Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
To koło to niemalże jak koło fortuny:)) mnie nikt niczym nie kręcił, ciekawe co mi gin we wtorek powie!!
Ja skończyłam odkurzać, usiadłam a młody tak kopnął, ze aż mną ruszyło. Jakby mi chciał powiedziec, matka, daj se siana i usiądź
I mimo, że moj brzuch jest trochę niżej to zgagę mam jak 150... A jak się schylę/przykucnę to już w ogóle jest masakra.
Słoneczna, czyli może dotrwasz ze mną do 14:)
Ja wiem kiedy było poczęcie i policzyłam, że termin porodu wypada na 14.02.
Do daty poczęcia dodaje sie 266 dni i jestsłoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość
-
AsiaSzw wrote:Mała mi ja mialam tak duzy biust i tak duzo mleka ,ze chyba musialabym podklad sobie na materac polozyc
)) A tak to w staniku kapusta rozbita na zastoje naprzemiennie z wkladkami.
Czyli znowu wychodzi na to ze co cycek to inna opcja.
No właśnie jak tak was czytam to wychodzi ze ja mam najmniejsze piersi -
słoneczna 85 wrote:a maly tak fikal i tak glosno dudnilo ze hej:))
no nic to 5 lutego wizyta, zobaczymy czy jakies rozwacie juz bedzie..
to mam termin na 18?
SUe Ty kiedy mialas OM? bo ja 11 maja i termin mam w karcie na 15 i dzis mi pwoeidzial inny dr ze moj sie musial pomylic..
to ja juz nic nie wiem.
10 maja:) a lekarz wyliczył mi termin na 17, czyli by sie zgadzało:)
Na usg I pokazało mi termin porodu na 14.02 i lekarz na polowkowym wyliczył mi 14.02słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Sloneczna sorry ze wtrace ale Ja miałam om 7 maja i termin wg tego N mam na 14.02 ale jedno z założeń tej reguły brzmi ze jeżeli om była w maju to należy od tego terminu odjąć 3 dni. Lecz nie martw się u mnie wszyscy sugerują się terminem 14.02 a nie 11.02.
Wiecie kruszynka z tej naszej córeczki 2700 waży Wg długości kości udowej, tydzień temu machneli się o cm i wyszło o 100g więcej, a wczoraj Kość udowa 6 cm czyli 2700 kruszyneczka.słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Kobitki macie śliczne domki dla swoich pociech
takie bezrostepowe
odzywa się we mnie zazdrość.
Bolą mnie plecy, ale raczej to nie to,co powinno zwiastowac, pewnie przedzwigalam się młodej
Słoneczna, jeszcze Cie poród może zaskoczyć, główka do góry -
Katiś wrote:Sloneczna sorry ze wtrace ale Ja miałam om 7 maja i termin wg tego N mam na 14.02 ale jedno z założeń tej reguły brzmi ze jeżeli om była w maju to należy od tego terminu odjąć 3 dni. Lecz nie martw się u mnie wszyscy sugerują się terminem 14.02 a nie 11.02.
Wiecie kruszynka z tej naszej córeczki 2700 waży Wg długości kości udowej, tydzień temu machneli się o cm i wyszło o 100g więcej, a wczoraj Kość udowa 6 cm czyli 2700 kruszyneczka.
no bo moj gin bral ten termin z kola! wiec jak on to wzial?
a czemu tylko w maju minus 3 dni?
ja wg usg miaalam na 8 lutego:)
a ostatnio mowil ze rozwarcie na palec i pochodze pewnie 4-5 dni. i 5 lutego pewnie sie nei spotkamy..
no nic, narazie siedze spokojnie;) -
Katiś wrote:Sloneczna sorry ze wtrace ale Ja miałam om 7 maja i termin wg tego N mam na 14.02 ale jedno z założeń tej reguły brzmi ze jeżeli om była w maju to należy od tego terminu odjąć 3 dni. Lecz nie martw się u mnie wszyscy sugerują się terminem 14.02 a nie 11.02.
Wiecie kruszynka z tej naszej córeczki 2700 waży Wg długości kości udowej, tydzień temu machneli się o cm i wyszło o 100g więcej, a wczoraj Kość udowa 6 cm czyli 2700 kruszyneczka.
Dzięki Katis, już wiem co i jak z tym majem
-
ja założę się,że poród zaskoczy każda z nas
Asia Wy to już na bank w trójkę wrócicie
Cath a może pójdź na długi spacer to coś ruszy?
Suri no u Ciebie to poważnie już wygląda
brzuszki śliczniutkie, cieszmy się nimi póki jeszcze są
a ja będę właśnie piła pierwszą herbatkę z liści malin
Słoneczna Ty kebab a ja dzisiaj pizze ostatnią jem
aaa w ogóle jem non stop dzisiaj i nie mogę głodu zaspokoić
Mała Mi najmniejsze mam jasłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Katis moja tez taka kruszynka, ostatnio miala wage 2500g ale karmie ja:) Lekarka kazala mi po jedzeniu klasc sie na lewym boku i tak lezec 15 min, wtedy podobno dziecko przybiera na wadze.
Zjadlam kebaba w ciazy tylko raz i wymiotowalam teraz mam taki uraz ze dlugo go nie sprobuje. To chyba dobrze o jedna zachcianke mniej
Przedszkolanka:) masz racje tak planujemy porody a tak naprawde decydenci sa w naszych brzuszkach i nie mamy nic do gadaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 14:40
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
derii84 wrote:Słoneczna wg OM masz na 18go,to prawidłowa data wg wzoru
nie wiem dlaczego w Belly pokazuje 3 dni wcześniej?? Ja mam dokładnie tak samo jak Sue
belly mi pokazywalo najpierw 16 luty..
moze z owulacji.
to nie wiem skad moj gin wzial 15 luty:))
dobra to i tak tylko umownie:) ale nastawilam sie ze w Walentynki bedizmey juz w domu!!!!!
nawet pomyslalam ze kupie rybke mojemu mezowi:) bojownika:D
derii84, megg lubią tę wiadomość
-
oo to moja dlatego przybiera bo ja zawsze na lewy się kładę
ale też drobniutka, bo 2500 ważyła 1, 5 tyg. temu, ciekawe ile w środę na wizycie będzie
no my już chcemy, a myślę że to i dzieci i psychika nam psikusa robimegg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta miałam tak samo - strułam się kebabem na początku ciązy i już nie tknę nigdy. Ja już tak po prostu mam, że jak się do czegoś zrażę to nie ma zmiłuj. Ryż z truskawkami, czy makaron z truskawkami to były dania mojego dzieciństwa, do czasu...
-
kebaba zjadlam 2 razy w ciazy ale pyszne sa w takiej cienkiej roladzie a nie w wielkiej bule jak byly kiedys...
zawsze jem w Kingu i nigdy nic mi nie bylo- przynajmniej widac jak robia:))
kupilam dzis czopki glicerynowe w razie czego.
jak czekalam na ktg to dziewczyna przyjechala ze skurczami i potem kazali jej sie od razu przebrac i szukala klapek i koszuli. pomyslalam ze koszule i klapki moze osobno jakos poloze na sama gore albo w ogole bede miala w reklamowce jak juz bede miala jechac? zeby tam sie nie rozkladac i nie wypakowywac
-
angelcia wrote:Marta miałam tak samo - strułam się kebabem na początku ciązy i już nie tknę nigdy. Ja już tak po prostu mam, że jak się do czegoś zrażę to nie ma zmiłuj. Ryż z truskawkami, czy makaron z truskawkami to były dania mojego dzieciństwa, do czasu...
jeszcze tak jest jak coś smakuje i się to za często jeja miałam faze na łososia wędzonego i teściowa go kupowała za każdym razem jak przyjechaliśmy i już teraz go nie tykam
-
angelcia wrote:Marta miałam tak samo - strułam się kebabem na początku ciązy i już nie tknę nigdy. Ja już tak po prostu mam, że jak się do czegoś zrażę to nie ma zmiłuj. Ryż z truskawkami, czy makaron z truskawkami to były dania mojego dzieciństwa, do czasu...
ja jak bylam mala i mialam zatrucie to mama mi dala kisiel z jagodami..
i nie jem do dzis ...
budyn tak, kisiel nie....
-
Słoneczna mnie belly pokazuje 11.02 - nie wiem skąd tę datę wytrzasnął. Ostatnio na wizycie rozwarcie na poł palca a lekarz mi powiedział, że nie jest powiedziane, że urodzę do 20.02!! Gosiakowi też ostatnio lekarka powiedziała, że już, że za momencik.
Nie stresuj się terminem, wyjdzie, jak bedzie gotowy:)
Znów mam taką zgagę, że zaraz zdechnę...
No i co do porodu, to modlę się, żeby ten mój decydent nie zadecydował, że wyłazi 6.02