WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg sto lat! Katis pewnie Pola czeka jutra;)) ale juz bez niej nie wyjdziesz!
    Ja sie krecilam cala noc... Masakra.

Zaraz maz idzie po swieze buleczki;))
    A potem jade na ktg.
    Brzuch w nocy sie juz spinal, a bole pachwin mam caly czas! Jakby silne zakwasy

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak do 16? Nie zartuj;)) daje Ci tydzien max

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no czysci mnie z kazdej strony. Zwrocilam cale sniadanie i jeszcze czysci mnie z innej strony.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Gosiak do 16? Nie zartuj;)) daje Ci tydzien max
    Oby, ale wiesz, według tego śmiesznego pana na N. termin mam na 08.02 i tak też mam wpisane w karcie ciąży, więc to zaledwie 8 dni po terminie... ostatnie przypadki moich koleżanek pokazywały, że rodziły jakieś 10 dni po terminie.
    Ja się już na nic nie nastawiam, byle się jeszcze na Wodnika załapać :P

Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Kurcze no czysci mnie z kazdej strony. Zwrocilam cale sniadanie i jeszcze czysci mnie z innej strony.
    Suri, to chyba się zaczyna...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

LAdy, córcia naprawdę cudna :*

Suri, chyba powoli się szykujesz :)

Megg, wszystkiego dobrego, witamy w gronie trzydziestek ;)

A u mnie twardnienia spore, bóle małpowe i krzyżowe (ale nie jakieś mocne), ciężka noc (nie to że nie mogę znaleźć pozycji do spania, to co noc jeszcze młody do mnie wędruje i jak słodkie by to nie było, to teraz jest mi po prostu niewygodnie i budzę się jeszcze częściej).

megg, LadyDi lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami:)

Ja spalam jak zabita od 3 do 8. I zauwazylam coś podobnego jak Gosiak! Też mam kilka drzemek w ciagu dnia.
    Tomek tak szalał w nocy, że aż go prosiłam, żeby już zasnął :)

Miałam taką zgagę, że myslalam, że skonczy się wymiotami! Masakra jakaś, nic nie pomagało :(

Megg, wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin!! Już niedługo dostaniesz najpiękniejszy prezent. Duuuuużo szczęścia i miłości :*

Katiś, charakterne to Twoje dziecko :) ewidentnie czeka na luty!

megg, Gosiak lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Megg wszystkiwgo najlepszego. Oby spelnily sie twoje marzenia. Achhh 30 to taki magiczny wiek <3 kiedy to bylo..

Gosia haha padlam. No do 16 to masz jeszcze troche czasu. Jak w morde 2 tygodnie.

Katis kurde jakos nie przemawia do mnie to ze wody nie odeszly a sie sacza. Mam nadzieje ze jednak ktos wezmie cie w obroty i urodzisz.

Ja melduje ze ko cert byl zajebisty. Dobrze ze tylko 2 h bo bym sie rozplakala bylam tak zmeczona i obolala. Oczywiscie tak jak sie spodziewalam jestem chora jeszcze bardziej niz bylam wiec kibluje caly weekend w domu. Moj M wlasnie pojechal do miesnego po mieso na rosol i do apteki. Ja zrobie mu sniadanko do pracy i wracam do lozeczka.
    Maly wczoraj tak kopal na tym koncercie ze nie moglam uwierzyc w to ze ma tam jeszcze tyle miesca aby tak dziwne pozy przyjmowac :-)

Teraz to niech tam siedzi puki zdrowa nie bede :-)

Sue, megg, Gosiak lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze miałam dopisać, że czytając o przejściach Katis, to chyba do torby szpitalnej trzeba zabrać jakąś porządną książkę, jak ma to tyle trwać :)

A ja wczoraj wieczorem też miałam taką gigantyczną zgagę, że myślałam że zwymiotuję. Pomogło mi siemię lniane, szok :)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, najlepszosci! To chyba dzis balujesz:) jakas wieksza imprezka sie szykuje?:)
    A ja mam od tygodnia wieczne zakwasy w kroku :p az dziwnie bo aninszpagatow nie tobie ani nic wiec nie wiem od czego ale laze normalnie jakbym z konia zsuadla przez to :p nie moge uwierzyc ze to juz zaraz mala bedzie z nami, wogole to do mnie nie dochodzi, tym bardziej ze jak leze w wyrku pod kolderka to nawet brzuszka nie widac i jest plasko :p
    Malzu juz sie zgadal z kolegami na pepkowe , zwlaszcza ze ma duzo czasu na dochodzenie do siebie bo po cc bedzie mnie mogl zobaczyc na godzinke i pomoc wypakowac a potem to dopiero wieczorem nastepnego dnja, wiec mowil ze odstawia auto i od tazu browara otwiera .. Ciekawe czy wiec nie padnie przed pepkowym :D

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,witam się po 3godzinnym śnie. Cała noc z głowy,chrzesnica męża od wczoraj w dodatku z wirusem, także miałam już wstęp do nieprzespanych nocy...

Katis tak bardzo Ci współczuję.

Lady śliczna princessa :-)

Gosiak do 16.02 mam zwolnienie hihi.

Megg wszystkiego, co najlepsze@):-

U mnie wczoraj to chyba jednak nie wody,bo w nocy i do teraz sucho :-(

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg wszystkiego najlepszego!!! Szybkiego i lekkiego porodu!!

Katis nie no a myslalam, ze juz masz Pole w ramionach. Tak tez sie zastanawiam skoro juz tyle czasu Ci sie te wody sacza to nie powinni jakos przyspieszyc porodu?

Gratuluje wszystkim ktore maja ciaze donoszona dzis :)

Mnie od wczorajszego dluugiego stania to tak krocze, pipka i wszystko tam na dole boli, ze masakra. No ale nic powolutku sie rozruszam ale dzis wiecej odpoczynku!

LadyDi cora sliczna. Taka czarnulka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 09:57

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mam cc we wtorek to myslicie ze powinnam dzis juz zaczac herbatke na laktcje pic? Ta femaltiker mam

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)

Już jutro zaczyna się luty, to już nie są przelewki :) nie ma co czekać

Wczoraj mój mąż wyrocznia powiedział,że wstaniemy o 8.05 i Mały obudził mnie czkawką dokładnie o tej godzinie :D Potem spytałam M kiedy trzeba będzie jechać to przepowiedział 11go , zobaczymy czy mu się uda :)
    Choć ja się trochę obawiam środowej pełni ...

Megg - wszystkiego najlepszego ! Zdrówka dla Ciebie i Maluszka no i dobrego porodu bo to teraz nas wszystkie najbardziej straszy po nocach :)

Mam nadzieję,że dziś pojawi się jakieś dzieciątko już na świecie i napiszecie,że było dobrze,trzymam kciuki ;)

LadyDi - macie śliczną córcie :) a na cycki to podobno kapusta najlepsza , gdzieś w którejś z gazet czytałam też,ze po karmieniu nawet krople własnego mleka potrafią złagodzić ból,może coś w tym jest.

megg, dorocia2324, LadyDi lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) ale dziś pospałam oczywiście z przerwami co półtorej godziny na toaletę ale do 8.40. Teraz siedzę sobie po śniadanku i puszczam Kubusiowi pozytywkę. Za chwilę herbatka z malin, ogarnąć siebie, potem troszkę mieszkanko i na 14 do znajomych :)
    Muszę jeszcze zadzwonić do gina bo odebralam wyniki moczu i są jakieś słabe - śladowe leukocyty, białko i krew !! Nie wiem czy jakas infekcja sie nie wdarla.
    Kciuki za rodzące !!!!

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja nie mam żadnej herbatki, więc nie pomogę :(

Wlaczylam tv, ależ Kinga Rusin ma przepiękną sukienkę!! Mmmm...

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja bym wypila ta herbatke w niedziele wieczorem i poniedzialek 2 razy. Nie ma co przesadzac. Tym bardziej ze dostaniesz kroplowe z Oxytocyny czyli organizm dostanie tez haslo "mleko" . Ja tez mam miec ta kroplowe i bedzo mnie to ucieszylo :-D

Rosol juz sie gotuje. Ja biore leki i do wyra!

bella84 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri chyba sie zaczyna
    Katis zycze rozkrecenia akcji, moze Pola urodzi sie tak jak ja ostatniego?:)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Gosiak do 16.02 mam zwolnienie hihi.
    Ja do 15.02 ;)

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Witam się i ja :) ale dziś pospałam oczywiście z przerwami co półtorej godziny na toaletę ale do 8.40. Teraz siedzę sobie po śniadanku i puszczam Kubusiowi pozytywkę. Za chwilę herbatka z malin, ogarnąć siebie, potem troszkę mieszkanko i na 14 do znajomych :)
    Muszę jeszcze zadzwonić do gina bo odebralam wyniki moczu i są jakieś słabe - śladowe leukocyty, białko i krew !! Nie wiem czy jakas infekcja sie nie wdarla.
    Kciuki za rodzące !!!!
    Mam podobne wyniki, moja gin kazała mi jeść i pić napary z suszonej żurawiny ,pomaga bo nic nie piecze

agaaa28 lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
‹‹ 2076 2077 2078 2079 2080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ