rade
dzisiaj jadlam pierogi ruskie z kredensu i musze przyznac ze sa calkiem smaczne
juz jadlam z serem, ruskie i z kapusta grzybami i jeszcze drozdzowe z warzywami zapiekane i wszystkie mi smakowaly :p wiec teraz z miesiem sprobuje kolejnym razem :p a jutro mam wene na rybe po grecku :p tak poswiatecznie
wg przepisu ze strony kwestia smaku- ryba po grecku II, taka nietradycyjna
robilam kilka razy i polecam zwlaszcza jak ktos lubi troszke pikantne
angelcia lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie
Pola zostaje PolusiąJak to pan doktor stwierdził wskazując cipuszkę :" No z tego to chłopca na pewno nie będzie
"
A więc tak :
Termin porodu wyznaczył lekarz na koniec stycznia. Waga szacunkowa : 2457 g kochanego ciałka
Położenie główkowe. Wszystko w najlepszym porządku. Całe badanie tak słodko sobie memlała języczkiem, ziewała i ssałaPan doktor był zdziwiony, że już pokazuje jaki ma odruch ssania. Nasze kochane usteczka
Jestem szczęśliwa- MEEEEEEGA !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:15
Sue, justta, AsiaSzw, megg, dorocia2324, Patrycja20, Penelope, angelcia, Bietka, agaaa28, Fedra, ash, słoneczna 85, przedszkolanka:), Januszkowa, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Sue to całkiem krótko się czeka! Fajnie
Szkoda tylko, że musisz się jeszcze raz fatygować.
Bella korzystaj:) Wydrukowałam swoje listy z rzeczami, do porodu i na wyjście dla mnie i Brzuszkowego - odhaczyłam co mam, co trzeba dokupić/dopakować.
Nie wiem tylko gdzie będę rodzić więc nie wiem co dla Brzuszkowego spakować! Muszę się zdecydować -
angelcia wrote:Pia a jakiś dezodorant? Gumki do włosów? Coś do pisania? Ręcznik papierowy? Sztućce, talerze?
Zerknij ja wczoraj pisałam, co spakowałam, a na dzień dzisiejszy już nie pamiętam.
Moich włosów nie da się związaćDługopis mam w moich dokumentach ciążowych.
O dezydorancie nie pomyślałamAle przypomniało mi się, żee wodę termalną do twarzy spakowałam
Co do sztućców, talerzy i ręczników papierowych - mam na uwadze, ale to zależy który szpital wybiorę. W jednym nie trzeba nic z tych rzeczy, w drugim trzeba. Podobnie z rzeczami dla dzieciaczków na pobyt.
Kurde nie wiemTym bardziej, że wszyscy mi mówią, że mam wybrać ten, w którym wszystko trzeba dla dzieciaczka mieć. Z resztą którego bym nie wybrała, wszędzie trzeba dopłacić za zainteresowanie się mamą i dzieckiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:43