X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady i Sebza, kciuki takze zaciskam. Fajnie, ze cos sie u nas rusza ;)

Ja tez kupilam ten termoforek. Nakladek na sutki nie kupowalam, z tego wzgledu co opisala Gosiak.

Wczoraj bylam u kolezanki, ktora jeszcze sie nie rozpakowala (termin na 22 styczen) i sie dzis okzalo ze jej 2 letnia coreczka ma zapalenie pluc. Mam nadzieje ze sie nie zarazilam, bo to by bylo dopiero - cala ciaze nawet kataru nie mialam.
    Swoja droga to oczekuje na telefon od niej, ze jedzie na porodwoke, bo to juz tydzien tylko :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my przetestowaliśmy nianę Angel Care z monitorem oddechu i kamerką. I jesteśmy rozczarowani. Działa super. Ale na jednej kondygnacji, albo w pokoju pod pokojem Brzuszkowego. Chyba mamy za grube ściany :D

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mnie to przesłała koleżanka :)
    Ja na mojego też nie mogę narzekać, bo jest kochany. Jak mi było niedobrze, to chodził do sklepu po mirindę, bo to mi pomagało. Przeczytał rozdział dla ojców w książce i cały czas mówił, ze wie co teraz się dzieje.
    No i nigdy mi nie powiedział, że nic nie robię itd. Cały czas na mnie krzyczy, że za szbko chodzę, sprzątam, itd.
    Złoty chłopak :)
    To u mnie jest dokładnie tak samo, M. jest kochany i nie pozwala mi za dużo robić i też mi mówi, że za szybko chodzę itp :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja też jeszcze zakupię taki termoforek...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mojego nie narzekam :D Dba o mnie, wyciska mi soczki codziennie, nie karze rano wstawać robić kanapek ;) I przyznaję od świąt korzystam z tego przywileju bez wyrzutów sumienia :D

Nawet opinie o szpitalach i oddziałach położniczych sam z siebie przewertował :) I jeszcze mi powiedział dziś, że jak trzeba będzie to on od rana do wieczora będzie w szpitalu!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ma ktoras tak, ze nie moze zaspokoic niczym swojego pragnienia? ja normalnie zdechne chyba za chwile, albo uschne. Wszystko pije: wode, mleko, soki, herbate, juz nawet mandarynki jem a nadal chce mi sie pic. Nie wiem o co chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:22

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki...Moj Mały wczoraj sie obudził po kawie i zimnej wodzie....i szalał do poznego wieczora...a to chyba przez pogode, bo ja tez ledwo zyłam, takie bylo niskie cisnienie....dzis juz aktywny cały dzionek :):)

Co u WAs Kochane ?

Mnie coraz czesciej skurcze łapią, w sobote w Biedronce myslalam ze urodze, tak mnie szyjka bolała, kłuła itd...

Lady ja tez mam taka sachare ze masakra...i nie wiem po czym :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki też mnie suszy nieźle

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Topola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba też kupię ten termofor. Faktycznie nie jest drogi, niech sobie będzie. Można go używać i na ciepłe i na zimne okłady. Znalazłam taki fajny w kształcie przytulanki to nawet już później w razie jakiegoś przeziębienia synek dostanie pod kołderkę ciepłą przytulakę dla ogrzania i pocieszenia :) I jeszcze buziaka od mamusi też dostanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 19:56

justta, Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, Rudasek - łączę się w bólu a raczej w pragnieniu. Mnie od dawna wciąż łapie niezaspokajalne uczucie suchości. I nic nie pomaga. Nie mogę zaspokoić pragnienia niczym.

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    A my przetestowaliśmy nianę Angel Care z monitorem oddechu i kamerką. I jesteśmy rozczarowani. Działa super. Ale na jednej kondygnacji, albo w pokoju pod pokojem Brzuszkowego. Chyba mamy za grube ściany :D
    My mamy bez kamerki i mamy tez angelcare i wyprowalismy to cale nasze 300 m2 obejmuje i wszystko słychać <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie moze to jest objaw typowy dla koncowki ciazy ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez okrooopnie suszy od wczoraj. Dzis juz wysaczylam puszeczke coli i popijam soczek owocowy i gdyby zoladek pozwolil nie wiem ile wciagnelabym dzis napoi i wody.

Na mojego P tez nie moge narzekac ale czasem doslownie wszystko mnie wkurza bez powodu, nawet synek. Hormony...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath super ze wyszly :) ja bardzo lubie leniwce i wszelkiego typu maczne wyroby jak nalesniki pierogi makarony :)
    Wczoraj mowilam ze udalo mi sie uchowac przed przeziebieniem w ciazy a potem czulam powiekszone wezly ale jeszcze nic nie bylo a dzis juz takie ogolne oslabienie i rozbicie, poki co kataru nie ma i w gardle nie drapie wiec ratuje sie na domowo i mam nadzieje ze tj poprzednimi razy uda sie w 2 dni :) i sie nie rozkreci :) moja wina bo biegam z gola szyja ciagle to mam nauczke... Ale jestem dobrej mysli ze ubije wirusa nim sie zadomowi :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, trzymajcie się i ja czekam na wieści :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    My mamy bez kamerki i mamy tez angelcare i wyprowalismy to cale nasze 300 m2 obejmuje i wszystko słychać <3

Nasz problem polega na tym, że mamy stropy betonowe i ściany zewn. też betonowe grube na 60 cm :/ Obawialiśmy się problemów, bo wiemy jakie mamy problemy z zasięgiem telefonicznym wewnątrz domu. Jeszcze zobaczymy. Kupimy dla porównania jeszcze samą nianię z Philipsa najwyższy model i zobaczymy. Wtedy osobno będziemy mieć nianię i osobno monitor z Angel Care. A jak nie to zostanie ta niania z kamerką od Angel Care, tylko będzie stać salonie zamiast kuchni :)

Idę spać. Jestem padnięta. I plecy mnie bolą.

relg9vvjrtqik460.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam na wieczór kolejne pytanie :) Nie wiem czy już to gdzieś było omawiane, jeśli tak to przepraszam :P
    W czym będziecie wozić dzieciaki w wózku? Tzn. czy macie jakąś pościel? Ja mam taki śpiwór puchowy "worek" i myślałam głównie o tym jak będzie zimno, a potem to już sam kocyk. No ale teraz się zastanawiam czy nie kupić może jakiejś kołderki czy coś. Macie coś takiego? Jaki macie plan?

• Katiś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola ja póki co też mam taki spiworek do gondoli , dodatkowo w spiworku mam naszykowany kocyk. Potem bede przykrywac kocykiem. A jak będzie już można kłaść na podusi to kupie taki komplet :)

Topola lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, ja sie długo zastanawialam i miałam tylko kocyki, ale potem stwierdziłam, że dwa kocyki mi w domu potrzebne - jeden do łóżeczka tylko i wyłącznie a drugi bedzie do "domu", na kanapę, do lezaczka itd:)
    Do wózka kupiłam śpiworek, bo go bede uzywac jeszcze jesienią i zimą, pozniej dokupię poduszkę :)

Topola lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po okuliscie- nie mam wskazania do cc. Dno oka w normie..

po Ikei- padam no i nogi mi chyba puchnac zaczynaja bo buty coraz mniejsze!

asia888, Groszek, Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ