Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vel wrote:jest okej, teraz aplikator czysty, na majtkach nic ale i tak sie martwie, powinnam isc na usg? czy jesli nic sie nie bedzie dzialo to czekac do poniedzialku do genetycznych ?
Nawet w ulotce luteiny jest napisane zeby w ciazy aplikowac tabletke palcem, a nie aplikatorem, wiec jesli teraz nie ma plamienia to powinno byc ok. Jesli sie bardzo niepokoisz to sprobuj gdzies sie wbic na usg, ja nigdzie nie poszlam, bo to byl poczatek ciazy, ledwo beta mi wyszla, wiec nie bylo sensu isc na usg zeby uslyszec ze jeszcze nie widac pecherzyka. -
a ja wczoraj tak wymiotowalam wszytskim, ze nie dalam rady zajrzec.
fajnie dziewczyny, ze macie dobre wiesci
ja juz nie mam sil- troche ratuje sie cola.
jesli dzis bede zwracac wszytsko to jedziemy do szpitala popoludniu:(
trzymajcie za nas kciuki ja juz nie mam sil- kiedy to sie skonczy?? -
Słoneczna, wspolczuje, nie wiem jak ja bym sobie poradzila na Twoim miejscu. Lepiej faktycznie jedz do szpitala, poobserwuja Cie, moze nawodnia jakas kroplowka z elektrolitami czy cos...
-
Jestem, fajny ten doktor, dużo żartował, sprawdził tylko czy wszystko ok (króciutkie USG, bo w czwartek prenatalne). Maleństwo ma już 4,65 i się kręciło
Mam jeść dużo mięsa, ale tylko krówki i świnki, kurczaki jak to powiedział są dobre na przeziębienie, bo mają dużo antybiotyków
Powiedział ważną rzecz apropos badań prenatalnych. W ciągu pół roku miał 8 pacjentek, którym wyszło na usg prenatalnym i z testów PAPPA duże prawdopodobieństwo wad genetycznych. Pacjentki w nerwach, robiły amniopunkcję, czekały miesiąc na wyniki i wyszło, że wszystko w porządku. Więc powiedział, żeby się tym za bardzo nie przejmować.
Na jogę mogę już zacząć chodzić. Co do witamin - mogę brać, ale teraz tyle witamin na straganie, że nie namawia. I mówił, że jak już, to takie z DHA (nie wiem czy dobrze usłyszałam), muszę się zainteresować tematem. A może macie jakieś swoje typy?Fedra lubi tę wiadomość
-
To chyba zalezy od lekarza, ja mialam usg genetyczne przez brzuch
Gosiak, ja biore PregnaPlus, niby ma juz DHA, ale gin kazal mi kupic jeszcze osobno DHA. Kupilam na wyprzedazy w aptece jakies Omegamed Pregna DHA, bo kosztowaly 5 zł w zwiazku z konczacym sie terminem waznosci, ale teraz patrze ze takie witaminy kosztuja ok 30 zł normalnie