Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Topola wrote:A mi nic brzucha jeszcze nie widać A troszkę bym chciała już
Nawet sie nie zorinetujesz jak z dnia na dzien Ci wyskoczy Mnie pod koniec tamtego tyg zaczely spodnie cisnac, siedzialam w pracy i o niczym innym nie moglam myslec, tylko o tym jak mi ciasno hehe. Teraz juz troche widac ze sie zaokraglilam, moze jakis znajomy by sie zorientowal o co chodzi, obcy jeszcze nie
Powiem Wam ze z tymi ciazowyi ciuchami to masakra, na Allegro kupilam jeansy ciazowe za 56 zł, wiecie takie "chinskie" i rybaczki jeansowe po 46 zł, niestety okazala sie rozmiarowka bardzo zanizona i musialam je odeslac.
Podobne chinskie jeansy na hali targowej babka miala za 130 zł A rybaczki za 100 zł
Aktualnie mam wiec ciazowe jeansy z h&mu z wyprzedazy za 60 zl i te z Allegro za 56 zł, niestety zadnych krotkich, ale jakos lato przechodze w spodnicach na gumce i sukienkach. Ciazowe spodnie za 130-150 zł to dla mnie gruba przesada... -
Witam nowe Mamusie ))
Vel co do Twojego wyniku tarczycy i wątpliwości.. Nie martw się wszytko będzie okej:) Moja kuzynka dowiedziała się na tym samym etapie co Ty o tym , że jest chora na tarczycę i jej TSH wynosiło ponad 10! Nigdy przedtem się nie leczyła. I urodziła zdrową niunię która ma już 2 latka i rozwija się prawidłowo, nie czytaj tych głupot w necie bo tylko się zamartwiasz. Endokrynolog wie co robi:) Dostaniesz odpowiednią dawkę dla siebie i dzidziusia i TSH się szybko unormuje. Mi w ciągu miesiąca z TSH 3,58 spadło do 0,44 ) Będzie dobrze ... Masz wysoką dawkę leków dla sieie i dzidzi :)Co do choroby na całe życie trochę w tym prawdy.. Całe życie będziemy musiały ją kontrolować co pół roku i brać choć minimalne dawki leków, ale nie jest to takie uciążliwe, bez obaw ) -
Atakasobiejedna wrote:Powiem Wam ze z tymi ciazowyi ciuchami to masakra, na Allegro kupilam jeansy ciazowe za 56 zł, wiecie takie "chinskie" i rybaczki jeansowe po 46 zł, niestety okazala sie rozmiarowka bardzo zanizona i musialam je odeslac.
Podobne chinskie jeansy na hali targowej babka miala za 130 zł A rybaczki za 100 zł
Aktualnie mam wiec ciazowe jeansy z h&mu z wyprzedazy za 60 zl i te z Allegro za 56 zł, niestety zadnych krotkich, ale jakos lato przechodze w spodnicach na gumce i sukienkach. Ciazowe spodnie za 130-150 zł to dla mnie gruba przesada...
Widziałam w C&A teraz niezłe promocje:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/kobiety/moda-dla-kobiet-w-ciazy/t-shirty-i-topyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:40
-
Sara, faktycznie jakoś dziwnie z tymi wyliczeniami dni do porodu
No to czekam aż wyskoczy. Myślę, że będę lubić ten mój brzucho. Jedyny moment w życiu kiedy nie trzeba się przejmować że jest duży i myśleć ciągle żeby go wciągaćGosiak, kasia_1988, Fedra, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj miałam wizytę. Dzidziuś duży według pani doktor, ma 41 mm. Pomachał mi rączkami. Wyraźnie było widać rączki, nóżki, główkę. Niesamowity widok. Serduszko ładnie bije, 170 uderzeń na minute. Z moim krwiakiem właściwie bez zmian, ale ju nie muszę tak cały czas leżeć, mogę coś robić w domu. Podczas wysokich temp. raczej nie wychodzić. Mam już zmniejszoną dawkę luteiny z 3x2 na 2x2. (podjęzykowa).
Widok dzidziusia niesamowicie poprawił mi humor.
Jednak zdecydowałam się na bad. genetyczne, 31.08 mam.Bietka, Fedra, lula88 lubią tę wiadomość
-
Januszkowa gratuluje:) piękne przezycie prawda:) Topola pisalas o humorkach,przybiciu.mam to samo,ostatnio jestem nie do życia,wieczne zmęczenie od rana ze nawet rozmawiac mi sie nie chce..i straszne zmęczenie takie ogolne w calym ciele i umyśle..
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczęta mój maluch ma 7 cm i jest przeslodki w trakcie badania kręcił fikołki i ochoczo zaslanial rączka nosek, jak doktor chciał zmierzyc chyba kość nosowa. Wszystko idealnie, serduszko bije 170 razy na minute, przeplyw krwi w tetnicach prawidlowy, przeziernosc karkowa w normie, no ogolnie wszystko w jak najlepszym porzadku, aaa no i chyba będzie chłopak
Tak mi ulzylo że szok
Teraz ja trzymam kciuki za was!!!
Wedlug USG 12 tydzień
Jutro wkleje Wam zdjeciejuska19, kasia_1988, Bietka, motylek@, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Fedra, Sewerynka, sebza, Gosiak, bommbelek89, olcia87, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
juska19 wrote:u nas w irlandi z ciuchami ciazowymi jest to samo ceny maja z kosmosu spodnie ciazowe okolo 60 e wiec to sporo zwlaszcza ze rewelacji wogole nie ma ani material fajny ani kroj masakra chyba bede zamawiala z allegro poprostu
A Primarka nie ma w Irlandii? Bo ogladalam stronke UK i tam ciazowe jeansy byly po 11 funtow z tego co pamietam -
sluchajcie przy aplikacji luteiny na koncu aplikatora zauwazylam cos czerwonego
nigdy wczesniej nie mialam zadnego plamienia ani krwi
poszlam do szpitala a tam byl durny dyzurny i mnie tylko zbadal na fotelu
jeszcze powiedzial mi ze panikuje! nie zrobil mi usg
i wiem ze cos jest nie tak a on twierdzi ze nie bo nie widzi krwi, super ... a jak rano sie obudze i bede miala krew na majtkach i sie okaze ze cos z dzieckiem to co wtedy? nie wiem co mam robic, on mnie zbadal 2minuty i odeslal do domu -
Aska jak sie ciesze ze wszystko wporzadeczku!!!! Super!!!!!!!!!!!!!
Ja mam spodnie jeszcze z poprzedniej ciazy, takze znowu cos z glowy;) A tak to caly czas chodze w jeansach normalnych bo nie mam klopotu by sie zmiescic albo w dresach- uwielbiam dresy!!! -
jak sie moglam zadrapac? wkladam aplikator do tego przeznaczony, nie jest ostry i co od jednego wlozenia przebilam cos? jak to mozliwe? przeciez nie pchalam go na sile
bylo jej niewiele ale co jak bedzie jej wiele za kilka godzin?
jesli to nie podraznienie to co innego?