Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
jak chodzisz na NFZ to masz za darmo a jak prywatnie ktos chodzi to placi.
kolezanka jest diagnosta, pracuje wlasnie na mikrobiologii i pytalam jej o przechowywanie to mowi ze spokojnie nawet do 48 h w temp pokojowej.
jak bedzie w cieplym to namnozy sie wiecej jak jest GBS.
takze sprawdzona informacja
mam nadzieje ze gin mi sam pobierze i zaniose ten wymaz do labu. -
A ja dzwoniłam do położnej środowiskowej, akurat mówiła, ze jest przy jakimś dzieciaczku i żeby zadzwonić po 16:00. Wiec będę dzwonić. Interesuje mnie cały czas kwestia czy muszę byc zapisana do przychodni NFZ i stamtąd mieć i pediatrę i Położną.... Bo z jednej strony takie info słyszałam, a z drugiej ona niby mówi, ze nigdzie sie nie trzeba zapisywać, tylko zadzwonić do niej po porodzie. Tej kwestii nie ogarniam.
-
tylko znajoma mowila ze w spzitalu pytali do ktorej przychodni zapisze dziecko, zeby podala adres. BO oni chyba informuja ze dziecko sie urodzilo i wtedy polozna musi przyjsc. tak mi sie wydaje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:29
-
słoneczna 85 wrote:Gosiak nam polozna na sr mowila ze po porodzie Tatus jedzie i zpaisuje dziecko do przychodni na wizyte, w ciagu 14 dni jak dobrze pamietam.
-
Patrycja, Vel chciała chłopca a jest dziewczynka, a ja w tamtym czasie pisałam ze chce dziewczynkę a wyszło że jest chłopiecPatrycjaP wrote:Tak chodziło o Vel
Aczkolwiek nie było na odwrót ? Ona chyba bardzo chciała mieć córeczkę, a okazało się ze ma syna. Tak mi się wydaje -
mnie ginka powiedziała, że na następnej wizycie pobierze mi GBS, czyli będę wtedy w 35 skończonym tygodniu.
Wiecie co, Gosiak i Słoneczna, chyba mnie jednak natchnęłyście. Zrobię kilka słoików leczo. Bo w zamrażarce raczej nie mam miejsca. W niej trzymam mrożone warzywa i owoce, co kupiłam latem, żeby mieć swoje, sprawdzone
Mama liczę, że coś mi gotowanego podrzuci. Skoro w ciąży mnie ratowała bez proszenia jej obiadami, to chyba i potem pomoże! Teściowa moja dobra kobieta, aleja jej nie wchodzę w paradę, ona mnie.Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:tylko znajoma mowila ze w spzitalu pytali do ktorej przychodni zapisze dziecko, zeby podala adres. BO oni chyba informuja ze dziecko sie urodzilo i wtedy polozna musi przyjsc. tak mi sie wydaje.
-
słoneczna 85 wrote:mi sie wydaje ze to Twoja sprawa gdzie zapiszesz dziecko. Przeciez jak masz abonament to mozesz do Medicover. Co to jest dla nich za problem?
chociaz w naszym kraju to roznie moze byc:) -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, czy przy luteinie może swędzenie się pojawiać? Wczoraj byłam u gina i o to pytał mnie czy cos mnie swędzi, ale wczoraj nic a dziś zaczęło tak jakby na zewnątrz i troszkę wglab,łącze to z luteina,ona ciągle wypływa i może dlatego?? Pozdrawiam
-
Hej Wam!!
Dołączyłam do wydarzenia na fb pt. Tydzien bez narzekania:)
Ani razu dzis nie marudnelam:) spalam cudownie, nic mnie nie boli:)
W ogole w tej ciazy to jakis anioł we mnie wstąpił, ciekawe co bedzie po
Tak działana dobranoc
Gosiak, zapisuje małego od razu do medicover, bede po 20.01 w pracy, to od razu wezme formularz, zeby po porodzie P. mógł z tym jechac
Jedziemy załatwiać slub, trzymajcie kciuki!!
Aaaaa, będę żoną!justta, Gosiak, megg, Pia Gizela, Bietka, Patrycja20, Laurka, Topola, Penelope, derii84, Fedra, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
agaaa28 wrote:Czy któraś kupowała już wyciąg z wiesiołka albo herbatkę z liści malin? Może mogłaby podrzucić jakiś link?
Ja będę piła herbatkę z Babyandmamamed - Przygotowanie do porodu.
http://babyandmamamed.com/index.php/jestem-w-ciazy/przygotowanie-do-porodu/
A wiesiolka lykam w pigulach.
http://www.aptekagemini.pl/oeparol-60-kapsulek.html
I wieczorem smaruję krocze olejkim z wiesiolka.agaaa28 lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego