X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam mega skurcz. W sumie jeden :) ale bolało jak cholera, przypomniałam sobie co to ból porodowy. Potem miałam wizyte i na ktg żadnych skurczy, hehe.
    No i po usg - dzidziuś waży 3 kg :)

kasia_1988, megg, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ja moją kupiłam na asos.fr, tak samo można na asos.com
    Obecnie jest wyprzedana ale co chwilę się pojawia.

http://www.asos.com/asos-maternity/asos-maternity-textured-swing-dress-with-pearl-neck-trim/prod/pgeproduct.aspx?iid=4360587&clr=Cream&SearchQuery=ASOS+Maternity+Textured+Swing+Dress+with+Pearl+Neck+Trim&SearchRedirect=true

relgwn15ilhiioyg.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri lepiej już zapobiegać niż później leczyć :)
    Ja miałam 38,4 juz stopni zadzwoniłam do lekarza powiedział żebym wzięła apap lub paracetamol a jutro idę do lekarza.
    Chociaż troszeczkę lepiej po tym paracetamolu się czuje...

Mój bobasek ostatnio też ma rzadko czkawke. Kiedyś nawet do 5 razy dziennie a teraz raz na trzy dni ma.
    Może jestem dziwna ale ciekawi mnie jaki to ból te skurcze... za nic nie mogę sobie tego wyobrazić:D ale tylko ciekawi ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:07

qb3c3e5eerxx6827.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Dzidzius ulozony glowka w dol, gin powiedzial, ze duzy wazy 3269g. Lozysko: sciana tylna, dno, II st dojrzalosci. Z wymiarow wiek plodu: 37+4. Zbadal mnie tez i powiedzial, ze wszystko trzyma mocno i porodu na razie z tego nie bedzie i ze 2.02 jeszcze sie spotkamy na wizycie. Nie pozostalo nic innego jak duzo sie ruszac, nie oszczedzac i czekac.

truskawkax25, Patrycja20, Angélique89, derii84, Penelope, megg, Lara 82, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, można jeszcze brać leki rozkurczowe? Czytałam, ze po 37 tygodniu już nie powinno się brać, żeby nie zatrzymać ewentualnej zbliżającej się akcji porodowej. Wzięłabym, żeby przetrzymać bo mi brzuch twardnieje i mam bóle @ ale nie wiem czy powinnam.

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny weszlam dzis na forum Ovu. Wczesniej w ogole nie mialam pojecia o nim. A dzisiaj jakos przypadkowo otworzylo mi sie pomaranczowe forum. Smutno mi sie zrobilo jak tam troche poczytalam historii. Tyle kobiet tak bardzo pragnie dziecka a nie moze zajsc w ciazy. :( Wiele cykli staran, wiele molitw i nic. Leczenie niepodlosci lekarstwami, invitro i nic. A z drugiej strony tyle nieplanowanych niechcianych ciazy (w tym moja ktora jest dla mnie teraz najwiekszym szczesciem jakie mnie spotkalo) ale nie wszystkie kobiety zmireiaja zdanie. Jakos tak mnie naszlo i smutno mi sie zrobilo. :( Zycze kazdej zeby mogla znalezc sie po tej fioletowej stroniw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:26

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, ja ciągle jestem głodna !!!

ash, Patrycja20, derii84, megg lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri- ja sama doświadczyłam problemów z zajściem w ciążę, 11 cykli spędziłam po tamtej stronie, jedynym wyjściem dla nas było invitro, także doskonale wiem co czują dziewczyny, sama strasznie zazdrościłam innym "wpadek" i żałowałam, że czekałam tak długo na ten "odpowiedni" moment- tym bardziej doceniam mój naturalny CUD i większość z Was nie zdaje sobie sprawy jak się cieszę, że mogę być tu z Wami.....mam nadzieję, że każda z par będących po tamtej stronie trafi tutaj....

U mnie nadal żadnych objawów porodu- chyba zacznę jogging po schodach uprawiać- ta końcówka strasznie mi się dłuży

Suri97, Penelope, megg, Lara 82, Fedra, Angélique89, Januszkowa lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Dziewczyny, można jeszcze brać leki rozkurczowe? Czytałam, ze po 37 tygodniu już nie powinno się brać, żeby nie zatrzymać ewentualnej zbliżającej się akcji porodowej. Wzięłabym, żeby przetrzymać bo mi brzuch twardnieje i mam bóle @ ale nie wiem czy powinnam.
    Ja czytałam, że jak dostajesz skurczy nieregularnych, to możesz wziąć no-spę i ciepłą kąpiel i jak przejdzie, to znaczy, że to były przepowiadające. Skurczy porodowych nie wyciszy się no-spą ;)

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:

Ja mam zleconą nospę 2xdziennie od 34tyg bo miałam delikatne skurcze i magnez 3xdziennie od początku ciąży, od pn sama zmniejszyłam sobie dawkę, zeby coś się zaczęło dziać, jutro mam wizytę to może odstawi mi lekarz całkiem nospe i magnez ..... przez tą deszczową pogodę dzisiaj jakiegoś doła mam.....i na dodatek zaczęły się telefony "rodzisz już?, jeszcze nie? kiedy? WRRRRR

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • ash Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal biorę nospe i magnez 3x dziennie. Wizyta za tydzien to sie dowiem co dalej.

Ja tez ciagle głodna, ale zgaga tak mnie meczy ze nie mam odwagi nic zjeść.
    Wzięłam Gaviscon i liczę na poprawę bo sie zastrzele!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam na kanapę...

Pobiegałam po mieście, zrobiłam obiad i złamałam paznokieć!! Wrrrrr... Ze świeżą hybrydą! Na szczęście moja kosmetyczka o 10:30 mi naprawi i będę miała ładne ręce do sesji :)

Z grzechów, to kupiłam sobie dzisiaj chipsy. Tak mi się zachciało, że stwierdziłam, że po porodzie ich jeść nie będę, więc teraz mogę. I zaraz je będę rozpracowywać :)

Laurka, generalnie przy karmieniu piersią można jeść wszystko, ale z racji tego, że u tego maleństwa flora jelitowa dopiero się kształtuje, to zjedzenie big maca na pewno odbiłoby się nam w nocy czkawką (a raczej kolką małego). Ja na pewno przez pierwsze miesiące będę odżywiać się bardzo delikatnie, żeby po prostu sobie i małemu krzywdy nie robić (on się nie będzie męczyć wzdęciami, gazami i kolkami, a ja przynajmniej trochę pośpię).

Rudasku, sukienki znalazłam na shwrm.pl ;)
    Generalnie dużo rzeczy tam kupuję :) i polecam ;)
    Po porodzie mam nawet postanowienie, że jak już wrócę do swojej figury, to kupię sukienkę Trash, której nie zdążyłam kupić przed ciążą :)

Ciekawe jak tam Katiś...

Angelcia też coś dziś cicho, ogólnie ostatnio nam ucichła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 19:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jetem glodna non stop...
    Mam straszny apetyt na wszystko ;) Zgaga az.tak mi nie dokucza chyba ze serio za duzo slodkiego zjem

Marcela to super ze wam sie udalo i ze mozesz tutaj byc :)

Beatrice lubi tę wiadomość

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Ja 3 dni przed porodem byłam u gina na wizycie. Miałam ciągle twardy brzuch i zapytałam go czy mogę brac nospę. On powiedział, że przy końcu ciązy raczej nie bierze się bo może ona wpływac na rozmiękczanie szyjki. Ja już szyjki wtedy nie miałam więc powiedział, że mogę wziąć. Więc chyba co lekarz to opinia inna...

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile powinnam/moge pic tego naparu z lisci malin dziennie?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Ile powinnam/moge pic tego naparu z lisci malin dziennie?
    37 TC - kubek herby 1dziennie, wiesiołek doustnie 1dziennie
    38 TC - herba 2razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 1dziennie
    39 TC - herba 3razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 2dziennie

Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, to takie zebrane informacje odnosnie przygotowania do porodu, przewijały się tu na forum:

1. siemię lniane:
    od 36 TC - dwa razy dziennie po 2 płaskie łyżeczki - len oblepia i robi "poślizg" nie tylko na ściankach żołądka, działa tak samo w innych okolicach, także rozrodczych.

olej z wiesiołka i herbata z liści malin:
    37 TC - kubek herby 1dziennie, wiesiołek doustnie 1dziennie
    38 TC - herba 2razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 1dziennie
    39 TC - herba 3razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 2dziennie
    oba specyfiki mają za zadanie przyspieszyć proces skracania się szyjki macicy już podczas porodu, nie wywołują porodu, ich działanie przed porodem wywołuje lekkie bóle, podobne do tych przed miesiączką

Olej kokosowy - smarowanie krocza - im wcześniej tym lepiej

dorocia2324 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ale się zgrałyśmy ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Aga, a jakie pieluszki zamówiłaś? :)

Te co Ty z firmy Abena,tylko w dwóch rozmiarach, bo mój klocus chyba będzie duży i jedną paczkę Baby Beaming. Ale małe te paczuszki. ;-)
    ABENA - Bambo Nature Pieluchy Jednorazowe dla noworodka 2-4kg 28 szt.
    ABENA - Bambo Nature Pieluchy Jednorazowe Mini 3-6 kg 30 szt.
    BABY BEAMING - Pieluszki jednorazowe Mini 2-6 kg

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue zapytam nieskromnie:)

CZY ZAPAKOWALAS TORBE??????? bo ja jeszcze nie!!!!

ale juz poszykowalam z grubsza. w sobote zapakuje:)

KAtis moze tym razem juz prze:)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1905 1906 1907 1908 1909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ