Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
angelcia wrote:Ja bym się teraz trochę wkurzyła jakby mi powiedziano, że Adrianna okazała się Adrianem :o W sumie nie ma na co mieć wkurwy, ale jakieś takie rozczarowanie... I cóż bym poczęła z tymi słodkimi różowymi szmatkami?
Ale sadze ze sa takie czasy i sprzęty że powinni oceniać lobietom raczej poprawnie bo w szpitalach to gorzej ze stanem usg ale ja prywacie w klinice byłamale przy porodzie to nawet takiej opcji nie przyjmuje że inna płeć od tej co ocenili.
-
Truskaweczka250 wrote:Dokładnie ja tez mam kilka ubranek juz różowych:)
Ale sadze ze sa takie czasy i sprzęty że powinni oceniać lobietom raczej poprawnie bo w szpitalach to gorzej ze stanem usg ale ja prywacie w klinice byłamale przy porodzie to nawet takiej opcji nie przyjmuje że inna płeć od tej co ocenili.
Najważniejsze, żeby zdrowe było, płeć to kwestia drugorzędna. Noworodek też się nie obrazi, jak mu się założy chłopięce/dziewczęce ubranko. Ważne, że ma ciepło i opiekę i miłość
U mnie od 14 tc chłopak, na każdym usg dumnie prezentuje przyrodzenie, więc to raczej nie pępowinaTeż mam większość ubranek unisex, nie byłabym rozczarowana pomyłką w żadną stronę
Truskaweczka250, justta, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTruskaweczka najlepszym sposobem jest sprawdzanie lekarza. Ja nigdy lekarzowi nie mówiłam o płci... robiłam go w konia, że nie wiem, żeby sprawdził. Ale byłam już chyba u 4 lekarzy i każdy powiedział, że Dziewcze
Truskaweczka250, justta, Fedra lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:Truskaweczka najlepszym sposobem jest sprawdzanie lekarza. Ja nigdy lekarzowi nie mówiłam o płci... robiłam go w konia, że nie wiem, żeby sprawdził. Ale byłam już chyba u 4 lekarzy i każdy powiedział, że Dziewcze
-
nick nieaktualnyTruskaweczko to mój w ogóle nawet nie brał się za sprawdzanie na tym NFZtowskim sprzęcie - wysłał mnie po prostu do swojego kolegi po fachu. Robisz może badania prenatalne? Jeśli tak to Ci lekarze mają takie certyfikaty, że raczej nie ma opcji na pomyłkę - dla nich obraz USG jest tak samo zrozumiały jak dla nas kobiet plotki i zakupy
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:Truskaweczko to mój w ogóle nawet nie brał się za sprawdzanie na tym NFZtowskim sprzęcie - wysłał mnie po prostu do swojego kolegi po fachu. Robisz może badania prenatalne? Jeśli tak to Ci lekarze mają takie certyfikaty, że raczej nie ma opcji na pomyłkę - dla nich obraz USG jest tak samo zrozumiały jak dla nas kobiet plotki i zakupy
Dlatego tez wolałam pojechać do prywatniej kliniki niż byle gdzie:)Jak coś to i w tym mc się zapisze na 3d:)angelcia lubi tę wiadomość
-
bella84 wrote:Dziewczyny troche sie przerazilam... Na wkladce znalazlam baaardzo gesty sluz i bylo go bardzo duzo, dodam ze z poniedzialku na wtorek zaaplikowalam sobie lactovaginal ale rano wyplynal a potem caly dzien juz bylo normalnie.. Wiec nie wiem skad dzisiaj ten sluz... Zaczelam sie obawiac czy to nie ten czop sluzowy ... Powiem szczerze ze serce zabilo mi szybko:/ nie wiem co o tym myslec kurcze
A możesz opisać jaki miał kolor? Czy był gesty? Dlugi? Czy była krew?
-
ja kocham moje dziecko nie zaleznie co ma mdz. Nogami wiec na bank nie byloby rozczarowania tylko po prostu Lenka. Bardziej bylabym zdumiona ze to co widzalam na 4d i wygladalo jak rasowy siusiak z jajkami jest jednak cipeczka.
AsiaSzw, Gosiak, justta, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
rzeski podkrecone:) do fryzjera umowiona:)
chce mis ie chrustu, z lidla jest przelis na taki lany chrust...chyba sobie zrobie, tylko smierdziec bedzie w calym domu;/
Sloneczna mi nic gin nie mowil zebym powtarzala badania, tylko morfologie i mocz
super ze bedzie kupon, czesc rzeczy kupilam, ale zawsze sie przyda:)
u mnie chlopak w 13 tyg i tak zostalo (mam nadzieje)
u mnie w szpitalu GBS kosztuje 17 zl w nast tyg ide zrobicjustta, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Za GBS zapłaciłam 100 zł, miałam robiony wymaz z pochwy w dwóch kierunkach, na pewno na paciorkowce, a to drugie to nawet nie wiem
no i z odbytu
Czeka się około tygodnia na wynik.
Moja siostra leżała w szpitalu w jednym pokoju z dziewczyną, która miała mieć na 100 % córeczkę, a urodził się chłopiec. Byłam w odwiedzinach u siostry jak tamta dziewczyna odbierała telefony od rodziny i mówiła- "Na prawdę- to chłopiec"
Moja sis nawet kupiła od niej różowy kombinezonik i coś tam jeszcze
Chyba nie chciałabym takiej niespodzianki, pokój u mnie pomalowany na różowodużo rzeczy dziewczęcych mam. No i już się przyzwyczaiłam do tej myśli.
angelcia, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mnie nic nie kazał powtarzać wizytę ostatnia mam 19 stycznia i mam mieć ze sobą Świerzawa morfologię i mocz...
słoneczna 85 wrote:Dziewczyny a czy wszystkie macie powtarzac badanie na HIV?
nic mi jeszcze gin nie mowil. ciekawe.
bo jak wsyztsko bede musiala powtarzac to niezly koszt bedzie.. tak sobie mysle.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Czesc dziewczyny
Asia1201- byl gesty, jasny- kolor ecru, scisly jak po globulce, zadnej krwi ani nic podobnego, nie byl tez galaretowaty
Wrocilam uff.. Korki ze mala bania
Bylam u gina, powiedzial ze nie widzi by cos sie dzialo, szyjka zamknieta, nie tozpulchniona, wszystko tam wyglada ok, powiedzial ze generalnie moze byc tak ze jeszcze ta globulka z poprzedniego dnia ulatuje, i ze takim sluzem sie generalnie nie przejmowac, pobral wymaz na gbs i cos tam jeszcze i teraz zekac na wynik 3-5 dni roboczych, aha i wogole pytalam go o wspolzycie.. Powiedzial ze dobrze gdybym z tym zaczekala te 2 tygodnie az ciaza bedzie donoszona bo niby teraz moze to cos niechcianego wywolac.. I zdurnialam bo w poniedzialek moj drugi gin mowil ze nie widzi przeciwskazan wiec badz tu madry..
Dodatkowo pytalam o termin cc i on mowil ze generalnie to wtedy jak jest termin z@, bo juz mu sie wiele razy zdarzylo wczesniej ze sie umawial szybciej a potem pediatrzy obwinialinze za szybko i ze tak nie tobic i generalnie czekac do terminu lub ew gdy samo sie zacznie wczesniej... Moj drugi gin z gamety tez mowil ze generalnie nawet cc ze wskazan to dopiero w terminie a nie przed... Wiec ciekawe jak to bedzie... Bo jakos chyba niewiele kobiet wytrzymuje z porodem do 40 tygodnia skonczonego chociaz w sumie nie wiem... -
nick nieaktualnyA ja wczoraj się gimnastykowałam tak jak Wy z goleniem, oczywiście jak zawsze sprawdzałam to co nie musiałam i co? Wydaje mi się, że ujście szyjki mam rozwarte, bo kiedyś - czyli sto lat za murzynami i moją ciążą była zupełnie inna. Twarda, wejście takie zwarte i zamknięte, a teraz rozpulchnione, miękkie i podejrzewam, że jakbym chciała to włożyłabym tam palec - czego oczywiście nie zrobiłam.
Wybaczcie, za PIKANTNE szczegóły, ale naprawdę zdumiewające - aż jestem ciekawa czy mam racje.. Okaże się jak gin tam zaglądnie w poniedziałek.
Jakaś koncepcja na kolacje? Zjadłabym coś dobrego i w miare lajtowego!