Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę torebkę, ale ona mała jest...tam wkladam telefon i kaske w malutkim portfeliku ale dosłowni kilka złotych + dowód...karty, klucze itd zostawiam w domu, wole nie kusić losu...
-
Ja mam taki jakby portfel połączony z pokrowcem na tel. Mam tam miejsce na dowód, kartę NFZ, włożyłam 10 zł jakby co i to biorę. Dokumenty tj. karta ciąży, wyniki usg będę miała w torbie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:43
Pola
Hania -
AsiaSzw wrote:http://www.iv.pl/images/38793134741012435219_thumb.jpg
U mnie wyglada w torbie tak. A po srodku jest jeszcze kieszen na pierdoly wlasnie.
Ale mi same podpaski bella mama - 2 sztuki po 10 i podkłady zajęły prawie jedną całą stronę
-
Hmm Gosia ja mam opakowanie podkladow na łózko Seni 5 szt, opakowanie podkladow poporodowych, paczke podpasek, laktator i 2 kosmetyczne. To jakie Ty masz duze opakowania tych chemicznych?? Aaaaa i jeszcze paczke pampersow.
Hmm ja tez mam taka malutka torebeczke zawsze biore ja na urlopyteraz sama nie wiem czy brac ja czy jednak skorzystac z kieszeni w walizce.
Mam juz spakowana dodatkowa torbe ta od wozka z rzeczami dla malego na wyjscie. Kombinezonik, bodzik, pajac i czapeczka plus gruby kocyś
Kupie dzis sobie biszkopty i wode. A i jeszcze musze włożyć kubek ! -
Hej
Widzę, że dzieciaczki jeszcze w brzuszkach- może to i dobrze, mają jeszcze trochę czasu.
Dzisiaj dzwoniła do mnie kuzynka, jej znajoma urodziła 2 tyg. przed terminem, miała o tydzień starszą ciążę ode mnie. Drugi poród, akcja podobno ekspresowa, zaraz po przyjeździe do szpitala urodziła synka
Megg- Jussta miała mieć cc po południu.
U mnie wizyta też 29.01, pewnie znowu się skumulują w jednym dniu
Gosiak ja biorę swoją torebkę i w niej właśnie dokumenty, kartę ciąży, ostatnie badania. Porftel, telefon. Zastanawiam się tylko jeszcze nad tym czy nie wrzucić do niej jakiś przekąsek lekkich gdybym padała z głodu i dla męża jakiegoś snikersa. Torebkę mam zawsze i wszędzie więc jak mogłabym pojechać rodzić bez niej
Pieniądze biorę, nie będę ukrywać, że jeśli położna weźmie kase to dostanie. Biorę 500 zł. Ja jestem z tych co uważają, że jak się nie da to się odpowiednio nie zajmą, możecie mnie zlinczowaćFedra, megg lubią tę wiadomość
-
Januszkowa ja cie linczowac nie bede. Kto wie co ja bym zrobila i ile dala byle sie mna odpowiednio zajeli.
Ash ja obiecalam mojemu M ze nie bedzie musial szalec po szufladach i wszystko bedzie przygotowane. Jeszcze w lozeczku mam jedna zapasowa paczke reczniki dla mnie i ciuszki dla malego gdyby sie okazalo ze czegos potrzebujemy. Przywiezie wybiore co potrzebne a reszte zabierze.
Widze jaki jest zestresowany, a ja mam to juz za soba wiec dlaczego nie mam mu ułatwić życiawole aby skupil sie na innych rzeczach.
Wybywam na zakupypo młodego i jedziemy do babci z niespodzianka.
ash, Januszkowa, Fedra, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Ja się zastanawiam jak to będzie u mnie, nie chciałabym przenosić, bo będę mieć problem ze zwolnieniem, a szkoda mi macierzyńskiego.
Teraz L4 dostałam do 20.02 i jak nie urodzę do 20.02 to będę musiała kombinować u internisty...
Sue, a czemu w razie przenoszenia ciąży musisz kombinować z L4 u internisty? Nie bardzo rozumiem. Ginekolog nie może Ci przedłużyć zwolnienia? Po 20 - tym lutego możesz zgłosić się do szpitala na wywołanie porodu.
-
AsiaSzw wrote:Hmm Gosia ja mam opakowanie podkladow na łózko Seni 5 szt, opakowanie podkladow poporodowych, paczke podpasek, laktator i 2 kosmetyczne. To jakie Ty masz duze opakowania tych chemicznych?? Aaaaa i jeszcze paczke pampersow.
-
Jejciu. Chodzę jak pijana. To od początku ciąży pierwszy dzień kiedy nadal jestem w piżamie i szlafroku i nic nie zrobiłam. Poza śniadaniem i kurowaniem się :] Od tych zatkanych zatok boli mnie głowa
Ja będę mieć ze sobą małą torebkę z dokumentami, portfelem. Potem spokojnie zmieści się do torby szpitalnej.
Rzeczy na wyjście dla Brzuszkowego też mam spakowane w torbę od wózka
Rzeczy dla mnie na wyjście - zapakowane też są w osobną siatkę i razem z rzeczami Brzuszkowego leżą w widocznym miejscu w garderobie w dziecięcym pokoiku, żeby mąż nie musiał szukać.
Wydrukowałam też kartkę z tym co spakowałam i co muszę dopakować w ostatniej chwili do torby. I dopisałam tam sobie, że mam ściągnąć biżuterię
Co do kwestii finansowej - niestety mam zdanie podobne do Januszkowej.Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej jak bylam w szpitalu prosili mnie aby z dokumentow porodowych miec oddzielnie spakowane w koszulce, ostatnie usg, dokument od anestazjologa jesli taki jest, no i ostatnie badania(choc one sa wpisane w karte ciazy) i teraz co mi przypomniala polozna aby przypiac do karty ciazy wynik GBS i oryginal grupy krwi jesli taki posiadam. Ta grupa krwi jest dla nich bardzo wazna!