X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, wszystko jest ok, Kruszynka waży już 2490g czyli super rośnie, dała mi skierowanie na cc na 21 stycznia(skończony 38tc), mam się stawić na czczo o 8 rano, jakby coś się działo to oczywiście szybciej i zrobią mi od razu cięcie, mam nadzieję że wytrwamy do tych dwóch tygodni jeszcze, żeby maluszek podrósł, będzie miał około 3kg jak się urodzi ;-)
    Cesarka wtedy też, bo ginka ma ostatni tydzień stycznia urlop, a chciałaby sama robić cięcie

Wymaz pobrany, ale miałam z pochwy a nie z odbytu ;-) nic nie bolało

Teraz tylko, żeby wytrwać i już za dwa tygodnie będę mamusią <3 21 stycznia, ewentualnie 22 najpóźniej, jakby coś w szpitalu im innego wyszło, dzieję się, dzieje dziewczynki

AsiaSzw, Gosiak, Pia Gizela, angelcia, Bietka, Sue, Patrycja20, juska19, dorocia2324, megg, Penelope, Fedra, ash, Asiaa1201, kasia_1988, słoneczna 85, przedszkolanka:), Januszkowa, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No, ja po rozmowie z położną, mogę Jankę od razu do Medicover zapisać, a do niej zadzwonić po porodzie i się umówić. To już mam w takim razie ogarnięte.

Gosia a do ktorej dzwonilas??

Justta super wiesci. A ile maluch teraz wazy??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw waży 2490g ;-) a dwa i pół tygodnia temu 22 grudnia ważył 1800g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:54

AsiaSzw lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta ale fajne wieści! To jest niesamowite!

Ciekawe jak tam Mistrzyni z dziewczynkami się czuje.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pia a jakiś dezodorant? Gumki do włosów? Coś do pisania? Ręcznik papierowy? Sztućce, talerze?

Zerknij ja wczoraj pisałam, co spakowałam, a na dzień dzisiejszy już nie pamiętam.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia a do ktorej dzwonilas???
    Do tej "naszej" ;)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta super jaki duzy dzidzius. A jak z płcią? Ujawniło się dziecko??

Ja juz w domu, zalegam na lozku tak mnie napierdzielaja plecy. Masakra jakas. Chce mi sie ryczec z bolu :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nawet już nie sprawdzała, a ja taka byłam przejęta tymi wymiarami i wagą że nawet już nie spytałam, za dwa tygodnie się okaże ;-) będzie do końca SURPRISE <3

A z czego cię te plecy tak bolą, chodziłaś dużo dzisiaj czy co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 16:59

AsiaSzw, Lara 82 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Gosia fajnie. Bedziemy mogly wymienic poglady :)

Justta super :) troszke ci zazdraszczam ten niespodzianki hihi takie to emocjonujace niesamowicie

justta, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzilam, ostatnio od swiat mnie troche pobolewaly, ale dzis mialam juz kumulacje. Poczulam taki prad przechodzacy pzez nie wszedl w biodro lewe i juz nic nie moglam zrobic. Mam tak co jakis czas. Niestety choroba zawodowa poprzedzona zwichnieciem biodra 15 lat temu :(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nic nie załatwiliśmy, bo moj odpis aktu urodzenia, ktory miałam jest zwolniony z opłaty skarbowej:)
    Na szczescie miła pani w usc nam poradziła, żebym po prostu przelała na konto swojego urzędu te opłatę i jutro przyszła z dowodem wpłaty. Z terminem nie ma problemu, juz na 16.01 ma wolne, gorzej z moim P. Ktory we wszystkie piątki gra, wiec musimy prosić o ustalenie terminu w tygodniu. Ale nie musimy czekać, płaci sie wiecej za przyspieszenie terminu:)
    Więc bez ciśnienia:)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za pozwoleniem Angelcia i Pia skopiowalam Wasze listy rzeczy do spakowania ;) planuje pakowanie w weekend, teraz wstawilam ostatnie pranie ciuszkow :) zostana mi do prania reczniki kocyk, posciel( ale to juz maz ma zrobic jak pojde do szpitala rodzic)
    Co do gotowania na zapas to ja nie bede, maz sobie poradzi w koncu radzil sobie kiedys jak mnie nie znal :) a potem jak wroce do domu to nawet moja mama chetnie wpadnie i cos ugotuje jak bedzie potrzeba, albo ja mu bede dyktowac a on zrobi :) wiec damy rade :) dzisiaj jadlam pierogi ruskie z kredensu i musze przyznac ze sa calkiem smaczne :) juz jadlam z serem, ruskie i z kapusta grzybami i jeszcze drozdzowe z warzywami zapiekane i wszystkie mi smakowaly :p wiec teraz z miesiem sprobuje kolejnym razem :p a jutro mam wene na rybe po grecku :p tak poswiatecznie :) wg przepisu ze strony kwestia smaku- ryba po grecku II, taka nietradycyjna :) robilam kilka razy i polecam zwlaszcza jak ktos lubi troszke pikantne :)

angelcia lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie <3
    Pola zostaje Polusią <3 Jak to pan doktor stwierdził wskazując cipuszkę :" No z tego to chłopca na pewno nie będzie :D "

A więc tak :
    Termin porodu wyznaczył lekarz na koniec stycznia. Waga szacunkowa : 2457 g kochanego ciałka <3
    Położenie główkowe. Wszystko w najlepszym porządku. Całe badanie tak słodko sobie memlała języczkiem, ziewała i ssała :D Pan doktor był zdziwiony, że już pokazuje jaki ma odruch ssania. Nasze kochane usteczka <3

Jestem szczęśliwa- MEEEEEEGA !!!

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:15

Sue, justta, AsiaSzw, megg, dorocia2324, Patrycja20, Penelope, angelcia, Bietka, agaaa28, Fedra, ash, słoneczna 85, przedszkolanka:), Januszkowa, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to całkiem krótko się czeka! Fajnie :) Szkoda tylko, że musisz się jeszcze raz fatygować.

Bella korzystaj:) Wydrukowałam swoje listy z rzeczami, do porodu i na wyjście dla mnie i Brzuszkowego - odhaczyłam co mam, co trzeba dokupić/dopakować.
    Nie wiem tylko gdzie będę rodzić więc nie wiem co dla Brzuszkowego spakować! Muszę się zdecydować:/

relg9vvjrtqik460.png

• justta Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś super wiadomość, a waga naszych dzieciaczków podobna ;-) cieszę się bardzo

Katiś lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis super :) gratuluje.
    Widze ze same dobre wiesci dzisiaj :)))

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również gratuluję pomyślnych wizyt. Justta zgadza się. Wagowo prawie tak samo :D

justta lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze a moja mala w 34 tc 4 dn wazyla 2480 :p klopsik :) a gdzie tu jeszcze miesiac :p

justta lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, super, ze wszystko w porzadku :) Ja juz swojego USG nie moge sie doczekac.

justta lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Pia a jakiś dezodorant? Gumki do włosów? Coś do pisania? Ręcznik papierowy? Sztućce, talerze?

Zerknij ja wczoraj pisałam, co spakowałam, a na dzień dzisiejszy już nie pamiętam.

Moich włosów nie da się związać ;) Długopis mam w moich dokumentach ciążowych.

O dezydorancie nie pomyślałam :D Ale przypomniało mi się, żee wodę termalną do twarzy spakowałam :D

Co do sztućców, talerzy i ręczników papierowych - mam na uwadze, ale to zależy który szpital wybiorę. W jednym nie trzeba nic z tych rzeczy, w drugim trzeba. Podobnie z rzeczami dla dzieciaczków na pobyt.

Kurde nie wiem :/ Tym bardziej, że wszyscy mi mówią, że mam wybrać ten, w którym wszystko trzeba dla dzieciaczka mieć. Z resztą którego bym nie wybrała, wszędzie trzeba dopłacić za zainteresowanie się mamą i dzieckiem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:43

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ