X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGNASIOWY KACIK :-)

http://www.iv.pl/images/32089809691728899024_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/59875739569956828833_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/52257610161629377749_thumb.jpg

http://www.iv.pl/images/45897605345170290149_thumb.jpg

cath, Gosiak, derii84, Katiś, kasia_1988, Pia Gizela, megg, justta, przedszkolanka:), kafabi, LadyDi, Bietka, Penelope, Lara 82, dorocia2324, Patrycja20, angelcia, Sue, asia888, Januszkowa, Kathy's, Angélique89 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    AsiaSzw, trzymam kciuki!
    No i zdaj relację z użycia suchego szamponu. Bo też o nim myślałam do szpitala a nigdy nie używałam...
    Polecam suchy szampon batiste! Znajdziecie go w douglasie <3 najlepszy według mnie do ciemnych włosów pachnie czekolada <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa stooo lat <3 szybkiego i szczęśliwego porodu! No i miłości <3

AsiaSzw piękny kącik <3

AsiaSzw, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Agnieszka wszystkiego,co najlepsze,szybkiego porodu i zdrowia dla Ciebie i dzieciaczka <3

Gosiak gratuluję nowego,jakże bliskiego ku końcowi,tygodnia @-}--

Asia sliczny kącik dla Małego,taki subtelny @-}--

My wczoraj także kącik zrobiliśmy naszemu berbeciowi,jest bardzo skromny,całe ustawienie sypialni musielismy zmienić,ponieważ początkowa wizja okazała się klapą.

Współczuję Wam tej bezsenności,ale można to nazwać doskonałym treningiem do macierzyństwa w trybie nocnym :-)

Dzisiaj muszę dwa ciacha zrobić,jutro tylko przystawki i salatke i goście na 18....też jestem koziorożcen :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 08:23

Gosiak, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, wszystkiego naj, naj, naj! :) :) :)
    Ja za tydzień będę częstować tortem - mam nadzieję, że nie z porodówki :P

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dziękuję,ja jutrzejsza ;-)

A dlaczegoby nie,miałabyś najpiękniejszy prezent pod słońcem <3

Z moim pierworodnym akcja zaczęła się akurat w moje imieniny ;-)

Gosiak lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana i ja :) dzis pospalam nawet do 7 z 1 przerwa z powodu problemow z zatkanym nisem ale juz z ranca odetkal sie, kaszlu nie ma, gardlo nie boli a katar juz tak nie meczy... Ale czuje ze ciezko mi sie oddycha, taki ciezar na klatce czuje :( tempka sie miota ciagle, raz jest ok raz znowu 37,2, choc czytalam ze u kobiet w ciazy stan podgoraczkowy to od 37,6 wiec mogebuznac ze mieszcze sie w normien:p mimo to ide do laryngologa dzis by osluchal mnie czy wszystko ok:) bo myslalam ze katar przejdzie w miare to juz bede jak ryba w wodzie... A tu zonk

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj mam ginekologa u ktorego moze bede todzic, planuje u dr matkowskiego z zaspy, ale gdyby cos sie zadzialo ze u niego nie , zreszta ma urlop od 2-9 lutego to moim asem w rekawie jest dr branicki polecony przez matkowskiego... Szczerze to ludze sie ze mi wyznaczy dzis jakis termin cc, wolalabym by to bylo np skonczony 39 tc a nie czekac do 40 tc skonczonego wg @ :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa - wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!

AsiaSzw - bardzo fajny kącik! i ten ochraniacz <3

AsiaSzw, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• justta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Derii i Aga wszystkiego najlepszego cudownego porodu i szczęśliwego życia z dzieciaczkami :-)

Też mam już z trzeci dzień bóle @ale bardziej takie mulenie i ciągłe, to napewno macica ćwiczy przed porodem :-) to co szamponu suchego też muszę dzisiaj kupić w razie W do szpitala

Dziewczyny super kąciki dla maluszków, ja fotela nie mam, będę się męczyć na łóżku jakoś :-)

Ból bioder po nocy masakryczny, ale jak już wstane z łóżka i rozchodzę jest ok

Miłego dnia mamusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 08:50

derii84, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii najlepszego :)

Wstaw fotki waszego kacika !!

Ja na KTG <3<3<3

derii84 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego!

a ja dzis zaczynam aktywny dzien: gbs, zwiedzanie szpitala, zakupy, kino i pizza
    obym miala sily!

milego dnia :)

derii84, Pia Gizela, Lara 82, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a są u Cb jakieś wskazania do cc?

Justta ddziękuję :-)

Także nie mam fotela,więc będziemy się obydwie męczyć. Chciałabym fotel,ale niestety nie mam miejsca w sypialni już,aby gdzieies go ustawić :-(
    Mam nadzieję,ze karmienie Małego zajmie mi mało czasu,jak przy Tymku....OBY,wtedy to karmienie na łóżku nie będzie problemem

justta lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odkurzyłam, pogadała z mamą jakieś 40 min przez telefon i nie wiem za co się zabrać :D Chyba zrobię dziś na obiad ryż z jabłkami i cynamonem.

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie robię pranie do szpitala rzeczy i rozpuszczam platki mydlane Jezu to chyba najgorsza rzecz! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore mialy KTG jesli mialyscie skorcz to jakie tetno mialo dziecko w tym czasie czy mozecie mi odpowiedziec.

Ja dzis mialam duzy skorcz i malemu skoczylo tetno do ponad 170 i bardzo sie przestraszylam. Polozna mowi ze to nie jest anomalia ze tak sie dzieje. Ale ja sie boje. Mam wziac nospe i sie polozyc. Jesli bedzie twardnial czesto to mam przyjechac wczesniej ma wizyte lub podjechac do szpitala. :-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dziewczyny ktore mialy KTG jesli mialyscie skorcz to jakie tetno mialo dziecko w tym czasie czy mozecie mi odpowiedziec.

Ja dzis mialam duzy skorcz i malemu skoczylo tetno do ponad 170 i bardzo sie przestraszylam. Polozna mowi ze to nie jest anomalia ze tak sie dzieje. Ale ja sie boje. Mam wziac nospe i sie polozyc. Jesli bedzie twardnial czesto to mam przyjechac wczesniej ma wizyte lub podjechac do szpitala. :-(
    Kochana tak sie dzieje :* czasem przy skurczu moje dziecko miało 160 a czasem 110 ale zaraz wracali do normy :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 36 tyg ciazy i z pozostalymi 28 dniami do porodu :)

Agnieszka i derii wszystkiego najlepszego!! Szybkich porodow i bez komplikacji!! <3 <3

AsiaSzw sliczny kacik dla synka :)

justta, derii84, Aagnieszkaa, angelcia, Lara 82, Januszkowa, juska19, Laurka, Penelope, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Agnieszka - wszystkiego najlepszego!

Nie wiem , która to pisała, al jak mąż zaczyna wam chorować to nie ma czasu żeby leczyc go naturalnymi metodami tylko trzeba mu dowalić jakąś aspiryną 3 dni z rzędu, bo tak będzie się bujać z przeziębieniem raz jedno raz drugie. Mój mąż się ode mnie zaraził - ból gardła, fatalne samopoczucie i lekka gorączka. Już 3 dzień z rzędu daje mu aspiryne na noc i coś na gardło i w zasadzie przeszło. Wolałam nie czekać , żebym ja powtórnie sie nie zaraziła.

Co do mieszkania na wsi to ja bardzo bym chciała. Całe życie mieszkam w bloku. Co prawda zawsze na obrzeżach miasta, teraz w centrum. Wolałabym jednak więcej swobody no i metraz odpowiedni z ogrodem. Mąż i rodzice wychowali się w domkach jednorodzinnych i dla nich blok to koszmar. My planujemy kupic działke i sie budować. Ale to za jakiś czas.
    Co do wścipskich ludzi - to zależy od miejsca. Generalnie na wsiach ludzie są wścibscy bo nie maja co robić. Ale w miejscach tzw sypialniach gdzie buduja sie ludzie nie ma tego. To dotyczy głównie starszych ludzi.

Ja mam dzisiaj drmatologa na 11.40. Myszę wymrozić kurzajke na stopie bo potem nie będę miała kiedy, a nie chcę żeby to cholerstwo sie powiększało. Mam nadzieję tylko że dam rade wrócic samochodem.

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja :)

Asia super kącik...a TY masz go odzielonego jakoś zasłonami od reszty pokoju, czy jak...??

Mnie cos kłuje od rana prawa nera albo dzis obok...
    i jakies skurcze sie pojawiaja....i śluzu duzooooo....ehhhhh
    a Mały daje popalic strasznie..wygina sie, przepycha...ehhh chyba mu juz niewygodnie, zreszta mi tez :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 1788 1789 1790 1791 1792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ