Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tu ruch w nocy
Ja wczoraj po prostu padlam ale budze sie praktycznie co godzine bo brzuch mnie boli - bol okresowy ale silniejszy i bol lędźwiA teraz nie spie juz od 5.
Deri jesli jednoczesnie z twardnieniami boli brzuch i odczuwasz regularnie te bolace skurcze i nie przeszloby po nospie to mozliwe ze sie zaczyna. Z tego co mi wiadomo niektorym czop.to dopiero navporodowce odchodzi a niektore wcale tego nie zauwazaja.derii84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj wybieran sie do Sfery. Musze dokupic pare rzeczy do coreczki i do siebie tez cos. Pewnie wpadna tez sukienki do malej chociaz ma juz ich za duzo..
A potem zalicze z P. kino . Juz tak dawno nie bylismy a z mala za szybko sie tez nie wybierzemy.
-
Słoneczna, dziś pobiję Twoje sny
Śniło mi się, że odszedł mi czop, był cały krwistoczerwony i jak go sobie oglądałam, on nagle ożył, zmienił się w wielobarwnego motyla i poleciałLara 82, Topola, AsiaSzw, derii84, Bietka, Sue, Pia Gizela, dorocia2324, agaaa28, Aagnieszkaa, Penelope, słoneczna 85, Maarta:), asia888, LadyMK, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry my tez witamy sie ze szpitalnego łóżka: ) po cc nie jest zle dzisiaj juz smigam a maly je jak szalony
pozdrawiamy ciotki :*
Gosiak, AsiaSzw, Lara 82, Katiś, Bietka, Sue, Pia Gizela, dorocia2324, agaaa28, słoneczna 85, gusiaa, ash, Januszkowa, asia888, Asiaa1201, LadyMK, Fedra, Laurka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry.
Fedra, Patrycja nasze mamusiecudownie ze sie odzywacie
Gosia mi tez sie snil czopale byl zolty dlugi i ciagnacy sie
wygladal raczej jak tasiemiec
Mnie synu jednak zarazil. No mam ochote udusic gowniarza. Wracam do lozka a potem sie kopsne do apteki po jakies wspomagacze.Gosiak, Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:-)
Usmiecham się,bo Gosiak miała piękny sen,a ja w tym czasie wyczekiwalam tego motyla.
Wiecie co,przestraszylam się i to bardzo,modlilam się tylko,żeby nie w nocy,bo i lekarza trzeba budzić i znajomych,u których Tymek ma zostać na jedną noc gdyby się zaczęło...ehhhh masakra.
Częstotliwość skurczy była taka 2*6min,2*8min2*10min,1*9min i 2*10min.
I serio bolało,po no spie jakby się rozgonilo,ale czuję teraz ten jakby jajnik i miałam dwa łagodne skurcze....za dwie godz wizyta,może mnie jednak zbada po tych nocnych perypetiach -
Dzień dobry
A ja dziś też wizytuję + KTG. Ciekawe co tam wyjdzie, pewnie nic jak to zwykle
Fedra dzięki za info, o szpitalu też. No cóż też cudów nie oczekuję.
My jak na razie zdrowi. Ciekawe czy to zasługa oleju kokosowego (i soku z czarnego bzu), który daję mojemu synowi codziennie rano do kaszki i już 2 razy choroba się zaczynała i zwalczała w zarodku. A z przedszkola to choroby co chwilę się przynosi. Takie coś to lubię!
Gosia dzięki za info o żelazku. W końcu jednak wybraliśmy Bosha, M ma sentyment do tej firmy i większość sprzętu z niej mamy.
Widzę, że wiele z Was już ma skurcze te mniej bolesne lub bardziej. Organizmy już się przygotowująJa przy porodzie skurcze miałam krzyżowe, brzuch nie bolał prawie wcale, a krzyż tak, że nie dało się wytrzymac
Fedra lubi tę wiadomość
-
Witam sie i jaaaaaaaaaaaaa...tez z ogromną migreną czy czymś podobnym.
Nie spałam cała noc..przeziębiłam sie, ale nie wiem gdzie bo z domu raczej nie wychodze a jeśli musze to w czapie i szaliku...
czuje sie fatalnie...z nosa mi sie leje, cała noc mialam taki straszny ból głowy ze szok a jak na złość ani apapu w domu ani niczego...ledwo zyje!
pije własnie herbatkę z miodem i cytrynką. Kurde musze sie wykurować bo nie dam rady rodzićhehehe
też czuje bóle @... no Dziewczęta czas na naspewnie teraz to już codziennie któraś bedzie wypychać Malucha:)
-
Śniadanko zjedzone. Wślizgnęłam się jeszcze pod kołderkę i może jeszcze chwilkę pośpię. I tak nie bardzo mam co robić dziś.
Deri trzymam kciuki za wizytę. Myślę, że spokojnje poprostu poproś lekarza żeby cię zbadał jeśli sam tego nie zaproponuje a Ciebie by to uspokoiło.
Za wszystkie pozostałe wizyty też trzymam kciuki. I nie dawajcie się zarazkom. A kysz zarazki!Januszkowa lubi tę wiadomość
-
Czesc. My już na nogach. Zaczyna mnie zastanawiać ten moj "śluz". Łapie schiza że to wody plodowe, a jak na złość u mnie w aptece nie ma papierków lakmusowych. Po nocy mam mokrą podpaske, bez żadnego zabarwienia. Ehh nic czekam dalej.mogłoby już chlusnac porządnie
Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Witam się z łóżeczka:)
Gosia, świetny sen, znów się na głos zasmialam.
Chociaż sen o wpływającej na kółku Słonecznej do gina moim zdaniem póki co wygrywa:)
Patrycja, fajnie, że się odzywaszkiedy wychodzicie?
Asia, Rudasek - zdrówka Wam życzę :* choroba w ciąży to menda nie z tej ziemi, więc niech sobie idzie szybko w pizdziec!!
Czekam 30 min od eurhyroxu i zabieram się za śniadanko:)Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
A ja zainspirowana wczorajszym postem Angelci i nie tylko zaczęłam sprawdzać plan zajęć w fitnessie niedaleko mojego domu, do którego kiedyś biegałam prawie codziennie. I okazało się, że dorobili się nowej sali i jest więcej zajęć pilates i power-jogi, więc na dobrą sprawę mogłabym chodzić ze 3 razy w tygodniu na power jogę i po niej pilates od 19 do 21, wersja minimum to chociaż pilates 20-21.
A w drugim klubie, do którego chodziłam na taką prawdziwą jogę upatrzyłam sobie zajęcia "joga na zrzucenie zbędnych kilogramów"
Edit: może to ten wzrost energii przed samym porodem u mnie się aktywowałWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 09:17
Sue, Penelope lubią tę wiadomość