X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg - mój mąż będzie miał tydzień wolnego. Z jednej strony tylko, z drugiej strony aż tydzień. Bo i tak myślałam, że będzie z tym gorzej :)
    Teściowie pracują, moi rodzice też. Jedyna pomoc na jaką liczę to może jakiś obiadek od mamy :D

Fedra, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna dokładnie tak jak piszesz :)
    Moja kolezanka urodziła 2 tyg temu...miala byc u rodziców ok 2 mcy bo mieszkaja daleko, a mąż sportowiec wiec go w domu nie ma non stop. Chciala pobyc u rodziców i po tygodniu wyjechała od nich....nie dała rady! rodzice maja inne poglady...ojciec po kilku dniach zycia Małej stwierdził np ze jej sie pić chce i szykował herbatki z rumianku, co zapłakała to twierdził ze lekarz albo jechał do apteki po jakies specyfiki..nie dał sobie przegadać ze matka wie o co kaman i dziewczyna wkurzyła sie i wyjechała :) hehehe

Gosiak, słoneczna 85, Fedra, Sue, megg lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA nawet nikogo nie chcę ;) mimo, ze teściowa pewnie by przyjechała gdybyśmy ją poprosili. Mój mąż będzie miał około 1,5 miesiąca wolnego, więc będzie mi pomagał. JAk czegoś nie będę wiedziała albo nie umiała to mam Was, internet i 2 znajome mamy, które na pewno będą służyć pomocą :)

Gosiak, Fedra, megg lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do różnic w opiece nad dzieckiem między mną a moją mamą to ja już widzę zasadnicze różnice, co dopiero po porodzie!

Rudasek, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia no jakbys mi to wyjela z ust, mnie kolezanki kazaly wziasc i jak cos do fartucha wsadzic kaske, ale ja nigdy tak nie robilam , moj m tym bardziej wiec nie wiem czy bede miec odwage. Ja sie boje ze moge kogos tym obrazic bo tak jak mowisz czekoladki kawa po fakcie jako wdziecznosc to co innego niz kasa, w koncu maja wyplate tak jak kazda pracujaca osoba. No ale tak na eszelki wypadek.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Co do różnic w opiece nad dzieckiem między mną a moją mamą to ja już widzę zasadnicze różnice, co dopiero po porodzie!

Dokładnie....dlatego ja nie chce mamy ani nikogo, bedzie tak jak ja wymysle i tyle :)
    Dziecku krzywdy nie zrobie a nie pozwole zeby ktoś mi mowił co i jak...

Moja mama juz mnie na poczatku zdenerwowała bo zakupiłam kocyk do wózka ktory chcialam, pokazałam jej a ona za 2 tyg do mnie przyjezdza z innym i mowi ze tamten jest brzydki i kupiła mi nowy :) Chwała jej za to bo faktycznie ładny itd..ale ja mam taki jaki chcialam i bede go uzywać :) choc moja mama i tak wychodzi z zalozenia ze : ja swoje wychowałam, TY wychowuj swoje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:01

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie siebie w tej sytuacji nie wyobrażam. A mąż mi mówi, że jak będzie widział że nas olewają i ciężko będzie o jakąś sensowną komunikację to się nie zawaha wyjąć koperty:/ A mnie się to nie podoba i już!

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg mój bierze na mnie 2 tyg opieki tacierzyński chcemy by wziął dopiero we wrześniu żeby Mała była większa i mogła skorzystać z obecności Taty a no i 2 dni okolicznościowego :)

Mnie nikt oprócz męża w domu pomagać nie będzie bo teściowie zajmują się dziećmi szwagierki, mój ojciec przez cała ciąże nie wykazywał zainteresowania moja ciąża może dwa razy zapytał jak się czuje już nawet nie wspomnę ze nawet nie padła propozycja z jego strony kupienia czegoś dla Małej, moja mama mieszka daleko i pracuje wiec generalnie trzeba będzie sobie radzić samemu :)

Ale spokojnie na pewno damy radę :)
    megg wrote:
    dziewczyny mam do was pytanie
    czy oprócz pomocy partnerow po powrocie do domu ktos wam jeszcze bedzie pomagal?

ja sie terz tak zastanawiam, moj ma zalatwic 2 tyg zwolnienia jak wroce ze szpitala
    ale poza tym u mnie na pomoc rodzicow czy tesciow nie mam co liczyc bo pracuja, a tescie nawet sobie jada do senatorium na 3 tyg od 18.02 wiec troche zaczynam myslec czy sama potem to ogarne, ale tez nie chce od nikogo byc zalezna , troche zaczynam sie bac zebym wszytko ogarnela

megg lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie dlatego nie chce- bo to powiedza ze tak kapac a ja zle kapie. a ze moze popudrowac pupke, a to ze na spacer nie..

mama mi ostatnio powiedzilaa ze za miesiac na spacer dopiero bo zimno bedzie..

a pewnie by chciala cos ugotowac to gdzie to lezy a gdzie to..
    ja nie chce

juz byla mama jak lezalam- przyjechala pomyc okna i wiecej wstawalam cos podawac niz lezalam.

tak samo tesciowie- wczesniej musialam sprzatac a to jeszcze obiad zrobic .....i tyle odpoczywania bylo.

ja nie lubie jak mam niepoodkurzane i mi przyjada...:)
    w ogole teraz nie lubie gosci bo mam balagan

Gosiak, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela piekny szpiczasty brzus, no i musisz buc wysoka bo na zdjeciu naprawde szczuplutko wyszlas, ja tez ujzalam pierwszy raz w zyciu 70kg czyli +14 na szczescie stoi w miejscu, ale taka szczuplutka nie jestem :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Laurko moja znajoma miała nawał w drugiej dobie.
    Megg moja mama bierze urlop i będzie mi pomagać.

UUUuu! To jak mnie to spotka, to bede miala problem, he he. Moj pracodawca wlasnie zmienil ubezpieczyciela, a powiedziano mi, ze ubezpieczenie refunduje laktatory, wiec musze zadzwonic i sie dowiedziec jakie i jak dostac zwrot kaski. Musialam z tym czekac do Nowego Roku, a teraz 3 tyg. pozniej nadal sie nie dowiedzialam. Ugh. Musze zadzwonic i sie wypytac, bo te cacka tanie nie sa.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę nic nikomu dawać w szpitalu - w sensie kasy.
    Na spotkaniu, na którym byłam wszystkie położne wydawały się strasznie miłe, pomocne i przyjazne - nie sądzę, żeby były takie tylko na zwiedzaniu szpitala, a później zamieniały się w burczące zołzy.
    Mówiły o poradni laktacyjnej - jak starają się pomóc, itp, itd. więc liczę, że naprawdę będzie ok.

Fedra, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri a twoj kot mnie tak rozsmieszyl, slodziak z niej, fajna jest :-)

Suri97 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubie szybkich gości :)
    i moi rodzice tacy sa, oni tez kochaja swoj dom i nie zostaja nigdy na noc...wiec mysle ze mama nie przyjdzie na kilka nocy bo tego nie przezyje :)

lubie gości ktorzy wpadaja na kilka godzin, pogadaja, zjedza cos, wypiją i nara :)
    powiem Wam ze czasem moja Siostra wpada na kilka dni to po dwóch dniach juz mam dość. Bo my tez lubimy spokoj i swoje towarzystwo :)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)

dzisiejsza nocka znowu dobrze przespana... obralam inna taktyke... przeczekac wieczorem do 23, nie klasc sie w ciagu dnia.. i spie cala noc :)

u mnie nic sie nie dzieje...cisza....

w piatek ide na wizyte, doktorek bedzie sie smial, ze znowu sie kulamy :P

i co? sciagneli pessar i nic mnie nie rusza :P smieje sie, ze Gabrys czeka na snieg, ktorego nie ma :)

ja sie zastnawiam nad szczepieniami.. 5w1 mnie przeraza, tyle bakcyli w jedne szczepionce...ale jeszcze musze sie zastanowic. Kwestia organizmu jak zareaguje. Ile pytań, ile osób- tyle róznych teorii..

do szpitala- sakowana walizka dla mnie i torba podreczna dla Malucha... druga czesc podkladow pampersow, chusteczek nawilzanych bedzie w samochodzie meza :P no i rogal do karmienia.. ;)

rzeczy na wyjscie- Malucha i moje- spakowane

laktator biore- bo z pokarmem nigdy nie wiadomo, jednego dnia nie ma, na dzień nastepny nabije do piersi, albo nie daj Boze w nocy... i nie bede miala pod reka- zawał na miejscu...a do rana kamień zamiast piersi i płacz. Przerabiałam to.

Solenizantkom- wszystkiego najj... <3 :) :)

Justta- kciuki za Twe c.c. i Malucha :)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie tesciowa, a moi rodzice przylatuja 28 lutego. Niech oni mi gotuja i robia zakupy w pierwszym miesiacu, bo jak dziecko zasnie, to ja tez pojde spac!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego zdecydowałam się na inny szpital niż ten, w którym pracuje moja ginka, bo w jej szpitalu położne nie zrobiły na nas najlepszego wrażenia. A w tym co wybrałam - tak. Ale mąż każe mi się na wszystko przygotować :(

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w takiej sytuacji gdzie by mnie olewali i nie właściwie zajmowali zamiast koperty to zlozylabym skargę taka wredna jestem ;) bo czemu mam nagradzać lub motywować czyj brak kompetencji koperta ;)
    Pia Gizela wrote:
    Ja sobie siebie w tej sytuacji nie wyobrażam. A mąż mi mówi, że jak będzie widział że nas olewają i ciężko będzie o jakąś sensowną komunikację to się nie zawaha wyjąć koperty:/ A mnie się to nie podoba i już!

Sue, niki640 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mysle ze po 2 tyg jak maz wroci do pracy to ja juz sie ogarne i bedziemy jakos funkcjonowac, najwyzej poprosze aby mama przyjezdzala tak na 2-4 h po poludniu, ale szczerze nie chce jej w domu caly dzien, bo chce sama przy synku cos robic bez zyciowych madrosci. A ewentualnie po poludniu jak chce to ja cos innego porobie sobie jako odskocznia oczywiscie jak mlody pozwoli mi odejsc.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    Sebza maluszek cudowny!!!!!!!!

Dziewczyny sliczne brzuszki! :)

Pocieszylyscie mnie z tymi slodkosciami, u mnie jakies szalenstwo wszystko moglabym jesc na slodko i sniadania i obiady i kolacje! tragedia!

marcela u mnie tak samo 70kg wybilo, 12 kg na plusie

Juska trzymam kciuki i obstawiam chlopaka!

u mnie zadnych objawow porodu nie ma, ale to dobrze bo jeszcze caly czas przygotowania trwaja, chyba jako ostatnia z Was spakuje torbe!

dzis ostatni egzamin, ustny z francuskiego, i cale szczescie bo juz nie mam na to czasu

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 1882 1883 1884 1885 1886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ