X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1201 gratuluję widoku !!! Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie wg usg, ale Twoja dzidzia wieksza od mojej o 1,5cm :-)

U mnie już powoli zaczyna widać brzuszek zwłaszcza wieczorem ;-)

c7hyim7.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel moze umow sie jutro do ginekologa prywatnie jesli sie martwisz

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1201 super ze wszystko oki czekam na zdjecie :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    sluchajcie przy aplikacji luteiny na koncu aplikatora zauwazylam cos czerwonego

nigdy wczesniej nie mialam zadnego plamienia ani krwi

Ja mialam tak 2 razy, po prostu zadrapalam sie tym aplikatorem. Za pierwszym razem od razu krew zniknela, za drugim razem mialam lekko brunatny sluz do poludnia nastepnego dnia. Mowilam o tym ginowi, potwierdzil moja wersje ze sie zadrapalam, ale oczywiscie lepiej sprawdzic jesli sie niepokoisz. Mi gin powiedzial zeby dawac na ten aplikator troche zelu, np lubrykantu zeby sie nie podrazniac.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ja mialam tak 2 razy, po prostu zadrapalam sie tym aplikatorem. Za pierwszym razem od razu krew zniknela, za drugim razem mialam lekko brunatny sluz do poludnia nastepnego dnia. Mowilam o tym ginowi, potwierdzil moja wersje ze sie zadrapalam, ale oczywiscie lepiej sprawdzic jesli sie niepokoisz. Mi gin powiedzial zeby dawac na ten aplikator troche zelu, np lubrykantu zeby sie nie podrazniac.

czerwona mialas krew? ja mialam czerwona, ten aplikator byl caly w bialym sluzie a na koncu tam gdzie sie wklada ta tabletke ten sluz mial kolor czerwony, to nie byla czysta krew

dobra glupie pytanie skoro sie zadrapalas to byla czerwona oczywiste...

ja sie boje, ze cos jest nie tak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 22:56

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    czerwona mialas krew? ja mialam czerwona, ten aplikator byl caly w bialym sluzie a na koncu tam gdzie sie wklada ta tabletke ten sluz mial kolor czerwony, to nie byla czysta krew

Tak, mialam sluz pomieszany z krwia, tez sie niezle przestraszylam, bo zaraz same czarne mysli mialam. Niestety luteina podraznia sluzowke i podnosi Ph, ja po braniu jej nabawilam sie grzybicy...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami Vel. Mnie gin uprzedziła, że trzeba uważać z aplikatorem (tylko ja biorę crinone) bo szyjka jest mocno ukrwiona w ciąży i nawet delikatne podrażnienie może powodować plamienie. Dodatkowo sam progesteron podrażnia. Mimo wszystko także nie wyszłabym ze szpitala bez usg i bez dokładnego sprawdzenia szyjki.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    jak sie moglam zadrapac? wkladam aplikator do tego przeznaczony, nie jest ostry i co od jednego wlozenia przebilam cos? jak to mozliwe? przeciez nie pchalam go na sile

bylo jej niewiele ale co jak bedzie jej wiele za kilka godzin? :(

jesli to nie podraznienie to co innego?

Jesli bylo tylko na apkikatorze i potem nic wiecej a podczas badania na fotelu nic nie bylo widac widocznie pidraznilas obie scianke apkikatorem... musisz wziasc pod uwage ze teraz tam jest wszystko mocno ukrwione i nawet tabletka moze podraznic scianki...
    Jesli nic sie oprocz tego nie dzieje nie masz boli brzucha, plecow nie odczuwasz zawrotow glowy i jesli bylo to tylko podczas aplikowania pideszlabym do tego na spokojnie...
    Ale jesli czujesz sie nie spokojna idz do szpitala i rzadaj zrobienia usg...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Vel Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Jesli bylo tylko na apkikatorze i potem nic wiecej a podczas badania na fotelu nic nie bylo widac widocznie pidraznilas obie scianke apkikatorem... musisz wziasc pod uwage ze teraz tam jest wszystko mocno ukrwione i nawet tabletka moze podraznic scianki...
    Jesli nic sie oprocz tego nie dzieje nie masz boli brzucha, plecow nie odczuwasz zawrotow glowy i jesli bylo to tylko podczas aplikowania pideszlabym do tego na spokojnie...
    Ale jesli czujesz sie nie spokojna idz do szpitala i rzadaj zrobienia usg...

kluje mnie lekko w brzuchu, ale to nie boli, poprostu raz na jakis czas czuje uklucie w roznych miejscach

zawroty glowy nie ale czuje sie slabo i jestem zmeczona mega, caly dzien jestem nieprzytomna, wczesniej troche bolala mnie glowa

nie mam juz sily a jak powiem ze chce usg a on powie ze nie, ja nie naleze do osob ktore sie awanturuja i nie potrafie wymusic, a napewno powie ze mi nie zrobi bo jak kiedys bylam w tamtym szpitalu to byl inny lekarz i zrobil usg i inny powiedzial ze mam szczescie bo normalnie tam nie robia usg i ze dobra wola lekarza a ten dyzurny byl mlody jakis :/ i mi nie podpasowal

zjk3p18.png

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ja bym na Twoim miejscu wrocila do szpitala i powiedziala ze znów są plamienia i ze zadasz usg.. Te teksty w szpitalach:// kretyni:/
    Asia jaki wielki czlowiek:) cudo:) gratuluje:*
    p.s. Wcinam pistacje ach ten apetyt:P

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    Vel...a moze sie zadrapalas? No glupio to brzmi ale moze faktycznie cos sobie podraznilas i stad ta krew? Bo z tego co piszesz bylo jej nie wiele...
    Tym bardziej, że teraz jesteś w środku bardzo ukrwiona i byle jakie draśnięcie może skutkować pojawieniem się krwi. Dziewczyny opowiadały ,że nawet podczas delikatnego bzykanka krew im się pojawia bo takie jest ukrwienie a jak wiadomo aplikatorem bardziej można podraznić niż penisem

• cath Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was u mnie koniec spania juz :D i idę bob gotowac :D

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    U mnie też o dziwo wczesna pobudka. I głodna jestem, że ho ho.

cath, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, mam nadzieję, że rano będzie już wszystko ok. W jakim szpitalu byłaś?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Witajcie:) mnie od bobu odrzuca, zapach powoduje mdlosci, na sama myśl mi niedobrze:/
    Ja biegne zaraz na pedicure, mam ochotę na jakas słodka bule:)
    Miłego dnia!

• Topola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja dziś w domu. Wczoraj tak się fatalnie czułam, że dziś postanowiłam odpocząć. Ta końcówka trymestru dla mnie najcięższa.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na 10:00 jadę do ginekologa z kolejnymi wynikami, bo minęły 4 tyg. od ostatniej wizyty. Nie wiem czy będzie robił usg, skoro mam w czwartek prenatalne. Może chociaż sprawdzimy czy maluch ma te wymagane 4,5cm...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Asia gratuluje :)
    Powiedz czy badanie miałaś już przez brzuch czy jeszcze usg dopochwowe?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-) ja dziś mam wizytę.. Trzymajcie kciuki

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Vel, mam nadzieję, że rano będzie już wszystko ok. W jakim szpitalu byłaś?

na klinicznej :/ ogolnie wszystko bylo fajnie poza dyzurnym

jest okej, teraz aplikator czysty, na majtkach nic ale i tak sie martwie, powinnam isc na usg? czy jesli nic sie nie bedzie dzialo to czekac do poniedzialku do genetycznych ?

zjk3p18.png

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ