X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Laurka, w USA to raczej nie sprzyjają zakładaniu rodziny.
    Moim zdaniem Ty tym bardziej powinnas miec kogos do pomocy, zeby po porodzie w końcu odpocząć!!
    Jade wlasnie do pracy z l4, bo jakies kwity do macierzyńskiego i podpytac o medicover dla młodego :)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja tj Sue mam legginsy z calzedoni i jestem meg zadowolona z nich :)

Pia Gizela, Sue lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez jestescie glodne srednio co 60-90 minut?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis sliczne literki!
    Penelope super wygladasz :)

ja tez wole oswoic sie sama najpierw z dzieckiem nie chce zeby mi sie ktos wtracal szczerze mowiac, i zastrzeglam mojemu, ze jak akcja sie zacznie ma nikogo nie informowac bo nie chce zadnych telefonow i zamieszania, a nie daj Boze ktos wpadnie na glupi pomysl zeby przyjechac do szpitala w trakcie! chce w spokoju urodzic

Penelope lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a czemu olej rycynowy nie jest polecany jesli chodzi o te przyspieszacze? moja znajoma stosowala, twierdzi ze pomoglo i przy kazdej rozmowie mi poleca

ja leginsy kupilam w H&m mama i tez polecam

Pia Gizela, Penelope lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam dwie pary tych leginsów i smigam non stop :)
    asia888 wrote:
    ja leginsy kupilam w H&m mama i tez polecam

asia888 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam legginsy ciążowe w Realu uwaga..... Za 19 zł. Sa super, jadę jutro po jeszcze jedne. Przydadzą sie po cc.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope Ty laseczko :) Podejrzewam, że wszystkie spotkane przez Ciebie na ulicy kobiety zazdroszczą Ci takiego wyglądu w ciąży!

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dalam rady tych z Calzedoni :-/ mnie cisnely. Mam za to z H&M i jestem mega zadowolona.

Ja tez nie chce odwiedzin w szpitalu. Tylko moj M i moj syn.

asia888 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Marcela, no niby wymogu nie ma z tym rożkiem, ale chyba wolę mieć swój, bo w jakiś szpitalny chyba zawijają.
    Co do laktatora, to w szpitalu jest wymóg u mnie. Co prawda położna mówiła, że są szpitalne też, ale jednak wolę nie po kimś.

U nas tez są szpitalne, niby to nie na gole ciało nakładają wiec chyba nic się stanie...ja mam tylko jeden rożek i jak go wezme to wiadomo ze po powrocie do domu do prania i zostanę bez rożka, a obawiam się nie bede czuła się pewnie trzymając mała bez opakowania w pierwszych dniach w domu:\ no nic nie pakuje a jak te szpitalne oblesne będą to M dowiezie na drugi dzien
    Ja laktatora póki co nią kupowalam bo położna ze SR radzila żeby się wstrzymać do porodu
    U Was w szpitalu tez po porodzie kanguruje się malucha po porodzie? U mnie ok godziny jakoś a potem tatuś towarzyszy podczas mycia, wazenia, ubierania a potem znowu do mamusi na mleczko

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam te z H&M i sa swietne :)

Laurka. Ja tak! Mi sie pod koniec dnia wydaje ze ciagle mialam cos w ustach do jedzenia. masakra. Gdzie mi sie to miesci ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ja jestem tak ciekawa jak ona wyglada. Tak bardzo chce juz ja moc zobaczyc i przutulic. Ciaze mam juz donoszona. Teraz moge juz rodzic w kazdym dniu . Jak dla mnie moglabym juz :) Wybralismy tez drugie imie dla Kornelii. Bedzie Konstancja <3
    Cath mam nadzieje ze sie nie bedziesz zloscic na mnie ze odgapiam ale strasznie mi sie spodobalo to imie ;)

A i nie pisalam ale postanowilan ze sprobuje bez znieczulenia ;) No chyba ze w trakcie serio juz nie dam rady to oczywiscie skorzystam ale nastawic trzeba sie na duzy bol i tyle .
    Moja przyjaciolka jak rodzila to myslala ze jakos to bedzie . Wcale nie myslala o bolu i ze porod boli....i potem mowila ze warto sie jednak nastawic na ogromny bol to na pewno bedzie tez latwiej.

truskawkax25, asia888, cath, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    U Was w szpitalu tez po porodzie kanguruje się malucha po porodzie? U mnie ok godziny jakoś a potem tatuś towarzyszy podczas mycia, wazenia, ubierania a potem znowu do mamusi na mleczko
    U mnie 2h po porodzie jest kangurowanie. W szpitalu w ogóle nie kąpią - podobno najlepiej jak się maź płodowa wchłania przez 2-3 dni.
    http://dziecisawazne.pl/pierwsza-kapiel-noworodka-dlaczego-warto-ja-odwlekac/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa mam wizyte 17.20

Ja prasuje caly czas bo przenosze rzeczy do noeych szafek i wszystko sie pogniotlo. Jutro powinnam skonczyc. Chce sie ze wszystkim ogarnac do wtorku- w razie czego;)

Myslicie ze bedzie kupon w pt? Zamowilabym literki teraz:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ja dzwoniłam do szpitala Wojewódzkiego i powiedzieli mi ze znieczulenia nie dają :/
    Ja się zdecydowałam w takim razie na Wyspiańskiego :)
    Damy radę i bez znieczulenia... trzeba być pozytywnie nastawionym :)
    Chociaż wczoraj oglądałam porody na Polsat Cafe i jak zobaczyłam ze po znieczuleniu kobieta w ogóle się nie męczyła to aż mi się za marzyło znieczulenie no ale cóż:)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to ja przegapiłam ten kupon ostatni? on był od 16? czy mi się coś pomyliło ?;)

c7hyim7.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na motylki 3D do ozdomy sciany. Literkj tez bym chciala ale raczej sie juz nie znajdzie miejsca dla nich.

Ciekawe jak na Zaspie jest z tym kangurowaniem. Na str nic nie jest napisane. Ale ja juz wiem po wczorajszej dyskusji ze bede tam jak lwica zdolna przegryzc aorte kazdemu kto bedzie chcial zabrac mojego misia

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O coraz to nowe trendy w pielęgnacji noworodka, u nas na pewno myją po porodzie kilka godzin, ale to takie bardziej oplukanie pod kranem niż cały rytuał kapieli
    Co do pomocy ja mam zarezerwoeanego męża na tydzień, a potem muszę sama bo moi rodzice 30 km dalej i zdrowie im nie pozwoli, a teść po sąsiedzku jedynie psa wyprowadzić bo o noworadkach pojęcia nie ma, poza tym nie chcemy żeby się ktoś wtracal, sami wszystko ogarniemy i ustalony rytm dnia, a w razie cos maz pracuje u siebie 5 min pieszo od domu to przybiegnie na pomoc:)
    Właśnie sobie przypominalam jak pisalyscie o nawale pokarmu, ze muszę kapustę kupic- podobno działa cuda, rozbite i schlodzene liście obowiązkowo muszze mieć w lodowce po powrocie ze szpitala

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dziewczyny rozłożyło na łopatki:(
    kaszel, katar jestem taka osłabiona... na razie ratuje się syropem z cebuli i mlekiem z miodem... Martwię się czy takie przeziębienie nie wpłynie jakoś na bobasa ? :/

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka serio? A ja sie nastawilam na wojewodzki a nawet nie wiedzialam ze tam nie daja....Tzn. bo ja chce bez ale chce miec w razie czego tą mozliwosc znieczulenia.
    W takim razie teraz.nie wiem gdzie rodzic...
    Bo ja ze swojego grona znajomych zebralam lepsze opinie nt. Wojewodzkiego

Duzo zdrówka :) Bedzie dobrze. Przeziebienie nie powinno zaszkodzic malenstwu

‹‹ 1885 1886 1887 1888 1889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ