X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnalazłam tą inną liste, chyba już troszke zapomnianą :P

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#gid=0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 12:54

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja ginka kazała od początku ciąży mieć oryginał grupy krwi dopięty do karty ciąży. A na wynik GBS czekam.

Dziś mam wizytę u lekarza ze szpitala, w którym chcę rodzić. Ciekawe co mi powie. I c tam u Brzuszkowego :)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do toreb to kazda z nas musi sie jednak spakowac wedlug zalecen szpitala gdzie bedzie rodzic, a to jest roznie. To tez ze szpitalnego doswiadczenia jak widzialam. Jesli przyjma np. u mnie bo sie zaczela akcja na porodowkw no i akcja sie rozkreci i jest porod to git. Jesli natomiast akcja sie wyciszy, a jest sie przyjetym do szpitala no to nie siedzimy na porodowce idzie sie na poloznictwo, i tam dostaje sie lozko i czekamy co dalej, no i np. nastepnego dnia sie rozkreca czy jest np. decyzja o podaniu oksytocyny to znowu na porodowke i tak za kazdym razem z ta torba gigantem, masakra. Dlatego ja mam dwi torby, ale jak mowie to zalezy od szpitala i porodu.

Suri97 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    a to domek mojej malutkiej:)...mam nadzieję, że jej wczasy all inclusive nie potrwają dłużej niż do 9 lutego :)

http://www.iv.pl/images/20776365096520317931_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 13:09

Patrycja20, Gosiak, Sue, Lara 82, Suri97, Januszkowa, Bietka, Fedra, kafabi, megg, Katiś, Penelope, LadyDi, Angélique89, dorocia2324 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pakuję się tak:

małą walizkę podręczną będę mieć dla siebie - tam będą wszystkie rzeczy potrzebne mi na pobyt w szpitalu. W samochodzie u P. będzie torebeczka z rzeczami małego na pobyt w szpitalu + pampersy - jak ją przyniesie, to rzeczy, które będą brudne/niepotrzebne przepakujemy i zabierze je do domu.
    Na wyjście do domu zapakuję swoje i małego rzeczy w torbę z wózka i wieczorem P. zabierze te rzeczy, które mi niepotrzebne a przywiezie mi tę torbę :)
    Strasznie to skomplikowane się wydaje, ale zależy mi na tym, żeby nie brać dużo rzeczy na raz. Mój P. to ogarnięty facet, wie gdzie co jest, więc jak mu powiem "przywieź mi liliową bluzkę i podkłady" to on będzie wiedzieć o co chodzi, więc o to się nie martwię ;)

Co do torebki - biorę małą, w której będę miała dokumenty, telefon i wyniki badań - z torebką chodzę do sklepu osiedlowego, więc to jak przedłużenie ręki :)

Wróciłam od kosmetyczki, wróciłam do kształtu migdała i pasteli na paznokciach - tak jednak lubię najlepiej ;) Za jakieś 2-3 tygodnie pójdę na frencha (niechętnie, bo nie lubię frencha :P)

Lara 82, Gosiak, Fedra, megg lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rowniez co do butelek, ja nie biore. Po pierwsze przy laktatorze jest taka malutka, po drugie z tego co wiem jesli w szpitalu dokarmiaja mm to maja go w takich jednorazowych malutkich buteleczkach. Torebki chyba tez nie wezme tel, dowod i karte Nfz moge miec razem. Pieniazki bedzie mial maz. No i tez wiecej bo zobaczymy jak bedzie (podobnie jak u Januszkowej, choc moj m jest bardzo przeciwny takiemu postepowaniu), no ale ja wole byc ubezpieczona.
    Reszte rzeczy do torby pakuje pojedynczo, maz bedzie mial w domu poodkladane i mi bedzie dowozil na wymiane kazdego dnia, nie chce tam miec balaganu, tym bardziej ze wiem ze z polowy rzeczy nie skorzystam. Jesli raz umyje glowe po porodzie to bedzie cud tak mysle, juz nie mowie o balsamowaniu ciala.

Sue, Gosiak, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    Witam,
    a to domek mojej malutkiej:)...mam nadzieję, że jej wczasy all inclusive nie potrwają dłużej niż do 9 lutego :)

http://www.iv.pl/images/20776365096520317931_thumb.jpg

Marcela, jaka Ty jesteś szczuplutka!! Takie chucherko ;)
    Piękny brzunio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela piękny brzusio! :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja spakuje na wyjscie torbe od wozka;))
    Chyba dzis dokupie w ikei reczniczek z kapturkiem bo ja mam duzy 100 na 100 a z biedry to taki kiepski na poczatek.

Ash ja ostatnio kase z Zusu dostalam po 13..

Bietka chyba pytala o tabele na Zus Pue- ja tak mialam, ze byla decyzja wpisana 16 grudzien i reszta tabeli pusta dopiero byla uzupelniona ok 13 stycznia a wyplate mialam 19..

Oni chyba uzupelniaja jak chca;)

Sue a czemu zwolnienie od internisty? Do 20 urodzisz. Nam polozna mowila ze w terminue sie zglosic na Ip sprawdzic co i jak a jak nic sie nie dzieje to najpozniej 5 dni po terminie sie wywoluje.

Mi gin dal zwolnienie do 5 lutego... A mogl do 9.. I potem sie zastanawialam co on mial na mysli. Czuje ze urodze wczesniej. Ok 6-7 lutego

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak Was czytam i stwierdzam, ze gdyby nie Wy chyba bym połowy rzeczy do szpitala nie wzięła ;) a tak sukcesywnie coś dokładam :)

JA mam zwolnienie do 19 lutego, a mam termin na 30.01, więc nie będę się musiała bujać z tym przed porodem :)

Dzięki dziewczyny za odp w sprawie ZUS, już myślałam, ze to coś gorszego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 13:23

Gosiak, Suri97 lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę torebki minimalizuje zabierana ilośc :) mam taka mała teczkę z Babilonu na wyniki badań tak wrzucę dow os i tel i sru do torby :)
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, takie głupie pytanie - będziecie oprócz toreb do szpitala brały swoją torebkę? Z dokumentami, portfelem, takimi podręcznymi rzeczami, które zwykle trzymacie w torebce czy to wszystko upychacie do torby?

Lara 82 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelka jest przy laktatorze wiec to biore zeby w razie czego tam sciagnac

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ten moj rozek zloze normalnie nie rozkwo i na pewno sie zmiesci bez problemu.

Ja wyniki badan, karte ciazy skier na cc oraz info ze nie chce szczepic bede miala w koszulce.

Marcela ale slodki twoj brzusio. :-)

W Tesco pampersy 1 49 zl 78 szt. Biale premium. Wzielam a co :-D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście rożka, ani żadnych kocyków nie trzeba brać więc zawsze trochę więcej miejsca w torbie, choć i tak cała wypchana:-/
    ja w jedną boczną kieszonkę włożyłam rzeczy na poród, żeby nie szukać na IP ( piżamę, kapcie, podkłady seni i te poporodowe, dokumenty - usg, karta ciąży, krew karta, wynik gbs, pieczątka z adresem przychodni gdzie zapiszemy małą i wizytówkę z NIP pracodawcy, butelka wody), w drugiej bocznej kieszonce mam body, spodenki, skarpetki, czapeczkę i niedrapki ( nie wiem czemu ale mam awersję do śpiochów, szczególnie tych na ramiaczkach, wiec wieksząść garderoby młodej to body, spodenki i urocze miniskarpetki), a w duzej przegródce pozostałe rzeczy

wiele z Was zabiera laktator do szpitala- to u Was wymóg czy same chcecie?

w domu są dwie kupki: ubranka do dowiezenia + poduszka do karmienia, a na drugiej ubranka na wyjście dla młodej, dla siebie muszę dopakować...

ps. na wyjście dla siebie chyba naszykuje spodnie ciazowe bo w inne sie pewnie nie zmieszcze

Fedra lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a podobno w Gdansku jak sie rejestruje dziecko dostaje sie reczniczek z kapturkiem z napisem " jestem z Gdanska " w ladnym bezowym kolorze.
    Wiec nie dokupuje puki co. Mam 2 i ten 3 bedzie idealnie :-)

Zdechne z glodu. Zapomnialam o 2 sniadaniu przed wyjsciem a tu sie pora obiadowa zrobila. Ciekawe czy moja mama mnie czyms uraczy. Jak nie to platki na sucho bede wcinac bo jestem swiezo po zakupach. I siku mi sie chce a ja siedze w aucie pod szkola i czekam na mlodego. Plakac mi sie chce...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Sue a czemu zwolnienie od internisty? Do 20 urodzisz. Nam polozna mowila ze w terminue sie zglosic na Ip sprawdzic co i jak a jak nic sie nie dzieje to najpozniej 5 dni po terminie sie wywoluje.

Mi gin dal zwolnienie do 5 lutego... A mogl do 9.. I potem sie zastanawialam co on mial na mysli. Czuje ze urodze wczesniej. Ok 6-7 lutego

Czyli nie powinnam przenosić dłużej niż do 20 :)
    Jak już pisałam, mam przeczucie, że urodzę w terminie, 14.02 ;) Tak mi podpowiada intuicja, przy płci się sprawdziło - od testu czułam, że będzie siusiak i jest :P

Słoneczna, jak nie urodzisz, to pewnie Ci przedłuży zwolnienie, chociaż kto wie jak będzie - Maciek jest duży, więc może zdejmie Ci pessar i akcja się rozwinie od razu?

Swoją drogą, ciekawe co u Groszka, bo jakoś ucichła ostatnio..

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Marcela, jaka Ty jesteś szczuplutka!! Takie chucherko ;)
    Piękny brzunio :)

oj nie takie chucherko, w ciąży zarobiłam 13kg i tym sposobem pierwszy raz w zyciu 70kg na wadze!!!!!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    błagam pomóżcie, ostatnio ulubione miejsce do spania mojej Katie a ja nie mam serca jej wyrzucać ;( Mam wrazenie ze ona wie ze cos sie szukuje, że nie długo bede miala do niej mniej czasu i teraz wykorzystuje mnie maskymalnie.
    http://www.iv.pl/images/23473486290332864455_thumb.jpg
    http://www.iv.pl/images/78888984440007501131_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/78808935511019594809_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 13:29

angelcia, Fedra, Lara 82, marcela29 lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela ja powiedzialam mojemu M ze jak bedzie zabieral moje u ranie ze szpitala do domu to ma je ladnie zlozyc i zabierze mi to samo jak bedzie po mnie jechal. Specjalnie przyszykuje sobie leginsy i jakas sukienke aby luzno bylo. Aby nic szwow nie draznilo na brzuchu. A wczoraj dokupilam majty bezszwowe takie aby tam mnie nie obcieraly.
    Boszzzz jak tak piszemy to wiadomo ze to kwestia tylko czasu...

marcela29 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia a podobno w Gdansku jak sie rejestruje dziecko dostaje sie reczniczek z kapturkiem z napisem " jestem z Gdanska " w ladnym bezowym kolorze.
    Wiec nie dokupuje puki co. Mam 2 i ten 3 bedzie idealnie :-)
    O, to super, nie wiedziałam :)
    Asiu, wysłałam Ci wiadomość z małą prośbą.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1880 1881 1882 1883 1884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ