X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To koło to niemalże jak koło fortuny:)) mnie nikt niczym nie kręcił, ciekawe co mi gin we wtorek powie!!

Ja skończyłam odkurzać, usiadłam a młody tak kopnął, ze aż mną ruszyło. Jakby mi chciał powiedziec, matka, daj se siana i usiądź:)
    I mimo, że moj brzuch jest trochę niżej to zgagę mam jak 150... A jak się schylę/przykucnę to już w ogóle jest masakra.

Słoneczna, czyli może dotrwasz ze mną do 14:)

Ja wiem kiedy było poczęcie i policzyłam, że termin porodu wypada na 14.02.
    Do daty poczęcia dodaje sie 266 dni i jest :)

słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Mała mi ja mialam tak duzy biust i tak duzo mleka ,ze chyba musialabym podklad sobie na materac polozyc :))) A tak to w staniku kapusta rozbita na zastoje naprzemiennie z wkladkami.
    Czyli znowu wychodzi na to ze co cycek to inna opcja.

No właśnie jak tak was czytam to wychodzi ze ja mam najmniejsze piersi

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a maly tak fikal i tak glosno dudnilo ze hej:))

no nic to 5 lutego wizyta, zobaczymy czy jakies rozwacie juz bedzie..

to mam termin na 18?
    SUe Ty kiedy mialas OM? bo ja 11 maja i termin mam w karcie na 15 i dzis mi pwoeidzial inny dr ze moj sie musial pomylic..

to ja juz nic nie wiem.

10 maja:) a lekarz wyliczył mi termin na 17, czyli by sie zgadzało:)
    Na usg I pokazało mi termin porodu na 14.02 i lekarz na polowkowym wyliczył mi 14.02

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna sorry ze wtrace ale Ja miałam om 7 maja i termin wg tego N mam na 14.02 ale jedno z założeń tej reguły brzmi ze jeżeli om była w maju to należy od tego terminu odjąć 3 dni. Lecz nie martw się u mnie wszyscy sugerują się terminem 14.02 a nie 11.02.
    Wiecie kruszynka z tej naszej córeczki 2700 waży Wg długości kości udowej, tydzień temu machneli się o cm i wyszło o 100g więcej, a wczoraj Kość udowa 6 cm czyli 2700 kruszyneczka.

słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki macie śliczne domki dla swoich pociech :-) takie bezrostepowe :-) odzywa się we mnie zazdrość.

Bolą mnie plecy, ale raczej to nie to,co powinno zwiastowac, pewnie przedzwigalam się młodej :-(

Słoneczna, jeszcze Cie poród może zaskoczyć, główka do góry

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne macie brzuszki:) zrobie fotke to i swoj wstawie.

A ja mialam ostatnia miesiaczke 5maja, a termin 12.02 to juz nie wiem czy jest prawidlowa data. Oby cos sie wczesniej ruszylo, ale podobno jak sie bardzo chce to nie dziala :P

oar843r8kh12ukn4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Sloneczna sorry ze wtrace ale Ja miałam om 7 maja i termin wg tego N mam na 14.02 ale jedno z założeń tej reguły brzmi ze jeżeli om była w maju to należy od tego terminu odjąć 3 dni. Lecz nie martw się u mnie wszyscy sugerują się terminem 14.02 a nie 11.02.
    Wiecie kruszynka z tej naszej córeczki 2700 waży Wg długości kości udowej, tydzień temu machneli się o cm i wyszło o 100g więcej, a wczoraj Kość udowa 6 cm czyli 2700 kruszyneczka.

no bo moj gin bral ten termin z kola! wiec jak on to wzial?:)

a czemu tylko w maju minus 3 dni?:)

ja wg usg miaalam na 8 lutego:)

a ostatnio mowil ze rozwarcie na palec i pochodze pewnie 4-5 dni. i 5 lutego pewnie sie nei spotkamy..

no nic, narazie siedze spokojnie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wg OM masz na 18go,to prawidłowa data wg wzoru
    nie wiem dlaczego w Belly pokazuje 3 dni wcześniej?? Ja mam dokładnie tak samo jak Sue ;-)

Sue lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:

Dzięki Katis, już wiem co i jak z tym majem ;-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja założę się,że poród zaskoczy każda z nas ;)
    Asia Wy to już na bank w trójkę wrócicie :)
    Cath a może pójdź na długi spacer to coś ruszy?
    Suri no u Ciebie to poważnie już wygląda :)

brzuszki śliczniutkie, cieszmy się nimi póki jeszcze są :)
    a ja będę właśnie piła pierwszą herbatkę z liści malin :)
    Słoneczna Ty kebab a ja dzisiaj pizze ostatnią jem :P
    aaa w ogóle jem non stop dzisiaj i nie mogę głodu zaspokoić :O

Mała Mi najmniejsze mam ja :P

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis moja tez taka kruszynka, ostatnio miala wage 2500g ale karmie ja:) Lekarka kazala mi po jedzeniu klasc sie na lewym boku i tak lezec 15 min, wtedy podobno dziecko przybiera na wadze.

Zjadlam kebaba w ciazy tylko raz i wymiotowalam teraz mam taki uraz ze dlugo go nie sprobuje. To chyba dobrze o jedna zachcianke mniej ;)

Przedszkolanka:) masz racje tak planujemy porody a tak naprawde decydenci sa w naszych brzuszkach i nie mamy nic do gadania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 14:40

Januszkowa lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Słoneczna wg OM masz na 18go,to prawidłowa data wg wzoru
    nie wiem dlaczego w Belly pokazuje 3 dni wcześniej?? Ja mam dokładnie tak samo jak Sue ;-)

belly mi pokazywalo najpierw 16 luty..

moze z owulacji.

to nie wiem skad moj gin wzial 15 luty:))
    dobra to i tak tylko umownie:) ale nastawilam sie ze w Walentynki bedizmey juz w domu!!!!!:)

nawet pomyslalam ze kupie rybke mojemu mezowi:) bojownika:D

derii84, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to moja dlatego przybiera bo ja zawsze na lewy się kładę :P ale też drobniutka, bo 2500 ważyła 1, 5 tyg. temu, ciekawe ile w środę na wizycie będzie :)

no my już chcemy, a myślę że to i dzieci i psychika nam psikusa robi ;)

megg lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta miałam tak samo - strułam się kebabem na początku ciązy i już nie tknę nigdy. Ja już tak po prostu mam, że jak się do czegoś zrażę to nie ma zmiłuj. Ryż z truskawkami, czy makaron z truskawkami to były dania mojego dzieciństwa, do czasu... :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kebaba zjadlam 2 razy w ciazy ale pyszne sa w takiej cienkiej roladzie a nie w wielkiej bule jak byly kiedys...

zawsze jem w Kingu i nigdy nic mi nie bylo- przynajmniej widac jak robia:))

kupilam dzis czopki glicerynowe w razie czego.

jak czekalam na ktg to dziewczyna przyjechala ze skurczami i potem kazali jej sie od razu przebrac i szukala klapek i koszuli. pomyslalam ze koszule i klapki moze osobno jakos poloze na sama gore albo w ogole bede miala w reklamowce jak juz bede miala jechac? zeby tam sie nie rozkladac i nie wypakowywac

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Marta miałam tak samo - strułam się kebabem na początku ciązy i już nie tknę nigdy. Ja już tak po prostu mam, że jak się do czegoś zrażę to nie ma zmiłuj. Ryż z truskawkami, czy makaron z truskawkami to były dania mojego dzieciństwa, do czasu... :)

jeszcze tak jest jak coś smakuje i się to za często je :P ja miałam faze na łososia wędzonego i teściowa go kupowała za każdym razem jak przyjechaliśmy i już teraz go nie tykam :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:

ja jak bylam mala i mialam zatrucie to mama mi dala kisiel z jagodami..
    i nie jem do dzis ...
    budyn tak, kisiel nie....

:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Sylwia sie odzywala???

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a Sylwia sie odzywala???
    Nie, kompletna cisza.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna mnie belly pokazuje 11.02 - nie wiem skąd tę datę wytrzasnął. Ostatnio na wizycie rozwarcie na poł palca a lekarz mi powiedział, że nie jest powiedziane, że urodzę do 20.02!! Gosiakowi też ostatnio lekarka powiedziała, że już, że za momencik.
    Nie stresuj się terminem, wyjdzie, jak bedzie gotowy:)

Znów mam taką zgagę, że zaraz zdechnę...

No i co do porodu, to modlę się, żeby ten mój decydent nie zadecydował, że wyłazi 6.02

‹‹ 2082 2083 2084 2085 2086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ