X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie!!!! GROSZEK !!! Kto ma jej numer? Moze warto napisac.

Ja dostalam zwolnienie do konca lutego hahahah gin stwierdzil ze jakbym miala przenosic to on sie papierki bawic nie lubi :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze potem zasnelam i obudzilam sie po 10. Zjadlam sniadanko kolejne, troche sie ogarnelam, a potem wyprasowalam kilka rzeczy i jestem skonana. Za chwile obiore ziemniaczki na obiad.
    No i chyba pomieszam troche w torbach do szpitala po tym co naskrobalyscie :)

Suri97 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba na żadnej z waszych list do szpitala nie widziałam golarki :) W niektórych szpitalach położne sprawdzają czy jest tam ok, jeśli nie to wolałabym mieć swój sprzęt więc ja zapakowałam jedną jednorazówkę.
    Laro- mój mąż jest tak samo jak Twój jest przeciwny dawaniu jakichkolwiek pieniędzy, ale jak będzie taka możliwość to mnie nie powstrzyma.
    A ... i chyba zaczyna odchodzić mi czop śluzowy. Od początku ciąży mam bardzo mało śluzu, praktycznie wcale go nie mam, a dzisiaj zauważyłam na bieliźnie coś glutowatego w jasnym kolorze i było dosyć dużo tego. Przepraszam za dokładny opis. Nie było żadnej krwi ani zabarwienia więc nie panikuje.

Suri Twój kot jest obłędny, ale bym go wytarmosiła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 13:33

Suri97, Fedra, Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, no niby wymogu nie ma z tym rożkiem, ale chyba wolę mieć swój, bo w jakiś szpitalny chyba zawijają.
    Co do laktatora, to w szpitalu jest wymóg u mnie. Co prawda położna mówiła, że są szpitalne też, ale jednak wolę nie po kimś.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    No wlasnie!!!! GROSZEK !!! Kto ma jej numer? Moze warto napisac.

Ja dostalam zwolnienie do konca lutego hahahah gin stwierdzil ze jakbym miala przenosic to on sie papierki bawic nie lubi :-)

U Groszka wszystko oki :)
    Nie rodzi...i nie zapowiada sie :) skurcze byly tylko kiedyś, teraz śmiga jak zła a Mały nie chce wyjść :)

Suri97, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, ja się mam zamiar oporządzić przed wyjazdem do szpitala, więc nie biorę golarki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a teraz sie witam jestem nieprzytomna dzis bo musialam o 6 wstac na badania, normalnie no takiego mam spiocha ze szok. Spalam jeszcze teraz ale tel mnie obudzil. Na szczescie dzis rowniez bez kolejki sie wbilam wiec bylo szybciutko.
    A dzis w nocy mnie wybudzil taki bol kciuka ze szok. Musialam wstac i pochodzic bo 3 palcow u prawej reki nie czulam. No i mam problem rano piesc zacisnac, no ale to taczej ciazowe objawy nie porodowe ;-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie biore golarki. Ogarniam temat regularnie ;-)

Rudasku. Dziekujemy za info :-)

Kupilam do szpitala ciasteczka Belvita. Sa super :-)

Chyba zamowiw jeszcze maly sloiczek oleju kokosowego :-)

Gosia czy ten olej na tradzik mlodzienczy moglby pomoc? Moj syn ma chyba teraz kumulacje :-( rozkladam rece bo nie chce go truc antybiotykami ale naprawde nie wyglada :-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Dziewczyny chyba na żadnej z waszych list do szpitala nie widziałam golarki :) W niektórych szpitalach położne sprawdzają czy jest tam ok, jeśli nie to wolałabym mieć swój sprzęt więc ja zapakowałam jedną jednorazówkę.
    Laro- mój mąż jest tak samo jak Twój jest przeciwny dawaniu jakichkolwiek pieniędzy, ale jak będzie taka możliwość to mnie nie powstrzyma.

U mnie to ja jestem za nie-dawaniem. Mój mąż niestety ma inną teorię co do opieki w szpitalu. Więc pewnie któraś położna dostanie :/ Ja nawet nie wiem jak bym miała to zrobić:/ Ja nie mówię, żeby potem nie dostały jakiś słodyczy, kwiatów. Ale pieniądze?! Mnie w pracy nikt dodatkowo nie płaci za wykonywanie moich obowiązków!

Fedra, Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Januszkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Januszkowa, ja się mam zamiar oporządzić przed wyjazdem do szpitala, więc nie biorę golarki.
    Też mam taki zamiar, ale nie wiem jak będzie wyglądał mój prysznic i depilacja tuż przed wyjazdem do szpitala. Boje się, że w stresie nie zrobię tego tak jak trzeba. Teraz robię to co drugi dzień żeby być przygotowaną w razie czego. Mam stres z tym związany z powodu dodatniego wyniku GBS-a. Będę się spieszyć do szpitala.

z789jaq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, a z tą golarką to nie jest zły pomysł! Chociaż ja spakowałam krem do depilacji :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...

Wszystkim Naszym Agnieszka z okazji imienin wszystkiego co najlepsze :)

Co do torby szpitalnej jak ja się cieszę ze nie muszę brać tego wszystkiego co Wy do szpitala spakowałem się w jedna mała torbę wrzucając nadprogramowo podkłady i sexi podpaski, do torby z wózka spakowałem 4 rożne komplety ubranek na wyjście bo pojęcia nie wiem jaka ta moja klucha w końcu będzie plus kocyk, na wszelki wypadek krem na dwór, odparzenia i chusteczki nawilżające osobno kombinezon bo w końcu nie wiem jaka będzie pogoda :)
    Ubrania na wyjście będę miała te co będę w nich w szpitalu po spakowaniu pójdą do auta wiec nie trzeba o tym myślec :)

No My musimy dodatkowo pamietać o kasecie na krew pępowinowa :)

Maszynki nie biorę jeśli będzie trzeba to jest sklepik gdzie jest wszystko to się dokupi...

Co do kasy to mój maz chyba by najchętniej opłacić cały oddział gdyby mógł a znowu ja jestem przeciwna takim zabiegom bo uważam ze swoją prace powinni wykonywać należycie bo im za to płaca...

Dziewczyny na Wasze słodkie brzuszki napatrzeć się nie mogę :D

megg, Pia Gizela, Lara 82, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia czy ten olej na tradzik mlodzienczy moglby pomoc? Moj syn ma chyba teraz kumulacje :-( rozkladam rece bo nie chce go truc antybiotykami ale naprawde nie wyglada :-(
    Znalazłam coś takiego: http://www.olejkokosowy.net.pl/tradzik-mlodzienczy.php

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do was pytanie
    czy oprócz pomocy partnerow po powrocie do domu ktos wam jeszcze bedzie pomagal?

ja sie terz tak zastanawiam, moj ma zalatwic 2 tyg zwolnienia jak wroce ze szpitala
    ale poza tym u mnie na pomoc rodzicow czy tesciow nie mam co liczyc bo pracuja, a tescie nawet sobie jada do senatorium na 3 tyg od 18.02 wiec troche zaczynam myslec czy sama potem to ogarne, ale tez nie chce od nikogo byc zalezna , troche zaczynam sie bac zebym wszytko ogarnela

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 13:45

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36.

Ja cos mam takie przeczucie, ze Cath dobije do 40. tygodnia ;]

Laktator do szpitala? W pierwszych dobach to chyba nie ma co odciagac. Nawal pokarmu podobno jest w 4-6 dniu po porodzie.

Jak ja sie ciesze, ze tutaj cala medyczna dokumentacja jest w komputerze. Jak bym jeszcze miala pamietac o takich rzeczach jak papierek z grupa krwi, to by mnie piorun trafil! To samo z podkladami. Niezla masakra, ze musicie takie rzeczy brac ze soba do szpitala.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurko moja znajoma miała nawał w drugiej dobie.
    Megg moja mama bierze urlop i będzie mi pomagać.

megg, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

z789jaq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nikt nie bedzie pomagał..nawet R nie :) weżmie te 2 tyg urlopu ale kolo kwietnia/ maja zebysmuy mogli gdzies pojechać :)
    ja bede sama i mysle ze spokojnie dam rade :)

no chyba ze mama wezmie z tydz urlopu i przyjedzie, ale poki co nic mi o tym nie wiadomo:)

megg, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja chyba zrobie jak Ty z tymi torbami- bedzie moze wygodniej. Torba mniejsza malego bedzie w aucie i jak sie urodzi to maz przyniesie.

no ciekawe jak u mnei bedzie- pewnie z pessarem troche szyjka sie podratowala i od razu sie nei zacznie tylko tak sie zatsanawiam - bo jak wtedy juz puszczala ze nawet na wymaz nie czekali?
    nie wiem.

oby do wtorku i mam nadzieje, ze czegos sie dowiem.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ma byc tak, ze maz wezmie urlop 2 tygodnie jak sie maly urodzi.
    Mamy i tesciowej nie chcialabym przez najblizsze 2 tygodnie.

chcialabym zebysmy sami to ogarneli a nie tylko sluchac ze to tak trzeba a to tak-o nie..

wiecej latania wokol gosci niz wokol malego- tak podejrzewam by bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 13:58

megg, Gosiak, Fedra, ash, Lara 82, Sue, marcela29 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę brała nikogo do pomocy, dlaczego miałabym nie ogarnąć?
    Nawet nie wiem czy M. będzie mógł wziąć te 2 tygodnie zaraz po porodzie, może w jakimś późniejszym terminie, ale jakoś mnie to nie przeraża. Jak to powiedział mój tybetański doktor w sobotę - do opieki nad dzieckiem wystarczy miłość i dobre serce :)
    Chyba mama czy teściowa czy ktokolwiek inny oprócz M. tylko by mi przeszkadzała, nie lubię "obcych" w swoim domu.

słoneczna 85, Fedra, Lara 82, Sue, AsiaSzw, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1881 1882 1883 1884 1885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ