X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczyny! Uciekam do wyrka :)

relg9vvjrtqik460.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wy dziewczyny dziś tak wcześnie uciekacie wszystkie? ;p

Ja jutro mam wizytę u położnej o 9:40. Pewnie nic ciekawego się nie dowiem oprócz wagi. ;)

Co do zgagi to ja się męczę z nią od 5 miesiąca ciąży dzień w dzień, więc znam ten ból. Klade się ze zgagą i wstaje też z nią. Już nie mogę się doczekać dnia bez tego cholerstwa! Czekam z utęsknieniem!

W ogóle to W. powiedział mi ostatnio, że on już nie pamieta jak ja bez brzucha wyglądam ;p

A no i kreske też mam od pipy aż po cycki, tylko jakaś taka nieudana jest, bo krzywa ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 22:16

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uciekam lulac. Dobranoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie przebralam chorobowa pościel:) uwielbiam zapach czystej pościeli w sypialni:)
    Ide pod prysznic i też do łóżka, ale spalam dziś tyle, że nie wiem kiedy zasnę:)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam Warszawę, robimy sobie tam z moim J wycieczki, ostatnio pojechaliśmy specjalnie na wieczór latynoski do teatru Buffo :)
    Najbardziej w świecie kocham jednak Kraków i nie wyobrażam sobie na stałe wyjechać gdzieś dalej, pracowałam w samym centrum, bo na ul. Grodzkiej i cieszyła mnie ta myśl, że tyle ludzi z całego świata przyjeżdża zobaczyć Kraków, poznać historię, a ja mogę tu być tak często i podziwiać trakt królewski :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam was ;) troszkę żeście się naprodukowaly ;)

Witam nową koleżankę ;)

Ja mam coraz mniej czasu żeby zaglądać do Was, remont w moim domu trwa i niestety ale z Jaśkiem będę musiała przynajmniej z miesiąc być u rodziców ;]
    Dziś widziałam swoją piękną łazienkę <3 śliczna ;) jeszcze kuchnia i przedpokój i można się wprowadzać

Tę czarne lakierowane płytki z brokatową fugą mmmm <3

Januszkowa, Penelope, Lara 82, kasia_1988 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota ja resztkami sil ciagne. Naprawde. Czuje sie i wygladam jak zombie. W domu jest tyle rzeczy do zrobienia a nie ma kiedy sie za to wszystko zabrac. Wczoraj po pracy chcialam iles rzeczy zrobic (i zrobilam), to w efekcie poszlam pozno spac i znowu zero odpoczynku i ochlapy snu.

A ja jako rodowita warszawianka powiem Wam - kocham i nienawidze :D Zadnego innego zycia nie znalam, bo od 6. roku mieszkalam z rodzina w jednym miejscu, wiec cala edukacja, praca, rodzina i znajomi wszystko w Warszawie. Jak moj obecny maz przylecial po raz pierwszy to byl w szoku w jakim ja tempie chodze i jak ludzie zasuwaja po tych chodnikach ;] Z Warszawy wylecialam za Wielka Wode na amerykanska mega wies i... juz bym inaczej nie mogla. Jak tylko sie tu przenioslam jak reka odjal skonczyla sie moja bezsennosc. Cisza i spokoj, zadnych pijanych Legionistow dracych ryja pod oknem. Zaczelam uprawiac ogrodek i nie klne po 50 razy na dzien, bo autobus uciekl albo w ogole nie przyjechal, ha ha ha. Sa miejsca i masa ludzi za ktorymi tesknie, ale nie wyobrazam sobie, zebysmy mieszkali w Warszawie. Chociaz z Jayem naprawde moglabym gdziekolwiek na swiecie - bez znaczenia!

Topola, Gosiak lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dzisiaj wszystkie śpicie :)

mam przeczucie ze juz któraś lutowka urodzila bo ostatnio jakoś mniej dziewczyn pisze na forum :)

Mąż mnie wygonił z łóżka bo mu swiecilam telefonem i spie dziś na kanapie..coś czuje ze długa noc przede mną..

Penelope lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam spać po 22, ale budziłam sie o 23:45, potem po 1 i teraz - teraz juz na razie nie udało się zasnąć. Gardło boli, jedyna poprawa to mniejszy katar i możliwość oddychania przez nos, wiec myślę, že bardzo powoli, ale będzie lepiej...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze jak zwykle się nie położyłam, dziś wstałam o 14 (rekord) więc może mi tak szybko tej nocy nie pójść. Jutro mam wizytę u położnej na 11:45 i pewnie ledwo się zwlokę. A tak poza tym to cały wieczór znów boli mnie brzuch jak na okres. Będzie juz z, 7-8 dni takiego bólu.

laureczka25 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka, no i aż się wierzyć nie chce że dziś już połowa stycznia i oprócz jednej zaplanowanej cesarki Mistrzyni nie ma żadnych innych niespodzianek.

Ooo, mój Zdziebąd właśnie czka więc to nie dziś, na mnie nie liczcie ;) dobranoc w takim razie :)

Gosiak, laureczka25 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mój też czkal 2 razy ;)

Penelope ja też mam ten okresowy ból ;(

Penelope, laureczka25 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Ja to jeszcze jak zwykle się nie położyłam, dziś wstałam o 14 (rekord) więc może mi tak szybko tej nocy nie pójść. Jutro mam wizytę u położnej na 11:45 i pewnie ledwo się zwlokę. A tak poza tym to cały wieczór znów boli mnie brzuch jak na okres. Będzie juz z, 7-8 dni takiego bólu.

Oo Penelope to widzę ze mamy podobny rytm dnia ja też dziś wstałam o 14 i aż się przeraziłam jak spojrzałam na zegarek :p a jutro wizyta na 16 wiec może zdążę :D

Jutro mąż ma wolne to pewnie sobie nie pośpie bo mamy jechać na ostatnie zakupy przed porodem..chyba w ogóle nie opłaca mi się iść spać :)

Laureczka25
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypryszczylo mnie na tyłku i udach :p najwyżej podczas porodu bede się wstydzila :p

A propo seksu to mój mąż wciaz mnie gnebi ale ja jestem nieugieta bo po prostu nie mam ochoty..wkurza mnie nawet gdy mnie dotyka, opiera o mnie głowę gdy lezymy i w ogóle wszystko..zrobilam się niedotykalska może to przez te uderzenia gorąca :)

Wniosek jest taki ze chętnie bym się zamieniła do końca ciąży na takiego męża który się boi seksu :D

Asiaa1201, derii84 lubią tę wiadomość

Laureczka25
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 04:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka mam to samo! Strasznie niedotykalska się zrobiłam!

laureczka25 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też jakoś spać nie mogę. Potowarzyszyłam Poślubionemu przy śniadaniu, a teraz z notatkami do egzaminu do wyrka idę. Liczę, że usnę :)

Brzuch mam jakiś dziwny - górą twardy, dołem miękki :/

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też już nie śpię od 5. Już nawet była herbatka i kanapeczka.

Nadrobiłam Was wczoraj, ale już nie miałam siły nic pisać. Byłam wczoraj kilka godzin u koleżanki i wróciłam taka padnięta do domu.

Najlepsze jest to, że podczas wizyty tak mi nogi spuchły, że przy powrocie nie mogłam butów włożyć. Całe szczęście, że mąż po mnie przyjechał.

A dziś o 18 mam spotkanie z położną.

A Kuba od wczoraj nie miał ani razu czkawki, a miał zawsze conajmniej 2 razy dziennie.... Niech siedzi jeszcze z 2 tygodnie, bo mam trochę spraw jeszcze do ogarnięcia :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się. Bilans nocny to dwa razy siku+jeden krótki ból @. Ja dziś nie rodze :p co prawda czkawki nie było od przedwczoraj dopiero, ale czuję że dziś nie jest nasz dzień. Spokojnie sobie czekamy :D

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.
    Moje bezsenne noce chwilowo poszly w niepamiec ale boje sie az zapeszac. Nawet siku potrafi sie nie zdazyc.
    Ja mam na 9 KTG, chlopaki wyprawione i ja sie musze wyszykowac. Dzis testuje suchy szampon.chociaz jak patrze w lustro to mam wrazenie ze nic procz wody temu zadaniu nie podola :-/

Milego dnia dziewczyny :-)

Gosiak, derii84, Penelope lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłabym coś a nie wiem co.

A w ogóle rano mój mąż wstał zakatarzony, kaszlący i z bolącym gardłem. Eh. Muszę go wykurować zanim mnie zarazi :D
    Rumianek, miód i cytrynka będą mieć dużo pracy :)

Nic mi się nie chce! Ale mam lenia :/

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1786 1787 1788 1789 1790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ