Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki.
Co to za humory i nastroje? No nie, głową do góry, wszystko bedzie dobrze. Zaraz będziemy tulic nasze maleństwa, i nic nie będzie miało znaczenia.
Ją teraz rozpisuje sobie kazdy tydzień, dzień po dniu. To pozwala mi nie zwariować i wypełnić caly dzień zajęciami.
Mój mąż dziś rano pojechał do Wrocka i zobaczymy się dopiero w piątek. I tak co tydzień. Strasznie za nim tęsknię, ale co zrobić.
Na szczęście jakoś po świętach postanowilismy odmalowac i wyremontować mieszkanie, więc mam zajęć po kokardke.
Dziś przyjeżdża Pan pracz. Będę czyścić parą wykładziny, sofy i materace. Podobno tą metodą pozbede się brudu, roztoczy, bakterii i innych robali
Czekam też na kurierow z lozeczkiem, materacem i klamotami do szpitala. Torby wciąż nie spakowane!
A propos szpitala. Prawdopodobnie spotkam się dziś z moja położną. Podpisze dziś umowę ze szpitalem na poród w przyszpitalnym domu narodzin. Dobrze że na bieżąco robiłam listę pytań do położnej, bo dziś mam pustkę w głowie
Ściskam Was w poniedziałkowy poranek i przesyłam dużo pozytywnej energii!!
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Dzien dobry
oj kobietki ciezko was doczytac tyle piszecie ze szok a ja mam czas ostatnio tylko wieczorem albo rano ale tez nie zawsze udaje mi sie doczytac was do konca
Ja ide dzis na skan maly wiec sprawdza czy z serduszkiem wszystko ok do czwartku 3 dni wtedy duzy skan i sie okaze co i jak a ja zyje w stresie kazda wizyta w szpitalu a ja trzese spodniami co i jak z AdasiemCaly czas staram sie myslec pozytywanie ale sa dni kiedy mam czarne mysli
-
Dzień dobry:)
Asia, dobrze, że mężowi nic się nie stało! Sytuacja jak z jakiegoś filmu! Ale i tak - szczęście w nieszczęściu!
Widzę, że nastroje kiepskie. Ja też przesyłam Wam mnóstwo dobrej, pozytywnej energii :*
Mój P. chorybiedny cała noc nie spał, bo oddychać nie mógł. Dziś mu nagotuje rosołu, to go chociaż troszkę postawi na nogi.
Co do porodu, u mnie się nic nie zanosi, nie zdziwię się jak przenoszę ciążę. Wczoraj mały tak napierał mi główka na pecherz, szyjkę i chyba jakiś nerw poniżej kości ogonowej, że z bólu nie mogłam zasnąć do 4:/ a teraz obudziły mnie mdlosci, więc szybko muszę coś zjeść, bo oj, robi się niebezpiecznieAsiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Justa mi endokrynolog po porodzie kazal odstawic euthyrox i kontrola po 6 tygodniach, ale u mnie nie bylo przed ciaza zadnych problemow a w ciazy mialam skok ale tez nie jakis zabojczy bo do 2,6
Mialam dzis isc na tego gbs ale mi sie nie chcewiec ide jutron:) mam lenia dzis wiec zalegam caly dzien w domku, dopiero na 19 szkola rodzenia w koncu z malzem
co do humorow to ja takowych nie mam ale robie sie marudna:p
Tez nie chce wywolywac wilka z lasu ale przyznam ze u nas idzie calkiem ladnie z donoszeniem ciazy.. Porownujac do styczniowek grudniowek czy pozostalych poprzedniczek :)b
Wogole tak jak mialam wczesniej problemy ze snem i sie budzilam codziennie o 7 tak np wczoraj wstalam o 11 , dzisiaj obudzilam sie niedawno:) szalenstwo.. Moze zaczynam na zapas odsypiac :p a moj maz mowi ze mala moglaby juz wyjsc bo on sie nudzi, na wachtach na statku sie wynudzil wraca do domu i wstaje o 6 i nuda wiec chcialby by mala juz byla jak tylko stuknie ciaza donoszona :p a w sobote odwiedza nas na tydzien tesciowa... Na szczescie mam taka nieproblemowatylko nieraz musimy jej uwage zaracac ze ma czegos nie robic i na cos uwazac w chacie :p
justta, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Asia Twoj maz mial niesamowicie duzo szczescia ze nic mu sie nie stalo, kurcze ale zeby tak wichura az zerwala maske? Masakra:/ my mamy 2 czolgowe auta i gdyby na nieszczescie u nas taka sytuacja sie zdarzyla to slabo by bylo, ostatnio chcialam plyn do spryskiwaczy uzupelnic w 1 to podnoszac maske sie zgarbilam ze takie cholerstwo ciezki... Bez kitu.. Odpuscilam bo nie bede sie silowac w ciazy:/ u nas nie ma chyba takiej wichury, wczoraj wialo ale dzisiaj cisza na szczescie...
-
Mnie się dziś skończył euthyrox! Myślałam, że mam jeszcze jeden cały listek, ale chyba zgubiłam! Damn! Wysłałam już zlecenie na wystawienie recepty. Muszę też napisać maila do mojej endokrynolog i zapytać jej co z euthyroxem po porodzie
Co do humorów, płaczu, to mnnie tfu tfu to omija. Chodzę z bananem na twarzy, ludzie mnie pewnie nienawidzą i dziwię się, że jeszcze nikt mi nie przywaliłjustta, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Z planiw na dzis mam lezec i wypoczywac
a poza tym prania 2 malej: kocyk ( chociaz sie zastanawiam czy prac kocyk? Pierzecie? W sumi tym okrywamy wiec chyba tak?) i peluchy tetra i flanela i koniec, a reszte to nasze prania w koncu :p
Poza tym mam 2 kurierow i musze zlozyc zamowienie na zaslony i firany do sypialni naszej w koncu bo juz mam wycene i tylko musze potwierdzicmialam dzis przy okazji gbsa jechac do mama i ja i porownac laktator sobie lovi prolactis z medela swing ale to jutro :p moze ktoras porownywala? Lub ma doswiadczenia z nimi? I tak samo mysle by kupic oslonki silikonowe na sutki, tylko jakie sa najlepsze? Patrzylam na avent i na medele ( tu zdurnialam bo sa rozmiary:p a skad mam wiedziec jaki sobie kupic :p), moze doradzicie
-
byłam u lekarza i... pakuję się do szpitala, więc raczej bez małego nie wyjdę.
Będą próbowali podtrzymać Witusia w brzuchu jeszcze tydzień, jak się uda...
W telefonie nie mogę zalogować się na belly.Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Asia jeju cale szczescie, ze maz caly. Zeby az takie wichury byly, masakra. Mam nadzieje, ze zly los szybko sie odmieni.
LadyMK to trzymajcie sie i niech synek siedzi jak najdluzej u mamusi w brzuszku bo to jeszcze nie jego pora. Powodzenia!! -
Nie spie od 3:00. Caly weekend bylo fajnie, warunki na drogach idealne, to oczywiscie kurwa w nocy a niedzieli na poniedzialek musialo nasypac tego pieprzonego sniegu i jest pogodowy alarm dla naszego chrabstwa, bo mozna sie tez spodziewac zamarzajacego deszczu! Szlag by to trafil. Juz nie wiem co robic. Nie chce nigdzie jechac! Jest ciemno jak nie powiem gdzie i masakra! Zalamac sie mozna :[
Asia wspolczuje. Dobrze, ze Twoj maz caly.
AsiaSzw. Oficjalnie jestem tu 1,5 roku. Nieoficjalnie 2,5 bo przed przeprowadzka bylam tu na wizie turystycznej. I nie, dziewczynkom nic nie robia, to nie Afryka ;]
Cath strzez sie! Moja przyjaciolka urodzila rok temu w poniedzialek Wielkanocny 37 tyg. 4 dni i wszystko bylo i jest cacy08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
bella84 wrote:LadyMk obysmy nie wykrakaly nic dopytujac ktora pierwsza, Ty masz jeszcze czas i zycze by dzidzka posiedziala jeszcze u mamy! Brzydka pogoda jest wiec nie ma co sie spieszycPola
Hania -
Katiś nie mam numeru, zaraz ktorejs podam... ktora mam w znajomych
Lekarz zbadał szyjkę i od razu wypisał skierowanie... powiedział, że będą próbowali w szpitalu, żeby posiedział jeszcze trochę. Ale mówił, że wyjdę już z małym..Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g