Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawkax25 wrote:
    Wczoraj już zdążyłam wypić cały syrop z cebuli musze zrobić następny... mleko z miodem pije, herbatkę z cytryną też i jakoś na razie poprawy nie widzę :( to jeszcze wezmę pod uwagę tą resztę co napisałaś. Dziękuję :)
    No niestety, takimi domowymi sposobami to trwa i trwa - ja już prawie 10 dni się męczę, ale to już końcówka, bo czuję się znacząco lepiej - czego i Tobie życzę!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mi chyba sukienka nr 2 najlepiej pasuje do Ciebie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, że organizm jakoś sam to zwalczy... i że szybko bo tak mnie dusi okropnie. Już dawno nie pamiętam kiedy byłam aż tak chora jak teraz i to kurcze w ciąży musiało mnie dopaść :/

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziś z okazji urodzin chyba - pospałam :)
    Ale obudził mnie ból miesiączkowy i to taki konkretny... no nic, zobaczymy...
    Dziękuję Wam kochane za życzenia - ekspresowy poród bez komplikacji to jest teraz chyba moje jedyne marzenie :D
    GOSIU, z całego serca życzę Ci aby to marzenie się spełniło!
    Sto lat w szczesciu i zdrowiu.

Ps. Dzis przyjeżdżają trzy rozne ekologiczne pieluszki jednorazowe. No zobaczymy czy pachną rumiankiem a nie plastkiem :-) szybko będę musiała przezucic się na wielorazowki, bo gdybym miała używać tylko tych eko to bym zbankrutowala. Póki co zbieram kolekcje tetry, a nad otulaczami pochyle się po porodzie ;-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wszystkiego najlepszego dla was!

Moja noc standardowo. Bardziej się skupiłam na tym co czuję. I to co czuję to mogę powiedzieć, że jest twardnieniem brzucha po przeciąganiu się Brzuszkowego. Teraz też mnie to twardnienie trzyma. Nie wiem sama co o tym myśleć.
    Ja tylko do szpitala nie chcę:( I jeszcze nie wiem jak do tej 12.00 wytrwam do tego KTG i kolejnej wizyty:/

Ale ja to mam już od jakiegoś czasu. Ale leżę sobie w łóżku i czytam notatki do środowego egzaminu. I liczę, że na niego pójdę :)

Za to Poślubiony w pełnej mobilizacji ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wszystkiego najlepszego! :*

Gosiak, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Suri i truskawka wysłałam Wam zaproszenie do grona znajomych bo wyczytałam, ze jesteście z Bielska tak jak ja. Jeżeli miałybyście ochotę to napiszcie do mnie gdzie macie zamiar rodzić i czy macie położną. Ja jestem marcówką termin z OM 8 marca, a wg usg 26 luty więc rozpakowuje się niedługo po Was. Dodatkowo biorę tabletki na podtrzymanie więc wydaje mi się że po odstawieniu pójdę nawet w lutym na odstrzał :)
    Dziewczyny od kilku dni podczytuje Wasze forum i trzymam mocno kciuki za wszystkie porody bo następne jesteśmy my w kolejce :) Życzę szybkich i jak najmniej bolących porodów. Pozdrawiam

nick nieaktualny, Aagnieszkaa, Pia Gizela, truskawkax25, Fedra, Lara 82, Francuska25, Patrycja20, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, trzymam kciuki za to, żebyś śpiewająco w dwupaku zdała egzamin! :)

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    bella moj tez tak liczy. wedlug belly mam na 11 wiec tez tak tu podalam a wedlug gina na 13 :) Ale to w sumie tylko 2 dni roznicy
    W ustawieniach belly można wybrać jak ma ustalić datę porodu. Do wyboru jest data wyliczona z ostatniej miesiączki, z owulacji albo podana przez lekarza. Ja wybrałam trzecią opcję bo u mnie to był przestrzal pięciu dni, bo miałam późną owulacje.
    5 dni to już sporo, i tylko bym się nadenerwowala że przenoszę ciaże a tak naprawdę to byłoby wszystko ok. Więc wolałam to zmienić.

Fedra lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o psychikę to chyba sama się oszukuje ze nic mnie nie rusza a widzę ze jednak nerwowo wszystko przekładam, ale nie boje się cesarki raczej jest to taki stres ekscytujący ze to już ze za chwile i jak to będzie wszystko wyglądało w praktyce bo wiadomo teoria teoria ;)
    A fizycznie no cóż Młoda powoli sama się pcha czuje to do tego kilka nieregularnych skurczy w ciagu dnia wiec chyba mój organizm sam się już przygotowuje :)
    Sue wrote:
    Fedra, Ty jutro!! Jak się czujesz przed tym wielkim dniem?

Ja obejrzałam mecz Radwanskiej i moge iść spać :)

megg lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam bezsenną noc. Obudzil mnie skurcz - brzuch mega twardy, ból brzucha i pleców plus mdłości. Później się uspokoiĺo. Teraz juz po sniadaniu ale czuje ze zasne bo wcale sie nie wyspalam. Ciekawe jak.i kiedy sie zacznie.

Gosiak, wszystkiego najlepszego !!!!

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Gosia wszystkiego najlepszego :) Stoo lat :**

U mnie noc ciężka jak zawsze bezsennosc plus zgaga ...

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam o tym pisać ze belly nie wylicza matematycznie tylko bierze pod uwagę zmienne z wykresu mój gin bierze datę i tyg z belly bo wszystko się zgadza ale ja to jestem inny przypadek bo dokładnie wiem kiedy było zapłodnienie i zagnieżdżenie ;)
    Aagnieszkaa wrote:
    W ustawieniach belly można wybrać jak ma ustalić datę porodu. Do wyboru jest data wyliczona z ostatniej miesiączki, z owulacji albo podana przez lekarza. Ja wybrałam trzecią opcję bo u mnie to był przestrzal pięciu dni, bo miałam późną owulacje.
    5 dni to już sporo, i tylko bym się nadenerwowala że przenoszę ciaże a tak naprawdę to byłoby wszystko ok. Więc wolałam to zmienić.

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • ash Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak 100 lat 100 lat!!! Szybkiego porodu życzę!!!!

Ja juz po śniadaniu, dzis wyjątkowo wcześniej wstałam bo mam trochę do ogarnięcia dzis! Jadę polować na ten stanik z H&M i legginsy z Reala.
    Znowu mam jazdę na awokado! Tak jak na początku ciąży, codziennie rano i wieczorem obowiązkowo kanapeczki z awokado :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja lenić się aż tak dziś nie będę, wstawię pralkę i zmywarkę - a co! ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jaką ja mam pustkę! :/ Przed wczoraj napisałam esej do mega wymagającego wykładowcy i mnie nie było na jego zajeciach i Wczoraj się dowiedziałam że źle go napisałam i muszę poprawić! A dziś mam taką pustkę ze nawet nie iwem jak sie nazywam!!!!! AAAAA Weno wróć!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wlasnie na belly i w suwaczku mam date wyliczona przez mojego lekarza, dokladnie w taki sposob jak pisala Bella. Nawet nie wiedzialam ze belly inaczej liczy bo wszedzie wybieralam opcje data porodu i ja podawalam. Wiec moje TC jak liczy moj lekarz jak liczyli w szpitalu. Teraz juz rozumiem jak kiedys Sylwia pisala ze ma jakas roznice 3 dniowa tutaj i nie wie czemu i jak mpwo ze zaczyna konkretny tc to jej sie z tym suwaczkiem tu nie zgadzalo.

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o belly i o suwaczek to mam datę określoną przez mojego lekarza więc nawet nie wiem jak belly liczy :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Na ktg zapisało się 5 regularnych skurczów 80-100 a ja nic nie czułam :D szyjka skrócona o 50%. Rozwarcie na 2 cm. Czop odchodzi - bleeeeee. Mam chodzić zeby wychodzić ten poród :P zostaje w szpitalu. Mała waży 2750. Trzymajcie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:24

cath, truskawkax25, derii84, Pia Gizela, Gosiak, ash, Penelope, Lara 82, Bietka, Patrycja20, Topola, Sue, Asiaa1201, Januszkowa, megg, dorocia2324, LadyMK, bella84, AsiaSzw, maja35, juska19, Laurka, asia888, gusiaa, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wszystkiego najlepszego i spokojnego, szybkiego porodu bez żadnych komplikacji :)

Gosiak lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
‹‹ 1897 1898 1899 1900 1901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ