Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelcia no wlasnie tez mnie to ciekawi, mam nadzieje ze jednak nie u mnie bo mam duzo rzeczy dziewczynkowych:)
Ale powiem Wam ze znajoma miala miec coreczke Marcelinke... wszedzie tylko pisala Marcelinka to i tamto, potem patrze na fb a tam Marcel! A lekarze mowili ze na pewno dziewczynka -
ja mam reczny aventa
megg, Lara 82 lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Maarta:) wrote:Angelcia no wlasnie tez mnie to ciekawi, mam nadzieje ze jednak nie u mnie bo mam duzo rzeczy dziewczynkowych:)
Ale powiem Wam ze znajoma miala miec coreczke Marcelinke... wszedzie tylko pisala Marcelinka to i tamto, potem patrze na fb a tam Marcel! A lekarze mowili ze na pewno dziewczynkawiecie to jest lekki szok :]
-
Gratuluje nowym mamusiom!
Penelope rozumiemy co czujesz, ale nie daj sie zadnym naciskaniom czy wewnetrzenj presji, ze to juz trzeba. Relaks. Wszystko bedzie dobrze. Zawsze mozesz sie pocieszyc, ze w tym stanie fizycznym i psychicznym nie robisz dziennie 120 km do pracy i z pracy w sniegu ;]
Ja bede bardzo zaskoczona, jesli urodze przed terminem Dzisiaj 37. i nie czuje najmniejszych zwiastunow. Nie wiem czy brzuch mi opadl czy nie - nie wydaje mi sie. Nie mam zadnych zmian w sluzie, ani w niczym. I nie wiem jak ja to dziecko urodze jak juz przyjdzie czas, bo nie mam ani odrobiny sily. A potem jeszcze sie nim zajmowac!
Penelope lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualnyDziewczyny zastanawialyscie sie juz nad zrzucaniem zbednych kg po ciazy? Bo ja od jakis 2 tygodni mysle tylko o tym... Jak to zrzucic szybko i skutecznie przy takim szkrabie.
Dla mnie gadanie "karmienie piersia odchudzi, dziecko wszystko wyssa" jest wiedzą i mądrością klozetową. Samo nic się nie zrobi...derii84, Penelope lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:Dziewczyny zastanawialyscie sie juz nad zrzucaniem zbednych kg po ciazy? Bo ja od jakis 2 tygodni mysle tylko o tym... Jak to zrzucic szybko i skutecznie przy takim szkrabie.
Dla mnie gadanie "karmienie piersia odchudzi, dziecko wszystko wyssa" jest wiedzą i mądrością klozetową. Samo nic się nie zrobi...)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:44
Pola
Hania -
Ja w sumie jeszcze o tym nie myślałam, ale na mnie zawsze działa dieta Montignaca - to nawet nie dieta a zdrowy styl odżywiania. Wyklucza się węglowodany o wysokim Indeksie Glikemicznym - ogólnie rzecz biorąc: cukier, białą mąkę, ziemniaki... waga bardzo ładnie spada.
No i może na zajęcia jogi dla mam i maluszków zacznę chodzić, biegać nigdy nie lubiłam, może jakiś pilates. Ale u mnie zawsze było tak, że najpierw zmiana żywienia, a aktywność fizyczna już jako wyrzeźbienie odchudzonej sylwetki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 14:50
-
angelcia wrote:Dziewczyny zastanawialyscie sie juz nad zrzucaniem zbednych kg po ciazy? Bo ja od jakis 2 tygodni mysle tylko o tym... Jak to zrzucic szybko i skutecznie przy takim szkrabie.
Dla mnie gadanie "karmienie piersia odchudzi, dziecko wszystko wyssa" jest wiedzą i mądrością klozetową. Samo nic się nie zrobi...
ja jak tylko dojdę do siebie to zaczynam bieganie. Nie powiem, bo trochę mnie ta ilość kg nabytych dobiła, ale staram się teraz już tym nie dołować...bo jeśli zaczyna mi się kręcić z głodu to ewidentnie muszę zjeść i nie ma, że boli.
Z tego co słyszę od mamusiek to do 2tyg po porodzie spada średnio 10kg. Pocieszające, ale w moim przypadku... pozostaje jeszcze 8kg dodatkowych
więc jak tylko już ogarnę nowe życie z maluszkiem u boku to zacznę odciąganie pokarmu tak, żeby mężu w razie "w" jak będę biegać mógł na spokojnie nakarmić małegoMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Dziewczyny, zrobiłam kanapeczki, kawkę, siadam przy forum a tu...opis lewatywy
Powiem Wam, że ostatnio jak mi brzuch opadł, to mam problem z 2 i taka lewatywa brzmi jak wybawienie!
U mnie obiad zrobiony, a ja zaraz zabieram się za pakowanie torby już na cito
Co do terminu, to moje dziecko na kazdym usg szacowane było na 14.02, termin lekarza i termin z III usg to 17.02, według belly 11.02, według OM 14.02
Wiec u mnie rozstrzal niewielki, okresy jak w zegarku co 27dni, zapłodnienie 24.05 - to jak liczyć? OM miałam 10.05:)Topola, słoneczna 85, Angélique89, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Ja mam w planie 6 tyg po porodzie zaczac smigac na silownie 2x w tyg i 1x na aerobik, do tego cos w domu pocwicze cosziennie z 40 min i spacerki z mala oczywiscie
ale mam tez / mialam do ciazy.. Swietna przemiane materii i jestem raczej szczuplej postury wiec mysle ze nie powinno byc problemu ze zrzuceniem
-
Sue wrote:Dziewczyny, zrobiłam kanapeczki, kawkę, siadam przy forum a tu...opis lewatywy
Powiem Wam, że ostatnio jak mi brzuch opadł, to mam problem z 2 i taka lewatywa brzmi jak wybawienie!
U mnie 2 regularna jak w zegarku i to dwa razy dziennie. -
Gosiak wrote:Ja w sumie jeszcze o tym nie myślałam, ale na mnie zawsze działa dieta Montignaca - to nawet nie dieta a zdrowy styl odżywiania. Wyklucza się węglowodany o wysokim Indeksie Glikemicznym - ogólnie rzecz biorąc: cukier, białą mąkę, ziemniaki... waga bardzo ładnie spada.
że tak powiem... za cholerę nie znałam części składników!
no ale jedno co wyczytałam dało mi do myślenia: przerzucamy się na kaszę i ciemne ryże, makarony i chleb
ps w ugotowanych deser jagodowyBoziu, jagód mi się chce!!
i rzodkiewki takiej sezonowej...
chyba się muszę zadowolić musem z malin albo jeżyn, bo mam zamrożonemacie jakiś przepis?
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Dziewczyny, wagą się nie ma co przejmowac - standardowo kobieta tyje 11-16kg.
W szpitalu zostawimy ok 6, pozniej macica zacznie sie obkurczac (macica wazy 100g, a przed porodem 1kg, wiec wiecie), cała woda i dodatkowa krew zacznie spadać. Tkanka tłuszczowa nazbierana na karmienie stopniowo też.
Poza tym, karmiąc piersią odżywiamy się wzorcowo prawie - zero smażonego, zero słodyczy. Więc przyjmujemy
Tylko dobre kalorie, ktore też pobiera od nas dziecko
Ja mam na plusie 11kg. Ostatnio czuje, że zatrzymuje mi sie woda, mam nadzieje, że 06.02 jeszcze bedzie jako tako, bo musze wcisnąć szpilki na nogi i obrączke na palec!!!
Gosiak, kafabi, Penelope lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:A ja jestem ciekawa czy któraś dzidzia okaże się źle określona płciowo - ale to dziwnie brzmi!
Czasami mam takie wątpliwości,dlatego większość uubranek mam unisex;-) qrcze to byłaby mega niespodzianka dla nas wszystkich