X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 03:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój P. wlasnie montuje tv w sypialni:)
    Dzis półfinały australian open, wiec spania nie ma:)

Plecy mnie bolą od tego prasowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 03:39

Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu ruch w nocy :)
    Ja wczoraj po prostu padlam ale budze sie praktycznie co godzine bo brzuch mnie boli - bol okresowy ale silniejszy i bol lędźwi :/ A teraz nie spie juz od 5.
    Deri jesli jednoczesnie z twardnieniami boli brzuch i odczuwasz regularnie te bolace skurcze i nie przeszloby po nospie to mozliwe ze sie zaczyna. Z tego co mi wiadomo niektorym czop.to dopiero navporodowce odchodzi a niektore wcale tego nie zauwazaja.

derii84 lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz nie spimy. :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też ;) dzień dobry!

Suri97, megg lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wybieran sie do Sfery. Musze dokupic pare rzeczy do coreczki i do siebie tez cos. Pewnie wpadna tez sukienki do malej chociaz ma juz ich za duzo..
    A potem zalicze z P. kino . Juz tak dawno nie bylismy a z mala za szybko sie tez nie wybierzemy.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, dziś pobiję Twoje sny :P
    Śniło mi się, że odszedł mi czop, był cały krwistoczerwony i jak go sobie oglądałam, on nagle ożył, zmienił się w wielobarwnego motyla i poleciał :P :D

Lara 82, Topola, AsiaSzw, derii84, Bietka, Sue, Pia Gizela, dorocia2324, agaaa28, Aagnieszkaa, Penelope, słoneczna 85, Maarta:), asia888, LadyMK, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry my tez witamy sie ze szpitalnego łóżka: ) po cc nie jest zle dzisiaj juz smigam a maly je jak szalony :) pozdrawiamy ciotki :*

Gosiak, AsiaSzw, Lara 82, Katiś, Bietka, Sue, Pia Gizela, dorocia2324, agaaa28, słoneczna 85, gusiaa, ash, Januszkowa, asia888, Asiaa1201, LadyMK, Fedra, Laurka lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)

Spadam na KTG ;)

Gosiak, derii84, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Topola Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mąż rozbudził mnie wychodząc do pracy i chyba muszę wstać na śniadanko. Miłego dnia życzę wszystkim.

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Fedra, Patrycja nasze mamusie :-) cudownie ze sie odzywacie :-) <3

Gosia mi tez sie snil czop :-O ale byl zolty dlugi i ciagnacy sie :-/ wygladal raczej jak tasiemiec :-)

Mnie synu jednak zarazil. No mam ochote udusic gowniarza. Wracam do lozka a potem sie kopsne do apteki po jakies wspomagacze.

Gosiak, Patrycja20, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, polubiłam za sen, nie za chorobę.
    Kuruj się, kochana, jak widać, prawie każdą z nas dopadło choróbsko pod sam koniec :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz leze w lozeczku z herbatka z sokiem z czarnego bzu :)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)

Usmiecham się,bo Gosiak miała piękny sen,a ja w tym czasie wyczekiwalam tego motyla.

Wiecie co,przestraszylam się i to bardzo,modlilam się tylko,żeby nie w nocy,bo i lekarza trzeba budzić i znajomych,u których Tymek ma zostać na jedną noc gdyby się zaczęło...ehhhh masakra.
    Częstotliwość skurczy była taka 2*6min,2*8min2*10min,1*9min i 2*10min.

I serio bolało,po no spie jakby się rozgonilo,ale czuję teraz ten jakby jajnik i miałam dwa łagodne skurcze....za dwie godz wizyta,może mnie jednak zbada po tych nocnych perypetiach

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii, trzymam kciuki, żeby lekarz Cię zbadał i coś konkretnego powiedział, powodzenia!

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A ja dziś też wizytuję + KTG. Ciekawe co tam wyjdzie, pewnie nic jak to zwykle ;)

Fedra dzięki za info, o szpitalu też. No cóż też cudów nie oczekuję.

My jak na razie zdrowi. Ciekawe czy to zasługa oleju kokosowego (i soku z czarnego bzu), który daję mojemu synowi codziennie rano do kaszki i już 2 razy choroba się zaczynała i zwalczała w zarodku. A z przedszkola to choroby co chwilę się przynosi. Takie coś to lubię!

Gosia dzięki za info o żelazku. W końcu jednak wybraliśmy Bosha, M ma sentyment do tej firmy i większość sprzętu z niej mamy.

Widzę, że wiele z Was już ma skurcze te mniej bolesne lub bardziej. Organizmy już się przygotowują :) Ja przy porodzie skurcze miałam krzyżowe, brzuch nie bolał prawie wcale, a krzyż tak, że nie dało się wytrzymac ;)

Fedra lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i jaaaaaaaaaaaaa...tez z ogromną migreną czy czymś podobnym.
    Nie spałam cała noc..przeziębiłam sie, ale nie wiem gdzie bo z domu raczej nie wychodze a jeśli musze to w czapie i szaliku...
    czuje sie fatalnie...z nosa mi sie leje, cała noc mialam taki straszny ból głowy ze szok a jak na złość ani apapu w domu ani niczego...ledwo zyje!
    pije własnie herbatkę z miodem i cytrynką. Kurde musze sie wykurować bo nie dam rady rodzić :) hehehe
    też czuje bóle @... no Dziewczęta czas na nas :) pewnie teraz to już codziennie któraś bedzie wypychać Malucha:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadanko zjedzone. Wślizgnęłam się jeszcze pod kołderkę i może jeszcze chwilkę pośpię. I tak nie bardzo mam co robić dziś.

Deri trzymam kciuki za wizytę. Myślę, że spokojnje poprostu poproś lekarza żeby cię zbadał jeśli sam tego nie zaproponuje a Ciebie by to uspokoiło.

Za wszystkie pozostałe wizyty też trzymam kciuki. I nie dawajcie się zarazkom. A kysz zarazki!

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. My już na nogach. Zaczyna mnie zastanawiać ten moj "śluz". Łapie schiza że to wody plodowe, a jak na złość u mnie w aptece nie ma papierków lakmusowych. Po nocy mam mokrą podpaske, bez żadnego zabarwienia. Ehh nic czekam dalej.mogłoby już chlusnac porządnie :D

Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z łóżeczka:)

Gosia, świetny sen, znów się na głos zasmialam.
    Chociaż sen o wpływającej na kółku Słonecznej do gina moim zdaniem póki co wygrywa:)

Patrycja, fajnie, że się odzywasz :) kiedy wychodzicie?

Asia, Rudasek - zdrówka Wam życzę :* choroba w ciąży to menda nie z tej ziemi, więc niech sobie idzie szybko w pizdziec!!

Czekam 30 min od eurhyroxu i zabieram się za śniadanko:)

Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zainspirowana wczorajszym postem Angelci i nie tylko zaczęłam sprawdzać plan zajęć w fitnessie niedaleko mojego domu, do którego kiedyś biegałam prawie codziennie. I okazało się, że dorobili się nowej sali i jest więcej zajęć pilates i power-jogi, więc na dobrą sprawę mogłabym chodzić ze 3 razy w tygodniu na power jogę i po niej pilates od 19 do 21, wersja minimum to chociaż pilates 20-21.
    A w drugim klubie, do którego chodziłam na taką prawdziwą jogę upatrzyłam sobie zajęcia "joga na zrzucenie zbędnych kilogramów" :P

Edit: może to ten wzrost energii przed samym porodem u mnie się aktywował :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 09:17

Sue, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2032 2033 2034 2035 2036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ