WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest jeszcze jedna opcja jesli ten przelew nie wyszedl od ciebie z banku w piatek tylko dzis rano no to apteka bedzie miec go jutro.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, przelew powinien wyjść ode mnie pierwszym ksiegowaniem i z ostatnim nawet sie zaksięgować. Nigdy nie miałam problemów z przelewami, tym bardziej, ze w tym samym czasie placilam za zakupy na allegro i tam juz zamowienie jest realizowane. Zadzwonie rano do banku i do gemini. To prawie 500zl, wiec żartów nie ma!

• Katiś Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też kurierów przyjmuje, ale na 10 mam wizytę więc mam nadzieję że zjawia się wczesnym popoludniem. Jutro pewnie się jeszcze odezwę, ale jakby co to trzymam kciuki za wuzytujace jutro :) i nieśmiało proszę trzymać za mnie :D

Januszkowa, Lara 82, Sue, Topola, Pia Gizela lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelciu ja mysle ze wiekszosc mam choc np. Mam jedna mala butelevzke do karmienia ta co z laktatorem dostalam, ale starczy w razie w. I tak w wielu sprawach mysle ze mam wszystko, ale nie chce nic na zas, chce sie w praniu przeknac co mi potrzebne a najlepszym nauczycielem bedzie moj synus. A mysle ze mamy takie czasy ze narazie zapasow na wojne nie trzeba czynic.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja jutro wizytuję o 9:00 - pokażę ginące mój sobotni wypis ze szpitala i niech sprawdza jak teraz szyjka wyglada. Poproszę o kciuki i sama oczywiście trzymam.

Januszkowa, Penelope, Pia Gizela, Patrycja20, AsiaSzw, słoneczna 85, angelcia lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katis oczywiscie ze trzymamy kciuki juz dzis, no sama jestem ciekawa jakie u eas przygotowanie organizmu do porodu.

Katiś lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ślicznie wyglądasz.
    Sebza powodzenia i trzymam kciuki.

Dla dzidziusia i dla siebie mam już wszystko, nawet trochę żałuję, że już wszystko mam, bo chętnie jeszcze coś bym powybierała :) Wszystko już mam wyprane i wyprasowane.

Mój mąż też jest dla mnie dobry. Raczej słucha wszystkich poleceń :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiak i wszystkie wizytujace jutro mamy trzymamy z synusiem kciuki.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba P. zaraził :( drapie mnie w gardle i zaczynam kaszleć. Do tego boli mnie w klatce piersiowej.
    Jak się teraz rozchoruje, to mnie szlag chyba trafi!

Dziewczyny, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty!!

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelciu ja w zeszly czwartek weszlam do smyka w czeladzi i tam naprawde byl duzy wybor przecenionych rzeczy w ogole ten smyk to olbrzymi w porownaniu do cz-wy. Sama kupilam fajny polarkowy pajacyk za 20zl i super spiworek za 40. Wiecej juz nie chcialam tracic kasy bo ubranek mam po prostu zatrzesienie, ale tak chcialam poprawic sobie humor. Chyba ze przez weekend wykupili wszystko. Ogolnie to rzadko jestem w slaskich galeriach, ale ze w ciazy czesto w katowicach jestem to chyba najlepiej wyposarzone sa sklepy wlasnie w czeladzi i juz nie dziwi mnie ze tam zawsze tyle ludzi.

relge6yd3cl8y0me.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane

Na poczatku przepraszam, że się tydzień nie odzywałam. Było różnie, baby blues, wielka troska o dziewczynki, wiele łez bo nie wiadomo było co z nimi, nieprzespane noce, a dni również pełne pracy. Nawet nie wiecie ile pracy jest przy jednym dziecku, a przy dwójce to chyba nie dwa, a trzy razy tyle ;) :P poza tym w weekend naprodukowałam się dla Was, ale skasowało mi posta i się mocno zdenerwowałam :P

Na szczęście z dziewczynkami wszystko się unormowało! Maja urodzona z wagą 2900 i 53cm, a Ola 1900 i 44cm. Majeczka dobrze oddycha, jeszcze przez słabo rozwinięty układ oddechowy przy każdym posiłku ulewa, ale jest coraz lepiej. Długo pod tlenem nie leżała, dwie doby, saturacja wzrosła. Z serduszkiem też nie jest tak źle jak się spodziewaliśmy, ma drożne otwory owalne czy jakoś tak (dokładnie nie zapamiętałam, ale przy wypisie ze szpitala będę mieć dokładnie napisane co i jak) i wizyta z kolejnym echo serca jak skończy miesiąc. Ola ma hipotrofię, na swój wiek ciążowy jest poniżej 3 centyla, więc cierpliwie czekamy aż przekroczy magiczną granicę 2kg, żeby nas wypuścili ze szpitala. Waga jej spadła do 1,7 ale już teraz ma prawie 1,9. Jeszcze kilka dni, bo przyrasta około 2-4dag dziennie. No i wczoraj była pierwsza noc, kiedy obie były ze mną (wcześniej podpięte pod pulsometr na noc).

Napiszę Wam kiedyś dokładnie opis porodu krok po kroku, ale dzisiaj nie mam weny. Napiszę tylko, że od razu po cesarce silny ból trzymywał się około 3 godz, jest oczywiście do przeżycia i dają kroplówki przeciwbólowe. Ja dostałam ketonal, paracetamol, morfinę i pyralginę. Potem boli przy pionizacji, chodzi się zgiętym, brzuch ciągnie. Mnie bolało łącznie trzy doby - w pon jak urodziłam, wtorek i środę. W czwartek już chodziłam wyprostowana, a od piątku jakbym nie była po cesarce. Porównując mój pierwszy poród naturalny i ten z cc to wybrałabym jednak cc. Tyle, że ja miałam na prawdę ciężki poród sn, wywoływany oksytocyną, bez znieczulenia itp

Niestety nie mam teraz nawet chwili, żeby zajrzeć na forum. Nie wiem czy któraś z Was urodziła. Pewnie niedługo ogarnę się z nową sytuacją i będzie lepiej, ale w tym momencie każdą chwilę dziewczynki wypełniają mi po brzegi. W każdym razie trzymam bardzo mocno za Was wszystkie kciuki, wiem jak końcówka ciąży daje w kość. Ja już się bardzo cieszę, że to już za mną, że mogę się położyć na plecach, że mogę się ruszać bez problemu i opiekować moimi księżniczkami.

Jestem bardzo szczęśliwa, że mam je już ze sobą, że mogę je tulić, całować. Przesyłam też zdjęcia moich księżniczek :)

59ubr6.jpg

2q0kc5s.jpg

2h3ajd3.jpg

I wyciągnęły do mnie malutkie rączki,
    I siłę mi dały niespotykaną,
    I miłość największą
    bezinteresowną
    DZIECI MOJE

Pozdrawiam Was kochane!! trzymam kciuki za bezproblemowe porody i przede wszystkim za zdrowie Waszych dzieciaczków! Buziaki :* :*

asia888, Sue, motylek@, Penelope, laureczka25, Lara 82, LadyDi, juska19, gusiaa, niki640, Topola, Aagnieszkaa, Asiaa1201, Fedra, Gosiak, jonka91, bella84, Groszek, Pia Gizela, Katiś, bluegirl89, kafabi, Patrycja20, AsiaSzw, cath, Becia81, angelstw, Rika, kasia_1988, Bietka, przedszkolanka:), dorocia2324, słoneczna 85, Bluberry, angelcia, truskawkax25, Januszkowa, olka25, MoniaP, Ewelcia, Magda_lena88, ash, gosia86, mala_mi1982, Kasia_10.02, agaaa28, Angélique89, Monika1357, derii84, madziutek 23, Misty87, Suri97 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie moze glupie pytanie, bo nie znam sie kompletnie, czy te spiworki do wozka roznia sie czyms od tych do lozeczka? bo mam takie do lozeczka i niewiem czy mozna je uzyc tez do wozka, czy trzeba kupowac jakies specjalne?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni sa przepiekne!!!!!
    moje wielkie gratulacje!!!! CUDA !!!!!!! :))))))

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, ale ulga, że się odezwałaś!! Dziewczynki są śliczne a Ty mega dzielna!!
    DuŻo zdrowka dla Ciebie i dziewczynek, niech rosną zdrowo! I niech tyją na potegę teraz:)

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę się napatrzeć, przepiękne są :) <3 :*

• asia888 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie moge sie napatrzec <3 duzo zdrowka dla calj trojki zycze :))))

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Sue widze ze mamy tak samo i piszemy to samo

Sue lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o tym samym pomyślałam:)

asia888 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera az ide do lapka aby lepiej zobaczyc niz w tel.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No siedzę i mi łzy lecą :-) ach te moje potliwe oczy. Mistrzyni super, że się odezwałaś. A małe są cudowne, jeszcze raz gratulacje.
    Dużo zdróóóóówkaaaaa:-)

Nasze pierwsze forumowe księżniczki WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wielkie uściski od cioci Lary.

Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ