WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super ze takie dobre wiesci od LadyMK! tutaj u nas na forum panuje chyba jakas solidarnosc i jak zaczniemy sie rozpakowywac to wszystkie naraz!!! hehe

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja tez bym sie mocno wnerwila. Ale i tak macie dobrze, ze jestescie w Europie i jako taka kultura jest. Ja jak w piatek wskoczylam do supermarketu po kilka rzeczy i poszlam z nimi do kasy ponizej 14 artykulow (niezla beke mialam z tej czternastki - troche od czapy ta liczba xD), to bylo tam z 7 osob i ogon kolejki wchodzil az do alejki. Ledwo stalam, bo akurat mi maluch napieral na pecherz, ale przeciez nikt mnie nie przepusci, nawet by do glowy nie przyszlo, bo kobieta w ciazy nie ma tu zadnych przywilejow. Ktos, kto wazy 600 kg to i owszem! Ale nie kobieta w odmiennym stanie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi się przypomniało, że któraś z Was pytała o nakładki na sutki - ja nie kupuję, czytałam, że maluch kieruje się zapachem piersi mamy i te wszystkie nakładki totalnie pozbawiają tego zapachu, który zna. I to wbrew pozorom zamiast pomagać przy KP, szkodzi.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo dobra wiadomosc o LadyMk:) napewno bedzie wszystko ok:)
    Cath co do leniwych jeszzcze to z tym twarogiem to prawda bo sa takie bardziej mokre i mniej, ja zawsze daje twarog poltlusty piatnica ( taki w trojkacie) lub ew mlekovita Poltlusty tez w trojkacie, one sa bdb i napewno z nimi wyjdzie :)
    Co do kota i zachowania to ja ostatnio posalam ze moja mi nalala na wyrko :p ale juz jest grzeczna, a co do jej zachowania w stos do mnie to w sumie ona zawsze jest ze mna tylko bo maz plywa wiec tak sie przyzwyczaila ze biega za mna wszedzie ( doslownie biega) ja ide do wc to ta chwile odczeka albo i nie i idzie za mna, a jak ktos jest u mnie w domu wiec musze wiadomo drzwi do wc zamknac a jej nie wpuszcze to siedzi pod drzwiami wyje do ksiezyca i lape wsuwa pod drzwi :p spi ze mna, kladzie mi pysk na ramieniu lub barku w zaleznosci jak sie uloze :) lub na czole ale wtedy sie poce i mi za goraco:) ogolnie to taki pieszczuch straszny wiec w sumie ciezko mi zauwazyc toznice przed ciaza a teraz..

Januszkowa lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu no to my liczymy inaczej, a Ty też w Polsce chyba nie. Ale nie ważne.

Leżała ze mną w szpitalu laska, zdjęli jej szew 37 tc. w 37 i 4 dniu licząc od pierwszego dnia ostatniej @, miała masaż szyjki aby wywołać poród mimo, że nic się nie działo. Myślę, że nie wywoływali porodu wcześniaka.

A z tymi kolejkami naprawdę ja nigdy taka aż za uprzejma też nie byłam dla ciężarnych jak już kiedyś pisałam, przepuszczałam, ale czasem się wkurzałam. Ale teraz po mojej ciąży wszystko się zmieniło. Będę aniołem dla ciężarnych bo wiem, że już teraz nawet na zakupy nie wychodzę, a co dopiero stać w kolejce.

A takie teksty jak słyszę u lekarza, że ja tylko na chwilę to mam ochotę zabić po prostu, to niech się kurwa na chwilę zarejestrują na konkretną godzinę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłam pranie rożków, kocyków i prześcieradełek. Plan na dziś praktycznie wykonany - jeszcze jedna zmywarka i spagetti zostały ;)
    Dodatkowo zamówiłam laktator - zdecydowałam się na Medelę Mini Electric i butelkę Medela Calma - jeszcze dziś prześledziłam wszystkie opinie i faktycznie maluch z niej pije tak samo jak z piersi czyli musi się natrudzić, żeby poleciało mleko. A o to mi chodzi, żeby w sytuacjach kiedy będę musiała podać butelkę nie rozleniwić małej i nie odzwyczaić od piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 16:08

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Teraz mi się przypomniało, że któraś z Was pytała o nakładki na sutki - ja nie kupuję, czytałam, że maluch kieruje się zapachem piersi mamy i te wszystkie nakładki totalnie pozbawiają tego zapachu, który zna. I to wbrew pozorom zamiast pomagać przy KP, szkodzi.

Co do zapachu szwagierka miała taką sytuację. Pierwsze 4-5 miesięcy z małą, żadnych większych imprez, no więc na co dzień, po domu czy na spacer to tylko antyperspirant, nie używała żadnych perfum, zresztą rozumiem ja latem też wolę częściej kąpiel, antyperspirant niż perfumy bo mnie dusi jak jest ciepło.
    No i jakoś trafiła się pierwsza impreza i użyła perfum, nawet nie na ciało tylko na sukienkę i przeszło. Mała cały dzień gdzieś od 12 nie chciała złapać cyca, nikt nie wiedział co się dzieje. Mała płakała denerwowała się ale jeść nie chciała. Zaczęli się martwić, że coś z brzuszkiem. Wyszli wcześniej no bo się wystraszyli. Dopiero w domu jak się wykąpała mała dossała się jak pijawka taka była głodna i wtedy dopiero eureka, po prostu to nie był jej zapach.

Choć te nakładki akurat to czasem życie i KP ratują u wrażliwych kobiet.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie jak przeczytalam post Lary to sie skapnelam, ze nie napisalam wczesniej pointy a propos granicy, ktora wzynacza ukonczony 37. tydzien. Mianowicie dziecko urodzone w tym czasie jest urodzone przed terminem, troche wczesniej, ale wczesniakiem juz nie jest. Zreszta chyba nawet juz po skonczonym 34. tygodniu jesli sie urodzi, to jest urodzone przedwczesnie, ale nie jest okreslane mianem wczesniaka.

asia888 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Gemini, to nam powinni jakieś zniżki dawać za takie duże zakupy - ja za dwa zamówienia styczniowe zapłaciłam u nich w sumie 950zł - szok!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nie mieszkam w PL, mieszkam w Belgii
    tez tak slyszalam, nawet tu chyba ktos pisal ze po 34 tyg to juz nie wczesniak a dziecko przedwczesnie urodzone

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 ja tez zbladłam jak dowiedziałam się że moja dzidzia w 34tc i 2dni waży 2980 i szacowana waga w dniu porodu to 4200. Noi jeszcze ewentualny błąd w pomiarach. pół biedy jak waga okaże sie niższa, ale jeśli pójdzie w druga stronę? AAAAaaaaaaaaa

Amerykanie sa jednak dziwni... ;] ale u nas to tez jest problem. Ludzie nie maja świadomości. Jak widza człowieka niepełnosprawnego to sie nie zastanawiają, a kobieta w ciązy.... wszyscy udaja że nie widzą albo nie ma sie czym przejmować. Tutaj o wszytsko trzeba sie upominać... Pamiętam jeszcze parę lat temu sama podobnie podstepowałam tj olewałam babki w ciazy, teraz widze że to był błąd.....

asia888 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie ważne z tym liczeniem, nasze lutowe dzieci są grzeczne i niech siedzą tyle ile powinny najważniejsze jest ich zdrowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 16:15

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze ja sie urodzilam 2.700 malutka, moj 3.500 , wiec jednak troszke mnie ta szacunkowa waga zaskoczyla

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie nakładek na sutki też gdzieś czytałam, żeby używać tylko w ostateczności. Dla dziecka one nie są najlepsze. Ja mam jedne, dostałam od mamy bo ona ma traumę po karmieniu piersią :P Mówi, że to ból niesamowity, pęlają, krew leci i wogóle koszmar. Ja się nie martwię, myślę że wszystko kwestia wprawy i dobrego podejścia. Teraz można szukać rad i pomocy z tylu źródeł że na pewno jest dużo łatwiej nauczyć się karmić prawidłowo i bezboleśnie. A w razie gdyby jednak bolało to nakładki mam w zanadrzu :)

• Topola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah! Tak właśnie siedzę, gapię się w monitor i się zastanawiam o co to ja chciałam Was zapytać. I już wiem!...
    Czy któraś z Was kupowała termofor z pestkami wiśni? Właśnie się zastanawiam. Mam niby taki malutki, zwykły na wodę z miękkim pokrowcem, ale może faktycznie to lepiej i bezpieczniej taki z tymi pestkami niż z gorącą wodą? Zastanawiam się nad tym. Co myślicie?

• Laurka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w warszawskiej komunikacji miejskiej rzadko kiedy sama normalnie mialam miejsce siedzace, wiec nie pamietam czy grzeszylam nieustepowaniem miejsca ciezarnym. Wkurzalo mnie jedynie, jesli juz siedzialam, jak ktos stal w tloku za moimi plecami i mial pretensje, ze nie ustapilam miejsca osobie starszej czy matce z dzieckiem. Nie mam szesciu par oczu dookola glowy. No ale takie sytuacje naleza do przeszlosci ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • sebza Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdro ze szpitala. Jestem na obserwacji cisnienia i ogolnie wynikow. Odstawiono mi wszystkie leki rozkurczowe, bo w srode bedzie skonczony 37 tc i ciaza donoszona i mozna rodzic (to tak apropos tego jak liczy sie tygodnie :) - u mnie tak lekarze licza). Kazdy kolejny dzien po 37 to dzien z tyg 38. :)
    Tak sie liczy w Szwajcarii :) powiedziano mi, ze zostane juz pewnie do porodu bo chca mnie miec na oku. Wiec tym razem ze szpitala wyjde juz z synkiem i pewnie bede zaraz za Mistrzynia. Mlody ma 2800, wiec grubaskiem nie bedzie, ale jest gotowy do zycia bez brzucha. Jesli wyniki beda sie pogarszac to porod pewnie w tym tyg, jesli nie to w nastepnym. Jak bedzie sie cos dzialo, to bede pisac, jesli milcze to znaczy, ze nic sie nie dzieje :) pozdr dla wszystkich! :)

Lara 82, Gosiak, Patrycja20, Topola, kafabi, asia888, Laurka, justta, juska19, dorocia2324, Aagnieszkaa, Bietka, Sue, kasia_1988, Pia Gizela, megg, Penelope, derii84, przedszkolanka:), Januszkowa, agaaa28 lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza to dobrze że będziesz pod obserwacją. No i pisz do nas na bieżąco. W sumie fajnie bo za niedługo będziesz tulic dzidziusia swojego. :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana to trzymamy kciuki. :-) pozdrowienia dla Ciebie i Maksa :-)

No u nas w szpitalu tak samo liczą, przynajmniej w tym w którym leżałam.

A jak Twoje samopoczucie jakiś lekki stresik, że to tuż tuż bo Ty chyba SN nie CC.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza no to powodzonka :P) :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ