WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Topola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza! Trzymam mocno kciuki! :D Czuję się podeescytowana :D

Katis, justta. Sebza z nami 37 tydzień świętuje w środę i to ze szpitala.

Katiś, justta, Penelope lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza to powodzenia :) a wilalabys juz w tym tyg urodzic skoro i tak ciaza donoszona czy jeszcze tydzien przenosic?:)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiada sie SN. Czyli zgodnie z planem, ale to sie okaze pewnie jeszcze. Jakgy sie dzialo cos zlego z cisnieniem to cc. Stres jest raczej z powodu czekania na decyzje i wyniki, a nie z powodu porodu. Chyba wolalabym go miec juz tutaj w tym tyg, no ale zobaczymy jak sie bedzie akcja rozwijac. :)

angelcia lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomimo wszystkich badan, usg, zdjęć innych dzieci już urodzonych i pomimo widoku brzucha dalej nie mogę uwierzyć ze siedzi w moim bebzolku takie normalne dziecko. Faktycznie to CUD <3 nasz własny, prywatny, wspólny CUD :* córeczka

Gosiak, Topola, Lara 82, Patrycja20, Sue, megg, Penelope lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza kciuki zaciśnięte za was ;-) i informuj na bieżąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 17:23

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas szybko leci :) nim sie obejrzysz bedzie z Toba nawet jakbys miala jeszcze i 3 tygodnie czekac :p przeciez niedawno stresowalysmy sie wszystkie wynikami bety i odpowiednimi przyrostami :) a tu juz za rogiem termin ciazy donoszonej :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A w Gemini, to nam powinni jakieś zniżki dawać za takie duże zakupy - ja za dwa zamówienia styczniowe zapłaciłam u nich w sumie 950zł - szok!
    To prawda. Albo jakiś system zbierania punktów za zakupu. Co prawda dostałam w gratisie żel do kapieli i próbki kremu. Więc i tak miło :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    To prawda. Albo jakiś system zbierania punktów za zakupu. Co prawda dostałam w gratisie żel do kapieli i próbki kremu. Więc i tak miło :-)
    Tak, ja też dostałam sporo gratisów, emolienty dla bobasów, dla mnie palmers, itp.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza to trzymam kciuki i powodzenia zycze!! Juz niedlugo bedziesz tulic swoje malenstwo.

Ja mam 110cm w pasie i 13 kg na +. Z synkiem przez cala ciaze przytylam 13 kg a w pasie sie nie mierzylam wiec nie wiem ile bylo.

Ja oslonki mialam w pierwszej ciazy ale dla mnie to nie bylo przydatne, wiec kilka razy zalozylam i rzucilam w kat. Sutki bardzo bolaly, krwawily ale mi pomagal bepanthen na nie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodze na forum a tu takie wiadomości ;)

LadyMK, sebza trzymajcie się ciepło!!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola ja kupiłam ten termoforek z pestek wiśni. Nie kosztował majątku, to przy okazji jakiś zakupów na allegro kliknęłam. Niech będzie na wszelki wypadek. miejsca dużo nie zajmuje, a ja jakby co mam tylko duży termofor.

Praca dyplomowa, zatwierdzona :) Zostało oprawiać :D I uczyć się do egzaminu końcowego :)

Padam na ryjek! Wycieczki autobusowe na pół dnia już nie dla mnie, dobrze, że mąż po mnie przyjechał!

justta, Gosiak, Topola lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany boskie umyłam łazienkę właśnie i czuje się jak własna babcia. serio... czuje się jakbym umarła... zero energii

Topola ja tez mam ten teermoforek bo mi koleżanka poleciła. Mowiłą że bardzo przydatny gadzet na bolący brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 18:28

Gosiak, Topola lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiaGizela gratki z okajzi ukończenia pisania pracy ;-) i powodzenia dalej

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku:

1-3 miesiąc

1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co.
    2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad.
    3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę.
    4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej!
    5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko.
    6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też!
    7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę.
    8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa.

3-6 miesiąc

1.Do brzucha przywiąż materac z wodą.
    2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty.
    3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku!
    4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej.
    5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody.
    6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną.
    7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale.
    8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga.
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś?
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj!

6-9 miesiąc

1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie.
    2. Dolej wody do materaca.
    3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę.
    4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną.
    5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy.
    6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem!
    7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający.
    8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko!
    9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania.
    10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie?

The end

No, dobra, żart, wiadomo, że jest to niemożliwe do wykonania.
    Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.

Lara 82, derii84, Gosiak, Topola, Aagnieszkaa, Januszkowa, Laurka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D
    ja na męza nie mogę narzekac bo jest baaardzo pomocny. Najwiecej trudności ze zrozumieniem mnie miał w pierwszym trymestrze. Nie docierało do niego że pewnych rzeczy nie moge jeść robić i musze uważać.
    Najlepiej jest w 3 trym - jak brzuch sie juz pokazałna dobre to chyba wtedy dotarło że tam w środku siedxzi stworzonko i naprawde musze uważać ;]
    Teraz jest kochany

• megg Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza powodzenia! :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym trym ominęłyy mnie mdłości i rzyganie więc nie byłam wiarygodna z ta ciążą.Tylko na usg widział ludzika ;]

• cath Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella kopytka wykonane <3 obżarłam sie tak ze pekne albo zwymiotuje :D pyszne wyszly i co najwazniejsze WYSZŁY!! <3

Sue, Lara 82, justta, dorocia2324, bella84, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to przesłała koleżanka :)
    Ja na mojego też nie mogę narzekać, bo jest kochany. Jak mi było niedobrze, to chodził do sklepu po mirindę, bo to mi pomagało. Przeczytał rozdział dla ojców w książce i cały czas mówił, ze wie co teraz się dzieje.
    No i nigdy mi nie powiedział, że nic nie robię itd. Cały czas na mnie krzyczy, że za szbko chodzę, sprzątam, itd.
    Złoty chłopak :)

Gosiak, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, kciuki zaciśnięte!!

‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ