WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny jak mam cc we wtorek to myslicie ze powinnam dzis juz zaczac herbatke na laktcje pic? Ta femaltiker mam

Ja bym nie piła,bo po cc(bynajmniej ja tak miałam)w 3-4 dobie jest nawał pokarmu pokarmu i to jest masakra.Wiec pokarm będziesz mieć kochana

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!

Megg wszystkiego najlepszego!!!

Lady śliczna córeczka! W twoim przypadku zgaga była chyba faktycznie zapowiedzią włosów maluszka :)

JA dzisiaj mężowi zrobiłam tosty francuskie z chałki na śniadanie, zajadał się i powiedział, ze teraz wpadłam, bo będę musiała częściej robić ;p

Musze się pochwalić ;)
    Wczoraj o 17:30 urodził się mój siostrzeniec Oliwier, waży 4,24 kg :) duuuuży chłopak, urodzony sn. Siostra mówiła, że ledwo dojechali do szpitala, bo ze skurczy co 15 min bardzo szybko zmieniły się co 3 min. Po dojechaniu do szpitala w ciągu pół godz pojawił się na świecie. Tyle, ze to był drugi poród.

Sue, LadyMK, Lara 82, megg, Januszkowa, dorocia2324, asia888, LadyDi lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja nie śpię od 5 jakoś, wcześniej drzemka była od 21:3 do 23:00 jakoś i spać poszłam o 1:00. Normalnie rytm jak z niemowlakiem. W ciągu dnia też z jedna, dwie drzemki, bo w nocy się nie wysypiam.
    Ja też Gosiu śpię ratami. Już się tym nie przejmuje. Najlepiej śpi mi się na ranem, wtedy po śniadaniu śpi mi się doskonale. Mówię sobie że za chwilę to ktoś inny będzie rządził moim snem, i to takie przygotowanie przed premier. :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,u nas też nic :/ dziś zaczynamy 39 tydz :)

Megg Stooo lat kochana ;*
    Katis trzymaj się tam ważne że dobrże o was dbają tam i udzielają informacji...

megg lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja też Gosiu śpię ratami. Już się tym nie przejmuje. Najlepiej śpi mi się na ranem, wtedy po śniadaniu śpi mi się doskonale. Mówię sobie że za chwilę to ktoś inny będzie rządził moim snem, i to takie przygotowanie przed premier. :-)
    No i właśnie idę sobie pospać po śniadaniu :) Dobranoc! :P

Aagnieszkaa, Sue lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, gratulacje dla siostry!! Kawał chłopaka:) no u zazdroszczę jej takiego ekspresowego porodu:)

Agnieszkaa, ja też sobie cały czas powtarzam, że spanie się zaraz skonczy i nie mam już takich wyrzutów sumienia, jak śpię w dzien:)

Jeśli zgaga jest rzeczywiscie zapowiedzią wlosow, to Tomek bedzie miał dredy normalnie!!
    U LadyDi rzeczywiscie się to sprawdziło:)

Ja byłam mega kudłate, ponoc miałam taka szczecine sztywna na głowie, jak murzyn :) a moj P miał włosy na plecach:P wiec wszystko jasne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 11:04

Bietka, AsiaSzw lubią tę wiadomość

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się biorę za sprzątanie i potem wracam pod kocyk :)
    dziwne to, ale...przestało mi przeszkadzać to, że ja w domu a mężu w terenie (w sensie siłownia, potem na turniej). Chyba wicie gniazda mi się włączyło :))

miłej soboty :*

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha...i najważniejsze, dziś zaczynam 40tydzień. 7 dni do porodu. Ja mam tę datę wyliczona z dnia zapłodnienia, bo u nas był złoty strzał, więc ja znamy. Ciekawe tylko czy Fredziu będzie punktualny, czy po tatusiu uparty i niezależny...ech...
    Na szczęście poprawił mi się humor. Dwa ostatnie dni miałam tak strasznego doła, nic mnie nie cieszyło, chodziłam smutna i zdenerwowana bez powodu. Dobrze że to minęło bo sama ze sobą nie mogłam wytrzymać.

Nawet dziś planuje wypad do galerii, muszę kupić ostatnie rzeczy. Zapas soczewek, podkład, pilniczek i inne duperele. Zapowiada się fajny dzień.Też Wam takiego życzę, i przesyłam dobrą energię :-)

Gosiak, Sue, Penelope, megg, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMk, dopiero weszlam w linka z czkawka! Umarlam ze śmiechu, nie wiedziałam, że to tak słychać! Wow!!
    Już się nie mogę doczekać swojego ktg!! Bicie serduszka jest takie przepiękne <3

LadyMK lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to jeszcze pytanie, bo mysle by w po iedzialek wieczorkiem wykapac sie i umyc glowe, bo wolalabym w sumie w szpitalu juz brac tylko prysznic bez mycia glowy, zwlaszcza ze klaki mam dlugie i bieganie z mokra glowa po oddziale to slabo, jak myslicie? Da rade od poniedzialku do piatku z 1 myciem glowy? A w piatek w domku bym wymyla :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam długie,ale bardzo suche i nawet nie wskazane myć takie codziennie czy nawet co 2 dzień,ale też bym umyła przed szpitalem bo dużo czasu zajmuje mycie długich włosów,nie mówiąc o czasie w jakim schną :) myślę ,ze jedno wystarczy, czapke najwyzej weź :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 11:46

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Bietka, gratulacje dla siostry!! Kawał chłopaka:) no u zazdroszczę jej takiego ekspresowego porodu:)

Agnieszkaa, ja też sobie cały czas powtarzam, że spanie się zaraz skonczy i nie mam już takich wyrzutów sumienia, jak śpię w dzien:)

Jeśli zgaga jest rzeczywiscie zapowiedzią wlosow, to Tomek bedzie miał dredy normalnie!!
    U LadyDi rzeczywiscie się to sprawdziło:)

Ja byłam mega kudłate, ponoc miałam taka szczecine sztywna na głowie, jak murzyn :) a moj P miał włosy na plecach:P wiec wszystko jasne:)

Fajne są kudlate dzieciaczki!!

Mąż i Żona od 31 maja
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella zależy jakie masz włosy. Może zaopatrz się w suchy szampon, na wszelki wypadek?
    Ja spakowałam do torby i suchy i normalny. Nie wiem na co będę mieć siłę.

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja też bym umyła przed - po cesarce może Cię ciągnąć brzuch i może byc ciezko. A głowa w dół albo rece w gore i możesz zemdleć.
    Najlepiej umyj o je jakoś uczesz dobrze, żeby Ci nie przeszkadzały.

Ja włosy obcielam, wlasnie ze względu na wygodę:) i tak mam długie, ale nie do pasa, jak wcześniej:)
    Wiec rozumiem rozterki:)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki tak tez zrobie :)
    AsiaSzw jeszcze do Ciebie pytanie bo rodzilas na zaspie to moze wiesz a nie mige sie dodzwonic na poloznictwo bo nie odbieraja, czy po cc oprocz meza mkze mnie zobaczyc i dziecko moj tata? Czy tylko malzonek moze? Bo tato chce wziasc urlop i przyjechac specjalnie czekac z m na cc i po zobaczyc mala ale nie wiem czy wogole bedzie mogl zobaczyc nas po, wiec nie chce by bral na darmo wolne:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny to jeszcze pytanie, bo mysle by w po iedzialek wieczorkiem wykapac sie i umyc glowe, bo wolalabym w sumie w szpitalu juz brac tylko prysznic bez mycia glowy, zwlaszcza ze klaki mam dlugie i bieganie z mokra glowa po oddziale to slabo, jak myslicie? Da rade od poniedzialku do piatku z 1 myciem glowy? A w piatek w domku bym wymyla :)
    Ja planuje przed datą porodu, zrobić wszystko na zapas. Szkoda że nie można tak na trzy dni się najeść, umyć i wyspać. A co do włosów, to pod tym względem mam super, bo mam włosy suche i kręcone, i jak nawet tydzień nie umyje to nie widać, i tylko ja to wiem. No ale wiadomo, świeżo umyte włoski są miękkie i pachnące. A po tygodniu robi się twarde sianko ;-)
    W środę idę na ostatnie rwanie włosków, i stopki. Będę się dużo lepiej czuła jak będę gladziutka, i moje stopy będą jak u niemowlaczka...hihi :-)

Januszkowa lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg sto latek, samych najlepszosci!:)

Katis miejmy nadzieje ze jednak nie do 3razy sztuka i jednak akcja sie rozkreci, trzymamy kciuki:)

U mnie dzis tez lepszy humor, dobrego dnia dziewczynki:)

megg lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Oki tak tez zrobie :)
    AsiaSzw jeszcze do Ciebie pytanie bo rodzilas na zaspie to moze wiesz a nie mige sie dodzwonic na poloznictwo bo nie odbieraja, czy po cc oprocz meza mkze mnie zobaczyc i dziecko moj tata? Czy tylko malzonek moze? Bo tato chce wziasc urlop i przyjechac specjalnie czekac z m na cc i po zobaczyc mala ale nie wiem czy wogole bedzie mogl zobaczyc nas po, wiec nie chce by bral na darmo wolne:/

Z tego co wiem to nie bedzie mógł. Może być z tobą tylko jedna osoba. Po cc masz 8h przymusowego lezenia i spokojnie tata moze przyjechac z twoim mezem na nastepny dzien bo bedziesz juz na chodzie.

Ja ostatnio rozmawialam z kolezanka ktora miala 2 cesarki na zaspie i ta rozmowa z nia duzo mi dała. Powiedziala ze po pierwszej czula sie fatalnie, ze podnosila glowe aby troche popatrzec na malego i miala zespol popunkcyjny wiec łep ja napierdzielał koszmarnie, no i miala obiekcje aby dzwonic po polozne jak czegos chciala. Suma sumarum w koncu zabrali jej malego i ona wstala dopiero po 24h od porodu. Mowi ze masakra.
    Ja k szla na druga cesarke to powiedziala sobie ze ni chu chu nie bedzie tak jak ostatnio. Nastawila sie na mega bol bo wiedziala co ja czeka, lezala plackiem bez poduszek grzecznie i ciagle dzwonila po polozne, a to aby podaly dziecko bo kwęka, a to aby zabraly bo zjadlo, a to aby przewinely bo cos tam. Po 8h wstala i poszla pod prysznic umyla glowe i zrobila sobie tapete, powiedziala zeby porządnie wyszorowac rane po cieciu z resztek krwi itp i dzieki temu szybciej sie goila rana. Mowi ze czula sie jak mlody Bog. Oczywiscie bolalo ale wiedziala ze jak bedzie sie ze sobia piescic to bedzie jeszcze gorzej. Jak wiedziala ze zbliza sie godzina karmienia to sie poprostu nie kladla aby nie musiec wstawac, siedziala wtedy i czekala az maly sie obudzi. Mega ta rozmowa z nia mi rozjasnila umysl. Ja wiem jak to jest po operacji wiec bede sie trzymac jej wersji cc nr 2 :)

A i tez mam suchy szampon. A moze umyj sobie glowe we wtorek rano. I tak spac nie bedziesz pewnie, a wiadomo zawsze 1 noc do przodu. Z dlugimi i tak problemu takiego nie ma zrobisz ulizanego kitka i bedzie git ja mam krotkie wlosy i razno kazdy w inna strone wiec u mnie mysie glowy jest musowe.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie dodzwonic i polozna powiedziala ze tylko maz moze i max godzinka.. Rodzice tyle co w przelocie jak beda mnie ew przewozic wiec bez sensu, wiec przyjada na nastepny dzien :) tez bede wolac polozne w razie czego a co mi tam od tego sa :p chce szybko dojsc do siebie, a czym przemywq sie rane po cc? Mydlem czy moze octeniseptem? Mam tez juz plastry sutricon kupione a jeszcze mysle by masc contractubex kupic ale to moge zawsze bo w sumie i tak smarowanko dopiero po tyg od cc :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę takich włosów. Ja muszę myć codziennie, maks co 2 dni ale tego drugiego muszą być upięte bo już nie wyglądają. A niecierpię tłustych włosów. Fuj! Ochyda!

‹‹ 2078 2079 2080 2081 2082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ