X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia pokoik jest cudaśny :)
    AsiaSz super, że podesłałaś ten link do szamponu. W ciąży mam piękne włosy, po myciu i przy czesaniu czasami nie wypadnie mi ani jeden włos, gdzie wcześniej wyciągałam całe garści. Także muszę być przygotowana po porodzie na wypadanie.

Z pościelą w łóżeczku tak samo jak Angelcia, uważam, że się zakurzy.

Dzieci uwielbiają zwierzęta, córeczki kuzynki i moja siostrzenica jak do mnie przyjeżdżają to od razu szukają naszego Tigerka i noszą go na rękach, głaszczą przytulają. On jest takim leniem, że mogą z nim robić wszystko :) To dla nich wielka radość, bo w domu nie mają zwierzaków.

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa dziękuję. A z włosami mam to samo!

A w ciąży nie cierpię jakoś na cellulit czy brak jędrności skóry, ale boję sie po-ciążowych skutków!
    Myślałam też nad Elancylem. Ale myślę, że jeden produkt z wysokiej półki i do tego coś bardziej naturalnego ;) A tak w ogóle to ciekaw czy ja będę mieć na to czas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:43

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Laseczki nuuudno dziś :P Która chce rodzić :D

Zgłaszam się na ochotnika :-D żeby to było takie prooooooosssttteee....ehhhh

AsiaSzw, Pia Gizela, przedszkolanka:), megg, Fedra lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Czemu w majtki ? :O
    Bo ponoć bardzo dobrze takie okłady z fusów działają na elastyczność krocza... wkłada się takie fusy z kawy owinięte w gazę na 2h w majtki - ja nie próbowałam, ale chyba Sue i Słoneczna już to robiły albo mają zamiar ;)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) ja mam ochote na co innego w majty ;-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    przedszkolanka a jak robisz taka maskę?

"na oko" łączę kawę obojętnie jaką, cynamon, oliwę/oliwkę lub żel ujędrniający pod prysznic i zależnie od konsystencji czasem wodę (nie może się"lać"zbytnio bo spłynie) albo radzą spirytus,ale przy karmieniu nie wiem czy to dobry pomysł i to wmasować w uda, pupę akurat taki peeling jest z tego fajny i dobrze owijam folią i pod ciepły koc :)

megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Bo ponoć bardzo dobrze takie okłady z fusów działają na elastyczność krocza... wkłada się takie fusy z kawy owinięte w gazę na 2h w majtki - ja nie próbowałam, ale chyba Sue i Słoneczna już to robiły albo mają zamiar ;)

hmm, chyba jednak zostanę przy zwykłym masażu :P mąż mi dzisiaj ma robić :D

AsiaSzw, Gosiak lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A używał ktoś szamponu Dermena? U mnie na sr była jakas babka z wykładem o środkach pielegnujacych dla niemowląt i mamusiek i dala nam próbki tego szzmponu ( dla tatsusiow tez), ja przed ciąża ok roku miałam straszny problem z wpyadaniem włosów, od prawie dwóch lat włosy farby nie widziały, w ciazy są piękne ale tez boje się co będzie po, tym bardziej ze problemy z tarczyca tez negatywnie wpływają :-\ niby mam 5 próbek to zobacze czy działa ...
    A i jeszcze mam pytanie o medela purelan na podraznione sutki bo tez to położna chwaliła ze niby nie szkodzi dziecku podczas karmienia i dobrze działa na podrażnienia, kupilam mala tubke....gubie się w tych kosmetykach, tyle tego i każdy producent swoje chwali

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam medela purelan - kupiłam dużą tubkę na wszelki wypadek.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i juz nigdy przenigdy nie będę narzekać na brak objawów przedporodowych, nie miałam to teraz mam takie skurcze ze aż się słabo robi:-\

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela, ja kupiłam tą samą maść, jej skład to 100 % czystej lanoliny i to mnie przekonało :)

marcela29 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobote idę na koncert charytatywny dla dzieciaków z hospicjum, bo moj P. gra:)

Lecę, bo jest pieeeeeeknie!!

Pia Gizela, derii84, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko bepanthen. Jak bedzie potrzeba to wysle poslanca do apteki :-)

derii84 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela29 wrote:
    A używał ktoś szamponu Dermena? U mnie na sr była jakas babka z wykładem o środkach pielegnujacych dla niemowląt i mamusiek i dala nam próbki tego szzmponu ( dla tatsusiow tez), ja przed ciąża ok roku miałam straszny problem z wpyadaniem włosów, od prawie dwóch lat włosy farby nie widziały, w ciazy są piękne ale tez boje się co będzie po, tym bardziej ze problemy z tarczyca tez negatywnie wpływają :-\ niby mam 5 próbek to zobacze czy działa ...
    A i jeszcze mam pytanie o medela purelan na podraznione sutki bo tez to położna chwaliła ze niby nie szkodzi dziecku podczas karmienia i dobrze działa na podrażnienia, kupilam mala tubke....gubie się w tych kosmetykach, tyle tego i każdy producent swoje chwali
    ja używałam Dermeny na wyleczenie łupieżu i łojotoku,ale to zanim zaszłam i nie wiem czy można w ciąży można ;) miałam troche lepsze włosy,ale bardziej na skóre działa ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Deri... moze Tymuś ma jakas alergie? Sprawdzaliscie to moze? Chyba, ze ma tak delikatna skóre i go to drażni, bo zdarza sie i tak. Ja mam nadzieje, ze Ada bedzie bojową babą i włosy Mufina jej nie będą straszne :)

Asia moje posty są rekompensatą za to, że "nie tak sobie mnie wyobrażałas" haha :D

Ja nie moge czytac o tych wszystkich specyfikach, trikach, gadżetach i innych, bo od razu bym poszła do sklepu kupować - bez umiaru! Już dziś mnie nosiło "a może kupię pieluszki, a chusteczki, a może jakiś pajacyk w większym rozmiarze" litości! :D

Gosiak, AsiaSzw, derii84, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na włosy podobno selen w tabletkach jest nieoceniony,a wczoraj wyczytałam,ze osławiony olejek migdałowy też :)

derii84 lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ale bym zjadła coś z McDonalda <3 sałatkę kurczak premium, jakaś kanapeczke i cole O jaaaaaaaaaaaa. Szkoda że Mc nie dowozi :(

Januszkowa, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia mnie też korcą zakupy, szczególnie jak nie wiem czym się zająć :D

jeszcze tylko myślę nad kolorem cotton ballsów i nie wiem na jaką kolorystykę się zdecydować :)

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Pia nawet nie zaczynaj o tych cotton balls bo ja mam takie parcie na to !!! Ja chcialabym bialo szaro mietowe <3

Angelcia <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj nic nie jem, bo pęknę! Brzuch mam jak balon, a zjadłam tylko (az) kawałek mazurka czekoladowego, bigos i 3 bułki mleczne... :/

‹‹ 2043 2044 2045 2046 2047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ