X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sue, rozek na pewno a kocyk bym chciala ale ne wiem czy sie zmiesci. Ok jutro jeszcze po mini dezodorant skocze:)
    Mini szampon i miniodzywke mam;)

Trzymam kciuki za rodzace;)

No ja się zastanawiam, na tych oddziałach jest mega ciepło, więc może sam rożek wystarczy :)
    A te minikosmetyki są super, zmieściły mi się do takiej malutkiej kosmetyczki, dołożę jeszcze coś do zrobienia makijażu i będzie git ;)

słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja uciekam spac. Rano zajrze i mam nadzieje, ze bede w stanie wszystko nadrobic wiec nie rozkrecajcie sie i nie piszcie za duzo ;)
    Katis trzymam kciuki, sprobuj sie moze przespac bo nieregularne skurcze moga troche pomeczyc zanim stana sie regularne.
    Dobranoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaa sprobuj chodzenia po schodach ;] Moja najlepsza przyjaciolka mi napisala, ze to byla jedna z metod, ktore uskuteczniala.

Z tym kolorem oczu to bzdurne strasznie, bo jak to sie ma do przedstawicieli innych ras niz biala? (I tu sie ujawnia moj piwno-brazowooki sceptycyzm ;] )

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, no ja tez wlasnie bym nie chciala przenosić, bo moja mama przyjeżdża do mnie 4 lutego na tydzień i chcialabym, żeby juz mala byla na świecie. Bo nie chcialabym byc w szpitalu a ona sama u mnie w mieszkaniu w obcym kraju. Tak 29 stycznia bym chciala urodzic, ale chciec to ja sobie moge :D
    Kurcze, wlasnie sobie uswiadomilam, ze nie widzialam swojej rodzicielki 8 miesięcy :O

Edit.
    I znowu to twardnienie. I co to ma niby być? Denerwuje mnie to :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 00:34

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. Całymi dniami mam lenia jak stąd do san fransisco, a teraz jak powinnam pospać to mi się energia zbiera. Najchętniej wstałabym i zaczęła sprzątać i szorować mieszkanie bo gdzie nie spojrze to widzę kurz. A w ciągu dnia to go tam nie było czy jak?! :) No co za głupi babsztyl ze mnie :) Gdyby nie to że obudzę męża to bym się teraz najchętniej wzięła za generalne porządki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 00:46

Penelope, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, rozumiem, ja walczę ze sobą żeby nie iść robić ciasta, też się obawiam że mikser obudzi męża :) chociaż może i nie. .. ? ;)
    Topola wrote:
    Ech. Całymi dniami mam lenia jak stąd do san fransisco, a teraz jak powinnam pospać to mi się energia zbiera. Najchętniej wstałabym i zaczęła sprzątać i szorować mieszkanie bo gdzie nie spojrze to widzę kurz. A w ciągu dnia to go tam nie było czy jak?! :) No co za głupi babsztyl ze mnie :) Gdyby nie to że obudzę męża to bym się teraz najchętniej wzięła za generalne porządki.

Topola lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahha, Topola, mam podobnie. Bylam teraz w kuchni sie napic i patrze zarowka sie spalila. Juz zaczelam szukac nowej, ale pomyslalam sobie, ze chyba mnie popier... ;p

w ogole nie odczuwam potrzeby polozenia sie do lozka, no ale co tu robic.. ;/

Penelope, Topola lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiedziałam ze po 15 godz snu teraz mogę zapomnieć o spaniu buuu

Ja przed chwila zjadłam pół litra płatków z mlekiem od razu mi się lepiej zrobiło ;)

Ja nie wiem czy będę tęsknić za brzuchem itd kurczę w ogóle nie ogarniam tego co będę czuć jak już urodzę to wszystko jest takie abstrakcyjne...

Co do twardnienia brzucha to mowię mojemu ginowi ze często tak mam ze góra brzucha twarda dół w sumie miękki i potrafi to trwać i trwać dopiero jak sobie usiądę z nogami wyprostowanymi to trochę ustępuje a On mi na to ze macica ćwiczy intensywnie do porodu i jest to na tym etapie normalne :)

megg lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety kochane skurcze ucichły. Obudzilo mnie za to burczenie w brzuchu.
    Pola nie miała czkawki- to jakby co :P
    dodam też ze moje dziecię w czasie tych skurczów się nie rusza, kiedy się kończy skurcz to Pola wraca do normalnej aktywności. Sorry ze Was rozczarowalam.
    Dlatego wolę odejście wód, bo same skurcze chu*a dają :P
    No nic dziś zaczynam kolejny tydzień i nie ma zmiłuj. Rano badania, potem wizyta u babci a potem piłka, sprzątanie i pastowanie podłóg !!!
    Asia w Tobie nadzieja :)

megg, Asiaa1201, juska19, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie śpię, oczywiście śnił mi sie poród - mój własny. Najpierw odeszły mi wody, potem tel. Do douli. Nie wiem tylko czemu na sali porodowej był też mój tata, koleżanka, koleżanka douli... ;)
    A wczoraj wieczorem przyjaciółka mi napisała smsa, taka bliska, która wyprowadziła sie do Warszawy. Że mam dać znac odpowiednio wczesniej, żeby jej facet z ekipą mogli dojechać :P
    Jej facet kręci te porody co oglądacie prawie wszystkie a ja znam kulisy tych materialow. Jeszcz sprzed snem się uśmiałam ;)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No katiś ja juz sie obudziłam od razu na forum wchodzę a tu co Pola jeszcze w brzuchu!! Weź ja tam pogoń! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te skurcze to tylko nadzieje robia. ;p no nic, czekamy dalej.

moja mala miala czkawke o 5 wiec na mnie nie ma co liczyc ;)

a ja leze w lozku i mysle czy isc grzac zurek, czy probowac zasnac.

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja też nie śpię już od godziny i właśnie zajadam płatki. Wczoraj nic nie pisałam, bo cały dzień twardniał mi brzuch i praktycznie cały dzień leżałam, ale udało mi się Was nadrobić.
    Chyba faktycznie najlepiej jak najpierw odchodzą wody. Wtedy nie ma już odwrotu...

Gosiak lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa myslalam ze jakies newsy beda a tu nic.

JUSTTA TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE I KRUSZYNKE !!!!

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ja mam juz schizy zwiazane z moim kotem, poszla w miejsce gdzie nam nasikala ostatnio a ja czujac ja tam juz poczulam mokro i zerwalam sie jak glupia, ona az nawiala, ja z krzykiem obudzilam sie i meza z mezem szybko koldre zwalilismy do prania, ale potem kawalek po kawalku sprawdzajac dzie jest mokro okazalo sie ze nigdzien:p nie nalala :p m sienzaczal smiac ze juz mam schizy i chyba tak jest bo normalnie cieplo poczulam i mokro jak tylko wlazla kolo moich nog :) ale na szczescie to tylko schiz :D wiec juz nie spie :p hehehe
    Tez myslalam ze ktoras aie rozpakuje Katis albo Asia... Ale Asia jeszcze sie nie odezwala wiec nie mowie hop :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath a Ty gadasz ze Katis ma gonic Pole a Ty swoja co? Juz zaraz skonczysz 39 tc i cisza :p

Gosiak, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka to była noc, co chwilę się budziłam i sprawdzałam czy aby nie rodzę :P
    Mam nadzieję, że się dziś któraś zacznie rozpakowywać, to się zajmę czymś innym ;)

derii84, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Katiś, to przynajmniej nie zostawiłaś mnie samej w naszym wieku ciążowym :)
    Trzymam mocno kciuki za jussttee.
    My dziś pospaliśmy ciut dłuzej, ale po ostatniej wędrówce do toalety już zasnąć nie mogę. Czuję głoda teraz :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, kciuki zaciśnięte z całych sił!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1876 1877 1878 1879 1880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ