X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, wszystko jest ok, Kruszynka waży już 2490g czyli super rośnie, dała mi skierowanie na cc na 21 stycznia(skończony 38tc), mam się stawić na czczo o 8 rano, jakby coś się działo to oczywiście szybciej i zrobią mi od razu cięcie, mam nadzieję że wytrwamy do tych dwóch tygodni jeszcze, żeby maluszek podrósł, będzie miał około 3kg jak się urodzi ;-)
    Cesarka wtedy też, bo ginka ma ostatni tydzień stycznia urlop, a chciałaby sama robić cięcie

Wymaz pobrany, ale miałam z pochwy a nie z odbytu ;-) nic nie bolało

Teraz tylko, żeby wytrwać i już za dwa tygodnie będę mamusią <3 21 stycznia, ewentualnie 22 najpóźniej, jakby coś w szpitalu im innego wyszło, dzieję się, dzieje dziewczynki

AsiaSzw, Gosiak, Pia Gizela, angelcia, Bietka, Sue, Patrycja20, juska19, dorocia2324, megg, Penelope, Fedra, ash, Asiaa1201, kasia_1988, słoneczna 85, przedszkolanka:), Januszkowa, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No, ja po rozmowie z położną, mogę Jankę od razu do Medicover zapisać, a do niej zadzwonić po porodzie i się umówić. To już mam w takim razie ogarnięte.

Gosia a do ktorej dzwonilas??

Justta super wiesci. A ile maluch teraz wazy??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw waży 2490g ;-) a dwa i pół tygodnia temu 22 grudnia ważył 1800g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:54

AsiaSzw lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta ale fajne wieści! To jest niesamowite!

Ciekawe jak tam Mistrzyni z dziewczynkami się czuje.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pia a jakiś dezodorant? Gumki do włosów? Coś do pisania? Ręcznik papierowy? Sztućce, talerze?

Zerknij ja wczoraj pisałam, co spakowałam, a na dzień dzisiejszy już nie pamiętam.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia a do ktorej dzwonilas???
    Do tej "naszej" ;)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta super jaki duzy dzidzius. A jak z płcią? Ujawniło się dziecko??

Ja juz w domu, zalegam na lozku tak mnie napierdzielaja plecy. Masakra jakas. Chce mi sie ryczec z bolu :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nawet już nie sprawdzała, a ja taka byłam przejęta tymi wymiarami i wagą że nawet już nie spytałam, za dwa tygodnie się okaże ;-) będzie do końca SURPRISE <3

A z czego cię te plecy tak bolą, chodziłaś dużo dzisiaj czy co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:59

AsiaSzw, Lara 82 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gosia fajnie. Bedziemy mogly wymienic poglady :)

Justta super :) troszke ci zazdraszczam ten niespodzianki hihi takie to emocjonujace niesamowicie

justta, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzilam, ostatnio od swiat mnie troche pobolewaly, ale dzis mialam juz kumulacje. Poczulam taki prad przechodzacy pzez nie wszedl w biodro lewe i juz nic nie moglam zrobic. Mam tak co jakis czas. Niestety choroba zawodowa poprzedzona zwichnieciem biodra 15 lat temu :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nic nie załatwiliśmy, bo moj odpis aktu urodzenia, ktory miałam jest zwolniony z opłaty skarbowej:)
    Na szczescie miła pani w usc nam poradziła, żebym po prostu przelała na konto swojego urzędu te opłatę i jutro przyszła z dowodem wpłaty. Z terminem nie ma problemu, juz na 16.01 ma wolne, gorzej z moim P. Ktory we wszystkie piątki gra, wiec musimy prosić o ustalenie terminu w tygodniu. Ale nie musimy czekać, płaci sie wiecej za przyspieszenie terminu:)
    Więc bez ciśnienia:)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za pozwoleniem Angelcia i Pia skopiowalam Wasze listy rzeczy do spakowania ;) planuje pakowanie w weekend, teraz wstawilam ostatnie pranie ciuszkow :) zostana mi do prania reczniki kocyk, posciel( ale to juz maz ma zrobic jak pojde do szpitala rodzic)
    Co do gotowania na zapas to ja nie bede, maz sobie poradzi w koncu radzil sobie kiedys jak mnie nie znal :) a potem jak wroce do domu to nawet moja mama chetnie wpadnie i cos ugotuje jak bedzie potrzeba, albo ja mu bede dyktowac a on zrobi :) wiec damy rade :) dzisiaj jadlam pierogi ruskie z kredensu i musze przyznac ze sa calkiem smaczne :) juz jadlam z serem, ruskie i z kapusta grzybami i jeszcze drozdzowe z warzywami zapiekane i wszystkie mi smakowaly :p wiec teraz z miesiem sprobuje kolejnym razem :p a jutro mam wene na rybe po grecku :p tak poswiatecznie :) wg przepisu ze strony kwestia smaku- ryba po grecku II, taka nietradycyjna :) robilam kilka razy i polecam zwlaszcza jak ktos lubi troszke pikantne :)

angelcia lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie <3
    Pola zostaje Polusią <3 Jak to pan doktor stwierdził wskazując cipuszkę :" No z tego to chłopca na pewno nie będzie :D "

A więc tak :
    Termin porodu wyznaczył lekarz na koniec stycznia. Waga szacunkowa : 2457 g kochanego ciałka <3
    Położenie główkowe. Wszystko w najlepszym porządku. Całe badanie tak słodko sobie memlała języczkiem, ziewała i ssała :D Pan doktor był zdziwiony, że już pokazuje jaki ma odruch ssania. Nasze kochane usteczka <3

Jestem szczęśliwa- MEEEEEEGA !!!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:15

Sue, justta, AsiaSzw, megg, dorocia2324, Patrycja20, Penelope, angelcia, Bietka, agaaa28, Fedra, ash, słoneczna 85, przedszkolanka:), Januszkowa, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to całkiem krótko się czeka! Fajnie :) Szkoda tylko, że musisz się jeszcze raz fatygować.

Bella korzystaj:) Wydrukowałam swoje listy z rzeczami, do porodu i na wyjście dla mnie i Brzuszkowego - odhaczyłam co mam, co trzeba dokupić/dopakować.
    Nie wiem tylko gdzie będę rodzić więc nie wiem co dla Brzuszkowego spakować! Muszę się zdecydować:/

relg9vvjrtqik460.png

• justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś super wiadomość, a waga naszych dzieciaczków podobna ;-) cieszę się bardzo

Katiś lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis super :) gratuluje.
    Widze ze same dobre wiesci dzisiaj :)))

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również gratuluję pomyślnych wizyt. Justta zgadza się. Wagowo prawie tak samo :D

justta lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze a moja mala w 34 tc 4 dn wazyla 2480 :p klopsik :) a gdzie tu jeszcze miesiac :p

justta lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, super, ze wszystko w porzadku :) Ja juz swojego USG nie moge sie doczekac.

justta lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Pia a jakiś dezodorant? Gumki do włosów? Coś do pisania? Ręcznik papierowy? Sztućce, talerze?

Zerknij ja wczoraj pisałam, co spakowałam, a na dzień dzisiejszy już nie pamiętam.

Moich włosów nie da się związać ;) Długopis mam w moich dokumentach ciążowych.

O dezydorancie nie pomyślałam :D Ale przypomniało mi się, żee wodę termalną do twarzy spakowałam :D

Co do sztućców, talerzy i ręczników papierowych - mam na uwadze, ale to zależy który szpital wybiorę. W jednym nie trzeba nic z tych rzeczy, w drugim trzeba. Podobnie z rzeczami dla dzieciaczków na pobyt.

Kurde nie wiem :/ Tym bardziej, że wszyscy mi mówią, że mam wybrać ten, w którym wszystko trzeba dla dzieciaczka mieć. Z resztą którego bym nie wybrała, wszędzie trzeba dopłacić za zainteresowanie się mamą i dzieckiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:43

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ