Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja wezmę taką malutką, właśnie zeby dokumenty i telefon mieć w jednym miejscu. Pózniej schowam ja do torby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:27

Gosiak lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ja biore :) już nie upcham do torby podrecznej tego co zwykle nosze w torebce :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w walizce jeszcze jedna dodatkowa kieszen taka idealna na portfel telefon i ladowarke

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, bo ja też właśnie myślę, że wezmę, ale nie chciałam wyjść na głupka, który przyjdzie rodzić z torebką :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.iv.pl/images/38793134741012435219_thumb.jpg

U mnie wyglada w torbie tak. A po srodku jest jeszcze kieszen na pierdoly wlasnie.

Januszkowa, Fedra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę torebkę, ale ona mała jest...tam wkladam telefon i kaske w malutkim portfeliku ale dosłowni kilka złotych + dowód...karty, klucze itd zostawiam w domu, wole nie kusić losu...

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki jakby portfel połączony z pokrowcem na tel. Mam tam miejsce na dowód, kartę NFZ, włożyłam 10 zł jakby co i to biorę. Dokumenty tj. karta ciąży, wyniki usg będę miała w torbie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 11:43

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    http://www.iv.pl/images/38793134741012435219_thumb.jpg

U mnie wyglada w torbie tak. A po srodku jest jeszcze kieszen na pierdoly wlasnie.
    Mam dokładnie taką samą torbę w sensie rozkładu.
    Ale mi same podpaski bella mama - 2 sztuki po 10 i podkłady zajęły prawie jedną całą stronę ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Gosia ja mam opakowanie podkladow na łózko Seni 5 szt, opakowanie podkladow poporodowych, paczke podpasek, laktator i 2 kosmetyczne. To jakie Ty masz duze opakowania tych chemicznych?? Aaaaa i jeszcze paczke pampersow.

Hmm ja tez mam taka malutka torebeczke zawsze biore ja na urlopy :/ teraz sama nie wiem czy brac ja czy jednak skorzystac z kieszeni w walizce.

Mam juz spakowana dodatkowa torbe ta od wozka z rzeczami dla malego na wyjscie. Kombinezonik, bodzik, pajac i czapeczka plus gruby kocyś :)

Kupie dzis sobie biszkopty i wode. A i jeszcze musze włożyć kubek !

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw super pomysł z tą torbą do wózka na wyjście. Też zapakuję, żeby mąż mógł tylko wziąć i przywieść :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Widzę, że dzieciaczki jeszcze w brzuszkach- może to i dobrze, mają jeszcze trochę czasu.

Dzisiaj dzwoniła do mnie kuzynka, jej znajoma urodziła 2 tyg. przed terminem, miała o tydzień starszą ciążę ode mnie. Drugi poród, akcja podobno ekspresowa, zaraz po przyjeździe do szpitala urodziła synka :)
    Megg- Jussta miała mieć cc po południu.
    U mnie wizyta też 29.01, pewnie znowu się skumulują w jednym dniu :)
    Gosiak ja biorę swoją torebkę i w niej właśnie dokumenty, kartę ciąży, ostatnie badania. Porftel, telefon. Zastanawiam się tylko jeszcze nad tym czy nie wrzucić do niej jakiś przekąsek lekkich gdybym padała z głodu i dla męża jakiegoś snikersa. Torebkę mam zawsze i wszędzie więc jak mogłabym pojechać rodzić bez niej :D
    Pieniądze biorę, nie będę ukrywać, że jeśli położna weźmie kase to dostanie. Biorę 500 zł. Ja jestem z tych co uważają, że jak się nie da to się odpowiednio nie zajmą, możecie mnie zlinczować :)

Fedra, megg lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa ja cie linczowac nie bede. Kto wie co ja bym zrobila i ile dala byle sie mna odpowiednio zajeli.

Ash ja obiecalam mojemu M ze nie bedzie musial szalec po szufladach i wszystko bedzie przygotowane. Jeszcze w lozeczku mam jedna zapasowa paczke reczniki dla mnie i ciuszki dla malego gdyby sie okazalo ze czegos potrzebujemy. Przywiezie wybiore co potrzebne a reszte zabierze.
    Widze jaki jest zestresowany, a ja mam to juz za soba wiec dlaczego nie mam mu ułatwić życia :) wole aby skupil sie na innych rzeczach.

Wybywam na zakupy :) po młodego i jedziemy do babci z niespodzianka.

ash, Januszkowa, Fedra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja się zastanawiam jak to będzie u mnie, nie chciałabym przenosić, bo będę mieć problem ze zwolnieniem, a szkoda mi macierzyńskiego.
    Teraz L4 dostałam do 20.02 i jak nie urodzę do 20.02 to będę musiała kombinować u internisty...

Sue :), a czemu w razie przenoszenia ciąży musisz kombinować z L4 u internisty? Nie bardzo rozumiem. Ginekolog nie może Ci przedłużyć zwolnienia? Po 20 - tym lutego możesz zgłosić się do szpitala na wywołanie porodu.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Hmm Gosia ja mam opakowanie podkladow na łózko Seni 5 szt, opakowanie podkladow poporodowych, paczke podpasek, laktator i 2 kosmetyczne. To jakie Ty masz duze opakowania tych chemicznych?? Aaaaa i jeszcze paczke pampersow.
    U mnie ta Bella Mamma jest prawie tej wielkości co podkłady Seni. Trudno, zapakuję jedną paczkę i najwyżej M. mi dowiezie na drugi dzień kolejną.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam kaskę z ZUSu :):):)
    zamówiłam z kuponem koszulę do karmienia i szlafrok cienki bawełniany :)

no to się zbieram dziewczynki, lecę do apteki dokupić resztę pierdółek :)

miłego dnia :)

Gosiak, słoneczna 85, Fedra, megg lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu. Chodzę jak pijana. To od początku ciąży pierwszy dzień kiedy nadal jestem w piżamie i szlafroku i nic nie zrobiłam. Poza śniadaniem i kurowaniem się :] Od tych zatkanych zatok boli mnie głowa :/

Ja będę mieć ze sobą małą torebkę z dokumentami, portfelem. Potem spokojnie zmieści się do torby szpitalnej.

Rzeczy na wyjście dla Brzuszkowego też mam spakowane w torbę od wózka :D

Rzeczy dla mnie na wyjście - zapakowane też są w osobną siatkę i razem z rzeczami Brzuszkowego leżą w widocznym miejscu w garderobie w dziecięcym pokoiku, żeby mąż nie musiał szukać.

Wydrukowałam też kartkę z tym co spakowałam i co muszę dopakować w ostatniej chwili do torby. I dopisałam tam sobie, że mam ściągnąć biżuterię :)

Co do kwestii finansowej - niestety mam zdanie podobne do Januszkowej.

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze muszę laktator wyparzyć, do szpitala biorę tylko kubeczek medeli - żadnych butelek.
    No i przygotować torbę na wyjście - ale to wieczorem zrobię.
    AsiaSzw, Ty nie bierzesz rożka?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia biore ale bede miala dopiero w sobote bo postanowilam nie kupowac a porzyczyc :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia biore ale bede miala dopiero w sobote bo postanowilam nie kupowac a porzyczyc :-)
    Rozumiem, bo rożek jest przeogromny i się zastanawiam gdzie go upchnąć ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak bylam w szpitalu prosili mnie aby z dokumentow porodowych miec oddzielnie spakowane w koszulce, ostatnie usg, dokument od anestazjologa jesli taki jest, no i ostatnie badania(choc one sa wpisane w karte ciazy) i teraz co mi przypomniala polozna aby przypiac do karty ciazy wynik GBS i oryginal grupy krwi jesli taki posiadam. Ta grupa krwi jest dla nich bardzo wazna!

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ