Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lara 82 wrote:Mała mi,a mówiłaś, że poprzednią ciąże najpierw miałaś zagrożoną, a później przenosiłaś? o ile wywoływali Ci czy jak?
Ja nie chcę narzekać, bo szczerze też wolę raz a porządnie, ale nagle się chyba wyluzowałam i mi wszystkie bóle odeszły i już powoli psycha mi siada jak to będzie?
No zagrożoną, skurcze, podtrzymanie, szpital, potem cukrzyca. Termin miałam na ok 19 -23 grudzień (OM, USG), a urodziłam 25 grudnia. Nie wywoływali, po prostu wody chlusnęły i poszłoLara 82 lubi tę wiadomość
-
Kluski ja robie tak;
Gotuje sporo ziemniakow i przeciskam przez praske to wkladam do miski i uklepuje. Dziele to nozem na 4 czesci i ta jedna czesc wykpuje i rozkladam na 3 pozostale:)) zostaje dolek ( jakby 1/4) i tam trzeba nasypac maki/skrobi ziemniaczanej do poziomu ziemniakow:)) plus jajko i sol i gotowe;)
Formujesz kluski i palcem dziurke. Wrzucasz na wrzatek do wyplyniecia;))dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Słoneczna, dostałam info dot. Sesji noworodkowej Motylka
Pakiet STANDARD (koszt 600pln):
Wybierając ten pakiet otrzymujecie Państwo:
- max 3 stylizacje
- 12 wybranych zdjęć poddanych profesjonalnej obróbce
- zdjęcia zapisane na płycie CD
- odbitki wykonane na papierze jedwabistym w formacie 13×18 zapakowane w ozdobne pudełkosłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Wróciłam niedawno z wizyty, jeszcze zakupy zaliczyliśmy.
Pan doktor uważa, że racze urodzę przed terminem tj. 09.02. Jeśli nie to 09.02 mam się zgłosić na KTG do szpitala na Kopernika. Jeśli mnie nie zostawią to KTG znowu za dwa dni, później kolejne tak samo, a 7 dni po terminie jeśli się nie urodzi to przyjmują mnie tam na patologię, ale ona nie widzi takiej opcji.
Waga dzidzi to 3200. Łożysko dojrzałość III stopnia, przepływy ok. Miednicy nie mam jakiejś wąskiej, powinno wszystko pójść okJeśli będę chciała ZZO to dostanę.
A z GBS + mam się nie martwić, jeśli wody odejdą to mogę wziąć prysznic w domu, zebrać się i jechać, a jeśli zaczęłoby się od skurczy to gdyby nie przechodziły po godz. góra półtorej to wtedy jechać, no i skurcze bolesne mają być.
A teraz zaczynam Was nadrabiać.derii84, Lara 82, asia888, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiedobrze mi sie robi na sama mysl o czipsach...Kiedys sie przejadlam a bylo to baardzo dawno temu. I od tego czasu nie lubie czipsow. Musze miec naprawde wielka ochote to skubne kilka leysos i nic wiecej. Potem momentalnie robi mi sie juz nie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 21:22
-
Lara, no przebrnęłam ale ból był. Powiedziała że jest 1 cm rozwarcia, dotykała główki i rzeczywiście wsadzila palce tak głęboko że sama w w życiu bym tam chyba nie dotarła. Poruszała palcami oddzielając jakieś tam błony. Potem w domu miałam trochę krwi i małe skrzepy ale to niby ok, juz nie widzę nic. Jeśli nic się nie ruszy to tow niedzielę ona znów ma dyżur i mam jechać. Jakoś się sceptycznie nastawilam już do wszystkiego i nie sądzę by coś się w nocy dziś ruszyło.Lara 82 wrote:Ciekawe czy Penelope przetrwała masaż szyjki? bo to chyba do przyjemnych nie należy.
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:Angelique gratulacje
dziewczyny a jak mialyscie KTG to tętno trzymało się jednej normy np 120 do 130 czy przy ruchach skakalo np 145, 128, 155 cholera martwie się, pomimo tego że lekarz stwierdzil że zapis jest prawidłowy
dzieci nie lubią jak coś jest przyczepiane do ich domku:PAsiaa1201 lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
ale popisalyscie!
Angélique89 wszystkiego naj na nowej drodze zycia!
Lara nie martw sie bedzie ok! mysl pozytywnie
Sylwia zyzce rozkrecenia akcji i szybkiego porodu
Justta piekny Leos
LadyDi zazdroszcze malutkiej juz przy Was
Penelope zycze zeby sie po masazu cos ruszyło
a ja po big mac-u mniaaaaaaamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 21:45
LadyDi, Penelope, Lara 82, Angélique89, justta lubią tę wiadomość