X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +13 .
    dzisiaj jakies dziecko jak przechodzilam ulica powiedzialo do swojej mamy "mamusiu czy ta pani to slonica czy tylko sie za nia przebrala?" Milusio , nie ma co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:06

słoneczna 85, Sue, AsiaSzw, Angélique89, dorocia2324, bella84, Penelope, Januszkowa, agaaa28 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +10 a kuzynka do mnie: ale jesteś gruba... nie ma to jak rodzina mimo że obcy komplementują..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smiesznie nazwalo;)
    Bez urazy;))

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plusie mam 8,5 kg ;)

dziewczyny tak mnie wkur*** ten zus i księgowy ze szok!
    chciałam takie drobnostki przed porodem pokupowac i h**!
    zwolnienie od 6/01 do 26/01, dzwonie do zusu pytam o date wypłaty a Pani do mnie ze nie ma takiego zwolnienia! Ja do niej jak to nie ma?! Oddalam ksiegowemu 7 stycznia.. No nic.. Dzwonie do ksiegowego pytam czy oddal moje zwolnienie, a on mówi że wysłał je 21/01, Ale chwila helloł, jak to wysłał? Przecież do zusu ma 300m?????!!!!! Podał mi numer przesyłki i zgadza się wysłał 21\01 a zus dostal 22/01 i cooo?? Nie mają go??? Ja mam już kolejne zwolnienie do oddania a oni nie zapłacili i nie maja poprzedniego?! Ciekawe kiedy mi zapłacą! Ja też mam rachunki i bank nie będzie czekał...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosia, mnie ostatnio mama P powiedziała "witamy w rodzinie", a to jeszcze ślubu nie było:)
    Zastanawiam sie tylko nad nazwiskiem cxy przyjąć nazwisko P, czy wziac po myslniku:)

A wczesniej trzymala Cie na dystans lub mniej wylewna byla? Juz 9. miesiac nosisz dziecko swego lubego, a nie przywitala Cie w rodzinie az do tej pory?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, jakby tak wyglądały słonie, jak Ty, to częściej chodzilabym do zoo!! Wrzucalas tu swoje zdjecie, to laska jak nie wiem!!

Penelope, Ty przecież też wspaniale wyglada:)

W ogole, jak mozna skomentować wygląd kobiety w ciazy! Przecież nie zawsze mamy na to wpływ... Ludzie to chyba z zazdrosci tak...

Penelope, przedszkolanka:), Januszkowa lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu witaj w klubie. moja szefowa dostarczyla moje grudniowe zwolnienie do zlego zusu i korespondencja miedzy zusami byla tak owocna ze dopiero we wtorek dostalam kase za nie. a zw bylo od 05.12 wiec 2 miechy obsuwy

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja jestem z moim juz 4 lata a jego matka nadal nie przyjela mnie do rodziny :/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to bylo dziecko wiec nie poczulam sie urazona . tez sie potem z tego smialam :)
    Ale bylo by mi glupio jak by moje tak kogos nazwalo :P
    Bardziej martwily mnie przez cala ciaze zawistne spojrzenia osob ktore dlugo sie staraja o dziecko a nie maja i ich spojrzenie typu " a ona powinna w szkole siedziec gowniara a nie dziecko rodzic pewnie z wpadki".
    I spojrzenia wielu osob na mnie z brzuchem w takim wieku. Nic przyjemnego.

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    A wczesniej trzymala Cie na dystans lub mniej wylewna byla? Juz 9. miesiac nosisz dziecko swego lubego, a nie przywitala Cie w rodzinie az do tej pory?

Laurka, od 4 lat mowi do mnie córciu, wiec chyba raczej mnie przywitała :)
    Mysle, ze tu chodziło raczej o to, że teraz już bedzie formalnie, itd:)

AsiaSzw, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Ja miałam owulację tak jak Ty mniej więcej, miesiączka 5 maja. Serduchowanie też podobnie ;-) Termin według miesiączki wypada mi na 9 lutego, lekarze wyznaczyli na 18 lutego ale oni tu liczą 41 tygodni.
    Nigdy się nie dowiesz jak jest naprawdę ;-)

ja okres miałam 7 maja wiec całkiem podobnie :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Ja miałam owulację tak jak Ty mniej więcej, miesiączka 5 maja. Serduchowanie też podobnie ;-) Termin według miesiączki wypada mi na 9 lutego, lekarze wyznaczyli na 18 lutego ale oni tu liczą 41 tygodni.
    Nigdy się nie dowiesz jak jest naprawdę ;-)

ja okres miałam 7 maja wiec całkiem podobnie :D

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem to naprawdę można usłyszeć "miłe słowa". Pamiętam jak babcia koleżanki powiedziała do mnie około 5 miesiąca "ale z Ciebie grubaska" w momencie kiedy ja miałam niedowagę ciążową i poza piłką na przedzie byłam chudzielcem. No cóż...

relgwn15ilhiioyg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Laurka ja jestem z moim juz 4 lata a jego matka nadal nie przyjela mnie do rodziny :/

Dlatego sie spytalam Sue, bo nie chcialam zle tego interpretowac, ale tak jak to przeczytalam, to zabrzmialo dla mnie chlodno.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Zusu wszystko woze sama lub maz. Przynajmniej wiem ze dostarczylam

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos dzieci... Pod koniec grudnia grupa znajomych 4-latków przekrzykiwała się na zmianę:
    "Jej, jaka pani jest gruba!"
    "Ale ma pani wielki brzuch!"
    "czemu pani ma taki wielki brzuch???"
    "Co ma pani w tym brzuchu?
    "Kogo nosi pani w tym brzuchu?"
    "Czemu pani jest taka gruba?"

Ja się śmieję z tego do tej pory ;) Dzieci są szczere i nie robią tego złośliwie!

Zresztą, mój syn stwierdził, że tata ma większy brzuch niż mama :)

Sue, Lara 82, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do naszego wyglądu w ciazy, to na nasza niekorzyść działa pora roku:)
    Latem zalozylybysmy zwiewną sukienkę do ziemi i byłoby pieknie, a weź tu zwiewnego cos załóż, jak na dworze śnieg i mróz:)

Warstwy ubrań, kurtka i już nawet nie w ciazy ludzie jak słonie wygladaja:) a nas jest dwoch ludzi!!

Laurka, bo też to tak napisałam dziwnie:) ona to z entuzjazmem powiedziala, bardzo się cieszy itd:)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my kibicujemy naszym :D znów sie bedziemy stresowac i może poród sie zacznie ;p

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zus tez wnerwia,ale to niestety przez szefa dupe bo zawozi moje zwolnienia jak mu sie podoba.. Tez czekam juz miesiąc przeleciał jak nic nie dostałam,leca se w kulki. Oni opóźnienia miec mogą a czlowieka by zabili za choćby dzień zwloki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:31

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uslyszalam od mojej tesciowej na weselu "witam Cię córeczko w rodzinie" a traktuje mnie jak jakąś szmatę, dosłownie. Tak to odbieram.

W czym ja gorsza jestem od niej, że ja mam ją na każdym kroku przepraszać? Tym razem za to, że nie byłam u nich w drugi dzień świąt - no kurwa! W ciązy jestem, mogłam się źle czuć... Poza tym rodzinne spędy w tym stanie mnie jakoś nie jarają, a oni obchodzą wszystko co się da - Imieniny jej czyli Ewy, 26.12 urodziny mojego teścia + ich rocznica ślubu... No jaaa... Powiedziałam im, że jakoś u mnie na urodzinach nikt od nich nie był, ba nawet życzeń nie złożył. I CO?! "PRZECIEŻ WESELE MIAŁAŚ DZIEŃ PO URODZINACH TO TAK JAKBYŚ SOBIE IMPREZĘ ZROBIŁA"... No jaaa p...! Faktycznie, nie ma to jak z wesela robić B-day party. Dużo nie byłam jej dłużna, powiedziałam, że miałam imieniny 4 stycznia - i echo, zamarła.

Skoro jestem taka fe i be wg niej to dziękuję. Niech spadają na drzewo wielkie państwo zasrane. Niech mi tylko powie, że wózek MI kupiła to już jej powiedziałam coś na tej temat - wózek jest dla JEJ WNUCZKI, a nie dla mnie. Ona nie ma podejscia do dzieci, w ogóle ona nie ma podejścia do życia, zero poczucia humoru. Takie wszystko sztuczne, upozowane, ehh. Rzucę im na ryj zaproszenie na chrzciny, a w szpitalu to niech mi się nawet nie pokazują, bo pozabijam!!! D też ich zaprosił na swoje urodziny i nie przyszli, bo ojciec był w trasie, a jej samej nie wypada - sory, ale kobieto nie szłaś do jakiegoś klubu go-go żeby nie wypadało, tylko do syna.

:/ :/ :/ Ja to zawsze trafiam w 10!

‹‹ 2020 2021 2022 2023 2024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ