Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katiś wrote:Ja już po badaniu. Na ktg zapisało się 5 regularnych skurczów 80-100 a ja nic nie czułam
szyjka skrócona o 50%. Rozwarcie na 2 cm. Czop odchodzi - bleeeeee. Mam chodzić zeby wychodzić ten poród
zostaje w szpitalu. Mała waży 2750. Trzymajcie kciuki
życzę ci tego
a twoja malutka jaka kruszynka nie to co mój kloc
Katiś, agaaa28, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Katis no to trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiazanie;)
Gosiak - wszystkiego najlepszego! 100 lat!
Ja wczoraj miałam wizyte u poloznej. Szyjka krotka, miekka jeszcze zamknieta. Lekarka dala mi jeszcze jedno RDV ale nie spodziewa sie zebysmy sie spotkalyA dala mi termin spotkania na dzien wyznaczonego terminu czyli 6 lutego.
Zapytała sie czy juz torbe mam spakowana do szpitala;)
Takze czekam na akcje;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:30
Angélique89 lubi tę wiadomość
-
Gosiak, sto lat, życzę Ci tego czego sama byś sobie zyczyla
Katis w końcu może Ci się uda, bo Ty strasznie wyczekiwalas. Oby juz w końcu Ci się udalo
A ja mam dziś przymusowy spacer do sklepu. Mam nadzieję,ze nie umrę z tymi siatami gdzieś w drodze powrotnej.
Mnie dziś o 4 obudzil wlasnie bol miesiaczkowy, ale udalo się zasnac, a teraz wszystko ok. Ale czuje ze na pewno teraz się wszystko będzie rozkrecac, jak W będzie w pracy, a ja będę się stresowac. Bo jak on jest w domu to mogę gory przenosić a jak tylko gdzieś idzie to zaraz cos mnie zaczyna krecic. Ja nie wiem czemu tak jest, ale to pewnie moja psycha tak dziala. :p -
Ja dziś o dziwo zasnelam przed polnoca po 3rozdz audiobooka, nocka spokojna, młoda nie rozrabiala, ogólnie jakaś leniwa dzis, co jakiś czas czuje jak się przekreci i dalej śpi. Czy Was tez tak bola biodra od tego spania na boku, ja mam nawet siniaki po bokach kolan:\ tak mi się juz marzy spanie na brzuchu...
U mnie data wyznaczona przez belly i lekarza różni się o 2 dni.
Powodzenia Katis- pewnie o północy juz będziesz tulic maleństwo.
Mojej malej maz nakazał siedzieć w brzuchu jeszcze 2tyg, a jej ciągle mowie ze za tydzień mamy się rozpakowac- ciekawe kogo posłucha;)"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Gosiak Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin! W miarę bezbolesnego porodu, samych pozytywnych emocji związanych z macierzyństwem!!!
KAtiś trzymam kciuki! będzie dobrze zobaczysz
JA dzisiaj byłam na pobraniu krwi i o dziwno bez problemu wstałam o 7:30. W ogóle już chyba 3 dzień mąż dzięki mnie nie spóźnił się do pracy ;p ona ma tak czasami, ze zamiast włączyć drzemkę, wyłącza budzik, a jego zawsze czujna żonka wstaje 10 min później i go budzi ;p
Wy mówicie, że wolicie, żeby wody Wam odeszły najpierw, a ja wolę najpierw skurcze przez ten GBS pozytywny, bo wolę mieć więcej czasu na dotarcie do szpitala niż 2 godz:)
W ogóle czytając tę książkę o aktywnym porodzie wiem, że chcę by mój poród była właśnie mega aktywny a nie na łóżku.... W szpitalu w którym rodzę ktg na szczęście jest bezprzewodowe, więc mogę normalnie się ruszać -
Katiś wrote:Ja już po badaniu. Na ktg zapisało się 5 regularnych skurczów 80-100 a ja nic nie czułam
szyjka skrócona o 50%. Rozwarcie na 2 cm. Czop odchodzi - bleeeeee. Mam chodzić zeby wychodzić ten poród
zostaje w szpitalu. Mała waży 2750. Trzymajcie kciuki
Katiś trzymam za Was mocne kciukasy... ale zarąbiście... powodzenia
Gosiu wszystkiego najlepszego. -
Dziewczyny szykuję się powolutku do gin. Trzymajcie kciuki. Chyba przede wszystkim za młodego, a jeśli chodzi o mnie to ja nie wiem czego chcę, czy żeby była szyjka zamknięta, czy żeby było jakieś rozwarcie cholera nie potrafię się określić. To chyba ze strachu
Także najważniejszy mój miś, łożysko, AFI i przepływy, a podwozie hmmm niech będzie jak ma być.
Miłego dzionkaGosiak, Sue, megg, Penelope, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Katis, trzymam kciuki za rozwinięcie akcji!! Dużo się ruszaj, nie leż - tak napisane jest w tej książce porod aktywny. Im wiecej ruchu tym szybciej:)
Dasz radę, silna kobieta z Ciebie!!
Mnie też dziś obudził bol @, taki konkretny, promieniujący na nogi i plecy.
Zauwazylam, że jak twardnieje mi brzuch, to normalnie nie moge złapać oddechu!!! Ja rodzic jeszcze nie mogę, więc synu, spokój tam!!
Dziś muszę jechać po receptę na euthyrox, na drugi koniec miasta. Poki co leze, bo boli
-
Sue wrote:Hej:)
Katis, trzymam kciuki za rozwinięcie akcji!! Dużo się ruszaj, nie leż - tak napisane jest w tej książce porod aktywny. Im wiecej ruchu tym szybciej:)
Dasz radę, silna kobieta z Ciebie!!
Mnie też dziś obudził bol @, taki konkretny, promieniujący na nogi i plecy.
Zauwazylam, że jak twardnieje mi brzuch, to normalnie nie moge złapać oddechu!!! Ja rodzic jeszcze nie mogę, więc synu, spokój tam!!
Dziś muszę jechać po receptę na euthyrox, na drugi koniec miasta. Poki co leze, bo boli
hej hej
Sue ja mam to samo..bóle krzyza straszne i dziś jakiś ucisk na coś w brzuchu bo nogi jak z waty, brak powietrza, jakies duszności...ehhhh -
A ja od kilku dni jak wstaję, to czuję ogromny nacisk główki - dlatego staram się chodzić jak najmniej na razie. Ale chyba dzisiaj już się zacznę więcej ruszać, ileż można leżakować, muszę mieszkanie ogarnąć przed jutrzejszą wizytą douli, więc nie wiem czy to nie "aktywuje" Janeczki
-
Gosiak wszystkiego najlepszego!!
Katis szybkiego i lekkiego porodu!! Jejku jakie emocje!!
Pia odpoczywaj jak najwiecej i mam nadzieje, ze sie wszystko ustabilizuje.
Stokrota fajnie, ze jestescie juz w domu. Malenstwo zacznie przybierac na wadze i bedzie wszystko dobrze.
Jussta gratulacje!! Czyli jednak Leos
Ja mam dzis na 18 USG, juz sie doczekac nie moge.Fedra lubi tę wiadomość
-
Gosiak wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Szybkiego i lekkiego porodu oraz zdrowej i ślicznej Janeczki
Katiś trzymam kciuki, może już dzisiaj będziesz tulić Polusie.
Fedra od rana myślę o Tobie, że u Ciebie to też już, zarazMam nadzieję, że napiszesz do nas. Poproś męża, ja czekam na sms
Byłam dzisiaj rano na ostatnich chyba już badaniach krwi, całą noc nie mogłam przez to spać, coś sobie ubzdurałam w głowie, żeby nie zapomnieć nasikać do pojemnika, że byłam cały czas na czuja
Byłam samochodem i chyba odzwyczaiłam się jeździć, strasznie bolą mnie mięśnie nóg i pachwiny, może to od pedałów w samochodzie, taka pozycja nie jest już dla mnie najlepsza.Fedra lubi tę wiadomość