X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja wezmę taką malutką, właśnie zeby dokumenty i telefon mieć w jednym miejscu. Pózniej schowam ja do torby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:27

Gosiak lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja biore :) już nie upcham do torby podrecznej tego co zwykle nosze w torebce :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w walizce jeszcze jedna dodatkowa kieszen taka idealna na portfel telefon i ladowarke

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, bo ja też właśnie myślę, że wezmę, ale nie chciałam wyjść na głupka, który przyjdzie rodzić z torebką :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/38793134741012435219_thumb.jpg

U mnie wyglada w torbie tak. A po srodku jest jeszcze kieszen na pierdoly wlasnie.

Januszkowa, Fedra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę torebkę, ale ona mała jest...tam wkladam telefon i kaske w malutkim portfeliku ale dosłowni kilka złotych + dowód...karty, klucze itd zostawiam w domu, wole nie kusić losu...

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki jakby portfel połączony z pokrowcem na tel. Mam tam miejsce na dowód, kartę NFZ, włożyłam 10 zł jakby co i to biorę. Dokumenty tj. karta ciąży, wyniki usg będę miała w torbie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:43

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    http://www.iv.pl/images/38793134741012435219_thumb.jpg

U mnie wyglada w torbie tak. A po srodku jest jeszcze kieszen na pierdoly wlasnie.
    Mam dokładnie taką samą torbę w sensie rozkładu.
    Ale mi same podpaski bella mama - 2 sztuki po 10 i podkłady zajęły prawie jedną całą stronę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Gosia ja mam opakowanie podkladow na łózko Seni 5 szt, opakowanie podkladow poporodowych, paczke podpasek, laktator i 2 kosmetyczne. To jakie Ty masz duze opakowania tych chemicznych?? Aaaaa i jeszcze paczke pampersow.

Hmm ja tez mam taka malutka torebeczke zawsze biore ja na urlopy :/ teraz sama nie wiem czy brac ja czy jednak skorzystac z kieszeni w walizce.

Mam juz spakowana dodatkowa torbe ta od wozka z rzeczami dla malego na wyjscie. Kombinezonik, bodzik, pajac i czapeczka plus gruby kocyś :)

Kupie dzis sobie biszkopty i wode. A i jeszcze musze włożyć kubek !

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw super pomysł z tą torbą do wózka na wyjście. Też zapakuję, żeby mąż mógł tylko wziąć i przywieść :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Widzę, że dzieciaczki jeszcze w brzuszkach- może to i dobrze, mają jeszcze trochę czasu.

Dzisiaj dzwoniła do mnie kuzynka, jej znajoma urodziła 2 tyg. przed terminem, miała o tydzień starszą ciążę ode mnie. Drugi poród, akcja podobno ekspresowa, zaraz po przyjeździe do szpitala urodziła synka :)
    Megg- Jussta miała mieć cc po południu.
    U mnie wizyta też 29.01, pewnie znowu się skumulują w jednym dniu :)
    Gosiak ja biorę swoją torebkę i w niej właśnie dokumenty, kartę ciąży, ostatnie badania. Porftel, telefon. Zastanawiam się tylko jeszcze nad tym czy nie wrzucić do niej jakiś przekąsek lekkich gdybym padała z głodu i dla męża jakiegoś snikersa. Torebkę mam zawsze i wszędzie więc jak mogłabym pojechać rodzić bez niej :D
    Pieniądze biorę, nie będę ukrywać, że jeśli położna weźmie kase to dostanie. Biorę 500 zł. Ja jestem z tych co uważają, że jak się nie da to się odpowiednio nie zajmą, możecie mnie zlinczować :)

Fedra, megg lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa ja cie linczowac nie bede. Kto wie co ja bym zrobila i ile dala byle sie mna odpowiednio zajeli.

Ash ja obiecalam mojemu M ze nie bedzie musial szalec po szufladach i wszystko bedzie przygotowane. Jeszcze w lozeczku mam jedna zapasowa paczke reczniki dla mnie i ciuszki dla malego gdyby sie okazalo ze czegos potrzebujemy. Przywiezie wybiore co potrzebne a reszte zabierze.
    Widze jaki jest zestresowany, a ja mam to juz za soba wiec dlaczego nie mam mu ułatwić życia :) wole aby skupil sie na innych rzeczach.

Wybywam na zakupy :) po młodego i jedziemy do babci z niespodzianka.

ash, Januszkowa, Fedra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja się zastanawiam jak to będzie u mnie, nie chciałabym przenosić, bo będę mieć problem ze zwolnieniem, a szkoda mi macierzyńskiego.
    Teraz L4 dostałam do 20.02 i jak nie urodzę do 20.02 to będę musiała kombinować u internisty...

Sue :), a czemu w razie przenoszenia ciąży musisz kombinować z L4 u internisty? Nie bardzo rozumiem. Ginekolog nie może Ci przedłużyć zwolnienia? Po 20 - tym lutego możesz zgłosić się do szpitala na wywołanie porodu.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Hmm Gosia ja mam opakowanie podkladow na łózko Seni 5 szt, opakowanie podkladow poporodowych, paczke podpasek, laktator i 2 kosmetyczne. To jakie Ty masz duze opakowania tych chemicznych?? Aaaaa i jeszcze paczke pampersow.
    U mnie ta Bella Mamma jest prawie tej wielkości co podkłady Seni. Trudno, zapakuję jedną paczkę i najwyżej M. mi dowiezie na drugi dzień kolejną.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam kaskę z ZUSu :):):)
    zamówiłam z kuponem koszulę do karmienia i szlafrok cienki bawełniany :)

no to się zbieram dziewczynki, lecę do apteki dokupić resztę pierdółek :)

miłego dnia :)

Gosiak, słoneczna 85, Fedra, megg lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu. Chodzę jak pijana. To od początku ciąży pierwszy dzień kiedy nadal jestem w piżamie i szlafroku i nic nie zrobiłam. Poza śniadaniem i kurowaniem się :] Od tych zatkanych zatok boli mnie głowa :/

Ja będę mieć ze sobą małą torebkę z dokumentami, portfelem. Potem spokojnie zmieści się do torby szpitalnej.

Rzeczy na wyjście dla Brzuszkowego też mam spakowane w torbę od wózka :D

Rzeczy dla mnie na wyjście - zapakowane też są w osobną siatkę i razem z rzeczami Brzuszkowego leżą w widocznym miejscu w garderobie w dziecięcym pokoiku, żeby mąż nie musiał szukać.

Wydrukowałam też kartkę z tym co spakowałam i co muszę dopakować w ostatniej chwili do torby. I dopisałam tam sobie, że mam ściągnąć biżuterię :)

Co do kwestii finansowej - niestety mam zdanie podobne do Januszkowej.

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze muszę laktator wyparzyć, do szpitala biorę tylko kubeczek medeli - żadnych butelek.
    No i przygotować torbę na wyjście - ale to wieczorem zrobię.
    AsiaSzw, Ty nie bierzesz rożka?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia biore ale bede miala dopiero w sobote bo postanowilam nie kupowac a porzyczyc :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia biore ale bede miala dopiero w sobote bo postanowilam nie kupowac a porzyczyc :-)
    Rozumiem, bo rożek jest przeogromny i się zastanawiam gdzie go upchnąć ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak bylam w szpitalu prosili mnie aby z dokumentow porodowych miec oddzielnie spakowane w koszulce, ostatnie usg, dokument od anestazjologa jesli taki jest, no i ostatnie badania(choc one sa wpisane w karte ciazy) i teraz co mi przypomniala polozna aby przypiac do karty ciazy wynik GBS i oryginal grupy krwi jesli taki posiadam. Ta grupa krwi jest dla nich bardzo wazna!

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ