X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale emocje podczas meczu, mamy braz cos pieknego:)

Moja mama tez mowi ze jak jest nawal pokarmu to piersi bola i sutki, ale ja nie wierze ze jakies smarowanie pomoze juz teraz mam taka masc z rossmanna na brodawki ale to bede smarowac po porodzie tak kazala polozna i mowila ze warto kupic oklady do zamrazarki i potem zawijac je w maly reczniczek i przykladac do piersi, tak by nie przykladac bezposrednio zmrozonych. Kapusta tez pomaga:) zobaczymy jak to bedzie.

Dzis taki spokoj, myslalam ze wejdziemy rodzaco w ten miesiac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 16:48

oar843r8kh12ukn4.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mecz pierwsza klasa :)

W lodówce mam już kapustę :) Podobno działa cuda.

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaopatrzylam się w kapustę :) ale jeszcze nie probowalam. Póki co cycki na wolności i smaruje lanolina po każdym karmieniu. Podobno 2 tyg najgorsze, później jest tylko lepiej ;)

promoszka, Gosiak lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej po każdym karmieniu smarować własnym mlekiem - wycisnąć po kropelce i rozsmarować.

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi a sciagasz tez mleko laktatorem?

oar843r8kh12ukn4.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A później sama przyjemność z karmienia :)

LadyDi lubi tę wiadomość

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie już tak bolą sutki,że nie mogę się nawet spokojnie ubrać bo każdy dotyk boli :(
    ale bardzo chce karmić,nie wyobrażam sobie inaczej :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a pełnia zbliża się wielkimi krokami :D

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mam karmiących:

http://koszulove.com/sukienki-do-karmienia-piersia-/405-sukienka-do-karmienia-piersia-padme.html

:)

Ja mam takie dni, że się nie mogę dotknąć, tak mnie bolą sutki, a czasami zero bólu. Dziwne..

Ależ tu cisza dziś...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie zdzierstwo, kończy mi się wiesiołek, więc pojechaliśmy szybko po daktyle i do apteki.
    Oeparol 25zł - a w Gemini 16.
    Zakupiłam za to 3 paczki 400gr daktyli - wezmę Jankę daktylami :P

Aaaa, zadzwoniła dziś do mnie moja doula nr 2 - Karolina, która miała jutro do mnie przyjść. Obudziła się z gorączką i tym samym - poleciła mi swoją dużo bardziej doświadczoną koleżankę - bo mówi, że nie chce mnie zarazić a nie wie ile ją choroba potrzyma. No i zadzwoniłam do tej trzeciej i stwierdziłyśmy razem, że do trzech razy sztuka i że to znak, bo się okazało, że ona mieszka 3 bloki ode mnie ;)
    Ma dwie małe córeczki i oprócz doulowania zajmuje się też nauką chustonoszenia, rodzicielstwem bliskości, eko-rodzicielstwem, BLW, jest doradcą laktacyjnym, więc wszystko czego będę potrzebować :D
    Jestem strasznie zadowolona i w ogóle wyszło, że pojedziemy jednym autem na poród :)
    https://www.facebook.com/OsrodekWspieraniaRozwojuBlizej
    http://osrodek-blizej.pl/o-mnie/

Sue, Pia Gizela, AsiaSzw, asia888 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktatora nie mam, butelki zadnej jeszcze nie mam, pieniedzy przede wszystkim nie mam - macierzynstwo bedzie bolalo jak nic!

Topola mi tez goraco, szczegolnie w nocy. Co jest smieszne, bo tak naprawde w naszej sypialni jest raczej zimno.

Sue 160 zl za koszulke? Dla mnie to paranoja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 17:09

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w ogóle nie bolą sutki. Na razie :P

A tu jeszcze coś o daktylach - warto zapakować do szpitalnej torby:
    http://www.siostraania.pl/artykul/rodzic-przy-daktylach-czyli-co-mozna-jesc-w-czasie-porodu

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, u nas też szczęśliwie :) Wczoraj gadałam z kolegą P. którego żona rodziła dwoje dzieci w szpitalu, w którym ja chcę - ma kontakt do świetnej położnej, z którą można się dogadać przed, wystarczy nawet do niej zadzwonić i ona da znać szpitalowi, że mają się nami dobrze zająć.
    I mówił mi, że u jego żony znieczulenie wstrzymało akcję porodową na 2h i żebym przemyślała czy chcę. Generalnie u P. w zespole wyjątkowo płodny okres - oprócz nas, dwa małżeństwa spodziewają się dziecka :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja też raczej będę odwlekać ZZO i nie wiem czy się zdecyduję, najpierw chcę naturalnie spróbować wszystkich możliwych metod.

Ta jest bosska:
    http://koszulove.com/tylko-dla-kobiet/306-sukienka-do-karmienia-piersia-z-nadrukiem-i-produce-milk-what-s-your-superpower.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 17:19

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    LadyDi a sciagasz tez mleko laktatorem?

Narazie nie, jak mnie piers zaczyna bolec to maskuje i zaraz mala się budzi i ja przystawiam.

Maarta:) lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, Wasze dzieci też dziś takie leniwe? Mój się ledwo co przelewa, miał czkawkę,ale nie ładuje mnie tak jak co dzień i nie wiem czy się martwić , tak się przyzwyczaiłam,że ma siły jak smok i nie lubię jak tak delikatnie smyra

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka to sukienka, trochę kosztowna, to fakt, ale trochę ponosimy ;)

Gosiak, ta druga też extra!

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodzilam bez znieczulenia, jedynie gaz, ale on mnie bardziej denerwowal niż pomagal, wiec zrezygnowalam z niego.

derii84, Angélique89 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Ja urodzilam bez znieczulenia, jedynie gaz, ale on mnie bardziej denerwowal niż pomagal, wiec zrezygnowalam z niego.
    Też słyszałam, że gaz guzik daje.
    Ja chcę TENSa no i immersje wodne, masaże douli, specjalne ćwiczenia, itp... zobaczymy...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Też słyszałam, że gaz guzik daje.
    Ja chcę TENSa no i immersje wodne, masaże douli, specjalne ćwiczenia, itp... zobaczymy...

Masaże dolu pleców tez mialam, pilke - ale ona zmniejszala mi częstotliwość i nasilenie skurczy, wiec musialam stac, o wodzie myslalam na poczatku, ale potem bylo mi juz wszystko obojętne. Ale ja się dlugo meczylam, bo rozwarcie na 10 mialam o 1:45 a pozwolila mi przec dopiero o 4.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 2100 2101 2102 2103 2104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ