X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia pisz i się nawet nie wygłupiaj :P
    to ja się odezwałam w końcu, zresztą sama mnie zachęcałaś, a jak już się pojawiłam to Ty znikasz? Pisz bo fajnie się czyta Twoje posty ;)

deri84 mój wiercipiętek ulokował się po lewej stronie brzucha. 2 razy podjął próbę przemieszczenia się na prawą ale ani jemu ani mi to nie odpowiadało więc szybko wrócił na swoje miejsce. Jego ruchy ograniczają się do wypinania doopki, naciskania główką na szyjkę i manipulowania rączkami gdzieś na dole :P a nóżki ciśnie mi pod żebra, czasem aż mnie wyprostuje :P

Groszku jesteś moją bohaterką :D uśmialiśmy się z Mężem czytając Twój post ;) byłaś mega dzielna! I tak sprawnie Ci poszło ;) a z ciekawości, jak było u Gabrysia z czkawką dzień czy dwa przed porodem?:) Czkał?

Lara my mieliśmy dłuuuugą przerwę serduszkową, ale ;) zamierzamy na dniach to zmienić :) też nie chciałabym za szybko wykurzyć z brzuszka Jaśka..

Katiś obyś obiadek zjadła dziś w domku :)

Witam się z rana :) oczywiście wyspana już od 2 godzin. Te noce wykończą mnie jeszcze zanim zdążę urodzić :P

derii84 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• cath Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku Janneette Kalyta twierdzi ze jak kobieta sie drze przy porodzie znaczy ze ma udane życie seksualne <3 tego sie trzymajmy <3

Moje dziecię od 5 rana szalalo! Na chwilkę udalo mi się przysnąć i tak wlasnie wstalam szykuje si i na studia! Dzis wieczorem mogę rodzic!

Pytalyscie wczoraj czy udalo mi się zaliczyć na studiach i tylko sie wkurwilam bo kobieta miala nam zrobić kolokwium na okienku naszym i wiecie zapomniala o nas!!! Wg nie przyszla. A ja z bolącym brzuchem ledwo chodzaca pojechalam 70 km aby zaliczyć ten głupi egzamin i co? :/ ma go zrobić w sesji a w sesji nie ma szans bo 7 lutego. Trudno zalicze go w sesji poprawkowej. Moj mąż stwierdzil ze niepoważni ludzie u nas wykładają ! I ma racje! Dzis dwa egzaminy i jedno zaliczenie moze dzis chociaż pójdzie wszystko po mojej myśli!

derii84 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    U nas tyle sniega nasypalo : O Jeszcze tej zimy tyle nie bylo.

Gusia nie wiedzialam ze u ciebie w brzuszku tez Kornelia :)Albo nie dopatrzylam na liscis albo nie ma przy tobie imienia

Laurka 6 tygodni??? :O Ci ludzie sa nienormalni....

• angelstw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Witajcie.
    U nas tyle sniega nasypalo : O Jeszcze tej zimy tyle nie bylo.

z tego co doczytałam to jesteśmy z tych samych okolic,
    u mnie też śniegu nasypało przez noc tyle ile jeszcze tej zimy nie było :P
    i ciągle sypie....

Suri97 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Ja dziś z jedną przerwą na siku i sprawdzenie co na forum - pospałam aż do teraz :)
    Więc jestem wyspana i zadowolona :D
    Miłej niedzieli Wam życzę :)

AsiaSzw, angelstw, Suri97 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. U nas nie ma sniegu. A szkoda :-(

Noc przespana. Wczoraj po tych chrzcinach padlam jak kawka.

Groszku. Dzielna jestes! Czekam na foty niecierpliwie :-)

Cath jaja sobie ci ludzie robia. Jak mozna zapomniec o grupie studentow ??? Szok.
    Mam nadzieje ze dzisiejszy dzien przebiegnie po Twojej mysli i ze zaraz potem urodzisz. O nawet Igus kopie wiec moze cos w tym jest.

Mikego dnia dziewczynki. Nie ociagac sie tylko rodzic raz raz :-)

Gosiak, Suri97, derii84 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach wizualizacji mojej daty porodu, ogłaszam oficjalnie, że rodzę za tydzień - 01.02.2015 :P :D

Suri97, megg, Januszkowa, derii84, Aagnieszkaa, Sue, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jedna przerwa na siku? to moje marzenie od jakichś 6 miesięcy :D

ciekawe która będzie następna :P

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw doczytalam ze stacjonujesz na babyboom jeszcze. Bylam tam na lutowkach u was na poczatku ale w II trym jak wrocilam do pracy to nie moglam sie z powrotem wkrecic i przyszlam tu do dziewczyn. Ale kojaze cie troszke bo zdazalo mi sie was podczytywac z nudow :-)

A tam jestem na forum non stop na Ciazy ze staraczek bo jakos bardzo sie zżyłyśmy przez te miesiace <3 <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to trzymamy kciuki za 1.02 :-)

Ja bym chciala 5.02. Juz mam tak serdecznie dosc bo juz mi tak wszystko doskwiera ze szok :-(
    Zasieglam opini o dr. BRANIECKIM od Belli i jutro z rana bede dzwonic sie umawiac. Moja kumpela dyr w urzedzie Marszalkowskim mowi ze on jest super wiekszosc dziewczyn z urzedu do niego chodzi a do tego jest ich rzecznikiem :-O co mnie zaskoczylo. Wiec ide jak w dym :-)

bella84, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Angelstw doczytalam ze stacjonujesz na babyboom jeszcze. Bylam tam na lutowkach u was na poczatku ale w II trym jak wrocilam do pracy to nie moglam sie z powrotem wkrecic i przyszlam tu do dziewczyn. Ale kojaze cie troszke bo zdazalo mi sie was podczytywac z nudow :-)

A tam jestem na forum non stop na Ciazy ze staraczek bo jakos bardzo sie zżyłyśmy przez te miesiace <3 <3

:) jestem tam, udzielam się choć nie jakoś non stop :P ale jestem w tematach na bieżąco :P na babyboom jeszcze sn porody się nie zaczęły. Póki co pierwsze cc dziewczyny mają za sobą :)

na babyboom jestem jeszcze na wątku ciąża po poronieniu z racji tego co przeszłam. Tam więcej się udzielm. Wspieram dziewczyny w trudnych chwilach..

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozumiem. Wspolczuje z calego <3
    To jak widac lutowe mamuski w ryzach sie trzymaja. No no :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiej marcówce wody rano odeszły i z samego rana pojechała do szpitala...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw to dobrze ze sie zdecydowalas, napewno umowi Ci cc, a czemu chcesz juz na 5 go? Ja poki co nie czuje zadnych boli skyrczy ani nic wiec narazie obstaje przy 10 tym, ale zobaczymy co sie dowiem w tym tygodniu od tych lekarzy moich 3ch :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten marzec cos taki niezdyscyplinowany :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a Ty to rodzisz sn:p wiec do daty 1.02 to sie nie przywiazuj :p wiadomo jak jest :p na zyczenie dziecie nie wychodzi hehe

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella bez roznicy termin tak po prawdzie. Poprostu zle sie juz czuje. I tyle. I tak gdizes ten 5 mi z tylu glowy siedzi. A bedzie jak gin zdecyduje.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Gosiak a Ty to rodzisz sn:p wiec do daty 1.02 to sie nie przywiazuj :p wiadomo jak jest :p na zyczenie dziecie nie wychodzi hehe
    Wiem, dlatego sobie ją powtarzam, wizualizuję itp... a że poród siedzie w głowie, to wiesz ;)
    Może i Janinka mamy posłucha :D
    Poza tym chciałabym się wyrobić do 04.02, bo wtedy moja doula wyjeżdża - co prawda ma na zastępstwo za siebie inną sprawdzoną, ale ja bym chciała z tą moją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 09:18

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie nastawiam sie na zadna date. Wyjdzie Kornelia kiedy bedzie chciala :)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to ja musze wizualizowac10.02 :) to idealna data dla mnie bo bedzie wtedy matkowski z branickim na dyrzurze :) wiec tak ma byc i juz... Zaciskam poslady wiec do tego czasu :p

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ