WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie patrzcie się na wagę, to dużo zależy też od tego ile miałyście przed ciążą, wiadomo że te trochę pulchniejsze mają zalecany mniejszy przyrost i odwrotnie, więc głowa do góry, niedługo zrzucimy wszystkie ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Cath do leniwych musisz mieć naprawdę dobry twaróg. Te z supermarketu zawsze mi się rozpuszczały, jakby był sam tłuszcz. My w naszych rejonach mamy na wagę twaróg z Czarnocina, najlepszy do leniwych, klusek z serem itd.
    To teraz mnie zagięłaś :D Nie no zaraz wybiorę się do sklepu i zakupię jak będzie jak nie to nic dziś nie jem!!!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zobaczyłam tą 6 latkę przy piersi a fuj. Może mam dość ostre i skrajne poglądy, ale ja to zobaczyłam to aż mnie otrzęsło. To jakieś zboczenie, normalnie jak zabawa pedofila z dzieckiem, a fuj.
    No sorry ale nie mogę patrzeć na takie coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 14:42

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Gosia zobaczyłam tą 6 latkę przy piersi a fuj. Może ma dość ostre i skrajne poglądy, ale ja to zobaczyłam to aż mnie otrzęsło. To jakieś zboczenie, normalnie jak zabawa pedofila z dzieckiem, a fuj.
    No sorry ale nie mogę patrzeć na takie coś.
    No mnie to też odrzuca na maksa...

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath jedz może nie jest tak źle z Twoim twarogiem. Napisałam to bo właśnie mnie też kilka razy nie wyszły, nie dlatego, że źle robiłam tylko miałam zły twaróg. Odkąd trafiłam na dobry zawsze mi wychodzą.
    Ja polewam masłem z bułką tartą i cukrem zapieczonym na patelni.
    A robiłam i takie jak Bella z ziemniakami i takie jak Bietka z samą mąką. Lubię i te i te zależy co akurat mam.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pisze Ci wiadomosc

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, zawsze jak mam Was nadrobić z 3 stron to przy ostatniej nie wiem do kogo miałam się odnieść i w jakich tematach. Zapamiętałam tylko, że Cath się mnie boi:p No ale widzisz to dobrze, bo będziesz miała pamiatkę, a co jakbyś nie zdążyła?!

U mnie dziś frytki i filet z mintaja. A co.

Cath bardzo ładne zdjęcie :) mam wrażenie, że faktycznie brzuch masz wysoko.

Ja od wczoraj/przedwczoraj chodzę jak kaczka z nogami rozkraczonymi, bo jak chcę iść normalnie to ewidentnie brzuch mi włazi między nogi! No nie muszę pisać, że siedzę jak facet, a spałabym najchętniej z nogami rozwalonymi na za piętnaście trzecia :P

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczynam dziś 37 tydzień ;-) 65 kg czyli 12 na plusie, w pasie 103 cm ;-)
    Na początku schudłam tylko 1kg bo byłam takim chudzielcem, ze nie miałabym z czego chudnąć;-) Teraz nie przeraża mnie ta ilość kg. Pomyślcie dziewczyny, co mają powiedzieć kobiety, które tyją po 30-parę kilo w ciąży? To jest dramat bo trudno wrócić do wagi.

Dziś przyszła część moich sukienek z Asos. Tabela rozmiarów to jest z d... wzięta. Wzięłam 40-tki choć tabela mówiła, ze się nie zmieszczę w biuście i co?
    Wszystko na mnie wisi jak cholera. Te sukienki miały mieć po 91 w biuście, ja mam 100, to jakim prawem wiszą? Porażka. Idzie do mnie jeszcze jedna 40-tka i jedna 38. Nie wiem co z tego wyjdzie...

Gosiak u mnie nic nie mówili anie o przebiegu ani o opcjach dodatkowych. Zapłaciłam 500 euro i w sumie nic nie wiem. Was uprzedzali wcześniej o tych opcjach czy w dniu ślubu?

relgwn15ilhiioyg.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wiadomość od ladyMK

hejo, moj nastroj juz sie poprawil. na ktg brak skurczy, wedlug palcowego badania szyjka 1cm, ale wedlug usg szyjka 3,3cm i zamknieta. 3 tygodnie temu skonczylam brac luteine i lekarz kazal mi odstawic, a od dzis znowu bede dostawala luteine, wiec wynika z tego, ze niepotrzebnie odstawiona. Dodatkowo bede brala nospe i dadza mi sterydy na plucka dla malego. Poleze 3/4dni (do konca 35 tygodnia) i mnie wypuszcza. ;* buziaki

Gosiak, Lara 82, Januszkowa, agaaa28, asia888, Sue, słoneczna 85, juska19, bella84, AsiaSzw, justta, megg, megg, Topola, Bietka, dorocia2324, Penelope lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wiem! któraś z Was pisała o kocie, chyba Januszkowa. Otóż już parę dni temu pisałam, że moja zaczęła spać koło mnie, wtulać się w brzuch, lizać mi dłonie, spać między nogami- gdzie NIGDY takich zachowań nie miała. Także może coś wyczuwa

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mój ginekolog tłumaczył mi tak że z tymi tygodniami tak w szpitalu posługują sie ukończonymi czyli jestem w 37 tygodniu ale 38 leci ponieważ zobaczcie jak jest 0 tc i np 3 d to to nie jest zerowy tydzień tylko pierwszy! :D Ja się posługuję tymi zaczętymi. Mój ginek w karte ciąży wpisuje zawsze 37/38 :D

Bo nie ma tygodnia 0. Nie zapominajmy, ze ciaze liczy sie od daty ostatniej miesiaczki, czyli jeszcze przed zaplodnieniem. W momencie jak kobieta sie dowiaduje, ze jest w ciazy to juz jest drugi lub trzeci tydzien. Albo i czwarty lub pozniej. Te obserwujace cykle i znajace swoj organizm wiedza duzo szybciej niz te nie wnikajace w temat.

asia888 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny mam wiadomość od ladyMK

hejo, moj nastroj juz sie poprawil. na ktg brak skurczy, wedlug palcowego badania szyjka 1cm, ale wedlug usg szyjka 3,3cm i zamknieta. 3 tygodnie temu skonczylam brac luteine i lekarz kazal mi odstawic, a od dzis znowu bede dostawala luteine, wiec wynika z tego, ze niepotrzebnie odstawiona. Dodatkowo bede brala nospe i dadza mi sterydy na plucka dla malego. Poleze 3/4dni (do konca 35 tygodnia) i mnie wypuszcza. ;* buziaki

Cath napisz tam od nas wszystkich, że bardzo się cieszymy :) I trzymamy kciuki i że to są bardzo dobre wieści :)

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Bo nie ma tygodnia 0. Nie zapominajmy, ze ciaze liczy sie od daty ostatniej miesiaczki, czyli jeszcze przed zaplodnieniem. W momencie jak kobieta sie dowiaduje, ze jest w ciazy to juz jest drugi lub trzeci tydzien. Albo i czwarty lub pozniej. Te obserwujace cykle i znajace swoj organizm wiedza duzo szybciej niz te nie wnikajace w temat.

Oj tak, nie zapomnę miny mojego T jak mu powiedziałam po pierwszym usg (ok.13 czerwca), że jestem już w 6 tygodniu ( a kochaliśmy się w okolicach połowy maja). No długo mu zajęło zanim pojął :D

justta lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, odpisałam Ci :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Gosiak u mnie nic nie mówili anie o przebiegu ani o opcjach dodatkowych. Zapłaciłam 500 euro i w sumie nic nie wiem. Was uprzedzali wcześniej o tych opcjach czy w dniu ślubu?
    Jak umawialiśmy termin, to dostaliśmy taką karteczką z datą i tam było wszystko napisane - jakie są dodatkowe opcje i że można to zamówić telefonicznie a można na miejscu przed samą ceremonią.

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jak umawialiśmy termin, to dostaliśmy taką karteczką z datą i tam było wszystko napisane - jakie są dodatkowe opcje i że można to zamówić telefonicznie a można na miejscu przed samą ceremonią.
    Ok, dziękuję.
    Może coś się dowiem jak już zadzwonią z tym terminem, mogliby się pośpieszyć ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć! W końcu sie wyspałam. Mąz wczoraj wieczorem pojechał do apteki i kupił mi krople do nosa - niesamowite uczucie móc oddychac przeznos ;]. Spałam prawie 11h.
    Byłamu lekarza rodzinnego i antybiotyk będe brała przez 7dni.
    Byłam dzisiaj zarejestrowana do lekarza jako pierwsza na 12.30. Przychodze a tam siedzą juz 3 baby. Zapytałam grzecznie na którą są umówione. Jedna mówi że ona szybko bez kolejki bo po przedłużenie zwolnienia. No dobra, pomyslałam że odpuszczę. Pytam drugą, a ta że ona tez poza kolejką. Juz mi wtedy gula skoczyła.Pytam a to niby dlaczego - na to ona że coś ja pokręciło w kręgosłupie i musi. Usiadłam i staram sie opanowac wkurwienie. I przychodzi 3 baba i mówi że ona tez bez kolejki bo cos tam musi i tylko na chwilkę i dosłownie 3 sek póxniej przychodzi 4 i że ona tez bez kolejki na chwilke bo ma bardzi pilną sprawę. I juz nie wytrzymałam i wydarłam sieże jestem w ciazy jestem chora i byłam umówiona jako pierwsza i nie mam zamiaru nikogo przepuszczać. Jka chca bez kolejki to po mnie. Oczywiście staruchy popatrzyły na mnie złośliwie, 1 odpuściła i powiedziała że poczeka. Ale 2 pozostałe juz ustawiły się wkolejce przy drzwiach. Nie miałam zamiaru przepychac sie z babami - całe szczęście że lekarka je odesłała na później i weszłam i tak jako pierwsza, ale ciśnienie mi podniosły.

Ja juz bym chciała rodzić - jak wzdrowieje. Nie chce czekac do połówy lutego. Tak jak wcześniej miałam jakieś twardnienia brzucha ipojedyncze bóle podbrzusza tak teraz cisza... brzuch nie twardnieni, nic mnie nie boli... oby nie przenosić tylko!
    Z drugiej strony troche mi to na ręke bo musze skończyc projekt. Juz bym kończyła ale oczwiście jak to w życiu bywa wszytsko sie przeciagneło i pewnie termin ukończenia wypadnie mi na marzec -czyli masakra.

Ja mam +18kg i 101cm w brzuchu i jutro zaczynam 36tydz

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Oj tak, nie zapomnę miny mojego T jak mu powiedziałam po pierwszym usg (ok.13 czerwca), że jestem już w 6 tygodniu ( a kochaliśmy się w okolicach połowy maja). No długo mu zajęło zanim pojął :D
    Mój do tej pory nie czai jak to sie liczy ;]

Katiś lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    cześć! W końcu sie wyspałam. Mąz wczoraj wieczorem pojechał do apteki i kupił mi krople do nosa - niesamowite uczucie móc oddychac przeznos ;]. Spałam prawie 11h.
    Byłamu lekarza rodzinnego i antybiotyk będe brała przez 7dni.
    Byłam dzisiaj zarejestrowana do lekarza jako pierwsza na 12.30. Przychodze a tam siedzą juz 3 baby. Zapytałam grzecznie na którą są umówione. Jedna mówi że ona szybko bez kolejki bo po przedłużenie zwolnienia. No dobra, pomyslałam że odpuszczę. Pytam drugą, a ta że ona tez poza kolejką. Juz mi wtedy gula skoczyła.Pytam a to niby dlaczego - na to ona że coś ja pokręciło w kręgosłupie i musi. Usiadłam i staram sie opanowac wkurwienie. I przychodzi 3 baba i mówi że ona tez bez kolejki bo cos tam musi i tylko na chwilkę i dosłownie 3 sek póxniej przychodzi 4 i że ona tez bez kolejki na chwilke bo ma bardzi pilną sprawę. I juz nie wytrzymałam i wydarłam sieże jestem w ciazy jestem chora i byłam umówiona jako pierwsza i nie mam zamiaru nikogo przepuszczać. Jka chca bez kolejki to po mnie. Oczywiście staruchy popatrzyły na mnie złośliwie, 1 odpuściła i powiedziała że poczeka. Ale 2 pozostałe juz ustawiły się wkolejce przy drzwiach. Nie miałam zamiaru przepychac sie z babami - całe szczęście że lekarka je odesłała na później i weszłam i tak jako pierwsza, ale ciśnienie mi podniosły.

Ja juz bym chciała rodzić - jak wzdrowieje. Nie chce czekac do połówy lutego. Tak jak wcześniej miałam jakieś twardnienia brzucha ipojedyncze bóle podbrzusza tak teraz cisza... brzuch nie twardnieni, nic mnie nie boli... oby nie przenosić tylko!
    Z drugiej strony troche mi to na ręke bo musze skończyc projekt. Juz bym kończyła ale oczwiście jak to w życiu bywa wszytsko sie przeciagneło i pewnie termin ukończenia wypadnie mi na marzec -czyli masakra.

Ja mam +18kg i 101cm w brzuchu i jutro zaczynam 36tydz

To widzę podobna sytuacja jak u mnie wczoraj tyle, że w markecie. Poszliśmy do kasy pierwszeństwa, a tam 2 osoby w kolejcie. Nie chciało mi się nic tłumaczyć i uznałam, że po prostu poczekam, a za chwilę przychodzi jakaś babka (całkiem na chodzie - ja bym tyle w koszyku trzymanym w ręku nie udźwignęła nawet przed ciążą) i bezczelnie pyta czy ją przepuścimy bo ona ma tylko kilka rzeczy.
    Tak mi gól skoczył no i się jej oberwało...
    Ale co za bezczelność!!! Żeby widać nie było, ale brzuch wchodzi wszędzie jako pierwszy a ta śmie pytać, czy ją przepuszczę...

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie
    wszystko ok, zalatwilam ostatnie formalnosci z rezerwacja pokoju itd,
    juz nic tylko czekac

gin podala mi szacowana wage synka przy porodzie, uwaga: pomiedzy 3.600-4.000 !!! oczywiscie jest te 0.5kg bledu
    nie ukrywam ze troche zbladlam..

no ale jakos to bedzie :p

co do tego liczenia dopytalam sie dokladnie, ale odrazu mowie ze pisze to tylko informacyjnie nie chce sie klocic z nikim ! :)

no wiec ciaza donoszona to skonczony 38tydz 0dni z suwaka, 39tydz 0dni wg belly. Belly liczy zle a suwak liczy tygodnie rozpoczete, czyli jak teraz mam 34tydz 1 dz to jestem w pierwszym dniu tygodnia 34, 34t0d to poczatek 34tyg, 34t6d to koniec tyg 34
    tak licza u mnie w szpitalu i ja sie tego trzymam

lekarka wyliczyla mi termin ciazy donoszonej na 8 luty czyli 38t0d suwak, 39t0d Belly. i w sumie jest to logiczne bo termin mam na 22 luty wiec od 8lutego do 22 sa dokladnie 2 tygodnie czyli8 luty to u mnie 37 tydzien skonczony 38 rozpoczety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:21

Gosiak, Lara 82, Patrycja20, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 1751 1752 1753 1754 1755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ