X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Gosiak Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin! W miarę bezbolesnego porodu, samych pozytywnych emocji związanych z macierzyństwem!!! :)

KAtiś trzymam kciuki! będzie dobrze zobaczysz :)

JA dzisiaj byłam na pobraniu krwi i o dziwno bez problemu wstałam o 7:30. W ogóle już chyba 3 dzień mąż dzięki mnie nie spóźnił się do pracy ;p ona ma tak czasami, ze zamiast włączyć drzemkę, wyłącza budzik, a jego zawsze czujna żonka wstaje 10 min później i go budzi ;p

Wy mówicie, że wolicie, żeby wody Wam odeszły najpierw, a ja wolę najpierw skurcze przez ten GBS pozytywny, bo wolę mieć więcej czasu na dotarcie do szpitala niż 2 godz:)

W ogóle czytając tę książkę o aktywnym porodzie wiem, że chcę by mój poród była właśnie mega aktywny a nie na łóżku.... W szpitalu w którym rodzę ktg na szczęście jest bezprzewodowe, więc mogę normalnie się ruszać :)

Bietka ja mam tak samo. Scenariusz z wodami mi nie odpowiada. Zreszta bede dzisiaj pytac o wszystko na wizycie. Szlag mnie trafia, ze 36 skonczonych tygodni a na ani jednej pseudowizycie nikt ani razu nie poruszyl ze mna tematu przygotowania do porodu. Bow koncu mam GBS pozytywny, a wszystko, co mi powiedzieli, to to, ze w trakcie porodu dostane antybiotyk. Ale nic nigdy o zadnym przedziale czasowym na dotarcie do szpitala.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za kciuki, dobrze mieć takie wsparcie. Póki co polozylam się bo nogi mi do dipy wchodzą od tego chodzenia :D

Sue, kasia_1988, Gosiak, dorocia2324, Januszkowa, LadyDi, Fedra, Angélique89, Lara 82 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka widzisz jak dobrze ze masz nas :) wszystko juz wiesz. Jestes od nich madrzejsza~!~~

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, Bietka pytalas o nasze rozważania odnośnie seksu po porodzie :)
    Ja się nad tym zastanawiam jak to bedzie, dziecko 50cm obok, zastanawiam się czy mi ne bedzie dziwnie :)
    Mam nadzieje, że sie dostosujemy jakoś do nowej sytuacji.

Bietka, a co do stresu to rozumiem. Mieliście przymusowy post, po takim czasie nie do konca wiesz na ile sobie możesz pozwolić.
    My też kombinujemy teraz, ale moze dzieki temu, ze kochaliśmy sie cała ciaze, to wiemy jakie ograniczenia ma moje ciało, bo umowmy sie - gracji baletnicy to ja nie mam:)

Grunt to sie wyluzować i wszystko robic spokojnie:)

Bietka lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw powiem Ci, ze tutejsze uslugi prenatalne wkurzaja mnie do tego stopnia, ze w ogole nie chce chodzic na te wizyty, bo to jest dla mnie kompletna strata czasu. Pielegniarka czy inna asystentka medyczna pyta o moje imie, nazwisko i date urodzenia, wazy mnie, mierzy cisnienie i biegusiem wychodzi z ciasnego, dusznego pokoiku 2x2x2 m. Czekam na lekarza 5-10 minut a ten to samo, wchodzi i ledwo wejdzie juz jest jedna noga za drzwiami. Jakby mial kurna lepsze rzeczy do roboty! Ten jeden, ktorego przycinselam pytaniami o plan porodu, to mial mine jakby tam za kare ze mna siedzial, a ja marnowala jego cenny czas moimi pytaniami!

Noszszsz kurde moj zolty sweterek upapral sie jakims czarnym syfem z drukarki! grrr! Chce do domu :[

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Storota sliczna Twoja corunia :) az sie doczekac mojej nie moge patrzac na te fotki, ale niech posiedzi jeszcze w brzuszku :) juz tyle dam rade :)
    My dzis zawiezlismy tesciowa na pociag zrobilismy zakupy , kupilam kolejne 2 czapki malej - juz ma 4 :p ale byly taaakie sliczne i promocja 40 % :p wiec za 2 dalam 40 zl :) i szukalismy zaslon do malej, w koncu znalezlismy material ale zamowienie zloze w poniedzialek bo jeszcze po kilku sklepach lazilismy i w leroy merlin tez przy armii krajowej wiec juz nie mialam sily wracac do gdyni glownej i skladac zamowienie :) material wybrany wiec w poniedzialek to ogarniemy, lub moze jutro jak dam rade.. Grunt ze wybrane juz :) teraz odpoczywam, z palcow ciut schodzi opuchlizna, wywietrzylismy mieszkanie i chyba jest lepiej :) mala miala delikatna czkawke wiec porodu nie zapowiada jeszcze :p oby dala rade do powrotu matkowskiego z urlopu :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś powodzenia!

Stokrota piękne dziecko!

Lara powodzenia!

A ja mam zakaz chodzenia, leżeć, oszczędzać się, brzucha nie dotykać. Bo macica szaleje i za bardzo się kurczy. Brzuch mam przez większą część czasu twardy.

Co do porządków w domu - u mnie istny bajzel :/ Bo od poniedziałku nie sprzątałam, bo tu osłabiona i jakaś przeziębiona byłam. A od wczoraj popołudnia ta historia ze skurczami...

Pomijam fakt, że pokój Brzuszkowego w rozsypce, wiec on ma zakaz wychodzenia przed 20 lutym! Mogę leżeć w łóżku, nic nie robić, ale on musi się urodzić jako donoszony dzieć :(

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, no to się kładź do łóżka, kochana, nie ma żartów!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, piękna ta Twoja Michalinka!! Niech rośnie zdrowo kruszynka :*

I zazdroszczę Ci (tak pozytywnie), że masz już Maleństwo przy sobie :)

Lecę do miasta, mam nadzieję, że gdzieś po drodze nie urodzę :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia musisz sprzatac zdalnie. Pokazywac palcem co jest do zrobienia. :-) lez i odpocznij bo kto wie czy Brzuszkowy bedzie dawal ci odpoczac. A wlasnie. A jakie imie macie? Cos przegapilam.

Sue ladna focia :-)

Wygrzebalam z lodowki paczke tortellini z ricota i szpinakiem do tego sos pomidorowy i jest obiad :-)

Laurka :-/ wspolczuje. Mam znajomego w Stanach wiem jak tam ze slozba zdrowia.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota śliczna córunia!
    Jestem dzisiaj totalnym połamańcem, nie mam siły nawet czytać. Nie wiem co się stało, bo przez ostatnie dwa dnia miałam mnóstwo energii. Gdybym miała dzisiaj rodzić byłoby ciężko.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Wygrzebalam z lodowki paczke tortellini z ricota i szpinakiem do tego sos pomidorowy i jest obiad :-)
    U mnie stanęło na pizzy - pozazdrościłam Wam tych kebabów i macdonaldów :P

dorocia2324, AsiaSzw lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/78584686218147952910_thumb.jpg http://iv.pl/images/08861377339610663191_thumb.jpg

Taka tam paczka z GB od Brata mojego Taty :) Jak na mężczyznę to i tak względnie :P

dorocia2324, asia888, Patrycja20, Gosiak, AsiaSzw, LadyDi, juska19, Fedra, Januszkowa, Penelope, Angélique89, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota mala jest cudowna!!!

Katis kciuki zeby szybko poszlo :)

ja juz pozalatwialam sprawy jeszcze na dzis tylko obiad, sernik upiec i poprasowac rzeczy maluszka i wstawic kolejne pranie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz posprzatalam. Czekam jak mi podloga wyschnie i ide zurek wstawic. No i niedlugo szykowac sie. Ja dzis ogolnie mam duzo energii i nic mi nie dolega tylko troche spac mi sie chce. Nawet troche sie pokolysalam przy muzyce ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota Michalinka cudna :)
    u mnie też miała być Michalinka:) no ale jest synuś :)

ja dzis tez bez energii, miałam plany ubrać pościelki do łózeczka itd i nic nie zrobiłam, tylko zupe zdołałam ugotować...
    pogoda mnie dobija, zimno, dezszczowo, pochmurno....cisnienie mam niskie. Nogi jak z waty, jest mi niedobrze..Mały tez sie dziś malo rusza...ehhhhhhhdo do dupy :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw,Gosiak - leżę i liczę na mojego męża :)

Brzuszkowy wciąż jest Brzuszkowym :) Choćby z tego względu powinien w brzuszku jeszcze siedzieć :)

AsiaSzw, Sue, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• ash Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis powodzenia!!!! Trzymam kciuki!

Stokrota, cudowna mała! Ale zazdroszczę ze juz masz dzidzie przy sobie!

Wróciłam z miasta! Padam na twarz! Serio, nie sądziłam ze mam tak mało siły. Jestem tak zmęczona ze oczy mi sie zamykają same! Masakra! Dobrze ze wszystkie zakupy i pranie dla małego zrobiłam wcześniej! Teraz nie dałabym rady!

Kupiłam stanik do karmienia w H&M, ale kurde czemu rozmiarówka kończy sie na miseczce E!???
    Wrr..... Jest prawie na styk!

derii84 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash czyli dobrze ze nie pojechalam do hm bo chcialam jeden taki do spania. Ale E to ja mam teraz :-)

Gosia pizza mniam. Tez bym wziela ale zanim by mi ja przywiezli to umarlabym z glodu.
    Ja po 2 tyg prawie wyprasowala ten kondon co to na fotelu jest bo nie wygladal za dobrze. I chyba ladnie rozloze moj piekny ochraniacz do lozeczka i bede na niego codziennie patrzec :-)

Dziwnie mnie ten brzuch dzis boli. Jak dobrze ze ja wiem jak to jest i ze to nie "to" tylko co ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:27

ash lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie umiem odroznic napierania mojego dziecka na rozne wnetrznosci od napinania sie brzucha. Zdaje mi sie, ze to jest moj problem. Bo ja wszelkie niedogodnosci przypisuje temu, ze ono sie tam rozpycha.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ