WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady i Sebza, kciuki takze zaciskam. Fajnie, ze cos sie u nas rusza ;)

Ja tez kupilam ten termoforek. Nakladek na sutki nie kupowalam, z tego wzgledu co opisala Gosiak.

Wczoraj bylam u kolezanki, ktora jeszcze sie nie rozpakowala (termin na 22 styczen) i sie dzis okzalo ze jej 2 letnia coreczka ma zapalenie pluc. Mam nadzieje ze sie nie zarazilam, bo to by bylo dopiero - cala ciaze nawet kataru nie mialam.
    Swoja droga to oczekuje na telefon od niej, ze jedzie na porodwoke, bo to juz tydzien tylko :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my przetestowaliśmy nianę Angel Care z monitorem oddechu i kamerką. I jesteśmy rozczarowani. Działa super. Ale na jednej kondygnacji, albo w pokoju pod pokojem Brzuszkowego. Chyba mamy za grube ściany :D

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mnie to przesłała koleżanka :)
    Ja na mojego też nie mogę narzekać, bo jest kochany. Jak mi było niedobrze, to chodził do sklepu po mirindę, bo to mi pomagało. Przeczytał rozdział dla ojców w książce i cały czas mówił, ze wie co teraz się dzieje.
    No i nigdy mi nie powiedział, że nic nie robię itd. Cały czas na mnie krzyczy, że za szbko chodzę, sprzątam, itd.
    Złoty chłopak :)
    To u mnie jest dokładnie tak samo, M. jest kochany i nie pozwala mi za dużo robić i też mi mówi, że za szybko chodzę itp :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja też jeszcze zakupię taki termoforek...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mojego nie narzekam :D Dba o mnie, wyciska mi soczki codziennie, nie karze rano wstawać robić kanapek ;) I przyznaję od świąt korzystam z tego przywileju bez wyrzutów sumienia :D

Nawet opinie o szpitalach i oddziałach położniczych sam z siebie przewertował :) I jeszcze mi powiedział dziś, że jak trzeba będzie to on od rana do wieczora będzie w szpitalu!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ma ktoras tak, ze nie moze zaspokoic niczym swojego pragnienia? ja normalnie zdechne chyba za chwile, albo uschne. Wszystko pije: wode, mleko, soki, herbate, juz nawet mandarynki jem a nadal chce mi sie pic. Nie wiem o co chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:22

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki...Moj Mały wczoraj sie obudził po kawie i zimnej wodzie....i szalał do poznego wieczora...a to chyba przez pogode, bo ja tez ledwo zyłam, takie bylo niskie cisnienie....dzis juz aktywny cały dzionek :):)

Co u WAs Kochane ?

Mnie coraz czesciej skurcze łapią, w sobote w Biedronce myslalam ze urodze, tak mnie szyjka bolała, kłuła itd...

Lady ja tez mam taka sachare ze masakra...i nie wiem po czym :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki też mnie suszy nieźle

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Topola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba też kupię ten termofor. Faktycznie nie jest drogi, niech sobie będzie. Można go używać i na ciepłe i na zimne okłady. Znalazłam taki fajny w kształcie przytulanki to nawet już później w razie jakiegoś przeziębienia synek dostanie pod kołderkę ciepłą przytulakę dla ogrzania i pocieszenia :) I jeszcze buziaka od mamusi też dostanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:56

justta, Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, Rudasek - łączę się w bólu a raczej w pragnieniu. Mnie od dawna wciąż łapie niezaspokajalne uczucie suchości. I nic nie pomaga. Nie mogę zaspokoić pragnienia niczym.

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A my przetestowaliśmy nianę Angel Care z monitorem oddechu i kamerką. I jesteśmy rozczarowani. Działa super. Ale na jednej kondygnacji, albo w pokoju pod pokojem Brzuszkowego. Chyba mamy za grube ściany :D
    My mamy bez kamerki i mamy tez angelcare i wyprowalismy to cale nasze 300 m2 obejmuje i wszystko słychać <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie moze to jest objaw typowy dla koncowki ciazy ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez okrooopnie suszy od wczoraj. Dzis juz wysaczylam puszeczke coli i popijam soczek owocowy i gdyby zoladek pozwolil nie wiem ile wciagnelabym dzis napoi i wody.

Na mojego P tez nie moge narzekac ale czasem doslownie wszystko mnie wkurza bez powodu, nawet synek. Hormony...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath super ze wyszly :) ja bardzo lubie leniwce i wszelkiego typu maczne wyroby jak nalesniki pierogi makarony :)
    Wczoraj mowilam ze udalo mi sie uchowac przed przeziebieniem w ciazy a potem czulam powiekszone wezly ale jeszcze nic nie bylo a dzis juz takie ogolne oslabienie i rozbicie, poki co kataru nie ma i w gardle nie drapie wiec ratuje sie na domowo i mam nadzieje ze tj poprzednimi razy uda sie w 2 dni :) i sie nie rozkreci :) moja wina bo biegam z gola szyja ciagle to mam nauczke... Ale jestem dobrej mysli ze ubije wirusa nim sie zadomowi :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, trzymajcie się i ja czekam na wieści :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    My mamy bez kamerki i mamy tez angelcare i wyprowalismy to cale nasze 300 m2 obejmuje i wszystko słychać <3

Nasz problem polega na tym, że mamy stropy betonowe i ściany zewn. też betonowe grube na 60 cm :/ Obawialiśmy się problemów, bo wiemy jakie mamy problemy z zasięgiem telefonicznym wewnątrz domu. Jeszcze zobaczymy. Kupimy dla porównania jeszcze samą nianię z Philipsa najwyższy model i zobaczymy. Wtedy osobno będziemy mieć nianię i osobno monitor z Angel Care. A jak nie to zostanie ta niania z kamerką od Angel Care, tylko będzie stać salonie zamiast kuchni :)

Idę spać. Jestem padnięta. I plecy mnie bolą.

relg9vvjrtqik460.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam na wieczór kolejne pytanie :) Nie wiem czy już to gdzieś było omawiane, jeśli tak to przepraszam :P
    W czym będziecie wozić dzieciaki w wózku? Tzn. czy macie jakąś pościel? Ja mam taki śpiwór puchowy "worek" i myślałam głównie o tym jak będzie zimno, a potem to już sam kocyk. No ale teraz się zastanawiam czy nie kupić może jakiejś kołderki czy coś. Macie coś takiego? Jaki macie plan?

• Katiś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola ja póki co też mam taki spiworek do gondoli , dodatkowo w spiworku mam naszykowany kocyk. Potem bede przykrywac kocykiem. A jak będzie już można kłaść na podusi to kupie taki komplet :)

Topola lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, ja sie długo zastanawialam i miałam tylko kocyki, ale potem stwierdziłam, że dwa kocyki mi w domu potrzebne - jeden do łóżeczka tylko i wyłącznie a drugi bedzie do "domu", na kanapę, do lezaczka itd:)
    Do wózka kupiłam śpiworek, bo go bede uzywac jeszcze jesienią i zimą, pozniej dokupię poduszkę :)

Topola lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po okuliscie- nie mam wskazania do cc. Dno oka w normie..

po Ikei- padam no i nogi mi chyba puchnac zaczynaja bo buty coraz mniejsze!

asia888, Groszek, Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ