X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja ez mam cc nie mniej jednak bede cwiczyc juz 6 tyg po porodzie.. Po wizycie u gina jak zobacze ze w miare sie goi i ni ma przeciwwskazan, owszem brzuszkiw pewnie nie bede robic ale np bieznia i jakies cwiczenia na pupe uda to czemu nie :)
    M pojechal na zakupy i przywiezie mi kolejna pozycje z mojej listy do zjedzenia przed porodem- wiesmaca z maca i wolowinke z z ryzem z thai woka :D hyhy

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam grupowe, ale ja mam chyba wypłacane za przebywanie powyżej 3 dób. Czyli poród jakby się w to nie wlicza, ale ten pobyt tydzień temu juz tak bo byłam tam 5 dni.

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wy odczuwacie te skurcze? Da sie je opisac?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    ja sie dowiadywalam i mam takie ubezp ze za planowany pobyt nie mam kasy, tzn tylko w razie wypadku a to chyba nie wypadek wiec lipa
    jedynie za urodzenie dziecka dostane

ale to zalezy jaki ubezpieczyciel kazdy inaczej ma
    też tak słyszałam, nie wypłacają za pobyt w szpitalu związany z porodem.
    Ja teraz składałam zgłoszenie o ten pobyt co byłam to dostanę bo miałam wpisane w karcie informacyjnej wypisu "zagrażający przedwczesny poród"
    jeśli występuje zagrożenie to wtedy dostaje się ubezpieczenie.
    No i jak Katiś pisze muszą być "3 doby" tudzież 4 dni

ogółem wypłacają tylko za urodzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:22

megg lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cos wiecej wyczytasz to daj cynka Gosiu prosze

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie nie ma ograniczenia powyżej iluś dni - mam ubezp. w Hestii.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam grupowego... Ehh, ani becikowego, ani nic :(

Ja mam len niemielony, bo P dodaje siemię do chlebka, ktory piecze:)
    Ostatnio zapunktował u moich rodziców, jak powiedział, że po porodzie będzie mi gotował :)

Tata mój raczej unika tematu mojej ciazy (córeczka tatusia i chyba mu ciezko to przetrawić) ale widziałam jak mu się oczy cieszą:)

Ponoć moj dziadek, jak mu mama powiedziała o naszym ślubie, to się popłakał :)

Pije to siemię, fu.

megg lubi tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    ejj a Wy mówicie o terminie z pierwszego usg czyli którego :D? Pierwsze usg miałam w 6 tygodniu ciąży i wtedy lekarz wyliczył mi termin 10/11 lutego, a na usg między 11-13 tyg był już 4 lutego. Owulacje miałam wg belly 20 maja, a serduszkowanie było 17, 18 i 23 tak na dobitkę :D

To którym terminem ja mam się sugerować :D?
    Ja miałam owulację tak jak Ty mniej więcej, miesiączka 5 maja. Serduchowanie też podobnie ;-) Termin według miesiączki wypada mi na 9 lutego, lekarze wyznaczyli na 18 lutego ale oni tu liczą 41 tygodni.
    Nigdy się nie dowiesz jak jest naprawdę ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ponoć moj dziadek, jak mu mama powiedziała o naszym ślubie, to się popłakał :)
    U nas moja teściowa ryczała ze szczęścia jak bóbr jak jej M. wysłał zdjęcie aktu małżeństwa :P
    Ponoć zadzwoniła do swojej córki z tekstem: nie uwierzysz jakie wielkie szczęście mnie spotkało. Ta myślała, że urodziłam, ale coś jej jednak nie pasowało, bo szczęście z wnuczki celebrowała już od jakiegoś czasu, a to było jakieś nowe :P
    I potem jeszcze po rozmowie ze mną wysyłała SMSy, że nie może w to szczęście uwierzyć i że ma najukochańszą synową ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:33

Sue, AsiaSzw, Laurka, dorocia2324, megg, Lara 82, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, mnie ostatnio mama P powiedziała "witamy w rodzinie", a to jeszcze ślubu nie było:)
    Zastanawiam sie tylko nad nazwiskiem cxy przyjąć nazwisko P, czy wziac po myslniku:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja mam właśnie w karcie ciąży cały czas termin z pierwszego usg i tak mi tu liczą i tym tropem szłam. Z OM mam na 1 lutego. I tak jak piszesz czytałam że ten z pierwszego USG jest najbardziej miarodajny, widocznie u mnie ma się sprawdzić z OM ;)
    Gosiak wrote:
    Ponoć tylko termin z pierwszego USG się liczy, te późniejsze już nie są miarodajne jeśli chodzi o termin porodu.

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj w kwiaciarni zamówić kwiatki, to zaledwie 3 minuty na piechotę. Brzuch mi twardniał, ze masakra. Wróciłam do domu, majtki mokre, i takie galaretowate kluseczki. Już mi się kiedyś podczas skurczu takie coś zdarzyło i się zastanawiam czy to nie czop stopniowo nie odchodzi.
    Potem czułam się strasznie, bóle, skurcze. Ciężka noc. Dziś znów jestem bez sił, straciłam apetyt. Nawet czekolada mnie nie rusza :-), po prostu nie mam na nią ochoty. Leżę jak worek na kanapie i nie mam sił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:42

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosia, mnie ostatnio mama P powiedziała "witamy w rodzinie", a to jeszcze ślubu nie było:)
    Zastanawiam sie tylko nad nazwiskiem cxy przyjąć nazwisko P, czy wziac po myslniku:)
    Ja wzięłam po myślniku, stwierdziłam, że to wygodne - bo moja ginka np. czasem jak dzwoni mówi: tu Papińska a czasem: Stachowiak mówi :P
    Śmiałam się, że tam gdzie mnie znają ze starym zawsze mogę się przedstawiać dalej starym. A w szkole, przedszkolu będę się przedstawiać nazwiskiem męża ;)

Sue, Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique, lez lez dzisiaj i juz nic nie rób!! Jutro Wasz ślub, a potem niech się dzieje, co chce:)
    A macie jakieś przyjęcie później? Typu obiad czy tort?

derii84, Gosiak, Angélique89 lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, idziemy tylko na "uroczysty" obiad, tak jak Gosiak. U nas impreza ogranicza się do pary młodej i świadków. A jak u Was?

Sue lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, wczoraj pisałaś że masz na plusie 17kg. Możemy sobie podać rękę, dokładnie tak samo u mnie. Ja juz też myślę, wczoraj byłam z siostrą zobaczyć nową siłownię którą u nas otworzyli i otwarta jest 24/7 więc ja nawet w nocy myślę chodzić jak będzie jakaś bezsenność, u mnie raczej późne godziny będą wychodziły w grę jak mąż będzie po pracy. Oj myślę myślę ehhhhh, patrzę na moja siostrę i tak właśnie wygladalam przed ciążą i ciągle myślę czy kiedyś "tam" wrócę...
    angelcia wrote:
    Dziewczyny zastanawialyscie sie juz nad zrzucaniem zbednych kg po ciazy? Bo ja od jakis 2 tygodni mysle tylko o tym... Jak to zrzucic szybko i skutecznie przy takim szkrabie.

Dla mnie gadanie "karmienie piersia odchudzi, dziecko wszystko wyssa" jest wiedzą i mądrością klozetową. Samo nic się nie zrobi...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Sue, idziemy tylko na "uroczysty" obiad, tak jak Gosiak. U nas impreza ogranicza się do pary młodej i świadków. A jak u Was?

U nas tak samo, tylko jeszcze przyjadą (na szczęście) moi rodzice :)

Angélique89 lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na plusie 19 :( masakra.... juz na wage stawac nie zamierzam

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z wami w bólu bo ja mam na +16kg

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekamy na swoją kolej u ginekologa :)
    Malutki tak się wierci i kręci że aż boli ;)

Co do figury przed ciąży to mam nadzieje że uda mi się coś zrzucić karmieniem piersią i przy tym też dobrym odżywianiem... gotowane jedzonko itd. i oczywiście długimi spacerkami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:01

Gosiak, słoneczna 85, megg, Lara 82, Penelope lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ