X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja ez mam cc nie mniej jednak bede cwiczyc juz 6 tyg po porodzie.. Po wizycie u gina jak zobacze ze w miare sie goi i ni ma przeciwwskazan, owszem brzuszkiw pewnie nie bede robic ale np bieznia i jakies cwiczenia na pupe uda to czemu nie :)
    M pojechal na zakupy i przywiezie mi kolejna pozycje z mojej listy do zjedzenia przed porodem- wiesmaca z maca i wolowinke z z ryzem z thai woka :D hyhy

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam grupowe, ale ja mam chyba wypłacane za przebywanie powyżej 3 dób. Czyli poród jakby się w to nie wlicza, ale ten pobyt tydzień temu juz tak bo byłam tam 5 dni.

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wy odczuwacie te skurcze? Da sie je opisac?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    ja sie dowiadywalam i mam takie ubezp ze za planowany pobyt nie mam kasy, tzn tylko w razie wypadku a to chyba nie wypadek wiec lipa
    jedynie za urodzenie dziecka dostane

ale to zalezy jaki ubezpieczyciel kazdy inaczej ma
    też tak słyszałam, nie wypłacają za pobyt w szpitalu związany z porodem.
    Ja teraz składałam zgłoszenie o ten pobyt co byłam to dostanę bo miałam wpisane w karcie informacyjnej wypisu "zagrażający przedwczesny poród"
    jeśli występuje zagrożenie to wtedy dostaje się ubezpieczenie.
    No i jak Katiś pisze muszą być "3 doby" tudzież 4 dni

ogółem wypłacają tylko za urodzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:22

megg lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak cos wiecej wyczytasz to daj cynka Gosiu prosze

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie nie ma ograniczenia powyżej iluś dni - mam ubezp. w Hestii.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam grupowego... Ehh, ani becikowego, ani nic :(

Ja mam len niemielony, bo P dodaje siemię do chlebka, ktory piecze:)
    Ostatnio zapunktował u moich rodziców, jak powiedział, że po porodzie będzie mi gotował :)

Tata mój raczej unika tematu mojej ciazy (córeczka tatusia i chyba mu ciezko to przetrawić) ale widziałam jak mu się oczy cieszą:)

Ponoć moj dziadek, jak mu mama powiedziała o naszym ślubie, to się popłakał :)

Pije to siemię, fu.

megg lubi tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    ejj a Wy mówicie o terminie z pierwszego usg czyli którego :D? Pierwsze usg miałam w 6 tygodniu ciąży i wtedy lekarz wyliczył mi termin 10/11 lutego, a na usg między 11-13 tyg był już 4 lutego. Owulacje miałam wg belly 20 maja, a serduszkowanie było 17, 18 i 23 tak na dobitkę :D

To którym terminem ja mam się sugerować :D?
    Ja miałam owulację tak jak Ty mniej więcej, miesiączka 5 maja. Serduchowanie też podobnie ;-) Termin według miesiączki wypada mi na 9 lutego, lekarze wyznaczyli na 18 lutego ale oni tu liczą 41 tygodni.
    Nigdy się nie dowiesz jak jest naprawdę ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ponoć moj dziadek, jak mu mama powiedziała o naszym ślubie, to się popłakał :)
    U nas moja teściowa ryczała ze szczęścia jak bóbr jak jej M. wysłał zdjęcie aktu małżeństwa :P
    Ponoć zadzwoniła do swojej córki z tekstem: nie uwierzysz jakie wielkie szczęście mnie spotkało. Ta myślała, że urodziłam, ale coś jej jednak nie pasowało, bo szczęście z wnuczki celebrowała już od jakiegoś czasu, a to było jakieś nowe :P
    I potem jeszcze po rozmowie ze mną wysyłała SMSy, że nie może w to szczęście uwierzyć i że ma najukochańszą synową ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:33

Sue, AsiaSzw, Laurka, dorocia2324, megg, Lara 82, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, mnie ostatnio mama P powiedziała "witamy w rodzinie", a to jeszcze ślubu nie było:)
    Zastanawiam sie tylko nad nazwiskiem cxy przyjąć nazwisko P, czy wziac po myslniku:)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja mam właśnie w karcie ciąży cały czas termin z pierwszego usg i tak mi tu liczą i tym tropem szłam. Z OM mam na 1 lutego. I tak jak piszesz czytałam że ten z pierwszego USG jest najbardziej miarodajny, widocznie u mnie ma się sprawdzić z OM ;)
    Gosiak wrote:
    Ponoć tylko termin z pierwszego USG się liczy, te późniejsze już nie są miarodajne jeśli chodzi o termin porodu.

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj w kwiaciarni zamówić kwiatki, to zaledwie 3 minuty na piechotę. Brzuch mi twardniał, ze masakra. Wróciłam do domu, majtki mokre, i takie galaretowate kluseczki. Już mi się kiedyś podczas skurczu takie coś zdarzyło i się zastanawiam czy to nie czop stopniowo nie odchodzi.
    Potem czułam się strasznie, bóle, skurcze. Ciężka noc. Dziś znów jestem bez sił, straciłam apetyt. Nawet czekolada mnie nie rusza :-), po prostu nie mam na nią ochoty. Leżę jak worek na kanapie i nie mam sił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 15:42

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosia, mnie ostatnio mama P powiedziała "witamy w rodzinie", a to jeszcze ślubu nie było:)
    Zastanawiam sie tylko nad nazwiskiem cxy przyjąć nazwisko P, czy wziac po myslniku:)
    Ja wzięłam po myślniku, stwierdziłam, że to wygodne - bo moja ginka np. czasem jak dzwoni mówi: tu Papińska a czasem: Stachowiak mówi :P
    Śmiałam się, że tam gdzie mnie znają ze starym zawsze mogę się przedstawiać dalej starym. A w szkole, przedszkolu będę się przedstawiać nazwiskiem męża ;)

Sue, Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique, lez lez dzisiaj i juz nic nie rób!! Jutro Wasz ślub, a potem niech się dzieje, co chce:)
    A macie jakieś przyjęcie później? Typu obiad czy tort?

derii84, Gosiak, Angélique89 lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, idziemy tylko na "uroczysty" obiad, tak jak Gosiak. U nas impreza ogranicza się do pary młodej i świadków. A jak u Was?

Sue lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, wczoraj pisałaś że masz na plusie 17kg. Możemy sobie podać rękę, dokładnie tak samo u mnie. Ja juz też myślę, wczoraj byłam z siostrą zobaczyć nową siłownię którą u nas otworzyli i otwarta jest 24/7 więc ja nawet w nocy myślę chodzić jak będzie jakaś bezsenność, u mnie raczej późne godziny będą wychodziły w grę jak mąż będzie po pracy. Oj myślę myślę ehhhhh, patrzę na moja siostrę i tak właśnie wygladalam przed ciążą i ciągle myślę czy kiedyś "tam" wrócę...
    angelcia wrote:
    Dziewczyny zastanawialyscie sie juz nad zrzucaniem zbednych kg po ciazy? Bo ja od jakis 2 tygodni mysle tylko o tym... Jak to zrzucic szybko i skutecznie przy takim szkrabie.

Dla mnie gadanie "karmienie piersia odchudzi, dziecko wszystko wyssa" jest wiedzą i mądrością klozetową. Samo nic się nie zrobi...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Sue, idziemy tylko na "uroczysty" obiad, tak jak Gosiak. U nas impreza ogranicza się do pary młodej i świadków. A jak u Was?

U nas tak samo, tylko jeszcze przyjadą (na szczęście) moi rodzice :)

Angélique89 lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na plusie 19 :( masakra.... juz na wage stawac nie zamierzam

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z wami w bólu bo ja mam na +16kg

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekamy na swoją kolej u ginekologa :)
    Malutki tak się wierci i kręci że aż boli ;)

Co do figury przed ciąży to mam nadzieje że uda mi się coś zrzucić karmieniem piersią i przy tym też dobrym odżywianiem... gotowane jedzonko itd. i oczywiście długimi spacerkami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:01

Gosiak, słoneczna 85, megg, Lara 82, Penelope lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ