Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane ciocie. Jestem na patologii. Lekarz na porannym obchodzie jeszcze na porodowce zbadał mnie i stwierdził, że główkę odepchnal i nic nie chlusnelo, czyli to nie wody. Chyba że jest maluski przeciek u góry i tak się sącza. Zlecił usg na którym wyszło ze wód mam AFI 11 więc jest ich dużo. Antybiotyk i tak dostaje. Ważne ze małej nic nie grozi. Ja sie przemecze. Poczekam ile będzie trzeba. Póki co nie chcą mnie faszeriwac oxytocyna, bo widocznie to nie czas Poli, a po 2 nic złego się nie dzieje, bo jakby się działo to biorą mnie na cesarke, a jak to lekarz stwierdził: nie będzie mnie bez powodu kaleczyl. Dziękujemy za kciuki. Ta nasza córka charakter ma po mnie, uparte to i wszyztko robi po swojemu.Zosia samosia
ale kocham ja bardzo. Wczoraj 3 babki urodziły, laski aż się wzruszylam jak usłyszałam płacz dzieciatek. Trzymam kciuki za wszyztkie.Cath czop dobry na początek
Suri wydaje mi się że coś się zaczyna:)
Angélique89 lubi tę wiadomość
Pola
Hania -
dzień dobry
a ja mam świra na punkcie kubusia puchatka, mały ma nad łóżeczkiem naklejkę z Kubuśkiem i przyjaciółmi, ale jeszcze chyba mu dokupię dywanik koło łóżeczka z Kubusiem
Katiś, to na spokojnie niech Cię wypuszcza do domku:)
Megg - STO LAT i lekkiego porodu:)))
LadyDi - przesadziłaś z tą córą, śliczna i te włoski !!! do kogo jest podobna?megg, dorocia2324, LadyDi, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
dziękuje wszystkim i kazdej z osobna za zyczenia:) oby sie spelnily
zapraszam na torta
dzis mala imrezka jest bo i tak by sie rodzinka zeszla, wiec biore sie za sprzatanie i przygotowanie smakołykow
milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 10:28
Sue, Bietka, Pia Gizela, Lara 82, Januszkowa, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
ps co do laktacji to sądzę, że nic tak nie pomaga jak... picie dużej ilości płynów. Koniecznie trzeba pić 2l dziennieMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Stresu jako takiego nie ma... Bardziej obawa ze sobie nie poradze
ze nie bede wiedziala kiedy pieluche zmienic czy jesc dac
co jak zasne po cc na 7 h i malej nawet nie uslysze
takie pewnie obawy ltore w zyciu miejsca miec nie beda bo jak sie ma malucha to pewnie na kazde stekniecie sie budzi
no i stres ew zwiazany z karmieniem, czy bede miec pokarm i czy mala bedzie chciala jesc z cyca:) a tak to mysle ze juz chce poatek bo wtedy wypis i do domku
megg lubi tę wiadomość
-
Katiś, dbają o Was świetnie w tym szpitalu! Często kobiety narzekają na brak informacji, a tu proszę. Dobrze, że Cię badają i jest ok.
A Pola ma charakterek, chyba te lutowe dzieci tak mająTy matka możesz sobie próbować, a ja i tak zrobię po swojemu.
Jeśli Tomek będzie miał charakter po swoim tacie, to mam przerąbane
Bella, to już w ten wtorek? O matko!!
-
bella, to już na dniach, o ja!
)) super macie
bella84 lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Haha, Katiś. Ale jajcara z tej waszej Poli. Niezłe ziółko
Megg wszystkiego najlepszego! Pociechy z dzidzi i bezproblemowego rozwiązania.
Ciekawe jak Cath? Coś się ruszyło? Ogólnie tu u nas chyba ciraz goręcej się robi. To komuś czop odejdzie, to wody się sączą, to kogoś przeczyści, już nie mówiąc o bólach małpowych, wszechobecnych w tym i u mnie. No dziewczynki, nieuchronnie zbliża się ta chwila kiedy poznamy nasze dzieci osobiściemegg, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Hej...
Megg wszystkiego dobrego:)
U mnie dzis noc przespana,katar gesty wiec umozliwil sen i rada Sue apap na noc,wiec glowa nie bolala...
U mnie dzis w planach zakupy,trzeba tatusiowi zaoparzec lodowke bo nas we wtorek pewnie zostawia na oddziale...megg lubi tę wiadomość
-
bella Ty we wtorek ja w piątek mam cc i też się nie mogę juz doczekać... a obawy mamy bardzo podobne. nie boje się bolu bo wiem ze bedzie bolało, ale boje się tego czy będę się umiała zając moja kruszynką.
Ja femaltiker mam zamiar wypić po jednej saszetce we wtorek srodę, w czwartek i juz pożniej w piątek po cesarce. dodatkowo herbatkę bocianek 2 razy dziennie od wtorku.bella84, megg, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
O wlasnie! Bella! Przypomniało mi się po Twoim poście co mi się śniło!
Śniło mi się, że już miałam syneczka i zapomnialam mu dawać jesc i zmieniac pieluchę! I on był taki mały, ale już gadał jak dorosły. Już drugi raz mi się to snilo!!Gosiak, Pia Gizela lubią tę wiadomość
-
megg wrote:A ja dzis zaprasam na torta. Mam dzis 30 lat!
Ktos urodzi w moje urodziny?
I jutro ciaza donoszona
Megg...sto lat. Wspaniały wiek, i taki prezent Ci się szykujewszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, no i cudownego porodu!
megg lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego