Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój będzie w domu, jak nie będzie mieć grania
Czyli średnio od poniedziałku do czwartku/piątku
No, ewentualnie czasami wieczorami wychodzi grać w jakimś klubie, ale to bardzo rzadko.
Na osiedlu mieszka nasz kolega, więc w razie potrzeby mogę go poprosić o pomoc, bo wiem, że można na niegp liczyć (jak byliśmy chorzy przyszedł nam śmieci wyrzucić, żeby nam nie śmierdziały, bo nie mieliśmy siły i zakupy nam chciał robić).
Dobrze mieć kogoś zaufanego, na kogo można liczyć, bo nasze wyobrażenia to jedno, a rzeczywistość drugie
A goście jacyś z wizytami to niech spadają na razie
Ja np. nie chcę żadnych odwiedzin w szpitalu. Za wyjątkiem mojego P. I mam nadzieję, że będzie mi dane wykupić sobie salę jednoosobową.
-
nick nieaktualnyKatiś swietne te literki
Co do pomocy to do nas beda pewnie wpadac na zmiane moja mama i mama od P.
ale juz poinformowalismy rodzine ze chcemy przynajmniej te kilka dni tylko dla siebie
a goscie beda musieli jeszcze dluzej poczekacWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:59
Penelope lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Ash od kogo zamAwialas literki? Ja chce kupic te 20 cm tylko nie wiem czy np wzor jest jakims konkretnym dekorem to moge wybrac inny kolor liter. Musze chyba zadzwonic chociaz mnie pewnie facet nie zrozumie;)) jak mu zaczne tlumaczyc;)
Katiś cudneeee
Penelope, ale laska!!!! Wyglądasz obłędnie!Penelope, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
U mnie mój T bierze od razu 2 tyg tacierzynskiego. Potem moja mama nam pomoże w opiece nad Polcia. Mój tata też chętnie pomoże przy spacerach z psami. Ja sie cieszę, bo moja mama raczej do wtracajacych się nie należy. Wręcz przeciwnie będzie się pytała co może zrobić a czego nie.
Moja siostra zarezerwowała już sobotnie spacery z wózkiemtakże jakoś to będzie
Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
maz na zone czy zona na meza moze dostac 2 tyg. opieki czyli chorobowego niezaleznie od tego czy to cc czy sn czy jakakolwiek inna choroba, musi to po prostu wypisac lekarz zwolnienie. To tak jak na dziecko chyba rocznie mozna nawet 60 czy 70 dni zwolnienia miec, ze nie ty chora tylko dziecko.
Fedra lubi tę wiadomość
-
Katiś wrote:Wysprzatalam łazienkę na cacy. Tak samo sypialnie. Przebralam pościel i nie będę zła jak dziś zmocze ja wodami
Teraz siadlam na kawę i ciasteczkopiękny brzuch Marcela. Dostałam zdjęcie literek które zamówiła moją siostra. Są śliczne
- można je zobaczyć w moim pamiętniku:)
Wracając do tych bólowych spraw to czuje ze dziś będę stękac że mnie ręce od szorowanua kafelek bolą
ja wczoraj miałam dzień pełen energii... umyłam dwie łazienki łącznie z wyszorowaniem kafetek. odkurzyłam cały dom, pomysłam podłogi, przeleciałam całą kuchnie... poprostu zrobiłam mega błysk w domku... wieczorem mysłałam ze urodzę- miałam skurcze jak 150 i jeszcze chwila a jechałabym na ip ale się o 23 wyciszyło wszystko... a dzisiaj kolejny znajd energii... żyć i nie umierać...\
a literki boskie...Penelope lubi tę wiadomość
-
A ja wpadlam napisać, ze dzwonila koleżanką, która miala termin na poniedzialek, ze od 6 ma bóle, które się nasilają jak chodzi, wiec może w końcu cos się u niej ruszy . Jestem strasznie podekscytowana i trzymam kciuki żeby to bylo w końcu to!
Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja to samo co Sue, w szpitalu nie chcę żadnych odwiedzin oprócz M. Nawet moja przyjaciółka się wczoraj o to pytała i powiedziała, że dobrze, że mówię i że wie.
Powiedziałam, że 2-3 tygodnie po porodzie chcemy mieć dla siebie we trójkę.
Ale oczywiście jeśli okaże się, że jestem mega słaba i mdleję to moja mama przyjedzie i pomoże gdy M. będzie musiał być w pracy. Mam jednak nadzieję, że do takiej sytuacji nie dojdzie.Penelope lubi tę wiadomość
-
Bylam u matkowskiego wlasnie, no i mam grzybka, dostalam macmiror, powiedzial ze po infekcji oslabienie organizmu i stad grzybek... No nic
Poza tym szyjka zamknieta, brzuszek jest nizej
Gadalam z nim o terminie porodu i generalnie on chyba ma takie zdanie ze termin porodu jest w terminie z @, wiec on by ew mogl rozwiazac ok 9 lutego ( wczesniej jest na urlopie) i wolalby np 2 tyg przed terminem nie rozwiazywac ale mowi ze kazdy ma swoj sposob i teraz nie wiemy co robic.. Bardzo bym chciala donosic do 9 go i by on odbieral, w poniedzialek mam wizyte u sliwinskiego i gonzapytamy z m co on mysli o wczesniejszym rozwiazywaniu ciazy z 2 tyg wyprzedzeniem -
Ja chcę zrobić coś takiego. Jak dziś się skurcze powtórzą regularne to pojadę na ip, żeby sprawdzić czy to w ogóle TO. Czy rozwieraja szyjke i czy piszą się na ktg. Jeżeli tak, to przynajmniej będę wiedziała czego się spodziewać, a jeżeli nie to bez powodu nie będę się nakrecac.
Penelope, asia888, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Pia, ja juz kiedys daaaawno temu pisałam, ze kupiłam sobie legginsy ciążowe w calzedonii. Sa fantastyczne - noszę je caly czas, mam rozmiar S/m, nie uciskaja brzucha, bo sa bezszwowe przy pasku. No i po ciazy je bede mogła nosić, bo nie maja takiego pasa ciazowego.
bella84 lubi tę wiadomość
-
Ja mialam duze watpliwosci co do przyjmowania pomocy, bo tez jestem taka, ze woalalabym sama sie oswoic ze swoim bobaskiem najpierw, a nie od razu tabun ludzi w domu, no ale to moje pierwsze dziecko, wiec nie wiem czego sie spodziewac. Mieszkamy na kompletnym odludziu, wiec nie ma mowy o czyms takim jak pomoc z doskoku. Po byle zakup, nawet pierdolke trzeba szmat drogi jechac, wiec uznalam, ze wole miec kogos pod reka. A same sie zapewne domyslacie, ze moj maz zadnego urlopu miec nie bedzie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya