Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:No, ja zamówiłam już TENSa, wyślą 19.01 kurierem i mam go na miesiąc, ale jak się przedłuży, bo ciąża będzie przenoszona, to nic, nie pobierają dodatkowo opłaty.
Jedno z głowy
oo dobrze, że u mnie w szpitalu mają co na wyposażeniuGosiak lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
hehe ja tez mam wizyte ostatnia na taki termin ze watpie ze dotrwam
tak z tym liczeniem to rzeczywiscie mozna sie pogubic, juz sama niewiem, wole dopytac lekarki zeby byc pewna tej mojej bezpiecznej daty, bedzie kolejny prog do odliczania
czekamysmy najpierw na 12 tydz zeby bylo bezpieczniej, pozniej na polowkoze, pierwsze ruchy itd, to teraz juz tylko zotal termin ciazy donoszonej- ktory niektore z was juz maja za sobai termin porodu
ja zbieram sie juz na kontrole, milego dnia wszystkim!Lara 82, justta, megg lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:No, ja zamówiłam już TENSa, wyślą 19.01 kurierem i mam go na miesiąc, ale jak się przedłuży, bo ciąża będzie przenoszona, to nic, nie pobierają dodatkowo opłaty.
Jedno z głowy
Też się nad wypożyczeniem zastanawiam;) Ale najpierw muszę odbyć ostateczną poważną rozmowę z moją ginkąBo jak będę w jej szpitalu rodzić, to wypożyczę, jak w SIMINie to tam mają na stanie
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wizytujące.
LadyMK, o ja cię! Trzymaj się, trzymam kciuki i nic się nie martw. Na pewno w szpitalu zrobią wszystko tak, że będziecie oboje cali i zdrowi niezależnie od tego jak się sprawy potoczą.
Katis, justta, czyżbyśmy wszystkie trzy miały ciążę donoszoną w tą środę?W kupie zawsze raźniej
Katiś, justta lubią tę wiadomość
-
Topola wrote:Trzymam kciuki za wizytujące.
LadyMK, o ja cię! Trzymaj się, trzymam kciuki i nic się nie martw. Na pewno w szpitalu zrobią wszystko tak, że będziecie oboje cali i zdrowi niezależnie od tego jak się sprawy potoczą.
Katis, justta, czyżbyśmy wszystkie trzy miały ciążę donoszoną w tą środę?W kupie zawsze raźniej
W środę świętujemy
justta, Topola lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Ok Asia, ja nie czytam tylko na belly, ale jak mi suwak pokazał 37 to w każdym info jakie czytałam było napisane że gdybym urodziła od teraz to ciąża już byłaby w terminie a nie wczesniacza i ze jest donoszona. Jak patrzę na Twój suwak to wychodzi że u Ciebie donoszona będzie za 2 tygodnie i 5 dni
asia888 wrote:no wlasnie ja nie jestem przekonana do tego co mi Belly wylicza, wole sie upewnic -
nick nieaktualnyLara bo to była taka pobieżna wizyta
U mojego Gina to się nigdy nie dowiedziałam ile Ada waży, bo ma taki przedpotopowy sprzęt. Jedynie muszę iść gdzieś indziej prywatnie.
Jutro się dowiem wszystkiego, bo idę do niego na ten wymaz i uzgodniliśmy, że więcej czasu sobie poświęcimy - prawie jak na jakieś randce!
W ogóle co się stało LadyMK? Bo nie doczytałam, a muszę szybko ogarnąć mieszkanie, bo zaraz ksiądz zawita, a ciekawość mnie zżera. -
U nas na lutówkach jakoś spokojnie, bez niespodzianek, na styczniówkach jak widzę to 3 rozpakowaly się w pierwszej połowie grudnia i 9 w drugiej = 13 tylko w grudniu!!! plus jeden wczesniak w listopadzie . Dziś 12 sty stycznia a tylko Mistrzyni rozpakowana. Żadnych nagłych, niespodziewanych akcji, też już mam tak że jak wchodzę rano to czekam wpisu "dziewczyny, wody mi odeszły" haha. Będzie się działo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 12:56
Gosiak, Patrycja20, Januszkowa, asia888, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Moja koleżanka ma anginę więc lipa ze zdjęć, ale że Katiś mnie tak nastraszyła wzięłam sama aparat mój niezawodny pilot i leciałam z tematem
na pamiątkę jest
i wg zmieściłam się w swoje jeansy sprzed ciąży i się elegancko w nie dopięłam
W brzusiu mamy 101 cm101 cm kochanego ciałka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 13:03
megg, Lara 82, justta, Penelope, Groszek, Sue, angelcia, słoneczna 85, Bietka, Januszkowa, agaaa28, juska19, Aagnieszkaa, LadyDi, Katiś, asia888, dorocia2324, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
A ja poleżałam godzinkę, bo jakoś mi niedobrze dziś. Nie wiem o co kaman, ale czuję się jak wtedy, gdy wymiotowałam. Boże uchowaj!!
Nastawiłam zupę i sobie pyrka:)
Co do liczenia tygodni, mój gin zawsze pisze dwa - zakończony i rozpoczęty, czyli jak pójdę do niego 20.01, to w karcie ciąży wpisze 36/37.
Już kiedyś o tym rozmawiałyśmy, zaraz na początku.
Generalnie są dwa sposoby liczenia, oba dobre
Jak mnie ktoś pyta, to zazwyczaj o miesiąc, bo ludzie nie ogarniają tygodni - chyba, że ktoś był w ciąży, ma dziecko, ma żonę/narzeczoną/dziewczynę w ciąży, bądź ma dziecko
-
nick nieaktualny