X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz kiedy ma jeszcze dyzur?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak widze ze uparte sa nasze dziewczynki.

Bella84 nie martw sie kobieto, popatrz jakie zmartwienia maja matki wczesniakow gdzie czasem naprawde w takich przypadkach sa problemy. Masz 38 tydzien, ciaza donoszona musi byc dobrze i bedzie... wszystko jest w glowie! Nie wszystkie dzieci sie pchaja na swiat, a co jak sie przenosi? Wtedy tez sztucznie wywoluja. Nie masz co sie zadreczac - jak to sie mowi koko dzambo i do przodu :) Wiec glowa do gory!

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Nie nadrobie was. Od 6 rano ponad 10stron naprpdukowalyscie.
    Czy cos mnie ominelo? Ktos rodzi? :)

• ash Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. GbS pobrany.
    Młody waży ok 2655g. Ciśnienie dobre, wiec przynajmniej tu jest luzik. Szyjka długa i zamknięta.
    Za tydzien w piątek mam byc na IP na KTG i iść do doktora na konsultacje.
    Mam mało wód plodowych :( jesli okaże sie ze znowu ubyło to zostanę na oddziale :/
    Będziemy ustalać kiedy cc, bo teraz to przyszły piątek o wszystkim zadecyduje.
    Mam liczyć ruchy, na godzinę aktywności ma byc 6.
    Podlamalam sie :(

agaaa28, megg, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, on ma dyzur na porodowkach 3 go i 8 go, 6 go jest w szpitalu ale jak wpisza mu operacje 2 czy zabiegi to wtedy porodu nie odbiera, 5 go jest u siebie w gabinecie na wizytacjach prywatnych

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Marta ma racje. Sama mowisz ze u ciebie maluch nie moze zejsc nizej. Ten 3 to dla jego dobra.

Suri Sylwia jest jeszcze w szpitalu i probuja ruszyc akcje. Pozatym LadyDi napisala ze jest przeszczesliwa bo mala super i karmi piersia. A tak to dalej doszhkujemy sie objawow porodu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 17:30

Suri97, asia888 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i powiedzial ze podlaczy mnie pod oxytocyne na godzine by dac dziecku sygnal ze to juz...

AsiaSzw, Pia Gizela lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi super, ze malutka tak dobrze ssie cyca :) Nauczycie sie siebie jak juz wrocicie do domu :)

Sylwia biedactwo. Trzymam bardzo mocno kciuki, zeby szybko sie zakonczylo porodem i zebys mogla swoje dziecie tulic w ramionach.

LadyDi lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dzieki za info. Ciekawe jak u mnie sie uda z terminem :-)

Ash nie zalamujemy sie. A czemu masz malo wod? Wiadomo?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam dzisiaj tyle km po galerii a nic mnie nie bierze :P
    Tylk otradycyjne przepowiadajace.

Sylwia to kciukam zeby sie rozkrecilo.

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella no widzisz. Ze wszystkiego jest jakies wyjscie. A i oxg na KP dobrze wplynie. Mam nadzieje ze spotkamy sie na sali :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ash głowa do góry! To już końcówka, musi być dobrze! Nie mamy wyjścia, musimy być dobrej myśli, dla naszych dzieciaczków. Ale jak potrzebujecie narzekajcie. Ja też narzekam :) Ale nie biorę pod uwagę żadnego złego scenariusza. Wystarczająco się w ciąży nastresowałam, wiec wierzę, że mi to Bóg i dzieciaczek wynagrodzi :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Bella z tą oxy to nie jest zła myśl :)

Mąż mój szuka co by tu obejrzeć. Polecacie jakieś komedie? Nic więcej nie jestem w stanie oglądać.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dziś grahamkę z białym serem, pączka (ale tak na siłę, bo się został jeden z wczoraj), kinder pingui, makaron z sosem bolonese, dwa kawałki szarlotki z bezą. I pękam! Ale na sok z pomarańczy świeżo wyciśnięty się skuszę :D I herbatkę :) Powiem wam, że przez to leżenie więcej jem :/

Ale mąż przywiózł dziś od swojej mamy wałówkę :) Więc mam w końcu od tygodnia zupę na jutro! Hurra! Pomidorowa z ryżem :) A na weeekend muszę mieć kalafiorową jakimś cudem :D

derii84 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, a Ty też masz termin na 03.02 umówiony? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=bella84
    Boje sie... Boje sie strasznie ze takim przyspieszonym wyjeciem dziecka gdy ono samo sie nie pcha zrobie mu krzywde... :( plakac mi sie chce a nikt mnie nie rozumie :( niby mowia ze ciaza donoszona itd.. Ale dalej to jest wymuszanie na sile by dziecko wyszlo gdy nie jest gotowe... :([/QUOTE]

Kobieto,co ty wygadujesz? Przecież to nie dziecko sygnalizuje chęć wyjścia,a macica. Gdyby dziecię sygnalizowalo gotowość, to nie byłoby wczesnisctwa.
    Z resztą faktycznie lepiej, żeby akcja się wcześniej nie rozkrecila,skoro masz mieć cc.
    Nie dajmy się zwariować, dzieci urodzone w 36tyg niczym się nie różnią od dzieci urodzonych w 40(prócz wagi i dl ciała, wszystkie układy pięknie wykształcone i sprawne sprawne,wiec dont worry ;-)

Lara 82, Sue, megg, asia888 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ogarneła jakąś panika przed porodem... do tej pory byłam odważna ale teraz jakoś zaczęłam się martwić czy dam rady... tym bardziej ze nie mam szans na znieczulenie gdy już będzie to ból dla mnie nie do wytrzymania. Może dlatego że już to coraz bliżej i zaczynam się bać. ehh okropne samopoczucie dzisiejsze :/

qb3c3e5eerxx6827.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie boje ze dziecko zbyt szybko wyrwane gdy nie jest gotowe to bedzie mialo spore problemy adaptacyjne.. Wiem ze pewnie to co mowie to jeden wielki schiz ktory nie ma podstaw.. Nawet lekarze mowia ze na tym etapie juz jest ok ...moze wymyslam... Poprostu sie boje i nie wiem jak sie uspokoic.. 3 lekarzy ginow i pediatra mowili ze ciaza bedzie donoszona i z punktu medycznego nie powinno sie nic stac.. Ale to chyba w glowie mi siedzi poprostu.. Cos sobie wbilam i ciezko mi wybic... Mimo ze wiem tez ze wiekszosc cc jest wlasnie na 2 tyg przed terminem :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro bede piekla paczki :) Mam na nie taka ochote!! Moj P dzis kupil potrzebne rzeczy :)

derii84, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie ucielam drzemke!
    obudziłam się z bólu brzucha!
    ale ja raczej nie nastawiam się na rychły poród..

Lady zazdroszczę, ból po 7 cm jest napewno zajebisty, ale ta faza trwa błyskawicznie

LadyDi lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ