X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :D Jutro termin a moje dziecie siedzi grzecznie! :D
    Brzusio mi jedynie twardnieje ale żadnych bóli przy tym nie mam więc funkcjonuję dalej! :D Moja mama ma dziś urodzinki <3

megg lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po fatalnej nocy, godzinę bolesnych skurczów z czego najmocniej dawało się we znaki klucie w szyjce, napięcie trwały nawet 2-3 min, ale żadnej regularności nie było, do tego cholerny bol w lewej pachwinie i 6 wycieczek do WC:-\ efekt taki ze ani maz, ani ja się nie wyspalam... Wczoraj dwa razy bóle krzyżowe, tego na porodzie najbardziej się boje bo miałam uraz kręgosłupa i nawet nie chce pamietac jak to boli:( od rana bol w pachwinach...chyba powolutku się córka szykuje
    Tez bym wolała zacząć od wód płodowych bo ni diabła nie wiem jak te skurcze rozpoznać:-\
    Pia -co do gbs tez mam, ale lekarz mnie uspokoił ze oni juz tam wiedza co robić i juz wiele takich przypadki było wiec dobrze wiedza jak uchronić maluszka, nawet się cieszę ze badanie na plus bo tak to bym się zastanawiala czy przez 4 tyg od badania do porodu nie złapie tego:-\ nam podadza antybiotyk, a dziecko przebadaja i w razie potrzeby tez dadzą antybiotyk
    Jeszcze 3dni i luty!!!
    Ja czekam na wypłatę i mam zamiar ruszyć jutro na ostatnie zakupy;) chciałabym jeszcze kino zaliczyc- 50 twarzy grey'a ale raczej się juz nie uda:-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 10:06

Pia Gizela lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kataru, to polecam też kaszę jaglaną!! Ja jadlam 3 dni z rzędu na śniadanie i po katarze ani śladu!
    Całą ciążę miałam zatkany nos, a teraz w końcu oddycham pełna piersią:)

No i dzieciowi nie zaszkodzi, bo jaglanka jest bezglutenowa:)
    Ja jem z pieczonym jabłkiem, cynamonem i np borówkami albo malinkami ze słoiczka od mamy :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że też chciałam zacząć od wód płodowych, ale chyba nie sprecyzowałam dokładniej mojego życzenia, bo teraz ni chu chu nie wiem czy to wody się sączą czy śluz ;/
    Mówię otwarcie: Chce, żeby wody mi chlusnęły, nie obchodzi mnie gdzie ! Ważne żeby nie było wątpliwości takich jak teraz.

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja mam dodatniego GBS'a nic się nie bój :) W szpitalu musisz od razu powiedzieć że masz i oni się tobą zajmą :D no i od odejścia wód ma się około 2 godzin na dojazd do szpitala :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jaglana odkwasza organizm i odśluzowuje. Nie polecana jest jednak w za dużych ilościach przy niedoczynności tarczycy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn która ma dodatni GBS i co na to lekarze, bo ja niby wszystko czytałam jak pisałyście, czytałam, że są te 2 godziny na przybycie do szpitala od odejścia wód, że niby się nie ma co martwić, ale musicie mnie uspokoić swoją wiedzą ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, marcela wyprzedzacie moje myśli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 10:15

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Gosia, to jest jej minus :(
    Ja mam troszkę tarczyce zeswirowana w ciąży, więc jem rzadko, a szkoda, bo uwielbiam :(

• cath Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Dziewczyn która ma dodatni GBS i co na to lekarze, bo ja niby wszystko czytałam jak pisałyście, czytałam, że są te 2 godziny na przybycie do szpitala od odejścia wód, że niby się nie ma co martwić, ale musicie mnie uspokoić swoją wiedzą ;)
    Powiem Ci tak mnie nie przeraża myśl że mam dwie godziny na dojazd ponieważ to jest kupa czasu. A z drugiej strony tak jak wcześniej pisałam jak byłam w szpitalu do przyjechaliśmy do szpitala o 18:40 a dopiero na oddział przyjeli mnie o 22:50!!!! 4 godziny czekania a to na lekarza, a to badanie, a to drugi lekar a to ktg! Więc 4 godziny plus te 2 godziny to wychodzi 6 godzin!!!! Dziękuję ale perspektywa 2 godzin mnie wręcz mobilizuje aby szybko się ogarnąć ! :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym kp to też nie przesadzajmy. Wszystko zależy od dziecka. Jednemu czosnek czy syrop z cebuli będzie przeszkadzał, innemu nie, a wyleczyć się trzeba, zresztą jak mamie czosnek pomoże to i dziecku :)

cath, Pia Gizela, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Powiem Ci tak mnie nie przeraża myśl że mam dwie godziny na dojazd ponieważ to jest kupa czasu. A z drugiej strony tak jak wcześniej pisałam jak byłam w szpitalu do przyjechaliśmy do szpitala o 18:40 a dopiero na oddział przyjeli mnie o 22:50!!!! 4 godziny czekania a to na lekarza, a to badanie, a to drugi lekar a to ktg! Więc 4 godziny plus te 2 godziny to wychodzi 6 godzin!!!! Dziękuję ale perspektywa 2 godzin mnie wręcz mobilizuje aby szybko się ogarnąć ! :D

dlatego lepiej żeby się zaczęło jak mąż będzie w domu :D Bo on na powrót z pracy do domu ma ok godziny :/
    ale nic trzeba będzie się streścić! najwyżej wezmę taksówkę i spotkam się z nim na porodówce :D

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze zasnelam a teraz juz po drugim sniadanku rozmawiam z synkiem :) Zauwazylam ostatnio ze juz chyba fajnie slyszy bo czasem mam wrazenie ze podskoczy jak sie przestraszy. Teraz maz pakowal zmywarke i tak puknal to i natychmiast nerwowe puk w brzuchu.

Ide sie za chwilke ogarnac.

Dzis na obiadek kapusniaczek z wczoraj i zeberka.

Gosiak co to za sen :) Chyba za duzo o czopach ostatnio gadamy :)

A co do lekow to w zyciu tylu ich nie wzielam co w ciazy. Parqcetamol to chyba raz ale rozkurczowe wole nie myslec...

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na pierwszej stronie książeczki lekarz dużymi literami wpisał gbs+, do szpitala mam 30 min w godz szczytu i 15 poza, choć znając męża to w polowe tego czasu dojedziemy:) w rejestracji od razu zaczynają od książeczki ciąży, potem trafia się na badanie do gabinetu zaraz przy rejestracji, a potem na pieterko na porodowke, ostatnio jak byłam oddział zwiedzać to przyszła rodzaca i babka z rejestracji po konsultacji tel z lekarzem przyjęla pacjentkę w ciągu 5min wiec szybko to idzie:) a gbs ma tysiące kobiet, dobrze ze mamy te badania zrobione bo zdarzyło mi się na forach trafić na dziewczyny których lekarze nie dali skierowania i dopiero wtedy panika
    Miłego dnia, ja zaraz smigam na zakupy

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam GBSa mega sie ciesze. Ale nie ukrywal ze obstawialam ze bedzie dodatni. Nie wiem czemu :-/

przyszla do mnie paczka. A wlasciwie dla mojego misia <3

http://www.iv.pl/images/37160035832132294830_thumb.jpg

Gosiak, dorocia2324 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    dlatego lepiej żeby się zaczęło jak mąż będzie w domu :D Bo on na powrót z pracy do domu ma ok godziny :/
    ale nic trzeba będzie się streścić! najwyżej wezmę taksówkę i spotkam się z nim na porodówce :D
    To ty dzwonisz do niego od razu! On jest po godzinie ty już czekasz na niego spakowana ogarnieta itp i jedziecie od razu :D akurat dwie godziny! :D Dacie radę :* Oczywiście jak tam będziecie np po dwóch i pół godziny nic się nie stanie!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu dziś pospalam, miałam straszne twardnienia wczoraj wieczorem, jak nigdy, ale widać się wyciszyly. Zaraz się zbieram do położnej na masaż oddzielajacy błony od szyjki czy coś takiego co niby ma/może przyspieszyć poród w 48 godzin. Hmmm,ciekawe czy wyznaczy mi dziś datę na wywołanie porodu, w UK zazwyczaj to jest 12 dni po terminie. I wtedy trzeba się zgłosić gdyby wcześniej nie doszło do porodu.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a co to za paczka?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    U mnie na pierwszej stronie książeczki lekarz dużymi literami wpisał gbs+, do szpitala mam 30 min w godz szczytu i 15 poza, choć znając męża to w polowe tego czasu dojedziemy:) w rejestracji od razu zaczynają od książeczki ciąży, potem trafia się na badanie do gabinetu zaraz przy rejestracji, a potem na pieterko na porodowke, ostatnio jak byłam oddział zwiedzać to przyszła rodzaca i babka z rejestracji po konsultacji tel z lekarzem przyjęla pacjentkę w ciągu 5min wiec szybko to idzie:) a gbs ma tysiące kobiet, dobrze ze mamy te badania zrobione bo zdarzyło mi się na forach trafić na dziewczyny których lekarze nie dali skierowania i dopiero wtedy panika
    Miłego dnia, ja zaraz smigam na zakupy
    U mnie też dużymi litemi napisane na przodzie GBS ale ja wolę jeszcze sama powiedzieć :D Jakoś tak wiesz :D Może z porodem idzie szybciej ale wolę mieć wiesz w głowie gdzieś tam tą rezerwę żeby się streszczać ! :D No moja koleżanka GBS miałą ujemny a przy porodzie się okazało że zdążyła od 36 tygodnia podłapać !

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    W końcu dziś pospalam, miałam straszne twardnienia wczoraj wieczorem, jak nigdy, ale widać się wyciszyly. Zaraz się zbieram do położnej na masaż oddzielajacy błony od szyjki czy coś takiego co niby ma/może przyspieszyć poród w 48 godzin. Hmmm,ciekawe czy wyznaczy mi dziś datę na wywołanie porodu, w UK zazwyczaj to jest 12 dni po terminie. I wtedy trzeba się zgłosić gdyby wcześniej nie doszło do porodu.
    JA dostałam już skierowanie do poradni patologii ciąży na 2.02 i prawdopodobnie 6.02 wywołanie jeśli nie urodzę sama!!! :/

Penelope, Gosiak, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ