X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, powodzenia!!! Będzie dobrze! Musi!!

Za wizyty też trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 16:54

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymam kciuki, żeby wszystko szybko się rozkrecilo, a ból żeby nie był zbyt mocny.

Martaa tez słyszałam o tych maskach do włosów.

Angelcia,młody miał testy robione i wszystko ok,po prostu taki jego urok,delikatną skórę mieć :-)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a to w końcu wody się sączyły? Możesz powiedziec jak one wyglądały, ile tego było i jakie to było uczucie jak wypływały? Cały czas coś leciało, czy falami jak np. większa ilość śluzu.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie właśnie załatwiłam back-upową doulę. Koleżanka mi poleciła i jak do 02.02 się nic nie wydarzy (ta moja wyjeżdża 04.02 na ferie) to rodzę z tą drugą - ona jest dostępna bez ograniczeń. Umówiłyśmy się na 02.02 właśnie na 10:00 - przyjedzie do mnie i będziemy się poznawać i ustalać szczegóły - przez telefon bardzo sympatyczna. No to ciekawa jestem Ewa czy Karolina :P

AsiaSzw, słoneczna 85, derii84, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymam mocno kciuki, żeby ten uparciuszek zdecydował się wyjść :*
    I żeby bolało jak najmniej :*

Za pozostałe wizytujące też trzymam kciuki :*

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - powodzenia, może się ruszy,oby bo pewnie to oczekiwanie jest strasznie męczące jeszcze jak nie spałaś, tymbardziej szybkiej akcji i siły

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam chwilę wiec wpadlam. ;)

Mala jest cudowna, ssie cyca od samego poczatku. polozne w szoku, bo dzieci za bardzo nie chca w pierwszej dobie jesc. ale sutki mnie juz bola strasznie, smaruje lanolina, ale ona nawilza tylko, na strupy juz nie pomoze...

Patrze na to swoje dziecko i nie moge uwierzyc, ze to ona te 9 msc siedziala u mnie w brzuchu, a te male stopki sie tam rozpychaly. ;) no i ona wroci z nami do domu. szok, mowie Wam!

Od samego porodu lezymy skora do skory, z przerwami na wc.

Moj W. przechodzi baby blues - tego sie nie spodziewalam. ;p Jest zakochany w Mlodej. :) Ja dzis sie poplakalam jak mala tak straszliwie sie darla, a tak to jest ok. Jeszcze musze sie jej nauczyc co chce mi zasygnalizowac.

porodu po 7 cm lepiej nie bede opisywac ;p

jutro wychodzimy do domu :)

a i nie uwierzycie, ale moja przyjaciolka, ktora miala termin na 19.01 urodzila tego samego dnia, 4 godz po mnie. tez dziewczynke. takze mamy dzieci z tego samego dnia :)

Katiś, Boroniówka, Pia Gizela, Gosiak, Carola55, AsiaSzw, słoneczna 85, Sue, Maarta:), derii84, Laurka, dorocia2324, Lara 82, truskawkax25, Asiaa1201, mala_mi1982, kasia_1988, Bietka, Angélique89, agaaa28, megg, Penelope, Januszkowa, asia888, Patrycja20, juska19, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sylwia a to w końcu wody się sączyły? Możesz powiedziec jak one wyglądały, ile tego było i jakie to było uczucie jak wypływały? Cały czas coś leciało, czy falami jak np. większa ilość śluzu.

u mnie delikatnie się sączyły i nie było to cały czas - kilka razy dziennie. Na początku nie chcieli mi uwierzyc. Bo wód płodowych mam bardzo dużo. Dopiero jak powiedziałam że na papierku lakmusowym wyszło ph koło 8/9 to sie zainteresowali. I dopiero dzisiaj w nocy ostatecznie mi uwierzyli jak na nocnym badaniu przy nich troche tego wyleciało - nie dużo może kieliszek 50ml lub troszkę więcej. Zapach lekko słodkawy. Nie zauwazyłamżeby były sliskie.
    No i u mnie najprawdopodobniej jest pęknięcie u góry, bo na dole worek owodniowy jest cały - dlatego tak sie sączy mizernie......

• Katiś Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi super!!! Pewnie wszystkie zazdrościmy Ci że masz córeczkę przy sobie :) Czekamy na fotkę :)

LadyDi, derii84 lubią tę wiadomość

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - to jutro musowo jakieś zdjęcie :D gratulacje jeszcze raz :):)

LadyDi, derii84 lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    u mnie delikatnie się sączyły i nie było to cały czas - kilka razy dziennie. Na początku nie chcieli mi uwierzyc. Bo wód płodowych mam bardzo dużo. Dopiero jak powiedziałam że na papierku lakmusowym wyszło ph koło 8/9 to sie zainteresowali. I dopiero dzisiaj w nocy ostatecznie mi uwierzyli jak na nocnym badaniu przy nich troche tego wyleciało - nie dużo może kieliszek 50ml lub troszkę więcej. Zapach lekko słodkawy. Nie zauwazyłamżeby były sliskie.
    No i u mnie najprawdopodobniej jest pęknięcie u góry, bo na dole worek owodniowy jest cały - dlatego tak sie sączy mizernie......

dzięki za odpowiedz :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymaj sie i moze sie zdrzemnij jak sie da...

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi, wspaniale! :) Wielkie gratulacje raz jeszcze :D

LadyDi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi cudnie czytac to co piszesz :-)

Mamuski napiszcie jak wasze pociechy :-)

Sylwia bedzie dobrze.

LadyDi lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, pięknie! Bardzo Ci zazdroszczę, oby tak dalej wszystko było pieknie :)
    No i czekam na zdjęcia!!

Sylwia, dzięki za informację, przyda się na pewno!

LadyDi lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis Ty mowisz, ze tu dzisiaj nudno? Od trzech godzin Was nadrabialam! Produkujemy teraz tych stron tyle doszukujac sie objawow porodu, co na samym poczatku doszukujac sie pierwszych symptomow ciazy!
    Swoja droga co z Suri? Ona chyba wczoraj pisala, ze ma przeczucie, ze ja lada moment chwyci!

Moje wlosy jak byly cienkie i przetluszczajace tak nadal sa w ciazy, ale nie wypadaja. Za tydzien gdzies tesciowa mi zrobi kolor i poprosze ja, zeby mi te kudly podciela, to moze zaraz po ciazy tragedia bedzie mniejszych rozmiarow.

Tak strasznie nie mam sily, ze nie wiem jak ja urodze jak przyjdzie pora. Osobiscie to modle sie, zeby nie spotkalo mnie to, co Penelope i Cath, bo nie dam rady. Dziecko mi sie w nocy okropnie wiercilo i wypychalo, ale nic innego sie nie dzieje. Ciekawa jestem co dzisiaj bedzie na wizycie. Mam nadzieje, ze nie spedze 35 minut w poczekalni tak jak poprzednim razem, bo naprawde wystarczy mi, ze w srodku nocy z domu wychodze, nie mam ochoty wracac tez po ciemku.

O tym bujaku mowicie? http://www.amazon.com/Tiny-Love-Rocker-Napper-Brown/dp/B0073DNYSW Podoba mi sie. Musze go dodac do listy!

Przedszkolanka jeszcze chyba tylko ja nie mam wozka. Ale powinien byc na dniach jak tesciowa przyfrunie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 17:20

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Maarta:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi cudownie jest czytac, ciotku forumowe tez juz blisko przytulenia dzidziusiow a jednak tak daleko. Powodzenia Wam zycze i oby tak dalej!

A my czekamy.

Gosiak jak tam? Czujesz ze to bedzie w niedziele? Ja bym bardzo chciala ale nie wiem co moja Alicja na to.. jeszcze wczoraj jakos mnie brzuch bolal itp. a dzisiaj objawow brak. Cisza przed burza?!

LadyDi lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    Gosiak jak tam? Czujesz ze to bedzie w niedziele? Ja bym bardzo chciala ale nie wiem co moja Alicja na to.. jeszcze wczoraj jakos mnie brzuch bolal itp. a dzisiaj objawow brak. Cisza przed burza?!
    U mnie cisza totalna, tylko w nocy jak wstaję na siku to czuję bóle menstruacyjne. Od dzisiaj.
    Szczerze wątpię, żeby Janeczka miała wychodzić w niedzielę, ale nie powiem, żebym się nie ucieszyła :)

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymaj die dzielnie, zycze bys sie za dlugo nie meczyla!
    Termin porodu mam na 3 go, generalnie ma tez dyzur 8 go ale mowil ze tu ryzykujemybtroche przedluzajac ze sie akcja zacznie szybciej i nie zdarzymy z cc, choc niby u pierworodek to trwa i trwa ale on mowil ze rozne rzeczy widzial ... Ze nieraz akcja bardzo szybko idzie a u mnie nie mozemy dopuscic do wsadzenia glowki w kanal rodny...
    Wiec 3 go lutego o 7 mam bys na izbie przyjec, wczesniej lewatywe sobie zrobie bo niby to dla mnie lepiej jak nie bede musiala sie wyproznic po cc.. I przed 10 zrobi mi ciecie...
    Boje sie... Boje sie strasznie ze takim przyspieszonym wyjeciem dziecka gdy ono samo sie nie pcha zrobie mu krzywde... :( plakac mi sie chce a nikt mnie nie rozumie :( niby mowia ze ciaza donoszona itd.. Ale dalej to jest wymuszanie na sile by dziecko wyszlo gdy nie jest gotowe... :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a spojz na to tak ze twoje dziecko nie zdazy sie zmeczyc wlasnie ta droga na swiat jak bedzie przy tobie. Nic mu nie bedzie.

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2045 2046 2047 2048 2049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ