X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja już po badaniu. Na ktg zapisało się 5 regularnych skurczów 80-100 a ja nic nie czułam :D szyjka skrócona o 50%. Rozwarcie na 2 cm. Czop odchodzi - bleeeeee. Mam chodzić zeby wychodzić ten poród :P zostaje w szpitalu. Mała waży 2750. Trzymajcie kciuki
    Oh Katiś może twój poród będzie łagodny i bezbolesny <3 życzę ci tego <3 a twoja malutka jaka kruszynka nie to co mój kloc :D

Katiś, agaaa28, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jaram się, ale też kurewnie boję !!!!

Gosiak, ash, Sue, LadyMK, agaaa28, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis no to trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiazanie;)

Gosiak - wszystkiego najlepszego! 100 lat!

Ja wczoraj miałam wizyte u poloznej. Szyjka krotka, miekka jeszcze zamknieta. Lekarka dala mi jeszcze jedno RDV ale nie spodziewa sie zebysmy sie spotkaly ;) A dala mi termin spotkania na dzien wyznaczonego terminu czyli 6 lutego.

Zapytała sie czy juz torbe mam spakowana do szpitala;)

Takze czekam na akcje;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:30

Angélique89 lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Dasz radę trzymamy kciuki <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Katiś, będzie dobrze! :)
    Dzisiaj urodzisz, a ja pewnie będę zaraz po Tobie coś tak czuję.
    Trzymaj się, kochana!

derii84, LadyDi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Gosiak :D

derii84 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis będzie dobrze, faktycznie rozchodz to,lepiej dla ciebie będzie.

To. Prawda, wzór , na którym się opierają lekarze i położne. Dlatego jest 3dniowa rozbieżność pomiędzy belly a datą od gina

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, sto lat, życzę Ci tego czego sama byś sobie zyczyla :)

Katis w końcu może Ci się uda, bo Ty strasznie wyczekiwalas. Oby juz w końcu Ci się udalo ;)

A ja mam dziś przymusowy spacer do sklepu. Mam nadzieję,ze nie umrę z tymi siatami gdzieś w drodze powrotnej.

Mnie dziś o 4 obudzil wlasnie bol miesiaczkowy, ale udalo się zasnac, a teraz wszystko ok. Ale czuje ze na pewno teraz się wszystko będzie rozkrecac, jak W będzie w pracy, a ja będę się stresowac. Bo jak on jest w domu to mogę gory przenosić a jak tylko gdzieś idzie to zaraz cos mnie zaczyna krecic. Ja nie wiem czemu tak jest, ale to pewnie moja psycha tak dziala. :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś o dziwo zasnelam przed polnoca po 3rozdz audiobooka, nocka spokojna, młoda nie rozrabiala, ogólnie jakaś leniwa dzis, co jakiś czas czuje jak się przekreci i dalej śpi. Czy Was tez tak bola biodra od tego spania na boku, ja mam nawet siniaki po bokach kolan:\ tak mi się juz marzy spanie na brzuchu...
    U mnie data wyznaczona przez belly i lekarza różni się o 2 dni.
    Powodzenia Katis- pewnie o północy juz będziesz tulic maleństwo.
    Mojej malej maz nakazał siedzieć w brzuchu jeszcze 2tyg, a jej ciągle mowie ze za tydzień mamy się rozpakowac- ciekawe kogo posłucha;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś trzymamy kciuki za Was :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś chyba jednak bedziesz pierwsza hihi :) Trzymam kciuki :* Powodzenia :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin! W miarę bezbolesnego porodu, samych pozytywnych emocji związanych z macierzyństwem!!! :)

KAtiś trzymam kciuki! będzie dobrze zobaczysz :)

JA dzisiaj byłam na pobraniu krwi i o dziwno bez problemu wstałam o 7:30. W ogóle już chyba 3 dzień mąż dzięki mnie nie spóźnił się do pracy ;p ona ma tak czasami, ze zamiast włączyć drzemkę, wyłącza budzik, a jego zawsze czujna żonka wstaje 10 min później i go budzi ;p

Wy mówicie, że wolicie, żeby wody Wam odeszły najpierw, a ja wolę najpierw skurcze przez ten GBS pozytywny, bo wolę mieć więcej czasu na dotarcie do szpitala niż 2 godz:)

W ogóle czytając tę książkę o aktywnym porodzie wiem, że chcę by mój poród była właśnie mega aktywny a nie na łóżku.... W szpitalu w którym rodzę ktg na szczęście jest bezprzewodowe, więc mogę normalnie się ruszać :)

c7hyim7.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ja już po badaniu. Na ktg zapisało się 5 regularnych skurczów 80-100 a ja nic nie czułam :D szyjka skrócona o 50%. Rozwarcie na 2 cm. Czop odchodzi - bleeeeee. Mam chodzić zeby wychodzić ten poród :P zostaje w szpitalu. Mała waży 2750. Trzymajcie kciuki

Katiś trzymam za Was mocne kciukasy... ale zarąbiście... powodzenia

Gosiu wszystkiego najlepszego.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szykuję się powolutku do gin. Trzymajcie kciuki. Chyba przede wszystkim za młodego, a jeśli chodzi o mnie to ja nie wiem czego chcę, czy żeby była szyjka zamknięta, czy żeby było jakieś rozwarcie cholera nie potrafię się określić. To chyba ze strachu :-)
    Także najważniejszy mój miś, łożysko, AFI i przepływy, a podwozie hmmm niech będzie jak ma być.

Miłego dzionka :-)

Gosiak, Sue, megg, Penelope, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Katis, trzymam kciuki za rozwinięcie akcji!! Dużo się ruszaj, nie leż - tak napisane jest w tej książce porod aktywny. Im wiecej ruchu tym szybciej:)
    Dasz radę, silna kobieta z Ciebie!!

Mnie też dziś obudził bol @, taki konkretny, promieniujący na nogi i plecy.
    Zauwazylam, że jak twardnieje mi brzuch, to normalnie nie moge złapać oddechu!!! Ja rodzic jeszcze nie mogę, więc synu, spokój tam!!

Dziś muszę jechać po receptę na euthyrox, na drugi koniec miasta. Poki co leze, bo boli :/

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam Katiś!! I wiedziałam że już Cię że szpitala nie wypuszcza samej! ;) powodzenia

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Hej:)

Katis, trzymam kciuki za rozwinięcie akcji!! Dużo się ruszaj, nie leż - tak napisane jest w tej książce porod aktywny. Im wiecej ruchu tym szybciej:)
    Dasz radę, silna kobieta z Ciebie!!

Mnie też dziś obudził bol @, taki konkretny, promieniujący na nogi i plecy.
    Zauwazylam, że jak twardnieje mi brzuch, to normalnie nie moge złapać oddechu!!! Ja rodzic jeszcze nie mogę, więc synu, spokój tam!!

Dziś muszę jechać po receptę na euthyrox, na drugi koniec miasta. Poki co leze, bo boli :/

hej hej :)
    Sue ja mam to samo..bóle krzyza straszne i dziś jakiś ucisk na coś w brzuchu bo nogi jak z waty, brak powietrza, jakies duszności...ehhhh :(:(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni jak wstaję, to czuję ogromny nacisk główki - dlatego staram się chodzić jak najmniej na razie. Ale chyba dzisiaj już się zacznę więcej ruszać, ileż można leżakować, muszę mieszkanie ogarnąć przed jutrzejszą wizytą douli, więc nie wiem czy to nie "aktywuje" Janeczki :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wszystkiego najlepszego!!

Katis szybkiego i lekkiego porodu!! Jejku jakie emocje!!

Pia odpoczywaj jak najwiecej i mam nadzieje, ze sie wszystko ustabilizuje.

Stokrota fajnie, ze jestescie juz w domu. Malenstwo zacznie przybierac na wadze i bedzie wszystko dobrze.

Jussta gratulacje!! Czyli jednak Leos :)

Ja mam dzis na 18 USG, juz sie doczekac nie moge.

Fedra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Szybkiego i lekkiego porodu oraz zdrowej i ślicznej Janeczki :)

Katiś trzymam kciuki, może już dzisiaj będziesz tulić Polusie.

Fedra od rana myślę o Tobie, że u Ciebie to też już, zaraz :) Mam nadzieję, że napiszesz do nas. Poproś męża, ja czekam na sms :)

Byłam dzisiaj rano na ostatnich chyba już badaniach krwi, całą noc nie mogłam przez to spać, coś sobie ubzdurałam w głowie, żeby nie zapomnieć nasikać do pojemnika, że byłam cały czas na czuja :)
    Byłam samochodem i chyba odzwyczaiłam się jeździć, strasznie bolą mnie mięśnie nóg i pachwiny, może to od pedałów w samochodzie, taka pozycja nie jest już dla mnie najlepsza.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 1898 1899 1900 1901 1902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ