X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak miałam ktg w szpitalu tojak maluch sie ruszał bardzo intensywnie to tetno skakało nawet do 180, a potem wracało do normy. Przy skurczu nie pamiętam

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii szybiego porodu i wszystkiego czego pragniesz!sto latek :):*

derii84 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w miescie a moi rodzice na wsi i o wiele wiele lepiej czuje sie na wsi. Spokoj cisza żadnego pośpiechu...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis tak oddzielony zaslonami aby maly mial troche prywatnosci. Puki swojego pokoju nie bedzie mial :-)

Cath, Sylwia dzieki za info bo malo sie nie posralam ze strachu. Mam teraz jakas obsesje straszna ze jak czuje twardy brzuch to sobie mysle co u niego :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri mam wskazanie od ortopedy, moje wskazanie to przebyty uraz kosci ogonowej w dziecinstwoe ktory ja mocno przemiescil i jest ustawiona pod tak ostrym katem ze mimo ze w trakcie porodu sn kosc sie nagina to u mnie dziecko nie przejdzie kanalem rodnym a utknie i jest spore ryzyko dla mnie i dla dziecka stad lekarz zaleca cc...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy w ostatnim miesiacu jak jestesmy i tak blisko porodu, czy takie przeziebienie nie zagraza malenstwu?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny czy w ostatnim miesiacu jak jestesmy i tak blisko porodu, czy takie przeziebienie nie zagraza malenstwu?

też się z mamą nad tym dziś zastanawiałyśmy i nie wiemy :/ będę jutro pytać ginki; ja mam już całą listę pytań!

relg9vvjrtqik460.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Pospaliśmy dziś troszkę dłużej i obudziła mnie czkawka, więc jest ok :)
    Nie chwaliłam się że kupiliśmy ostatnio takie fajowe łóżeczko co się dostawia do naszego łóżka, odpina jeden bok i dziecko spi blisko, a na swoim łóżeczku. Będziemy tak spać na początku a potem do osobnego pokoiku się Mio przeniesie. To w zasadzie przez męża bo ja mówiłam, że mogę w nocy wstawać i chodzić do drugiego pokoju od razu, ale on się boi i stresuje że coś się może dziecku stać i chce mieć go na oku na początku. Planował wogóle żeby spał z nami w łóżku ale absolutnie się na to nie zgodziłam. Wtedy to ja byłabym zestresowana, że to niebezpieczne dla dziecka, już nie wspominając że dla nikogo wygodne. Mowy nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 11:02

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie masakra..,
    Mały strasznie nisko, strasznie sie wypycha, chyba mu niewygpdnie....strasznie mnie dusi, w nocy nie spie bo mi duszno, co sie uloze to on fika bo mu chyba żle...wczoraj szyjka mnie kłuła, bolała, jakies skurcze...
    ehhhh coraz blizej!!!!

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!

My w Polsce kupilismy domek na wsi;) Taka fajna, malutka wioseczka...jeden sklepik;p 8km od duzego miasta. Mi tam jest bosko;)

Ja wychowalam sie na wsi, a moj maz w miescie i teraz on sie troszke boi tej naszej wsi, bo mowi ze duzo myszy i robactwa- a on strasznie sie boi takich "zyjątek" ;) Odwazniak.
    We Fr mieszkam w bloku i sie dusze normalnie! ;////

Cos mnie kregoslup pobolewa dzis... dziwnie jakos. Wogole wstawałam dzis do syncia w nocy bo plakal i sie z lozka nie moglam zwlec;p Zastygłam normalnie i mąz musial mnie wspomoc i popchnac hiihihi

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno była rozmowa o produktach La Millou, są świetne, ja mam zamiar jeszcze zamówić do wózka taką poduszkę na później

http://www.lamillou.com/shop/sleepy-pig

i może jakiś kocyczek do tego ;-) ah jakie to piękne jest

Dziewczynki z tymi bólami i niedogodnościami już niedługo, to pocieszające jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 11:25

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Niedawno była rozmowa o produktach La Millou, są świetne, ja mam zamiar jeszcze zamówić do wózka taką poduszkę na później

http://www.lamillou.com/shop/sleepy-pig

i może jakiś kocyczek do tego ;-) ah jakie to piękne jest

Dziewczynki z tymi bólami i niedogodnościami już niedługo, to pocieszające jest

Dla mnie te kocyki są przepiękne i jakbym miała wybrać któryś, to nie wiem który bo co jeden to ładniejszy! Ale cena jak dla mnie zaporowa. Mąż by mi nie wybaczył marnotrawstwa pieniędzy :D

Senność mnie ogarnęła, a Brzuszkowy mi się wierci i wypina tak, że aż woli mnie brzuch, pęcherz, przepona i kręgosłup.

To sobie ponarzekałam :D

justta, derii84 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta fajna podunia.
    Ja to bym chciala jeszcze taki kocyś
    http://effii.pl/sklep/akcesoria/kocyk-dzieciey-80x100-ecru.html

Ale mam juz 2 w takiej cenie i 3 to juz chyba pod burżujstwo podjedzie :/

justta, derii84 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Justta fajna podunia.
    Ja to bym chciala jeszcze taki kocyś
    http://effii.pl/sklep/akcesoria/kocyk-dzieciey-80x100-ecru.html

Ale mam juz 2 w takiej cenie i 3 to juz chyba pod burżujstwo podjedzie :/

o nie! te kocyki też są na mojej chciejliście :D

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam,

Agnieszka wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i dzidzi.

Derii Tobie już dziś składam również jakbym zapomniała.

Asia Szw super kącik, i pytanko ta komoda to jedna część czy 2 komody i gdzie kupowałaś? to ikea?
    Asiu mi skurcze dochodziły do 40 % ale ich nie czułam, ale przyznam szczerze nic mi nie mówili o tętnie małego. Ale ja miałam w szpitalu mierzone co 2 godz. i zapisywane i to tętno się zmienia. Jak o 6 rano czasem to miał 120 bo spał razem ze mną, a np. po południu jak się wiercił to czasem do 170 dochodziło. Mi marudzili w szpitalu tylko o tych skurczach ale nic o tętnie młodego myślę, że jakby było nie tak jak trzeba to by reagowali.

derii84, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia jeszcze ten jest super. Mam 2 z Poofi i jestem zauroczona nimi. Super firma
    http://poofi.pl/shop/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Hej Wam,

Asia Szw super kącik, i pytanko ta komoda to jedna część czy 2 komody i gdzie kupowałaś? to ikea?
    Asiu mi skurcze dochodziły do 40 % ale ich nie czułam, ale przyznam szczerze nic mi nie mówili o tętnie małego. Ale ja miałam w szpitalu mierzone co 2 godz. i zapisywane i to tętno się zmienia. Jak o 6 rano czasem to miał 120 bo spał razem ze mną, a np. po południu jak się wiercił to czasem do 170 dochodziło. Mi marudzili w szpitalu tylko o tych skurczach ale nic o tętnie młodego myślę, że jakby było nie tak jak trzeba to by reagowali.

Lara komody robione na zamowienie to sa 2 skrecone ze soba. Bede miala jeszcze przewijak na jedna ale jeszcze sie robi. No ten moj skorcz to byl na 55% czulam tylko napiecie brzucha. Zmartwilam sie tylko tym tetnem. Ale ponic faktycznie tak oze byc

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super są te kocyki, no świetne, cena to fakt, mała nie jest ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Pia jeszcze ten jest super. Mam 2 z Poofi i jestem zauroczona nimi. Super firma
    http://poofi.pl/shop/

niee!!! już nie oglądam tych waszych kocyków :P są takie ładne!

Do mnie właśnie dzwonił kurier, że będzie z kocykiem ale od Makaszki :D

AsiaSzw, justta lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Ja jescze chcialabym posciel do ochraniacza do kompletu <3
    http://www.trilli.pl/index.php/sklep/kolekcje2013-04-18-10-27-33/hipcie/posciel-sikory-detail

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:11

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1789 1790 1791 1792 1793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ