WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Do mnie przychodzi we wtorek pani posprzatać. Co jakis czas korzystam z takiego rarytasu :)
    A masz jakąś zaufaną? Może ja po porodzie też będę czasem korzystać, nie raz się nad tym zastanawiałam, ale zawsze jakoś odpuszczałam. A sprzątać nie lubię... Poproszę Cię o info na priva :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 13:05

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze a ja uwielbiam sprzatac moglabym do Was wpasc na sprzatanie, moj M. mowi ze mam swira. Mam to po mamie ;)

megg, Gosiak, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, moja położna też mi odradzala ten żel. I też liczę na poślizg dzięki siemieniu i wiesiolkowi. Już od ponad tygodnia zapodaje go sobie dopochwowo. I tak jak u Gosi, wszystko pięknie się wchłania. Za tą kasę lepiej kupić coś ładnego albo pysznego :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu położne też polecają ten żel, ale ja sobie daruję. Dla mnie to pic na wodę. Niby wszystko naturalny skład bla bla bla.

Mają TENS, więc planuję z niego skorzystać. Jest też możliwość ZZO

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie mogłabym kogos wynająć. Denerwowaloby mnie, że rusza moje rzeczy i pewnie bym poprawiła :P

Ale to chyba wina charakteru, też mam fiola na punkcie sprzątania :P

• cath Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cześć. U nas nic sie nie rusza! :/ dalej mój wczorajszy dzien sie ciągnie. Takiego humoru jak dzis i wczoraj nigdy chyba nie mialam :/
    Nie powiem bardziej mnie brzusio pobolewa a w nocy krzyż bardzo. Ale nie ma skurczy! Po odejściu tego czopa mam bardzo dużo śluzu ale nie są to wody.

Megg wszystkiego co najlepsze <3
    Katis ah ta wasza Pola tylko straszy!! :(

megg lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia super :) cieszę się że się zaczęło :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja chyba nie mogłabym kogos wynająć. Denerwowaloby mnie, że rusza moje rzeczy i pewnie bym poprawiła :P

Ale to chyba wina charakteru, też mam fiola na punkcie sprzątania :P
    No ja właśnie się zawsze waham z tego powodu, że ktoś będzie chodził mi po domu i sprzątał nasze rzeczy, nasz bałagan... ale może po porodzie mnie przyciśnie i wolę mieć w razie czego sprawdzony namiar ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    O kurcze a ja uwielbiam sprzatac moglabym do Was wpasc na sprzatanie, moj M. mowi ze mam swira. Mam to po mamie ;)
    Maarta, zapraszam serdecznie ;) :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath A żebyś wiedziała, moja mama to już nerwowo nie wytrzymuje. Ale cóż zrobić , mała wodzi nas za nosy :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:

Martaa jak jestes z Gdańska to zapraszam :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w końcu dzięki styczniówkom trafiłam na bawełniane biustonosze bez fiszbin do karmienia, takie na noc - ponoć ich 75B to normalne 80D, więc mogłabym spokojnie zamówić sobie 80G i by pewnie pasował.
    Podobno czasem nie da się spać bez stanika i wkładek laktacyjnych a w fiszbinach mi się spać nie uśmiecha...
    Gdyby któraś z Was szukała: http://www.sklep.naturana.pl/pl,prod,biustonosz_100_bawelna_5089_-_bialy,1,22,22.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś tu był wątek o tym żelu i wszystkie piszą,że to o dupe rozbić tylko kase ściągają z przerażonych kobiet,bo wiadome,że każda chciałaby ułatwić i dziecku i sobie

Gosiak lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Martaa jak jestes z Gdańska to zapraszam :)
    Niekoniecznie musi być z Gdańska - zrobi sobie wycieczkę nad morze, obskoczy mnie i Ciebie, pospaceruje, nawdycha się jodu ;D

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    I w końcu dzięki styczniówkom trafiłam na bawełniane biustonosze bez fiszbin do karmienia, takie na noc - ponoć ich 75B to normalne 80D, więc mogłabym spokojnie zamówić sobie 80G i by pewnie pasował.
    Podobno czasem nie da się spać bez stanika i wkładek laktacyjnych a w fiszbinach mi się spać nie uśmiecha...
    Gdyby któraś z Was szukała: http://www.sklep.naturana.pl/pl,prod,biustonosz_100_bawelna_5089_-_bialy,1,22,22.html
    u mnie takie są na targu po 16 zł :) mama mi wczoraj kupiła i pasuje idealnie,jednak co babskie oko to babskie oko :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ;) chyba wymodlilam ten poród! Bo dosyć miałam lazenia jak słoń hehe ;) już sama stąd nie wyjde pewnie ;) już 1,5 godziny jestem pod KTG i sprawa się wyprostowala, moje dziecko poprostu spało wcześniej hehe ;) i jakbym dziś urodziła sprawdziło by się z pierwszym terminem z usg ;)

mala_mi1982, megg, przedszkolanka:), asia888, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Gosia no racja :)
    Martaaa to zapraszamy na weekend do trojmiasta. Załatwie ci nocleg jak coś _)

Asiu życzę ci tego kochana abyś jak najszybciej urodziła :)

Goś wysłałam priva <3

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie zaczelo w plecach bolec ze nie moge chodzic, siedziec ani lezec... Gdzies w okolicach krzyza . Ale bol jest potworny...no nie moge niczego zjesc bo automatycznie zwracam. Masakra jakas. I ten bol jak na @ :///

Asia powodzenia ! :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym żelem to też słyszałam, że to ściema i ze to troche taki lubrykant.
    Ale słyszałam też, że jest jakiś zel, ktorym smaruje się szyjke (bez masażu) z prostaglandyna (czy jakkolwiek sie to nazywa) - przyspiesza skracanie szyjki a nie powoduje tak bolesnych skurczy jak oxy. Nam na sr to położna polecala, zeby wypróbować przed oxy, ze moze zadziałać :)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do biustonosza do spania to raczej wogole nie ma opcji spania bez podczas karmienia. Przede wszystkim aby nie zgnieść piersi bo potrafia sie stany zapalne zrobic.
    Ja kopsne sie do Faschion House i kupie sobie jeden taki z triumpha wlasnie do spania. Wiekszy aby kapuche zmiescic do niego :)

Gosiak, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2080 2081 2082 2083 2084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ