X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash od kogo zamAwialas literki? Ja chce kupic te 20 cm tylko nie wiem czy np wzor jest jakims konkretnym dekorem to moge wybrac inny kolor liter. Musze chyba zadzwonic chociaz mnie pewnie facet nie zrozumie;)) jak mu zaczne tlumaczyc;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój będzie w domu, jak nie będzie mieć grania :) Czyli średnio od poniedziałku do czwartku/piątku :) No, ewentualnie czasami wieczorami wychodzi grać w jakimś klubie, ale to bardzo rzadko.

Na osiedlu mieszka nasz kolega, więc w razie potrzeby mogę go poprosić o pomoc, bo wiem, że można na niegp liczyć (jak byliśmy chorzy przyszedł nam śmieci wyrzucić, żeby nam nie śmierdziały, bo nie mieliśmy siły i zakupy nam chciał robić).
    Dobrze mieć kogoś zaufanego, na kogo można liczyć, bo nasze wyobrażenia to jedno, a rzeczywistość drugie ;)

A goście jacyś z wizytami to niech spadają na razie :P

Ja np. nie chcę żadnych odwiedzin w szpitalu. Za wyjątkiem mojego P. I mam nadzieję, że będzie mi dane wykupić sobie salę jednoosobową.

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, piękna z Ciebie kobieta! <3
    Brzuszek piękny, a sukienka mnie powaliła! Uwielbiam taki kolor ubrań!! :)

Penelope lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja tez ide 27 do naszego doktorka. O ktorej masz wizyte?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś swietne te literki :)

Co do pomocy to do nas beda pewnie wpadac na zmiane moja mama i mama od P.
    ale juz poinformowalismy rodzine ze chcemy przynajmniej te kilka dni tylko dla siebie
    a goscie beda musieli jeszcze dluzej poczekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:59

• ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ash od kogo zamAwialas literki? Ja chce kupic te 20 cm tylko nie wiem czy np wzor jest jakims konkretnym dekorem to moge wybrac inny kolor liter. Musze chyba zadzwonic chociaz mnie pewnie facet nie zrozumie;)) jak mu zaczne tlumaczyc;)
    Na Allegro od neju. Aukcja ma w tytule "zakręcone literki". Tez wzięłam te 20cm

Katiś cudneeee <3

Penelope, ale laska!!!! Wyglądasz obłędnie!

Penelope, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mój T bierze od razu 2 tyg tacierzynskiego. Potem moja mama nam pomoże w opiece nad Polcia. Mój tata też chętnie pomoże przy spacerach z psami. Ja sie cieszę, bo moja mama raczej do wtracajacych się nie należy. Wręcz przeciwnie będzie się pytała co może zrobić a czego nie.
    Moja siostra zarezerwowała już sobotnie spacery z wózkiem :D także jakoś to będzie :)

Sue, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz na zone czy zona na meza moze dostac 2 tyg. opieki czyli chorobowego niezaleznie od tego czy to cc czy sn czy jakakolwiek inna choroba, musi to po prostu wypisac lekarz zwolnienie. To tak jak na dziecko chyba rocznie mozna nawet 60 czy 70 dni zwolnienia miec, ze nie ty chora tylko dziecko.

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Wysprzatalam łazienkę na cacy. Tak samo sypialnie. Przebralam pościel i nie będę zła jak dziś zmocze ja wodami :D
    Teraz siadlam na kawę i ciasteczko :) piękny brzuch Marcela. Dostałam zdjęcie literek które zamówiła moją siostra. Są śliczne :)- można je zobaczyć w moim pamiętniku:)

Wracając do tych bólowych spraw to czuje ze dziś będę stękac że mnie ręce od szorowanua kafelek bolą :P

ja wczoraj miałam dzień pełen energii... umyłam dwie łazienki łącznie z wyszorowaniem kafetek. odkurzyłam cały dom, pomysłam podłogi, przeleciałam całą kuchnie... poprostu zrobiłam mega błysk w domku... wieczorem mysłałam ze urodzę- miałam skurcze jak 150 i jeszcze chwila a jechałabym na ip ale się o 23 wyciszyło wszystko... a dzisiaj kolejny znajd energii... żyć i nie umierać...\

a literki boskie...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadlam napisać, ze dzwonila koleżanką, która miala termin na poniedzialek, ze od 6 ma bóle, które się nasilają jak chodzi, wiec może w końcu cos się u niej ruszy . Jestem strasznie podekscytowana i trzymam kciuki żeby to bylo w końcu to! :)

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope kopara mi opadla. Laska z ciebie :-)

Ja licze na to ze moj M wezmie kilka dni wolnego. A tak to jak bede potrzebowac to zadzwonie po mame, ale jak zacznie za bardzo sie wczuwac to jej podziekuje.

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo co Sue, w szpitalu nie chcę żadnych odwiedzin oprócz M. Nawet moja przyjaciółka się wczoraj o to pytała i powiedziała, że dobrze, że mówię i że wie.
    Powiedziałam, że 2-3 tygodnie po porodzie chcemy mieć dla siebie we trójkę.
    Ale oczywiście jeśli okaże się, że jestem mega słaba i mdleję to moja mama przyjedzie i pomoże gdy M. będzie musiał być w pracy. Mam jednak nadzieję, że do takiej sytuacji nie dojdzie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope cholera jakas Ty ladna :-) gdybym byla facetem ;-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u matkowskiego wlasnie, no i mam grzybka, dostalam macmiror, powiedzial ze po infekcji oslabienie organizmu i stad grzybek... No nic :(
    Poza tym szyjka zamknieta, brzuszek jest nizej
    Gadalam z nim o terminie porodu i generalnie on chyba ma takie zdanie ze termin porodu jest w terminie z @, wiec on by ew mogl rozwiazac ok 9 lutego ( wczesniej jest na urlopie) i wolalby np 2 tyg przed terminem nie rozwiazywac ale mowi ze kazdy ma swoj sposob i teraz nie wiemy co robic.. Bardzo bym chciala donosic do 9 go i by on odbieral, w poniedzialek mam wizyte u sliwinskiego i gonzapytamy z m co on mysli o wczesniejszym rozwiazywaniu ciazy z 2 tyg wyprzedzeniem

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się zdecydujemy na urlop ojcowski.

http://polki.pl/rodzina_rodzice_artykul,10034895.html

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę zrobić coś takiego. Jak dziś się skurcze powtórzą regularne to pojadę na ip, żeby sprawdzić czy to w ogóle TO. Czy rozwieraja szyjke i czy piszą się na ktg. Jeżeli tak, to przynajmniej będę wiedziała czego się spodziewać, a jeżeli nie to bez powodu nie będę się nakrecac.

Penelope, asia888, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam inne pytanie. Chciałam sobie kupić getry jakieś porządne. Co polecacie? Bo ja nie mam siły łazić po sklepach. Chciałam zamówić, ale nie jakiś badziew :D

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, ja juz kiedys daaaawno temu pisałam, ze kupiłam sobie legginsy ciążowe w calzedonii. Sa fantastyczne - noszę je caly czas, mam rozmiar S/m, nie uciskaja brzucha, bo sa bezszwowe przy pasku. No i po ciazy je bede mogła nosić, bo nie maja takiego pasa ciazowego.

bella84 lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam duze watpliwosci co do przyjmowania pomocy, bo tez jestem taka, ze woalalabym sama sie oswoic ze swoim bobaskiem najpierw, a nie od razu tabun ludzi w domu, no ale to moje pierwsze dziecko, wiec nie wiem czego sie spodziewac. Mieszkamy na kompletnym odludziu, wiec nie ma mowy o czyms takim jak pomoc z doskoku. Po byle zakup, nawet pierdolke trzeba szmat drogi jechac, wiec uznalam, ze wole miec kogos pod reka. A same sie zapewne domyslacie, ze moj maz zadnego urlopu miec nie bedzie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, dzięki! Wiedziałam, że coś tu było na ten temat, ale cóż kalafior zamiast mózgu swoje robi:)

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ