Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiaa1201 wrote:Dziendobry?! Zależy dł kogo moje drogie ;/
czy Was też prześladuje ten jeb*** pech?!
właśnie mąż do mnie zadzwonił ze jechal do pracy i pod wiaduktem zjeżdżal był taki podmuch wiatru ze Zerwało mu maskę, ktora zbila przednią szybę ;/ także maska i szyba do wymiany...
Ostatnio dużo rzeczy nam się przytrafia, mam dosyć!
Asia, dobrze, że mu nic się nie stało ! -
słoneczna 85 wrote:To nie wiem czemu ja mam tak duzo cm. Skora nie wytrzymuje. Mam niecale 160 cm wzrostu.
Nie urodze...
Słoneczna, nie możesz tak mówić! Najważniejsze jest pozytywne nastawienie! Moja mama ma 152cm i urodziła naturalnie! A brzuch też miała duży - miała po prostu dużo wód, bo mój brat był ode mnie mniejszy - ważył 3700 albo 3600.
Nie nastawiaj się tak, bo cesarka to poważna operacja. Może Maciek teraz po prostu szybko rośnie, ale za chwilkę troszkę zwolni.
A jak się będziesz bała, to się zablokujesz i naturalnie nie urodzisz. No, chyba, że chcesz cesarkę, to wtedy co innego. Zobaczysz co powie lekarz. Spokojnie... :*
Ja po moich doświadczeniach z operacjami i znieczuleniem modlę się, żeby rodzić naturalnie!słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
justta wrote:Hejka kochane po weekendzie
Juz pospałam oczy jak 5zł i co tu robić
Asia dobrze że z nim wszystko ok
Cath mam pytanie ty bierzesz euthyrox i wiesz już jak masz brać po porodzię? Mówił coś endo, czy zmniejszyć dawkę czy odstawić calkowicie? A pozostałe które biorą, co u was mówią, ja wizytę mam za tydzień dopiero i zbieram info jak jest u innychteraz biorę 50 i dwa razy w tygodniu po 37,5 przed ciążą nic
Gosiak też dzisiaj zrobię spagetti i rosołek mam
Justta, co do eutyroxu ja dostaję teraz 50 choć przed ciążą miałam wyniki w normie, a po porodzie mam od razu zmniejszyć do 25 i po miesiącu badanie i wizyta. Tyle, że ja choć zawsze miałam dobry poziom hormonów, mam Hashimotojustta lubi tę wiadomość
-
LadyMK wrote:byłam u lekarza i... pakuję się do szpitala, więc raczej bez małego nie wyjdę.
Będą próbowali podtrzymać Witusia w brzuchu jeszcze tydzień, jak się uda...
W telefonie nie mogę zalogować się na belly.
Trzymam kciuki, żeby Maluch jeszcze trochę posiedział w brzuszku !!! -
Cath, ja leniwe robie tak:
500 g twarogu, 250 g ugotowanych posolonych ziemnikow, 2 jajka, lyzka maki ziemniaczanej i maka zwykla - tu juz na oko tak by ciazto bylo ok i dalo sie wyrabiac , nie kleilo ale tez nie rozpadalo.
Twarog miele maszynka, ziemniaki ostudzine tez, dodaje jajka, make ziemniaczana i make zwykla, wyrabiam ciasto i odcinam po kawalku z ktorego formuje walec cienki, i nizem odcinam leniwcepotem wrzucam je do gotujacej sie wody ( do wody dodaje zwykle kapke oleju- leniwce sie wtedy nie zlepiaja) jak wyplyna na powierzchcnie to sprawdzam czy sa odpowiednio miekkie, wazne by nie tozgotowac bo beda jak ciapa
ja serwuje poland maselkiem roztopionym i posypane cynamonem i cukrem
cath lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj na obiad spaghetti, które będzie robić moja mama. A teraz robi mi sałatkę owocową. Jest najlepszą mamą na świecie
Chciałabym być taką samą.
Dziewczyny a jak Wasze koty? Mój od kilku dni już nie opuszcza mnie nawet na moment, gdzie ja tam kot. Cały czas za mną łazi- wszędzie. Zaczyna mnie to irytować.