Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel wrote:sluchajcie przy aplikacji luteiny na koncu aplikatora zauwazylam cos czerwonego
nigdy wczesniej nie mialam zadnego plamienia ani krwi
Ja mialam tak 2 razy, po prostu zadrapalam sie tym aplikatorem. Za pierwszym razem od razu krew zniknela, za drugim razem mialam lekko brunatny sluz do poludnia nastepnego dnia. Mowilam o tym ginowi, potwierdzil moja wersje ze sie zadrapalam, ale oczywiscie lepiej sprawdzic jesli sie niepokoisz. Mi gin powiedzial zeby dawac na ten aplikator troche zelu, np lubrykantu zeby sie nie podrazniac. -
Atakasobiejedna wrote:Ja mialam tak 2 razy, po prostu zadrapalam sie tym aplikatorem. Za pierwszym razem od razu krew zniknela, za drugim razem mialam lekko brunatny sluz do poludnia nastepnego dnia. Mowilam o tym ginowi, potwierdzil moja wersje ze sie zadrapalam, ale oczywiscie lepiej sprawdzic jesli sie niepokoisz. Mi gin powiedzial zeby dawac na ten aplikator troche zelu, np lubrykantu zeby sie nie podrazniac.
czerwona mialas krew? ja mialam czerwona, ten aplikator byl caly w bialym sluzie a na koncu tam gdzie sie wklada ta tabletke ten sluz mial kolor czerwony, to nie byla czysta krew
dobra glupie pytanie skoro sie zadrapalas to byla czerwona oczywiste...
ja sie boje, ze cos jest nie tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 22:56
-
Vel wrote:czerwona mialas krew? ja mialam czerwona, ten aplikator byl caly w bialym sluzie a na koncu tam gdzie sie wklada ta tabletke ten sluz mial kolor czerwony, to nie byla czysta krew
Tak, mialam sluz pomieszany z krwia, tez sie niezle przestraszylam, bo zaraz same czarne mysli mialam. Niestety luteina podraznia sluzowke i podnosi Ph, ja po braniu jej nabawilam sie grzybicy... -
Zgadzam się z dziewczynami Vel. Mnie gin uprzedziła, że trzeba uważać z aplikatorem (tylko ja biorę crinone) bo szyjka jest mocno ukrwiona w ciąży i nawet delikatne podrażnienie może powodować plamienie. Dodatkowo sam progesteron podrażnia. Mimo wszystko także nie wyszłabym ze szpitala bez usg i bez dokładnego sprawdzenia szyjki.
-
Vel wrote:jak sie moglam zadrapac? wkladam aplikator do tego przeznaczony, nie jest ostry i co od jednego wlozenia przebilam cos? jak to mozliwe? przeciez nie pchalam go na sile
bylo jej niewiele ale co jak bedzie jej wiele za kilka godzin?
jesli to nie podraznienie to co innego?
Jesli bylo tylko na apkikatorze i potem nic wiecej a podczas badania na fotelu nic nie bylo widac widocznie pidraznilas obie scianke apkikatorem... musisz wziasc pod uwage ze teraz tam jest wszystko mocno ukrwione i nawet tabletka moze podraznic scianki...
Jesli nic sie oprocz tego nie dzieje nie masz boli brzucha, plecow nie odczuwasz zawrotow glowy i jesli bylo to tylko podczas aplikowania pideszlabym do tego na spokojnie...
Ale jesli czujesz sie nie spokojna idz do szpitala i rzadaj zrobienia usg...
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Jesli bylo tylko na apkikatorze i potem nic wiecej a podczas badania na fotelu nic nie bylo widac widocznie pidraznilas obie scianke apkikatorem... musisz wziasc pod uwage ze teraz tam jest wszystko mocno ukrwione i nawet tabletka moze podraznic scianki...
Jesli nic sie oprocz tego nie dzieje nie masz boli brzucha, plecow nie odczuwasz zawrotow glowy i jesli bylo to tylko podczas aplikowania pideszlabym do tego na spokojnie...
Ale jesli czujesz sie nie spokojna idz do szpitala i rzadaj zrobienia usg...
kluje mnie lekko w brzuchu, ale to nie boli, poprostu raz na jakis czas czuje uklucie w roznych miejscach
zawroty glowy nie ale czuje sie slabo i jestem zmeczona mega, caly dzien jestem nieprzytomna, wczesniej troche bolala mnie glowa
nie mam juz sily a jak powiem ze chce usg a on powie ze nie, ja nie naleze do osob ktore sie awanturuja i nie potrafie wymusic, a napewno powie ze mi nie zrobi bo jak kiedys bylam w tamtym szpitalu to byl inny lekarz i zrobil usg i inny powiedzial ze mam szczescie bo normalnie tam nie robia usg i ze dobra wola lekarza a ten dyzurny byl mlody jakis i mi nie podpasowal -
nick nieaktualnyFrancuska25 wrote:Vel...a moze sie zadrapalas? No glupio to brzmi ale moze faktycznie cos sobie podraznilas i stad ta krew? Bo z tego co piszesz bylo jej nie wiele...
-
Gosiak wrote:Vel, mam nadzieję, że rano będzie już wszystko ok. W jakim szpitalu byłaś?
na klinicznej ogolnie wszystko bylo fajnie poza dyzurnym
jest okej, teraz aplikator czysty, na majtkach nic ale i tak sie martwie, powinnam isc na usg? czy jesli nic sie nie bedzie dzialo to czekac do poniedzialku do genetycznych ?