X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam sie w 37 tyg :) Ciaza donoszona :D

megg, Gosiak, Januszkowa, Lara 82, LadyDi, kafabi, Sue, Patrycja20, Laurka, Penelope, Fedra, Angélique89, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś!! kciuki mocno zaciśnięte! :)

u mnie wszystkie objawy się wyciszyły, więc wracam do normalnego trybu :)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na wizytach dzis!

Katis zycze szybkiego porodu!:)

Fedra jutro twoj dzien! trzymam kciuki
    co u WAs Justta?
    Misrzyni chyba zajeta bo nic nie pisze, ciekawe co u kruszynek

na tvn style program o ciazy z Bosacka, dosc fajny ten program

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:56

Fedra lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim!
    U mnie na razie objawów brak. I dobrze bo chcę żeby maluch poczekał jeszcze 2-3tygodnie. Co prawda od 2-3 dni zaczyna mnie troszke przeczyszczać. NIgdy tyle razy nie byłam w kibelku na 2 co w ostatnich dniach.....
    3 mam kciuki za wszystkie z prawie rodzące :) żeby było szybko i bezboleśnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez oglądałam ten program z Bosacką - nie najgorszy ale jak dla mnie mocno pobieżny. W zasadzie żadnych konkretów

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ps. Dzis przyjeżdżają trzy rozne ekologiczne pieluszki jednorazowe. No zobaczymy czy pachną rumiankiem a nie plastkiem :-) szybko będę musiała przezucic się na wielorazowki, bo gdybym miała używać tylko tych eko to bym zbankrutowala. Póki co zbieram kolekcje tetry, a nad otulaczami pochyle się po porodzie ;-)
    Aga, a jakie pieluszki zamówiłaś? :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę urodzić do 6.02, potem - niech się dzieje wola nieba.
    Nie moge sie tez blokować, bo moja koleżanka bała się, że urodzi w grudniu (nie chciała, żeby malenstwo miało rok "w plecy") i tak sie zablokowała, że ciążę przenosiła :)

Wizytę mam 3.02, wtedy mam też pierwsze ktg, wiec pewnie się dowiem jak młodzież szykuje się na swiat:)

Trzymam kciuki za wizytujące: Pia ma teraz ktg, Lara i Dorocia wizyte - kciuki są:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, tego Ci życzę. Pamiętam moje przerażenia jak jechaliśmy na IP 03.01 - zgodnie z zaleceniem mojej ginki i ten strach, że mnie zostawią na patologii a tu za tydzień ślub :P
    Już mieliśmy plan, że się wypiszę na godzinę na własne żądanie - bo Pałac Ślubów jest u nas rzut beretem od szpitala Wojewódzkiego :D

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z liczeniem terminu porodu, to ja w karcie ciąży mam wpisane 17.02, usg I i polowkowe pokazały 14.02, ostatnie pokazało 17.02
    Na belly mam zaznaczone 14.02, mimo, że belly pokazuje mi 11.02.
    Skłaniam się ku temu, że urodzę po prostu miedzy 14.02 a 17.02:)

Fajnie, jakby był wodnik po prostu:)

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, jak mi wody odejdą przed ślubem, to zdążymy pojechac i go wziac :P
    15 minut i prosto do szpitala:)
    Oczywiście żartuje, nawet nie przewiduje takiego scenariusza.
    Jakbym miała już skurcze bolesne, to mogliby mi ślubu nie uznać, bo nie byłabym w pełni świadoma czynów :) hehehee

Nie zdążę tylko wymienić dowodu, ale mysle, ze akt ślubu wystarczy jakby co:)

Ale sie tym jaram strasznie!!

Angélique89 lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis zaciskam kciuki za was. Oby jak najszybciej i jak najmniej bolesnie - o ike to mozliwe :-)

Ja wrocilam z " miasta " padam na ryj. W domu mam hmm mozna nazwac to burdelem. Ale umowmy sie ze dzis bede go lubic.

Przyszly moje motylki na sciane. Wiec ide dekorowac. Pochwale sie jak skoncze.

Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Katis? Moze juz prze;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, jak mi wody odejdą przed ślubem, to zdążymy pojechac i go wziac :P
    15 minut i prosto do szpitala:)
    Oczywiście żartuje, nawet nie przewiduje takiego scenariusza.
    Jakbym miała już skurcze bolesne, to mogliby mi ślubu nie uznać, bo nie byłabym w pełni świadoma czynów :) hehehee

Nie zdążę tylko wymienić dowodu, ale mysle, ze akt ślubu wystarczy jakby co:)

Ale sie tym jaram strasznie!!
    Tak, ja już też nie wymienię dowodu - przez tą chorobę itp odpuściłam, będę robić już ten nowy w marcu, trudno.
    U mnie trzeba wziąć dowód + akt małżeństwa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja wlasnie sie do miasta zbieram. A zbieram sie jak pies do jeża :)
    Dziś muszę ogarnąć dom, bo jutro mam sesje ciążową:)

No i nie mam pomysłu na obiad, najchętniej zrobilabym kapuśniak, ale len mnie ogarnia straszny!

AsiaSzw lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, ja też mam lekki burdel i postanowiłam trochę ogarnąć, jakoś powoli mi to idzie :P
    M. jak wróci ogarnie podłogi, bo tego mi robić zabronił. Ja tylko chodzę i układam różne rzeczy, wstawiam zmywarkę, itp...

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    No i nie mam pomysłu na obiad, najchętniej zrobilabym kapuśniak, ale len mnie ogarnia straszny!
    A ja może sobie coś ekstra zamówię dziś na obiad... tak sobie pomyślałam, bo skoro niedługo mogę na porodówkę pojechać... ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja nie określiłam się, która sukienka najładniejsza ;) dla mnie w kolejności 3,2,1 :D

Moje dziecko mam nadzieję, ze jeszcze poczeka trochę :) przynajmniej tydzień, bo w środę dopiero dostaję kasę z zus i kupię w końcu staniki do karmienia ;p a w sobotę jedziemy w końcu kupić fotelik dla młodego :)

W ogóle powiem Wam, że przez tę mało udaną próbę przytulania się po takim czasie mój mąż stwierdził, ze chyba woli poczekać az dojdę do siebie po porodzie... bo widział jaka byłam zestresowana. Kurczę może uda mi się go jeszcze zbałamucić bo kolejne 1,5 miesiąca czekać a poza tym później, mam takie wrażenie, że długo normalnie kochać się nie będziemy, bo czujność pewnie będzie włączona. MA któraś z Was takie przemyślenia? czy tylko w mojej głowie coś takiego się rodzi? ;p

W końcu zaczęłam eksploatować piłkę, teraz sobie skaczę delikatnie na niej, niech dziecię dobrze się wpasowuje ;p

c7hyim7.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.kurcze Katis !!!! Trzymam kciuki :)

A ja zasnelam i wstalam nie dawno. Co za tryb zycia - w nocy sie krece, w dzien odsypiam...
    Ide pod prysznic

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez puchniecie tak na maxa? Wlasnie mi rece spuchly i palce ale to masakrycznie :/ jak paroweczki to normalne?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny czy wy tez puchniecie tak na maxa? Wlasnie mi rece spuchly i palce ale to masakrycznie :/ jak paroweczki to normalne?
    Ja miałam taki krótki okres, że puchłam bardzo. Mój tybetański lekarz powiedział, że jest to związane z przeciążeniem i wychłodzeniem nerek. Że jest nam bardzo gorąco, więc się rozbieramy, wychładzamy nerki a wtedy one dobrze nie pracują. Zalecił dużo pić i nosić w pasie koc w domu. Mówił, że można nosić krótki rękaw, ważne, żeby przewiązać się kocem. Mi pomogło - palce mam teraz jak u pianisty ;)
    A, no i mówił, żeby pić ciepłe i letnie rzeczy a nie zimną wodę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:10

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ