Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a i jeszcze Sue pytalas o szczpeionke.
TAk, Gin mi wypisal Engerix B na mnie- tylko pediatryczna.
MOwil ze pediatra przepisuje ale poprosilam go to mi dal bez problemu i w aptece tez nie bylo problemu.
bede musiala na torbie nakleic kartke zebym tego nie zapomniala z lodowki w biegu:)Sue, ash lubią tę wiadomość
-
Jeszcze co do wagi to się cieszcie ja jak przekroczyłam 90 to stwierdziłam ze gorzej być nie może w poniedziałek dobiłam do 94 a dziś waga zjechała do 92,3 kg w obwodzie 121cm nadmienię ze mam 173 cm wzrostu...
Ja w sumie nie wiem czy bym kogoś w domu chciała moja teściowa gotuje zupełnie inaczej niż ja ale nie powiem gotuje bardzo dobrze najgorsze u niej jest to ze jest nadopiekuncza i to mnie wykańcza
Ale maz jest ogarnięty posprzątać umie, ugotować i poprac tez zakupy robi wiec damy radę
Gosiak lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Ja w takiej sytuacji gdzie by mnie olewali i nie właściwie zajmowali zamiast koperty to zlozylabym skargę taka wredna jestem
bo czemu mam nagradzać lub motywować czyj brak kompetencji koperta
To samo mu mówię! A on, na to, że pracodawca będzie ich bronił a nie nas
Za 4 godziny mam wizytę u gina ze szpitala, w którym będę rodzić, zobaczymy co on powie i jakie zrobi na mnie wrażenie -
Wysprzatalam łazienkę na cacy. Tak samo sypialnie. Przebralam pościel i nie będę zła jak dziś zmocze ja wodami
Teraz siadlam na kawę i ciasteczkopiękny brzuch Marcela. Dostałam zdjęcie literek które zamówiła moją siostra. Są śliczne
- można je zobaczyć w moim pamiętniku:)
Wracając do tych bólowych spraw to czuje ze dziś będę stękac że mnie ręce od szorowanua kafelek boląWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:41
Fedra lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
Fedra wrote:Ja w takiej sytuacji gdzie by mnie olewali i nie właściwie zajmowali zamiast koperty to zlozylabym skargę taka wredna jestem
bo czemu mam nagradzać lub motywować czyj brak kompetencji koperta
Fedra, wyjęłaś mi to z ust!! Skargę składać można do tej Izby Pacjenta, a nie do dyrekcji szpitala. Poza tym, położne zazwyczaj są w porządku, gorsi są lekarze - a anestezjolodzy, to już w ogóle!
Dziś byłam u kosmetyczki i ostatecznie podjęłam decyzję, że szpital na Borowskiej odpada. Mówiła mi, że jej klientkę przywiązali do łóżka strzemionami, żeby rodziła w pozycji samolotowej. No fkin way!!
Pewnie miała znieczulenie i nogi miękkie, ale i tak.
A dziewczyny, z tą pomocą, to różnie może być - ja też nie chcę nikogo na stałe, ale wiem, że jak P. wyjedzie na weekend na granie, to poproszę mamę, zeby przyjechała - nie wiem, jak będę się czuć po porodzie czy nie będę mieć cc albo czy nie będę po porodzie wyczerpana.
Też byłam taka Zosia samosia, ale mama mówiła mi, że ona miesiąc po porodzie nie mogła się schylić, usiąść, bo po prostu poród miała bardzo ciężki.
Nie chciałabym, żeby przyjechała zaraz po porodzie, na tydzień czy coś - ale jak będę sama, to jak ona przyjedzie, zrobi mi obiad, pójdzie do sklepu i pobędzie ze mną, to od razu lepiej.
Moja mama jest z tych nie wtrącających się, wiem, że będzie pomocnaFedra lubi tę wiadomość
-
Fedra, a powiedz mi na jakiej zasadzie mąż bierze te 2 tygodnie opieki na Ciebie?
Mój tez chce wziąć i sie właśnie zastanawiam jak to załatwić.
Może co prawda nie iść do pracy i zaglądać trochę do kompa z domu, bez brania urlopu....ale może jest inna opcja?! -
Sloneczna mam tak jak Ty, normalnie lubie gosci towarzystwo, ale teraz nikt nas nie odwiedza oprocz rodzicow i tesciowej (choc jej sie nie wstydze bo mieszkalismy razem i wiem jakie ma podejscie), no teraz to mam taki burdel w domu ze zadne wizyty nie wczodza w gre. Nic nie jest do konca tak jak lubie, choc bardziej tez chodzi, ze ja lubie miec pysznosci jaj przychodza goscie, a nie ciastka z torebki wiec nie mam na to juz absolutnie sily.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
A mnie Siostra przylatuje pojutrze na 13 dni, i ja juz nóżkami przebieram tak się nie mogę doczekać. Będzie z nami przy porodzie bo u mnie 2 osoby mogą być. Nikogo innego nie wyobrażam sobie z nami w domu, ale ją tak. To chyba właśnie te zalety bliźniaka, że zawsze razem
Lara 82, asia888, Januszkowa, megg lubią tę wiadomość
-
Prezent dla Poli od ciotki (mojej siostry)
pierwszy raz wklejam zdjęcie z komorki, ciekawe czy wyjdzie mi
http://www.iv.pl/images/00566336625175520860.jpgFedra, Pia Gizela, Penelope, Sue, Lara 82, Bietka, marcela29, dorocia2324 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Dziewczyny właśnie o to mi chodzi - dobrze mieć możliwość po prostu skorzystania z czyjejś pomocy - choćby doraźnej.
Jak Wasi mężowie mają możliwość wzięcia urlopu ojcowskiego, to też korzystajcie.
Nie wiemy jak się będziemy czuć, czy nie będziemy zmęczone, osłabione. Moja koleżanka miała ciężki poród i mdlała z osłabienia - trochę słabo być w takiej sytuacji samej z dzieckiem.
Tylko o to mi chodzi, same wiemy kto nas może odwiedzić, a kto nas będzie drażnić
-
Mój się dowiadywał ze przy cesarce dostaje na mnie dwa tyg opieki wystawia to zwolnienie mój gin, nie wiem jak jest przy naturalnym porodzie bo się nie dowiadywałam... Wiec najlepiej spytaj swojego gina...
No i jeśli się okaże ze te 2 tyg to mało to na szczęście ma taka prace ze będzie mógł zdalnie pracować wiec na pewno to jakoś ogarniemy
A tacierzynskiego nie chce teraz brać bo jak stwierdził chce pobyć z córka jak już będzie bardziej kumata ze tata to rataash wrote:Fedra, a powiedz mi na jakiej zasadzie mąż bierze te 2 tygodnie opieki na Ciebie?
Mój tez chce wziąć i sie właśnie zastanawiam jak to załatwić.
Może co prawda nie iść do pracy i zaglądać trochę do kompa z domu, bez brania urlopu....ale może jest inna opcja?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:48
ash lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Katiś, śliczne literki, mi się strasznie podobają ale ja już w sumie nie mam gdzie powiesić.
Jak urodzę w czasie gdy moja siostra będzie tu to mąż wraca do pracy i weźmie urlop tacierzyński na tydzień po jej wyjeździe, jeśli będzie taka konieczność to po nim weźmie tydzień normalnego urlopu. Mój też jak mąż Fedry, z domu może pracować bez problemu więc damy radę.Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
A ja wlasnie po obiadku i odpoczywam a Kuba sie wierci. Co do pomocy to mąż będzie ze mną 3-4 tygodnie. I zamierzam powiedziec ze nie chce gosci przez pierwsze 2 tygodnie. Chce zebysmy sami sie przyzwyczaili najpierw do nowej sytuacji
-
ps. A to ja z wczoraj, wychodne miałam
Gosiak, Katiś, Patrycja20, Sue, ash, LadyDi, Laurka, Lara 82, Bietka, asia888, Januszkowa, megg, słoneczna 85, marcela29, Aagnieszkaa, Angélique89, Kathy's, gusiaa, Topola, Fedra, Asiaa1201, dorocia2324 lubią tę wiadomość