Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
truskawkax25 wrote:Wczoraj już zdążyłam wypić cały syrop z cebuli musze zrobić następny... mleko z miodem pije, herbatkę z cytryną też i jakoś na razie poprawy nie widzę
to jeszcze wezmę pod uwagę tą resztę co napisałaś. Dziękuję
-
Gosiak wrote:Dziś z okazji urodzin chyba - pospałam
Ale obudził mnie ból miesiączkowy i to taki konkretny... no nic, zobaczymy...
Dziękuję Wam kochane za życzenia - ekspresowy poród bez komplikacji to jest teraz chyba moje jedyne marzenie
Sto lat w szczesciu i zdrowiu.
Ps. Dzis przyjeżdżają trzy rozne ekologiczne pieluszki jednorazowe. No zobaczymy czy pachną rumiankiem a nie plastkiemszybko będę musiała przezucic się na wielorazowki, bo gdybym miała używać tylko tych eko to bym zbankrutowala. Póki co zbieram kolekcje tetry, a nad otulaczami pochyle się po porodzie
Gosiak lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Gosiak wszystkiego najlepszego dla was!
Moja noc standardowo. Bardziej się skupiłam na tym co czuję. I to co czuję to mogę powiedzieć, że jest twardnieniem brzucha po przeciąganiu się Brzuszkowego. Teraz też mnie to twardnienie trzyma. Nie wiem sama co o tym myśleć.
Ja tylko do szpitala nie chcęI jeszcze nie wiem jak do tej 12.00 wytrwam do tego KTG i kolejnej wizyty:/
Ale ja to mam już od jakiegoś czasu. Ale leżę sobie w łóżku i czytam notatki do środowego egzaminu. I liczę, że na niego pójdę
Za to Poślubiony w pełnej mobilizacjiGosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Suri i truskawka wysłałam Wam zaproszenie do grona znajomych bo wyczytałam, ze jesteście z Bielska tak jak ja. Jeżeli miałybyście ochotę to napiszcie do mnie gdzie macie zamiar rodzić i czy macie położną. Ja jestem marcówką termin z OM 8 marca, a wg usg 26 luty więc rozpakowuje się niedługo po Was. Dodatkowo biorę tabletki na podtrzymanie więc wydaje mi się że po odstawieniu pójdę nawet w lutym na odstrzał
Dziewczyny od kilku dni podczytuje Wasze forum i trzymam mocno kciuki za wszystkie porody bo następne jesteśmy my w kolejceŻyczę szybkich i jak najmniej bolących porodów. Pozdrawiam
Suri97, Aagnieszkaa, Pia Gizela, truskawkax25, Fedra, Lara 82, Francuska25, Patrycja20, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Suri97 wrote:bella moj tez tak liczy. wedlug belly mam na 11 wiec tez tak tu podalam a wedlug gina na 13
Ale to w sumie tylko 2 dni roznicy
5 dni to już sporo, i tylko bym się nadenerwowala że przenoszę ciaże a tak naprawdę to byłoby wszystko ok. Więc wolałam to zmienić.Fedra lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Jeśli chodzi o psychikę to chyba sama się oszukuje ze nic mnie nie rusza a widzę ze jednak nerwowo wszystko przekładam, ale nie boje się cesarki raczej jest to taki stres ekscytujący ze to już ze za chwile i jak to będzie wszystko wyglądało w praktyce bo wiadomo teoria teoria
A fizycznie no cóż Młoda powoli sama się pcha czuje to do tego kilka nieregularnych skurczy w ciagu dnia wiec chyba mój organizm sam się już przygotowujeSue wrote:Fedra, Ty jutro!! Jak się czujesz przed tym wielkim dniem?
Ja obejrzałam mecz Radwanskiej i moge iść spaćmegg lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja też miałam bezsenną noc. Obudzil mnie skurcz - brzuch mega twardy, ból brzucha i pleców plus mdłości. Później się uspokoiĺo. Teraz juz po sniadaniu ale czuje ze zasne bo wcale sie nie wyspalam. Ciekawe jak.i kiedy sie zacznie.
Gosiak, wszystkiego najlepszego !!!! -
Właśnie miałam o tym pisać ze belly nie wylicza matematycznie tylko bierze pod uwagę zmienne z wykresu mój gin bierze datę i tyg z belly bo wszystko się zgadza ale ja to jestem inny przypadek bo dokładnie wiem kiedy było zapłodnienie i zagnieżdżenieAagnieszkaa wrote:W ustawieniach belly można wybrać jak ma ustalić datę porodu. Do wyboru jest data wyliczona z ostatniej miesiączki, z owulacji albo podana przez lekarza. Ja wybrałam trzecią opcję bo u mnie to był przestrzal pięciu dni, bo miałam późną owulacje.
5 dni to już sporo, i tylko bym się nadenerwowala że przenoszę ciaże a tak naprawdę to byłoby wszystko ok. Więc wolałam to zmienić.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gosiak 100 lat 100 lat!!! Szybkiego porodu życzę!!!!
Ja juz po śniadaniu, dzis wyjątkowo wcześniej wstałam bo mam trochę do ogarnięcia dzis! Jadę polować na ten stanik z H&M i legginsy z Reala.
Znowu mam jazdę na awokado! Tak jak na początku ciąży, codziennie rano i wieczorem obowiązkowo kanapeczki z awokado -
Jezu jaką ja mam pustkę!
Przed wczoraj napisałam esej do mega wymagającego wykładowcy i mnie nie było na jego zajeciach i Wczoraj się dowiedziałam że źle go napisałam i muszę poprawić! A dziś mam taką pustkę ze nawet nie iwem jak sie nazywam!!!!! AAAAA Weno wróć!
-
no ja wlasnie na belly i w suwaczku mam date wyliczona przez mojego lekarza, dokladnie w taki sposob jak pisala Bella. Nawet nie wiedzialam ze belly inaczej liczy bo wszedzie wybieralam opcje data porodu i ja podawalam. Wiec moje TC jak liczy moj lekarz jak liczyli w szpitalu. Teraz juz rozumiem jak kiedys Sylwia pisala ze ma jakas roznice 3 dniowa tutaj i nie wie czemu i jak mpwo ze zaczyna konkretny tc to jej sie z tym suwaczkiem tu nie zgadzalo.
-
Ja już po badaniu. Na ktg zapisało się 5 regularnych skurczów 80-100 a ja nic nie czułam
szyjka skrócona o 50%. Rozwarcie na 2 cm. Czop odchodzi - bleeeeee. Mam chodzić zeby wychodzić ten poród
zostaje w szpitalu. Mała waży 2750. Trzymajcie kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:24
cath, truskawkax25, derii84, Pia Gizela, Gosiak, ash, Penelope, Lara 82, Bietka, Patrycja20, Topola, Sue, Asiaa1201, Januszkowa, megg, dorocia2324, LadyMK, bella84, AsiaSzw, maja35, juska19, Laurka, asia888, gusiaa, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość
Pola
Hania