Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No Laurka, w USA to raczej nie sprzyjają zakładaniu rodziny.
Moim zdaniem Ty tym bardziej powinnas miec kogos do pomocy, zeby po porodzie w końcu odpocząć!!
Jade wlasnie do pracy z l4, bo jakies kwity do macierzyńskiego i podpytac o medicover dla młodego
-
Katis sliczne literki!
Penelope super wygladasz
ja tez wole oswoic sie sama najpierw z dzieckiem nie chce zeby mi sie ktos wtracal szczerze mowiac, i zastrzeglam mojemu, ze jak akcja sie zacznie ma nikogo nie informowac bo nie chce zadnych telefonow i zamieszania, a nie daj Boze ktos wpadnie na glupi pomysl zeby przyjechac do szpitala w trakcie! chce w spokoju urodzicPenelope lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Marcela, no niby wymogu nie ma z tym rożkiem, ale chyba wolę mieć swój, bo w jakiś szpitalny chyba zawijają.
Co do laktatora, to w szpitalu jest wymóg u mnie. Co prawda położna mówiła, że są szpitalne też, ale jednak wolę nie po kimś.
U nas tez są szpitalne, niby to nie na gole ciało nakładają wiec chyba nic się stanie...ja mam tylko jeden rożek i jak go wezme to wiadomo ze po powrocie do domu do prania i zostanę bez rożka, a obawiam się nie bede czuła się pewnie trzymając mała bez opakowania w pierwszych dniach w domu:\ no nic nie pakuje a jak te szpitalne oblesne będą to M dowiezie na drugi dzien
Ja laktatora póki co nią kupowalam bo położna ze SR radzila żeby się wstrzymać do porodu
U Was w szpitalu tez po porodzie kanguruje się malucha po porodzie? U mnie ok godziny jakoś a potem tatuś towarzyszy podczas mycia, wazenia, ubierania a potem znowu do mamusi na mleczko"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJejku dziewczyny ja jestem tak ciekawa jak ona wyglada. Tak bardzo chce juz ja moc zobaczyc i przutulic. Ciaze mam juz donoszona. Teraz moge juz rodzic w kazdym dniu . Jak dla mnie moglabym juz
Wybralismy tez drugie imie dla Kornelii. Bedzie Konstancja
Cath mam nadzieje ze sie nie bedziesz zloscic na mnie ze odgapiam ale strasznie mi sie spodobalo to imie
A i nie pisalam ale postanowilan ze sprobuje bez znieczuleniaNo chyba ze w trakcie serio juz nie dam rady to oczywiscie skorzystam ale nastawic trzeba sie na duzy bol i tyle .
Moja przyjaciolka jak rodzila to myslala ze jakos to bedzie . Wcale nie myslala o bolu i ze porod boli....i potem mowila ze warto sie jednak nastawic na ogromny bol to na pewno bedzie tez latwiej.truskawkax25, asia888, cath, Fedra lubią tę wiadomość
-
marcela29 wrote:U Was w szpitalu tez po porodzie kanguruje się malucha po porodzie? U mnie ok godziny jakoś a potem tatuś towarzyszy podczas mycia, wazenia, ubierania a potem znowu do mamusi na mleczko
http://dziecisawazne.pl/pierwsza-kapiel-noworodka-dlaczego-warto-ja-odwlekac/ -
Agaa mam wizyte 17.20
Ja prasuje caly czas bo przenosze rzeczy do noeych szafek i wszystko sie pogniotlo. Jutro powinnam skonczyc. Chce sie ze wszystkim ogarnac do wtorku- w razie czego;)
Myslicie ze bedzie kupon w pt? Zamowilabym literki teraz:) -
Suri ja dzwoniłam do szpitala Wojewódzkiego i powiedzieli mi ze znieczulenia nie dają
Ja się zdecydowałam w takim razie na Wyspiańskiego
Damy radę i bez znieczulenia... trzeba być pozytywnie nastawionym
Chociaż wczoraj oglądałam porody na Polsat Cafe i jak zobaczyłam ze po znieczuleniu kobieta w ogóle się nie męczyła to aż mi się za marzyło znieczulenie no ale cóż -
Ja czekam na motylki 3D do ozdomy sciany. Literkj tez bym chciala ale raczej sie juz nie znajdzie miejsca dla nich.
Ciekawe jak na Zaspie jest z tym kangurowaniem. Na str nic nie jest napisane. Ale ja juz wiem po wczorajszej dyskusji ze bede tam jak lwica zdolna przegryzc aorte kazdemu kto bedzie chcial zabrac mojego misia -
O coraz to nowe trendy w pielęgnacji noworodka, u nas na pewno myją po porodzie kilka godzin, ale to takie bardziej oplukanie pod kranem niż cały rytuał kapieli
Co do pomocy ja mam zarezerwoeanego męża na tydzień, a potem muszę sama bo moi rodzice 30 km dalej i zdrowie im nie pozwoli, a teść po sąsiedzku jedynie psa wyprowadzić bo o noworadkach pojęcia nie ma, poza tym nie chcemy żeby się ktoś wtracal, sami wszystko ogarniemy i ustalony rytm dnia, a w razie cos maz pracuje u siebie 5 min pieszo od domu to przybiegnie na pomoc:)
Właśnie sobie przypominalam jak pisalyscie o nawale pokarmu, ze muszę kapustę kupic- podobno działa cuda, rozbite i schlodzene liście obowiązkowo muszze mieć w lodowce po powrocie ze szpitala"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnyTruskawka serio? A ja sie nastawilam na wojewodzki a nawet nie wiedzialam ze tam nie daja....Tzn. bo ja chce bez ale chce miec w razie czego tą mozliwosc znieczulenia.
W takim razie teraz.nie wiem gdzie rodzic...
Bo ja ze swojego grona znajomych zebralam lepsze opinie nt. Wojewodzkiego
Duzo zdrówkaBedzie dobrze. Przeziebienie nie powinno zaszkodzic malenstwu